michalos 14 Ιουλίου 2021 Author #226 Share 14 Ιουλίου 2021 Έτσι βγάζουμε αυτά τα ομορφα ζωντανα..με κατσαβίδι και έξω με το βράχο! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 23 Αυγούστου 2021 Author #227 Share 23 Αυγούστου 2021 Καλημέρα στην ομάδα, επιστροφή μετά την καλοκαιρινή ξεκούραση και παραλίγο να πάθω μεγάλο καζο ! Μπροστά μου κόλλησε η αυτόματη αναπλήρωση και αν δεν έβγαζα το τροφοδοτικό από το ρεύμα θα είχαμε πλημμύρα Έχω 2 φλοτερ για ασφάλεια και είδα και τα 2 ήταν σηκωμένα που σημαίνει ότι δούλευαν κ όμως δεν στατουσε η αντλία. Αρχικά πίστευα έφταιγε ο πυκνωτής ότι είχε βραχυκυκλωσει, αλλά με δοκιμές και ξεσυνδεοντας τελείως τα φλοτερ κουνωντας το καλώδιο που τα είχα άνοιγε κ έκλεινε το κύκλωμα... Αιτία του προβλήματος: Τα καλώδια για τα φλοτερ είχαν ματιση με επέκταση γιατί ήταν κοντά κ δεν έφταναν στο αυτόματο ρελέ και στο σημείο της ματισης είχαν πιάσει υγρασία κ αλατα από το sump και βραχυκύκλωναν... Τώρα σκέφτομαι να καλυψω τα καλώδια και με σιλικόνη πριν το θερμοσυστελομενο στην ματιση που να μην έχει πλέον διαρροή το ρεύμα από την σύνδεση Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓΡΗΓΟΡΗΣ Κ 23 Αυγούστου 2021 #228 Share 23 Αυγούστου 2021 Καλημέρα! Ποια αυτόματη αναπλήρωση έχεις ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 23 Αυγούστου 2021 Author #229 Share 23 Αυγούστου 2021 (edited) To kit από waterwaves, τηνατιση την είχα κάνει εγω γιατί δεν έφταναν τα καλώδια Έγινε επεξεργασία 23 Αυγούστου 2021 - michalos Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 6 Σεπτεμβρίου 2021 Author #230 Share 6 Σεπτεμβρίου 2021 (edited) Σήμερα ήρθε κ άλλη αντλία για την αναπλήρωση γιατί αυτή που είχα έκανε πολύ θόρυβο. Έχω αυξήσει σε 8 περίπου ml το dosing του all for reef γιατί θελω το KH γυρω στα 8.5, τώρα παίζει περίπου 8-8.2. Οι μοντιπορες αρχίζουν κ σκεπάζουν τους ζωανθους κ τα μανιτάρια και θα κόψω 2 frag από την μια κ 1 από την άλλη κ θα κολληθούν στο πίσω τζάμι στις γωνιες . Στην μέση του πίσω τζαμιού έχω βάλει gsp για να το καλύψει όσο γίνεται Έγινε επεξεργασία 6 Σεπτεμβρίου 2021 - michalos 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 6 Σεπτεμβρίου 2021 #231 Share 6 Σεπτεμβρίου 2021 οι εφυλλιες δείχνουν γουρούνια. Τι τις ταΐζεις? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 6 Σεπτεμβρίου 2021 Author #232 Share 6 Σεπτεμβρίου 2021 Και να φανταστείς ότι έχω κόψει 2 ακόμα frags και τα έχω βάλει στο νέο ενυδρείο... Και όλες είναι από ένα frag που πήρα πέρυσι το καλοκαίρι Μάλλον το κλάδεμα τις δυναμώνει όπως τις ελιές όταν τις κλαδευεις!! Τους έδινα reef roids 2 φορές την εβδομάδα με target feeding αλλά απο τότε που τάιζω κατεψυγμένη το έχω σταματήσει γιατί είχα λίγο τσιμπιμενα νιτρικά... Έχω επίσης βγάλει το σκιμερ εδώ και μερικούς μήνες γιατί έκανε φασαρια 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
anathema 7 Σεπτεμβρίου 2021 #233 Share 7 Σεπτεμβρίου 2021 πολύ όμορφα και ζωντανά κοράλλια, μπράβο για την προσπάθεια! η caulastrea κινδυνεύει εκεί που είναι, αλλαγή θέσης άμεσα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 7 Σεπτεμβρίου 2021 Author #234 Share 7 Σεπτεμβρίου 2021 Μία ώρα πριν, το μέλος anathema έγραψε: πολύ όμορφα και ζωντανά κοράλλια, μπράβο για την προσπάθεια! η caulastrea κινδυνεύει εκεί που είναι, αλλαγή θέσης άμεσα! Η caulastrea εχει αρκετη αποσταση απο την ephylia , φταιει η γωνια ληψης της φωτο που φαινεται κολλητα Ειναι πιο πισω κ δεξια απο την ephylia και απο τοτε που την εβαλα εκει αυξηθηκαν τα κεφαλια της και πιστευω οτι της αρεσει αυτη η θεση 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 7 Σεπτεμβρίου 2021 #235 Share 7 Σεπτεμβρίου 2021 Απο μετρήσεις ΡΟ4 ,ΝΟ3 πως είσαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 7 Σεπτεμβρίου 2021 Author #236 Share 7 Σεπτεμβρίου 2021 PO4 ειναι σχεδον μηδεν, ΝΟ3 το ειχα χαμηλωσει σχεδον 5, μετα που εβαλα και κατεψυγμενη στα ταισματα και εδινα και reef roids 2 φορες την εβδομαδα εφτασα σχεδον 15, τωρα ειμαι περιπου στα 10 , εχω κοψει τελειως το reef roids αλλα ταιζω πειραματικα καθε μερα το duncan και την acanthasrea με φυλαρακι οταν ταιζω τα ψαρια μαυτο. Ειναι ενα πειραμα, να δω αν θα εχουν αυτα διαφορα απο τα αλλα κοραλια που δεν ταιζονται 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 8 Σεπτεμβρίου 2021 #237 Share 8 Σεπτεμβρίου 2021 (edited) Και χωρίς σκιμερ. Μια χαρα. Αλλαγες νερου κάθε εβδομάδα κανεις? Το γνωστό 10%? Κατεψυγμένη οταν λες ? Μυσιδα? Έγινε επεξεργασία 8 Σεπτεμβρίου 2021 - submarine1981 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 8 Σεπτεμβρίου 2021 Author #238 Share 8 Σεπτεμβρίου 2021 (edited) Αλλαγες νερου καθε εβδομαδα 10% με σιφωναρισμα αμμου, κατεψυγμένη αρτεμια. Έγινε επεξεργασία 8 Σεπτεμβρίου 2021 - michalos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 5 Οκτωβρίου 2021 Author #239 Share 5 Οκτωβρίου 2021 Το ενυδρείο προχωραει κανονικά, έχω κόψει αρκετά frags από τα κοραλια και τα έχω βάλει στο άλλο reef , το "μερακλιδικο"?. Έχω δύο θεματακια, είχα λίγη bubble algea σε ένα frag και τώρα έχει εξαπλωθεί σε αρκετούς βράχους , κάποια βραχάκια είναι καλυμμένα όλα από bubble. Σκέφτομαι για emerald crab, είναι reef safe ή θα μου κουρεψει και κοραλια? Επίσης ένα περίεργο συμβαίνει με τις red montipora. Ειχα δύο που μεγάλωσαν αρκετά, τις έχω φραγκαρει και έχω γεμίσει με frags όλο το ενυδρείο. Τον τελευταίο καιρό βλέπω ότι από κόκκινες έχουν γίνει ανοιχτές ροζ χρώμα , αλλά νομίζω ότι εξακολουθούν και μεγαλώνουν, έχουν στις άκρες το πολύ ανοιχτό χρώμα που δηλώνει ανάπτυξη. Και εδώ είναι το παράξενο: όσα frags είναι στην σκιά είναι κόκκινα, ενώ οι δύο μητρικές αλλά και τα frags που είναι σε φωτισμό είναι ανοιχτό ροζ. Υπόψιν ο φωτισμός έχει μείνει ίδιος δεν έχει αλλάξει κάτι, και δεν τις έχω ψηλά, τις έχω πιο κάτω από την μέση. Οι μετρήσεις είναι καλές, αλατοτητα 1026, νιτρικά περίπου 5, φωσφορικα περίπου μηδεν, ΚΗ περίπου 9. Μόνο το ΚΗ έχει αλλάξει λίγο από παλιά ,ήταν γύρω στο 8 τώρα σταδιακά έχει φτάσει περίπου 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 5 Οκτωβρίου 2021 #240 Share 5 Οκτωβρίου 2021 Αυτο, που καταλαβα απο τ θαλασσα ειναι - οταν κατι δεν παει καλα, κάνε αλλαγες νερου Mg-Ca μετρας; Δες, μηπως εκτος απο bubble ηρθε και κανενα montipora nudibranch....να μην τυχει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 5 Οκτωβρίου 2021 Author #241 Share 5 Οκτωβρίου 2021 Καλημερα, Δεν μετραω CA - Mg , αλλα εκεινο που ειναι περεργο γιατι οσες ειναι σε σκια ειναι κοκκινες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 5 Οκτωβρίου 2021 #242 Share 5 Οκτωβρίου 2021 Με τις μοντιπόρες εχω ακούσει και άλλους να εχουν θέμα στα καλά καθούμενα χώρις να εχει γινει κάποια αλλαγή στο σύστημα. Όπως ειπες ο φωτισμός ειναι ίδιος....αλλα αν δοκίμασες ενα 5-10% πιο κάτω να έβλεπες συμπεριφορά. Οι πολύποδες στις ροζ ειναι έξω όπως στις κόκκινες? τους βλέπεις να κουνιούνται με την κυκλοφορία? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 5 Οκτωβρίου 2021 Author #243 Share 5 Οκτωβρίου 2021 Εβαλα τον φωτισμο λιγο πιο κατω κατα 10% να δω Επισης πολυποδες δεν ειδα να ειχαν ποτε και φυσικα ουτε να κουνιουνταν , ειναι οι montipora capricornis ,σκληρες σαν πιατα ειναι , εχουν ενα περιεργο χρωμα τωρα, στο κεντρο ανοιχτο μωβ και προς τις ακρες ροζ ανοιχτο και τελειως ακρες σαν λευκο που ειναι η αναπτυξη τους... παντως γενικα εχουν ανοιχτο χρωμα , ενω 3 frag που εχω στην σκια ολοκοκκινα!! Και τα εκοψα πριν λιγες μερες απο τις μητρικες αποικιες που ηταν ροζ!αντε να βγαλεις ακρη τι γινεται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 6 Οκτωβρίου 2021 #244 Share 6 Οκτωβρίου 2021 Οντως περιεργο. Νόμιζα οτι ηταν μοντιπορες με κλαδιά , που στις συγκεκριμένες βλέπεις πολύποδες. Με plate που ειχα κάποτε ,δεν ειχα ποτε θεμα. Αστο να δεις τι θα γινει με τον χαμηλό φωτισμό. Τουλάχιστον στα φραγκς δείχνει να το θέλουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 6 Οκτωβρίου 2021 Author #245 Share 6 Οκτωβρίου 2021 Με την buble algea τελικά ποια είναι η λύση? Έχω σκεφτεί για emerald crab αλλά δεν ξέρω αν είναι 100% reef safe. Πριν είχα σε ένα δύο σημεία μόνο και πήγα να την βγάλω και οι βράχοι αυτοί γεμισαν Η άλλη λύση που έχω σκεφτεί είναι να καλύψουν τους βράχους τα κοραλια, όπως μανιτάρια , ζοανθοι και να μην φαίνεται η buble algea.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 6 Οκτωβρίου 2021 #246 Share 6 Οκτωβρίου 2021 Γενικά δεν ξέρω θυρευτη να τρώει bubble algea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 6 Οκτωβρίου 2021 #247 Share 6 Οκτωβρίου 2021 πριν 5 ώρες, το μέλος michalos έγραψε: Με την buble algea τελικά ποια είναι η λύση? Έχω σκεφτεί για emerald crab αλλά δεν ξέρω αν είναι 100% reef safe. Πριν είχα σε ένα δύο σημεία μόνο και πήγα να την βγάλω και οι βράχοι αυτοί γεμισαν Η άλλη λύση που έχω σκεφτεί είναι να καλύψουν τους βράχους τα κοραλια, όπως μανιτάρια , ζοανθοι και να μην φαίνεται η buble algea.. Ο κάβουρας είναι μια λύση όχι 100 %Reef safe Η λύση το να επεκταθούν τα κοραλια να μην το βλέπεις δεν υφίσταται. Βάλε ένα fox face το μισό κίτρινο χωρίς το σημάδι το μαύρο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 6 Οκτωβρίου 2021 #248 Share 6 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, το μέλος niknik έγραψε: Ο κάβουρας είναι μια λύση όχι 100 %Reef safe Η λύση το να επεκταθούν τα κοραλια να μην το βλέπεις δεν υφίσταται. Βάλε ένα fox face το μισό κίτρινο χωρίς το σημάδι το μαύρο. Αλλά τα λίτρα είναι λίγα, Επισεις ο rubby crab είναι πολύ καλος Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 15 Οκτωβρίου 2021 Author #249 Share 15 Οκτωβρίου 2021 Diy bubble algea remover! Έφτιαξα αυτή την πατέντα για να κάνω αφαίρεση κ ταυτόχρονα σιφοναρισμα της bubble algea. Είναι σωλήνα που στην άκρη έχει πολύ λεπτό ατσαλοσυρμα που είναι και ευλιγιστο για να κόβει από την βάση της την bubble algea και με σωλήνα γίνεται το σιφοναρισμα για να μην φεύγουν τα σπόρια σε όλο το ενυδρείο. Θα δοκιμαστεί στην επόμενη αλλαγή νερού μάλλον την Κυριακή και θα πω εντυπωσεις 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 15 Οκτωβρίου 2021 #250 Share 15 Οκτωβρίου 2021 Μία ώρα πριν, το μέλος michalos έγραψε: Diy bubble algea remover! Έφτιαξα αυτή την πατέντα για να κάνω αφαίρεση κ ταυτόχρονα σιφοναρισμα της bubble algea. Είναι σωλήνα που στην άκρη έχει πολύ λεπτό ατσαλοσυρμα που είναι και ευλιγιστο για να κόβει από την βάση της την bubble algea και με σωλήνα γίνεται το σιφοναρισμα για να μην φεύγουν τα σπόρια σε όλο το ενυδρείο. Θα δοκιμαστεί στην επόμενη αλλαγή νερού μάλλον την Κυριακή και θα πω εντυπωσεις Πολύ έξυπνη πατέντα!Ανέβασε κανα βιντεάκι όταν την λειτουργήσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος