Jump to content

Παιδιά και ενυδρείο

Recommended Posts

Σκεφτόμουν την περίπτωση (που μάλλον δεν είναι ασυνήθιστη) όπου ένα παιδί ζητάει να του πάρουν ενυδρείο.

Εδώ έχουμε 2 περιπτώσεις:

Α. ο γονιός δεν έχει ιδέα από ενυδρεία

Β. ο γονιός γνωρίζει (έστω και λίγα) για τη δυσκολία και πολυπλοκότητά τους.

Πάει μετά λοιπόν το μυαλό μου στο τι θα έκανα αν είχα παιδί και μου το ζήταγε...

...Τι θα έκανα???..

Είτε ήμουν στο περίπτωση Α. είτε στη Β., θα έλεγα στο παιδί το προφανές: ότι τα ψάρια δεν είναι σαν τα θηλαστικά που έστω και με το ένστικτό μας καταλαβαίνουμε κάποια πράγματα για τις ανάγκες τους και την κατάστασή τους.

Άρα θα έπρεπε να βάλω το παιδί να διαβάσει και να καταλάβει με τι θα έχει να κάνει ΠΡΙΝ αποφασίσει αν το θέλει πραγματικά...

Ούτως ή άλλως θα πρέπει να ξέρει ότι στην πορεία της ενασχόλησης έχει να διαβάσει πολύ πράμα!

και μετά μου ήρθε η ιδέα ότι θα το εξέταζα :rasp: ..

σε ατμόσφαιρα παιχνιδιού βέβαια... με σκοπό να καταλάβω αν έχει συνειδητοποιήσει τι θέλει και όχι βέβαια σε στυλ: "αν απαντήσεις σωστά θα σου πάρω ψάρια"

Το θέμα είναι ότι "όλοι" εμείς εδώ έχουμε μια σχετική εικόνα της κατάστασης... τι γίνεται όμως με τους γονείς που δεν έχουν ασχοληθεί και ίσως δεν προλαβαίνουν ή δεν θέλουν να ασχοληθούν?

Αν λοιπόν δημιουργούσαμε μια ευχάριστη σειρά ερωτήσεων (και απαντήσεων multiple choise) για παιδιά??

Πρώτα απ' όλα θα παίζαμε κι εμείς με τα "τεστ", και μάλιστα θα πέφταμε -όλοι- και πάνω σε πράγματα που δεν γνωρίζαμε (αυτοί που τα ξέρουν όλα εξαιρούνται :hysterical: ).

Επίσης θα μπορούσε κάτι τέτοιο να γνωστοποιηθεί σε μαγαζιά/σχολεία κ.λ.π (δεν εννοώ έντυπο... απλώς ένα link σε μια σελίδα)

Θα μπορούσε ακόμα να χρησιμοποιηθεί και από ενήλικες που σκέφτονται να ξεκινήσουν, ή που το παιδί τους είναι πολύ μικρό για να καταλάβει τα περισσότερα θέματα.

Μπορεί να σκέφτομαι μπούρδες τέτοια ώρα, αλλά αν υπήρχε κάτι τέτοιο,

θα είχαμε λίγο πιο "ψαγμένα" παιδάκια με ενυδρεία, και λίγο πιο ήσυχους γονείς,

και το κυριότερο... λιγότερα ψάρια-θύματα (που και αυτό με τη σειρά του σημαίνει λιγότερα στενοχωρημένα παιδάκια και γονείς)

Της νύχτας τα καμώματα...κλπ, αλλά αν όλα αυτά έχουν κάποια εφαρμόσιμη λογική, θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο, όπου θα γίνεται ένα πόστ ανά ερώτηση/απάντηση και αν συμφωνεί ένα ποσοστό και πάνω, να προστίθεται στη λίστα των ερωτήσεων για τα τεστ.

χμμμ.. Και μετά θα καταλήξουμε να τσακωθούμε όλοι μεταξύ μας - και το τεστ δεν θα φτιαχτεί ποτέ :rasp: ...

- όχι.. πέρα από την πλάκα, δεν έχω μεγάλη εμπειρία από ενυδρεία, αλλά έχω χρόνια σε δημιουργία σεμιναρίων και εξετάσεων.

Φαντάζομαι λοιπόν ότι ακόμα και τα "επικίνδυνα" θέματα δε χρειάζεται να τα αποφύγουμε, αλλά απλώς η απάντηση να είναι -όπως και πραγματικά συμβαίνει- ότι δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη και ίσως ακόμα ότι το "μη αντιπροσωπευτικό δείγμα μελών του φόρουμ" ψήφισε τόσο% έτσι και τόσο% αλλιώς.

τι λέτε??

το ιδιο ειχα παθει και εγω οταν ηθελα να παεω το πρωτο μου ενυδρειοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

απο τη μια δεν ηθελα να τους ζαλισω

απο την αλλη ομως το ηθελα το ριμαδι

τωρα καθονται και μου λενε κοιτα πος μεγαλωσε να τα ταισω εγω κτλ

θα βοηθουσε αρκετα πηστευω για εμας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...