Jump to content

στρωσιμο σε ενυδρειο no filter

Recommended Posts

καλυσπερα παιδια εχω ξεκινησει ενα ενειδρειακι χωρισ φιλτρο 20 λιτρα ωσ παιδικο δωματιο για τα πλατυ μου το στρωσιμο διαφερει απο το κανονικο η οχι; λεω για στρωσιμο με τροφη 

Τι ακριβώς θα στρωσεις χωρίς φίλτρο? Ισως τον βυθό αλλά πως θα σου κρατησει βιολογία εκει μεσα? Αυτοί που κάνουν τα ενυδρεία χωρίς φίλτρα όλο και κάτι χουν για να τους βοηθάει στην βιολογία και την φιλτρανση. Είτε αυτό λέγεται φυτά είτε αυτό λέγεται αερισμός της επιφάνειας για να ανταλλάσσονται τα αέρια. Ποιον τρόπο θα ακολουθήσεις εσυ?

• Like 1

Εξαρτάται τι θα αποτελεί το μηχανισμό για τα βακτήρια.Θα είναι το χαλίκι και οι λοιπές επιφάνειες, θα είναι φυτά;

Μπορείς αρχικά να στύψεις το σφουγγάρι σου από το φίλτρο του ενυδρείου σου μέσα σε αυτό για να ξεκινήσεις μια αποικία.

Επίσης μπορείς να χρησιμποιήσεις λίγη από τη βρωμιά του άλλου σου ενυδρείου. Η καλύτερη πηγή βακτηρίων είναι τα ίδια τα κακάκια των πλάτυ σου!!! Σκέψου το πακέτο, φαί και βακτήρια σε μια συσκευασία!

• Like 2

large.DSC_9844_edited.jpg.7b52808c32b19e9d11d65da7fd2f94c4.jpg

στα δεξια , νηπιαγωγείο γκαπυ .

ξεκινησε με ελαφροπετρα/βιολογικο υλικο απο το αλλο στον πατο , χαλικι απο πανω , νερο απο το αλλο και μπολικα φυτα.

εχει κανει 1 παραδοση των 5 μικρων σε ενα 110 φιλου και τωρα εχει μεσα 8 τσουτσεκια που θα πανε σε λιγο .

0 απώλεια .

υ.γ κατι που δεν ηξερα :

στην αρχη δεν ειχα πολλα λιμνομπιουμ απο πανω , και δεν ηξερα οτι εαν τους κατσει στην γκλαβα αυτα πηδανε ......πολυ !!!!

εφυγε ενα τοσο δα μικρο , και πως το καταλαβα ; 

οχι απο το πτωματακι αλλα μπηκε στο κλουβι του φαφουτη !!!!!

στο ενυδρειο του μονομαχου επικρατει ζουγκλα , δεν υπηρχε περιπτωση να το σωσω με αποχη .

καλυτερα να εφευγε στο γραφειο , περασε ασχημα και μαλλον το εφαγε .  

• Haha 1
  • love 1

Καλημερα σε ολους ειχα ενα μικρο προβλημα με το ιτερνετ μεσα θα εχω φυτα  ανουμπια limnophyla sesiflora και hydrophyla polysperma  φωτισμος λεντ και θερμοστατης. Θα παρω νερο απο το μεγαλο ενυδρειο για να επιταχυνθει η διαδικασια και λιγο σιμποραξ και λιγο μακαρονι κατω απο το χαλικι για να κρατησει βιολογια να πω οτι τα συμποραξ και το μακαρονι εχουν χρησιμοποιηθει για μερικους μηνες ως υλικο φιλτρου για αυτο ισος στο μελλον βαλω γαριδες

• Like 1

Μια χαρά το ακούω, νομίζω ότι με το να έχεις μπόλι η διαδικασία θα είναι πολύ γρήγορη αρκεί να το συντηρήσεις κάπως. Ίσως με το να βάλεις απευθείας μπόλι, θα μπορούσες να βάλεις κανα σαλιγκάρι (να το κερνάς και λίγο φαγάκι μέχρι να αναπτυχθεί άλγη) ώστε να διατηρήσεις τα βακτήριά σου από το μπόλι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...