PASXA 14 Μαίου 2020 #1 Share 14 Μαίου 2020 Καλησπέρα παιδιά Ήθελα να ρωτήσω αν φαίνεται ότι το έκανα σωστά και σε πόση ώρα περίπου θα ξεκινήσει . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 14 Μαίου 2020 #2 Share 14 Μαίου 2020 Πες μας λίγο για το μείγμα που έφτιαξες. Η αντεπιστροφη βαλβίδα πάντως εχει βελάκι που δείχνει τη σωστή κατεύθυνση. Όπως το έχεις φτιάξει πάντως δε μπορείς να υπολογίσεις πόσες φυσ/δευτ ρίχνεις. Τελος θα πρότεινα να χρησιμοποιησεις μπουκάλι απο αναψυκτικό γιατι μπορει να διαχειριστεί πολύ μεγαλύτερη πίεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PASXA 14 Μαίου 2020 Author #3 Share 14 Μαίου 2020 πριν 6 λεπτά, το μέλος Antonis K έγραψε: Πες μας λίγο για το μείγμα που έφτιαξες. Η αντεπιστροφη βαλβίδα πάντως εχει βελάκι που δείχνει τη σωστή κατεύθυνση. Όπως το έχεις φτιάξει πάντως δε μπορείς να υπολογίσεις πόσες φυσ/δευτ ρίχνεις. Τελος θα πρότεινα να χρησιμοποιησεις μπουκάλι απο αναψυκτικό γιατι μπορει να διαχειριστεί πολύ μεγαλύτερη πίεση. Οκ την άλλη φορά ίσως . Το μίγμα πάντως το έφτιαξα με τρεις κούπες 600 γρ ζάχαρη και μετά με νερό στους 40 βαθμούς . Κατά την διάρκεια με 28 βαθμούς νερού έβαλα ζάχαρη ένα κουταλάκι και μαγιά μισό κουταλάκι του γλυκού και τα χτύπησα μαζί και τα άφησα να ξεκουραστούν 10 λεπτά . Το νερό το άλλο μόλις έφτασε 30 βαθμούς το έβαλα στο μπουκάλι και πρόσθεσα το άλλο μίγμα προσθέτοντας στην μαγιά με την ζάχαρη και λίγη σόδα . Αυτά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 14 Μαίου 2020 #4 Share 14 Μαίου 2020 Σωστό φαίνεται το μείγμα. Λογικά σε λίγη ώρα, με δεδομένο ότι και η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι καλή, θα αρχίσεις ν βλέπεις φυσαλίδες. Απλα παρακολουθησε το , μήπως κάποια στιγμή αρχίσει και ρίχνει ανεξέλεγκτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PASXA 14 Μαίου 2020 Author #5 Share 14 Μαίου 2020 (edited) Οκ αλλά δεν ξέρω ακόμα τίποτα ... Βέβαια κατά τις 20:45 το έφτιαξα . Αυτό θα αρχίσει σαν να βράζει μέσα στο μπουκάλι ; Ή απλά θα βγάζει φυσαλίδες ; Θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι 23 βαθμοί και το έχω τυλίξει κιόλας με πετσέτα χνουδωτή για ζέστη ? Και μάλιστα έχει σχηματίσει κάτι σαν αφρό πάνω Έγινε επεξεργασία 14 Μαίου 2020 - PASXA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος