Jump to content

Ερωτήσεις για ενυδρείο

Recommended Posts

πριν λιγες μερες εβαλα το ενυδρειο μου.Μεχρι στιγμης εχω βαλει 2 μαυρα ψαρια γλυκου νερου.Η θερμοκρασια του νερου αλλαζει απο 25 μεχρι και 28 βαθμους..

Ποια ειναι η καλυτερη θερμοκρασια για ψαρια γλκου νερου????  *δεν εχω βαλει μηχανημα για τεχνητη αλλαγη θερμοκρασιας.... 

Έγινε επεξεργασία - bbetta

Καλησπέρα . Τι ψάρια έχεις μέσα ; Είδος ; Η θερμοκρασία εξαρτάται από το είδος των ψαριών  αλλά συνήθως είναι για τροπικά ψάρια στους 26 βαθμούς . Δεν πρέπει να αλλάζει συνέχεια η θερμοκρασία για αυτό βάζουμε θερμοστάτη που θα χρησιμεύσει και το χειμώνα που θα έχει κρύο . Όλα αυτά βέβαια μόνο αν ,από ότι βλέπω, πας σε τροπικά ψάρια

Τέλος τεστ έχεις κάνει ; Έχει στρώσει το ενυδρείο σου ; Για να βάλεις ψάρια 

Πρέπει να κάνεις αυτά  https://www.katoikidiaendrasi.gr/2019/02/28/strosimo-enydreiou/

Για να βάλεις ψάρι μέσα ... Πάντως την θερμοκρασία πρέπει τώρα να την σταθεροποιήσεις με χρήση θερμοστάτη κατά την γνώμη μου και άμεσα . Αν μας πεις είδος ψαριού θα ήταν πιο εύκολο να σου πούμε την κατάλληλη θερμοκρασία 

Ή αν δεν το ξέρεις το είδος κάποια φωτό  θα βοηθούσε .

Έγινε επεξεργασία - PASXA
  • Like 1

Εχω βαλει στο ενυδρειο μου ενα λιγο παλιο φιλτρο και πρεπει να παρω αλλο γιατι εχει χαλασει λιγο.Ψαχνω σε διαφορες ιστοσελιδες για καινουριο φιλτρο αλλα δεν μπορω να βρω για το ενυδρειο μου το καταλληλο... Αν μπορει καποιος να μου προτεινει κατι θα με βοηθουσε παρα πολυ.Καποια χρησιμη ιστοσελιδα ή και μαρκα θα ηταν χρησιμη...ακομα και αγγελια απο το AQUAZONE.GR. Ευχαριστω

Για πόσα λίτρα το θέλεις ; Και το ενυδρείο έχει καπάκι ή όχι ;

• Like 1

Μόλις τώρα, το μέλος PASXA έγραψε:

Για πόσα λίτρα το θέλεις ; Και το ενυδρείο έχει καπάκι ή όχι ;

για 100L οσα ειναι το ενυδρείο *εχει καπακι

στο ενυδρείο εχω βαλει φάρμακα και μηχανημα καθαρισμου.. τα ψαρια ειναι χρυσοψαρα μαυρα με 3 ουρες. πιο παλια ειχα ξαναβαλει το ενυδρείο με ψαρια και εζησαν 1 μηνα περιπου 

Καλησπερα και καλώς ήρθες στο φόρουμ, έχω ενώσει τα 2 θέματα σου σε ένα που ονόμασα Ερωτήσεις για ενυδρείο. 
Ετσι θα μπορέσεις να πάρεις καλύτερες απαντήσεις και θα υπάρχουν όλα τα στοιχεία του ενυδρείου σου συγκεντρωτικά. 

Στον παραπάνω σύνδεσμο θα βρεις όλες τις πληροφορίες για το πως ξεκινάμε σωστά ένα ενυδρείο. Διάβασα σίγουρα τον κύκλο του αζώτου. 

Πες μας αναλυτικά διαστάσεις ενυδρείου, μια φωτογραφία επίσης θα βοηθούσε. Σε αυτά τα λίτρα ιδανικά θα πας σε κάποιο εξωτερικό φίλτρο με ροη πάνω από 609 λίτρα την ώρα. Εταιρείες υπάρχουν πολλές, Aquael, Fluval, Resun κτλπ. 

Τα χρυσόψαρα δεν χρειάζονται θερμοστάτη τους χειμερινούς μήνες ενώ το καλοκαίρι προσπαθούμε να έχουμε όσο πιο χαμηλή θερμοκρασία χωρίς να τρελενομαστε. Το 25-28 που αναφέρεις είναι πολύ μεγάλη διακύμανση αν γίνεται μέσα σε μια μέρα.  

• Like 1

Κάνε μια αναλυτική περιγραφή του τωρινου στησίματος. Θα βοηθηθεί και ο κόσμος να δώσει πιο λεπτομερεις συστάσεις και προτάσεις και για τα ψαράκια σου αλλά κυρίως και για την τσέπη σου. Κρίμα να γίνει σπατάλη χωρίς να έχει το σωστό αποτέλεσμα.

• Like 1

2 minutes ago, bbetta said:

Καλησπερα και καλώς ήρθες στο φόρουμ, έχω ενώσει τα 2 θέματα σου σε ένα που ονόμασα Ερωτήσεις για ενυδρείο. 
Ετσι θα μπορέσεις να πάρεις καλύτερες απαντήσεις και θα υπάρχουν όλα τα στοιχεία του ενυδρείου σου συγκεντρωτικά. 

Στον παραπάνω σύνδεσμο θα βρεις όλες τις πληροφορίες για το πως ξεκινάμε σωστά ένα ενυδρείο. Διάβασα σίγουρα τον κύκλο του αζώτου. 

Πες μας αναλυτικά διαστάσεις ενυδρείου, μια φωτογραφία επίσης θα βοηθούσε. Σε αυτά τα λίτρα ιδανικά θα πας σε κάποιο εξωτερικό φίλτρο με ροη πάνω από 609 λίτρα την ώρα. Εταιρείες υπάρχουν πολλές, Aquael, Fluval, Resun κτλπ. 

Τα χρυσόψαρα δεν χρειάζονται θερμοστάτη τους χειμερινούς μήνες ενώ το καλοκαίρι προσπαθούμε να έχουμε όσο πιο χαμηλή θερμοκρασία χωρίς να τρελενομαστε. Το 25-28 που αναφέρεις είναι πολύ μεγάλη διακύμανση αν γίνεται μέσα σε μια μέρα.  

Σορρυ δεν ειχα δει το post.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...