michalos 28 Απριλίου 2023 Author #301 Share 28 Απριλίου 2023 Το ενυδρείο προχωράει κανονικά, ολα καλα μονο τα σκληρά κοράλλια και συγκεκριμένα οι μοντιπορες παλι δεν ειναι τοσο καλα. Χρησιμοποιω το all for reef 3 χρόνια τωρα εχοντας μειωσει τις αλλαγές νερού κ νομιζα οτι έχει ολα που χρειάζεται το ενυδρείο,αλλα ανακαλυψα οτι έχει τα πάντα (ΚΗ Ασβέστιο μαγνήσιο ιχνοστοιχεία) αλλα εχει ολα τα αλλα εκτός απο Κάλιο (potassium) ! Και ενα άρθρο που βρήκα : Potassium is not included in the All For Reef and is something that Tropic Marin believes should be dosed separately as consumption varies compared to other elements. Επίσης: Απο το site της fauna marin https://www.faunamarin.de/en/potassium/ Indicator species: The best indicator corals for potassium concentration are Acropora valida and the red Montipora with foliate growth. Acropora valida shows bright tissue and bright violet growth tips only if the potassium value is correct. The red Montipora quickly becomes pale with potassium deficiency and stops growing, recognizable by the lack of white growth margins. !!Ακριβώς οτι συμβαίνει με τις μοντιπορες, ενω ολα τα αλλα lps- μαλακά ειναι μια χαρά!!! Παράμετροι: Το Ενυδρείο τρέχει 3.5 χρόνια Αλατοτητα 1026 θερμοκρασία 25.5 νιτρικά 25 φωσφορικα κοντά στο μηδέν ΚΗ 8.5 Μαγνήσιο 1320 Ασβέστιο 1450 ελα ομως που test salifert potassium δεν υπάρχει πουθενά ετοιμοπαραδοτο... φαίνεται ειναι κάτι που κανενας δεν μετράει στο reef ενυδρείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 29 Απριλίου 2023 #302 Share 29 Απριλίου 2023 πριν 23 ώρες, το μέλος michalos έγραψε: ελα ομως που test salifert potassium δεν υπάρχει πουθενά ετοιμοπαραδοτο... φαίνεται ειναι κάτι που κανενας δεν μετράει στο reef ενυδρείο Αν κάνεις αλλαγες νερου 10% καθε εβδομαδα, ειναι λιγο δυσκολο να εχεις ελλειψη καλιου. Δεν εχεις και ακροπορες.... Εγω, που δεν εχω βαλει καλιο ποτέ, στο ICP test, που ειχα στειλει, ηταν σε κανονικα επιπεδα. Δεν εχω ακροπορες και εγω (lps+soft) Για καλιο το πιο αξιοπιστο τεστ λενε οτι ειναι της red sea. Αν θες στειλε ενα icp. 25-30€ εχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 29 Απριλίου 2023 #303 Share 29 Απριλίου 2023 Αν θα μηδενισουν τα φωσφορικα το ενυδρειο...... ξερεις..... Προσεχε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 4 Μαίου 2023 #304 Share 4 Μαίου 2023 Ειτε στέλνεις ενα icp τεστ για να δεις τι γινεται, ειτε διαφορετικά βρες ενα συμπλήρωμα Κ και ξεκινάς με μειωμένη δόση απο αυτη που αναγράφετε στο σκεύασμα. Επίσης πολλά σκευάσματα γραφουν οτι ειναι ασφαλές σε περίπτωση υπερδοσολογίας. (Πολλοι βάζουν διάφορα στοιχεία χωρίς να μετρανε πχ ιώδιο.) Αν όντως ειναι αυτο το πρόβλημα με μειωμένη δόση και μεσα σε 1-2 εβδομάδες θα έχεις κάποια βελτίωση σίγουρα πιστευω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 4 Μαίου 2023 Author #305 Share 4 Μαίου 2023 πριν 3 ώρες, το μέλος submarine1981 έγραψε: Ειτε στέλνεις ενα icp τεστ για να δεις τι γινεται, ειτε διαφορετικά βρες ενα συμπλήρωμα Κ και ξεκινάς με μειωμένη δόση απο αυτη που αναγράφετε στο σκεύασμα. Επίσης πολλά σκευάσματα γραφουν οτι ειναι ασφαλές σε περίπτωση υπερδοσολογίας. (Πολλοι βάζουν διάφορα στοιχεία χωρίς να μετρανε πχ ιώδιο.) Αν όντως ειναι αυτο το πρόβλημα με μειωμένη δόση και μεσα σε 1-2 εβδομάδες θα έχεις κάποια βελτίωση σίγουρα πιστευω. Βρήκα τεστ Κάλιο salifert θα σας πω το βράδυ τα αποτελέσματα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 4 Μαίου 2023 Author #306 Share 4 Μαίου 2023 (edited) πριν 8 ώρες, το μέλος submarine1981 έγραψε: Ειτε στέλνεις ενα icp τεστ για να δεις τι γινεται, ειτε διαφορετικά βρες ενα συμπλήρωμα Κ και ξεκινάς με μειωμένη δόση απο αυτη που αναγράφετε στο σκεύασμα. Επίσης πολλά σκευάσματα γραφουν οτι ειναι ασφαλές σε περίπτωση υπερδοσολογίας. (Πολλοι βάζουν διάφορα στοιχεία χωρίς να μετρανε πχ ιώδιο.) Αν όντως ειναι αυτο το πρόβλημα με μειωμένη δόση και μεσα σε 1-2 εβδομάδες θα έχεις κάποια βελτίωση σίγουρα πιστευω. Εκανα το τεστ κ βγηκε 380 με 400 περίπου, αρα ειμαι οκ με το κάλιο Έγινε επεξεργασία 4 Μαίου 2023 - michalos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 15 Αυγούστου 2023 Author #307 Share 15 Αυγούστου 2023 Ενα update κ σε αυτό, ειναι τωρα 3.5 χρονών και έχουν μπει κάποια μαλακά κοράλλια, σαρκοφυτο κ Kenya tree 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 16 Αυγούστου 2023 #308 Share 16 Αυγούστου 2023 Δύναμη οι εφύλλιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 16 Αυγούστου 2023 Author #309 Share 16 Αυγούστου 2023 πριν 25 λεπτά, το μέλος submarine1981 έγραψε: Δύναμη οι εφύλλιες. Ναι, αλλα στους βράχους που βρίσκονται δεν μπορεί να μπει αλλο κοράλλι, το χτυπάνε κατευθείαν. Γι'αυτό εβαλα βραχο στην μεση χωρίς εφυλιες να μπουν και άλλα κοράλλια στο ενυδρείο. Εχω νομίζω την ιδανική ροη και φωτισμό για εφυλιες σ συτο το ενυδρείο ν 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 18 Σεπτεμβρίου 2023 Author #310 Share 18 Σεπτεμβρίου 2023 Οταν δεν έχεις αλλο χώρο στο ενυδρείο κανεις πατεντες! Ειχα μαγνητες απο χαλασμένη αντλια κ ττους χρησιμοποίησα για να στερεωσω βραχο στην πλάτη του ενυδρείου. Τον κολλησα με κυανοακρυλικη στον βράχο κ ε αλα μερικά κοραλλακια πανω! 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 19 Σεπτεμβρίου 2023 #311 Share 19 Σεπτεμβρίου 2023 Πολύ καλό Μιχάλη Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 30 Σεπτεμβρίου 2023 Author #312 Share 30 Σεπτεμβρίου 2023 Καλησπέρα, μια ερώτηση για ενα κοραλλι το war coral , το εβαλα σε βράχο κ μεγαλώνει πιο γρήγορα απ οτι περίμενα και εχει αρχίσει κ ακουμπαει σε 2 caoulastrea που εχω στο σκελετό τους θα διμιουργησει πρόβλημα στις caoulastrea η θα προχωρησει κ θα απλωθεί χωρίς να τις πειράξει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 30 Σεπτεμβρίου 2023 #313 Share 30 Σεπτεμβρίου 2023 Πρωτη φορα βλέπω αυτο το κοράλλι. Αν βγαζει πολύποδες προβλέπω να την ακουσει η caulastrea. Διαφορετικά θα προχωρήσει μεχρι ενα σημείο στο κάτω μέρος του σκελετού της. Υποθετικά παντα γιατι δεν το ξερω το κοραλλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 1 Οκτωβρίου 2023 Author #314 Share 1 Οκτωβρίου 2023 (edited) Ειναι στην ομάδα favites, τα favia ειναι με μεγαλύτερους πολυποδες κ αργή ανάπτυξη, οι favites μικροί πολύποδες με γρήγορη ανάπτυξη. Δεν βλέπω να βγάζει sweepers ουτε την νύχτα που το παρατήρησα, μοιάζει πιο πολυ με τα encrusted κοραλλια οπως οι encrusted montipora. Αν παρατηρησες στο κέντρο του φαίνεται το βραχακι που ειχε το κοράλλι και τωρα εχει απλώσει γυρω του. Προσπαθω να αποφυγω να μετακινησω τις caoulastrea γιατί δεν εχω κ που να τις παω δεν εχω πουθενά χωρο που να μην έχει εφυλιες να τις χτυπησουν δηλαδή, και στο σημείο αυτο δείχνουν πολυ ωραία γιατί ειναι στο κέντρο του ενυδρείου και επισης εκει εχουν την καλύτερη ανάπτυξη που εχω δει ποτέ Έγινε επεξεργασία 1 Οκτωβρίου 2023 - michalos Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 1 Οκτωβρίου 2023 #315 Share 1 Οκτωβρίου 2023 Αστο τοτε και βλεπεις. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 2 Οκτωβρίου 2023 #316 Share 2 Οκτωβρίου 2023 On 30/9/2023 at 8:36 ΜΜ, το μέλος michalos έγραψε: Καλησπέρα, μια ερώτηση για ενα κοραλλι το war coral , το εβαλα σε βράχο κ μεγαλώνει πιο γρήγορα απ οτι περίμενα και εχει αρχίσει κ ακουμπαει σε 2 caoulastrea που εχω στο σκελετό τους θα διμιουργησει πρόβλημα στις caoulastrea η θα προχωρησει κ θα απλωθεί χωρίς να τις πειράξει? Ναι θα εχει, αλλαξε θεση στην caulastrea. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 22 Ιανουαρίου Author #317 Share 22 Ιανουαρίου Καλησπέρα, εδώ το άλλο ενυδρείο που έχω ephylia dominated Μετακίνησα τις καουλαστριες γιατί το war coral τις έφτασε, μπήκε κ ο βράχος στο τζάμι πίσω με μαγνήτη με ένα σαρκοφυτο κ ζωανθακια πανω 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓΡΗΓΟΡΗΣ Κ 22 Ιανουαρίου #318 Share 22 Ιανουαρίου πριν 3 ώρες, το μέλος michalos έγραψε: Καλησπέρα, εδώ το άλλο ενυδρείο που έχω ephylia dominated Μετακίνησα τις καουλαστριες γιατί το war coral τις έφτασε, μπήκε κ ο βράχος στο τζάμι πίσω με μαγνήτη με ένα σαρκοφυτο κ ζωανθακια πανω Πολύ όμορφο!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 18 Φεβρουαρίου Author #319 Share 18 Φεβρουαρίου (edited) Ένα update , μπήκε νέος βράχος για να δώσει θέσεις για κοράλλια, προς το παρόν το αποτέλεσμα είναι αυτό Έγινε επεξεργασία 18 Φεβρουαρίου - michalos 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 21 Μαρτίου Author #320 Share 21 Μαρτίου Και λίγο οπτικό υλικό του ενυδρείου 😃 https://youtu.be/D6uqCWh8Ra4?si=uwm_plZTwALGeppE 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 25 Μαρτίου Author #321 Share 25 Μαρτίου Μέτρησα το νερό Αντίστροφης όσμωσης και είναι 300 ppm περίπου, το ίδιο περίπου βγάζει κ το νερό βρύσης ( λίγο περισσότερο) Εννοείται θα αλλάξω μεμβράνη σύντομα, αλλά για 300 ppm καλά πάει το ενυδρείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 1 Μαίου Author #322 Share 1 Μαίου (edited) Μερικές φωτογραφίες μετά την αλλαγή θέσης σε κάποια κοράλλια στην δεξιά πλευρά για καλύτερο φωτισμό κ ροή Μου αρέσει να βάζω στην κορυφή κοράλλια όπως η ανθελιες και Κένυα tree για να έχουν κίνηση που τους αρέσει κ όλας και δίνουν κίνηση στο ενυδρείο Έγινε επεξεργασία 1 Μαίου - michalos 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 18 Ιουνίου Author #323 Share 18 Ιουνίου Το ενυδρείο είναι στον αυτόματο, αλλαγές νερού κάθε 2 εβδομάδες 20 λίτρα 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 27 Ιουνίου Author #324 Share 27 Ιουνίου Το ενυδρείο μετά από 4 χρόνια ζωής με φτηνό εξοπλισμό χωρίς να έχει skimmer έχει καταφέρει να διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση μόνο με αλλαγές νερού. Αλλά με πολλούς περιορισμούς, δεν μου ζουν sps , αλλά ούτε και να μπουν μεγάλα ψάρια λόγω λίτρων Έτσι αποφάσισα ότι κλείνει ο κύκλος του , όπως και του άλλου nano reef που έχω . Αλλά ανοίγει καινούργια σελίδα, όλα τα ζωντανά κ οι βράχοι θα μεταφερθούν σε νέο μεγαλύτερο που θα ετοιμάσω φτιαγμένο σωστά, με skimmer και σωστή εγκατάσταση. Θα ενημερώσω για την πορεία και λεπτομέρειες σε επόμενο post! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓΡΗΓΟΡΗΣ Κ 27 Ιουνίου #325 Share 27 Ιουνίου Περιμένουμε νεότερα ! 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος