Vivi20 6 Μαίου 2020 #1 Share 6 Μαίου 2020 Γειά σας και πάλι! λοιπόν έχω να κάνω ενημέρωση από την προηγούμενη φορά τα ψαράκια (glow light tetra). Τελικά δεν μου τα δέχτηκε το πετ σοπ πίσω οπότε έμεινα με αυτά, επίσης παρήγγειλα της api τα υγρά τέστ για ph, high range ph, gh&kh, NH3/4 και NO2/3 και τα περιμένω να έρθουν ώστε να ξεκινήσω σιγά σιγά να φέρνω τις μετρήσεις στα σωστά σημεία και να μην ζορίζω τα ψάρια μου. Σιγά σιγά θέλω να πάρω και ένα μεγαλύτερο ενυδρείο των 100 λίτρων όπως μου προτείνατε και εσείς ότι είναι κατάλληλο για τα ψάρια αυτά. Ήθελα όμως να ρωτήσω επειδή μένω σε διαμέρισμα και δεν μπορώ να έχω βαρέλι με Α/Ο τι άλλες εναλλακτικες έχω? Έχω βρει στο εμπόριο κάποια σκευάσματα ph/kh minus αλλά δεν είμαι σίγουρη εσείς τι θα μου προτείνατε και ποιας εταιρείας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vivi20 6 Μαίου 2020 Author #2 Share 6 Μαίου 2020 Κάνεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
corto maltese 6 Μαίου 2020 #3 Share 6 Μαίου 2020 Προσωπικα δεν τα εμπιστευομαι αυτα τα σκευασματα πολυ. Αλλος ισως εχει αλλη αποψη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GVC 7 Μαίου 2020 #4 Share 7 Μαίου 2020 Καλησπέρα!καλημέρα μαλλον... Λόγω betta lover μια φορά χρησιμοποίησα pΗ stabilizer. Στην αρχή έκανα την πατάτα και το έριξα κατευθείαν μέσα στο νευδρείο. Το απότελεσμα την επόμενη μέρα να έχω θολό νερό. Μετά από λίγο κατάλαβα ότι το νερό είχε θολώσει λόγω ότι το stabilizer έκανε την δουλειά του (σύμφωνα με μετρήσεις που είχα κάνει). Για να ρίξει το pH ουσιαστικά τράβηξε μαγνήσιο και το ασβέστιο από το νερο. Αυτά τραβώντας τα κάνουν ενώσεις σαν νυφάδες χιονιού, που πήγανε και κολλήσανε πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια μπορείς να φανταστείς. Το pH το έφτιαξε αλλά μου χάλασε όλο το scape του ενυδρείου οπτικά. Δευτερη απόπειρα το έριξα στο νερό που προετοίμαζα σε βαρέλι για τις αλλαγές. όλο το βαρέλι έπιασε αυτή την ασπρίλα στα τοιχώματα του και η αντλία που γύριζε το νερό. γενικά για να βγάλω αυτές τις ωυφάδες, ας πουμε, από το ενυδρείο μου έφυγε λίγο το λάδι με συνεχής αλλαγές νερου. Δεν ξέρω αν συνεχιζόταν για πολύ αυτό και απλά κάποια στιγμή δεν υπήρχαν στο μέλον. σπάστικα και σταμάτησα το buffering με σκευάσματα. Πήγα σε όσμωση. Το βαρέλι μετά από 4-5 πλυσίματα καθάρισε Εννοείται ότι μέσα στο ενυδρείο αν ρίξεις νερό προετοιμασίας, για παράδειγμα σε μια αλλαγή περίπου 30%, με pH buffer δεν θα πάρεις με την μια το pH που θες. Θα έρθει με τον καιρό. Εκτός να προετοιμάσεις νερό με buffer μαζί και κάνεις σχεδόν ολική αλλαγή νερού στο ενυδρείο. Ίσως σε αυτή την περίπτωση την ακούσουν λίγο τα ψάρια.... με την απότομη αλλαγή pH. 10 hours ago, Vivi20 said: Γειά σας και πάλι! λοιπόν έχω να κάνω ενημέρωση από την προηγούμενη φορά τα ψαράκια (glow light tetra). Τελικά δεν μου τα δέχτηκε το πετ σοπ πίσω οπότε έμεινα με αυτά, επίσης παρήγγειλα της api τα υγρά τέστ για ph, high range ph, gh&kh, NH3/4 και NO2/3 και τα περιμένω να έρθουν ώστε να ξεκινήσω σιγά σιγά να φέρνω τις μετρήσεις στα σωστά σημεία και να μην ζορίζω τα ψάρια μου. Σιγά σιγά θέλω να πάρω και ένα μεγαλύτερο ενυδρείο των 100 λίτρων όπως μου προτείνατε και εσείς ότι είναι κατάλληλο για τα ψάρια αυτά. Ήθελα όμως να ρωτήσω επειδή μένω σε διαμέρισμα και δεν μπορώ να έχω βαρέλι με Α/Ο τι άλλες εναλλακτικες έχω? Έχω βρει στο εμπόριο κάποια σκευάσματα ph/kh minus αλλά δεν είμαι σίγουρη εσείς τι θα μου προτείνατε και ποιας εταιρείας? Το high range pH δεν νομίζω να το χρειαστείς. Φαντάζομαι το freshwater master kit πήρες. Με την όσμωση μπορείς απλά να πειραματιστείς πόσο νερό όσμωσης και πόσο αποχλωριωμένο σου δινει τις μετρήσεις που θες και το προετοιμάζεις πριν την αλλαγή. Δεν βάζουμε όσμωση 100% σε ενυδρείο από ότι ξέρω. Ξεκινάς με ένα grill mix 50%-50% μετράς και βλεπεις νούμερα. δεν σου κάνουν τα θες κι άλλο κάτω. άλλο ένα πειραμα ξερώ εγώ 70%-30%. ανάλογα τα αποτελέσματα θα ξέρειος ότι για να παρεις τα επιθυμητά αποτελέσματα θα χρειάζεσαι τόσο % όσμωση τόσο % αποχλωριωμένο και θα πηγαινεις στοχευμένα μετά. Αν έχω πετάξει καμια μπαρουφα plz κανένας πιο έμπειρος να με διορθώσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 7 Μαίου 2020 #5 Share 7 Μαίου 2020 Τι τιμές έχει το νερό της βρύσης σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vivi20 7 Μαίου 2020 Author #6 Share 7 Μαίου 2020 πριν 2 ώρες, το μέλος Husky_Jim έγραψε: Τι τιμές έχει το νερό της βρύσης σου? Από όσο γνωρίζω από το σαιτ της ευαθ γιατί δεν έχουν έρθει ακόμα τα τεστ έχω ph 8 και σκληρότητα στο 13-16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vivi20 7 Μαίου 2020 Author #7 Share 7 Μαίου 2020 πριν 10 ώρες, το μέλος GVC έγραψε: Καλησπέρα!καλημέρα μαλλον... Λόγω betta lover μια φορά χρησιμοποίησα pΗ stabilizer. Στην αρχή έκανα την πατάτα και το έριξα κατευθείαν μέσα στο νευδρείο. Το απότελεσμα την επόμενη μέρα να έχω θολό νερό. Μετά από λίγο κατάλαβα ότι το νερό είχε θολώσει λόγω ότι το stabilizer έκανε την δουλειά του (σύμφωνα με μετρήσεις που είχα κάνει). Για να ρίξει το pH ουσιαστικά τράβηξε μαγνήσιο και το ασβέστιο από το νερο. Αυτά τραβώντας τα κάνουν ενώσεις σαν νυφάδες χιονιού, που πήγανε και κολλήσανε πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια μπορείς να φανταστείς. Το pH το έφτιαξε αλλά μου χάλασε όλο το scape του ενυδρείου οπτικά. Δευτερη απόπειρα το έριξα στο νερό που προετοίμαζα σε βαρέλι για τις αλλαγές. όλο το βαρέλι έπιασε αυτή την ασπρίλα στα τοιχώματα του και η αντλία που γύριζε το νερό. γενικά για να βγάλω αυτές τις ωυφάδες, ας πουμε, από το ενυδρείο μου έφυγε λίγο το λάδι με συνεχής αλλαγές νερου. Δεν ξέρω αν συνεχιζόταν για πολύ αυτό και απλά κάποια στιγμή δεν υπήρχαν στο μέλον. σπάστικα και σταμάτησα το buffering με σκευάσματα. Πήγα σε όσμωση. Το βαρέλι μετά από 4-5 πλυσίματα καθάρισε Εννοείται ότι μέσα στο ενυδρείο αν ρίξεις νερό προετοιμασίας, για παράδειγμα σε μια αλλαγή περίπου 30%, με pH buffer δεν θα πάρεις με την μια το pH που θες. Θα έρθει με τον καιρό. Εκτός να προετοιμάσεις νερό με buffer μαζί και κάνεις σχεδόν ολική αλλαγή νερού στο ενυδρείο. Ίσως σε αυτή την περίπτωση την ακούσουν λίγο τα ψάρια.... με την απότομη αλλαγή pH. Το high range pH δεν νομίζω να το χρειαστείς. Φαντάζομαι το freshwater master kit πήρες. Με την όσμωση μπορείς απλά να πειραματιστείς πόσο νερό όσμωσης και πόσο αποχλωριωμένο σου δινει τις μετρήσεις που θες και το προετοιμάζεις πριν την αλλαγή. Δεν βάζουμε όσμωση 100% σε ενυδρείο από ότι ξέρω. Ξεκινάς με ένα grill mix 50%-50% μετράς και βλεπεις νούμερα. δεν σου κάνουν τα θες κι άλλο κάτω. άλλο ένα πειραμα ξερώ εγώ 70%-30%. ανάλογα τα αποτελέσματα θα ξέρειος ότι για να παρεις τα επιθυμητά αποτελέσματα θα χρειάζεσαι τόσο % όσμωση τόσο % αποχλωριωμένο και θα πηγαινεις στοχευμένα μετά. Αν έχω πετάξει καμια μπαρουφα plz κανένας πιο έμπειρος να με διορθώσει. Ναι αυτό πήρα και το gh&kh που τα έχει μαζί Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vivi20 7 Μαίου 2020 Author #8 Share 7 Μαίου 2020 πριν 10 ώρες, το μέλος GVC έγραψε: Καλησπέρα!καλημέρα μαλλον... Λόγω betta lover μια φορά χρησιμοποίησα pΗ stabilizer. Στην αρχή έκανα την πατάτα και το έριξα κατευθείαν μέσα στο νευδρείο. Το απότελεσμα την επόμενη μέρα να έχω θολό νερό. Μετά από λίγο κατάλαβα ότι το νερό είχε θολώσει λόγω ότι το stabilizer έκανε την δουλειά του (σύμφωνα με μετρήσεις που είχα κάνει). Για να ρίξει το pH ουσιαστικά τράβηξε μαγνήσιο και το ασβέστιο από το νερο. Αυτά τραβώντας τα κάνουν ενώσεις σαν νυφάδες χιονιού, που πήγανε και κολλήσανε πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια μπορείς να φανταστείς. Το pH το έφτιαξε αλλά μου χάλασε όλο το scape του ενυδρείου οπτικά. Δευτερη απόπειρα το έριξα στο νερό που προετοίμαζα σε βαρέλι για τις αλλαγές. όλο το βαρέλι έπιασε αυτή την ασπρίλα στα τοιχώματα του και η αντλία που γύριζε το νερό. γενικά για να βγάλω αυτές τις ωυφάδες, ας πουμε, από το ενυδρείο μου έφυγε λίγο το λάδι με συνεχής αλλαγές νερου. Δεν ξέρω αν συνεχιζόταν για πολύ αυτό και απλά κάποια στιγμή δεν υπήρχαν στο μέλον. σπάστικα και σταμάτησα το buffering με σκευάσματα. Πήγα σε όσμωση. Το βαρέλι μετά από 4-5 πλυσίματα καθάρισε Εννοείται ότι μέσα στο ενυδρείο αν ρίξεις νερό προετοιμασίας, για παράδειγμα σε μια αλλαγή περίπου 30%, με pH buffer δεν θα πάρεις με την μια το pH που θες. Θα έρθει με τον καιρό. Εκτός να προετοιμάσεις νερό με buffer μαζί και κάνεις σχεδόν ολική αλλαγή νερού στο ενυδρείο. Ίσως σε αυτή την περίπτωση την ακούσουν λίγο τα ψάρια.... με την απότομη αλλαγή pH. Το high range pH δεν νομίζω να το χρειαστείς. Φαντάζομαι το freshwater master kit πήρες. Με την όσμωση μπορείς απλά να πειραματιστείς πόσο νερό όσμωσης και πόσο αποχλωριωμένο σου δινει τις μετρήσεις που θες και το προετοιμάζεις πριν την αλλαγή. Δεν βάζουμε όσμωση 100% σε ενυδρείο από ότι ξέρω. Ξεκινάς με ένα grill mix 50%-50% μετράς και βλεπεις νούμερα. δεν σου κάνουν τα θες κι άλλο κάτω. άλλο ένα πειραμα ξερώ εγώ 70%-30%. ανάλογα τα αποτελέσματα θα ξέρειος ότι για να παρεις τα επιθυμητά αποτελέσματα θα χρειάζεσαι τόσο % όσμωση τόσο % αποχλωριωμένο και θα πηγαινεις στοχευμένα μετά. Αν έχω πετάξει καμια μπαρουφα plz κανένας πιο έμπειρος να με διορθώσει. Ερωτήσεις επειδή έχω μπερδευτεί: η αντίστροφη όσμωση που υπάρχει για το ενυδρείο είναι η ίδια με αυτές που βάζουν στις βρύσες? Αν όχι ποια η διαφορά τους? Επίσης κάτι οικονομικό σε Α/Ο αν έχει κάποιος να προτείνει?♀️ Link to comment Share on other sites More sharing options...
GVC 7 Μαίου 2020 #9 Share 7 Μαίου 2020 50 minutes ago, Vivi20 said: Ερωτήσεις επειδή έχω μπερδευτεί: η αντίστροφη όσμωση που υπάρχει για το ενυδρείο είναι η ίδια με αυτές που βάζουν στις βρύσες? Αν όχι ποια η διαφορά τους? Επίσης κάτι οικονομικό σε Α/Ο αν έχει κάποιος να προτείνει?♀️ Το πιο απλό που υπάρχει είναι αυτό. Απλά άλλαξε την μεμβράνη για εμένα αν οδηγηθείς σύντομα στο 100άρι ενυδρείο που είπες για να μην περιμένεις ώρες να γεμίσεις ένα βαρελάκι. εγώ θα έβαζα την 100άρα για αρχή μεμβράνη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vivi20 7 Μαίου 2020 Author #10 Share 7 Μαίου 2020 πριν 4 λεπτά, το μέλος GVC έγραψε: Το πιο απλό που υπάρχει είναι αυτό. Απλά άλλαξε την μεμβράνη για εμένα αν οδηγηθείς σύντομα στο 100άρι ενυδρείο που είπες για να μην περιμένεις ώρες να γεμίσεις ένα βαρελάκι. εγώ θα έβαζα την 100άρα για αρχή μεμβράνη Ευχαριστώ πολύ αυτό θα πάρω. Επίσης αυτό μπαίνει στη βρύση? Δεν έχω πολύ καταλάβει πως λειτουργεί γι αυτό ρωτάω Link to comment Share on other sites More sharing options...
GVC 7 Μαίου 2020 #11 Share 7 Μαίου 2020 Στην κάτω πλευρά της φωτογραφίας έχει ενα κλειδι, ένα σωληνάκι και ανάμεσα τους έχει ένα πλαστικό εάρτημα. αυτό μπαίνει σε βρύσες μπαλκονιού συνήθως.Νομίζω θα σου κάνει αν έχεις έστω και μια βρύση κλασσική αυτή με το κόκκινο χερουλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vivi20 7 Μαίου 2020 Author #12 Share 7 Μαίου 2020 πριν 2 λεπτά, το μέλος GVC έγραψε: Στην κάτω πλευρά της φωτογραφίας έχει ενα κλειδι, ένα σωληνάκι και ανάμεσα τους έχει ένα πλαστικό εάρτημα. αυτό μπαίνει σε βρύσες μπαλκονιού συνήθως.Νομίζω θα σου κάνει αν έχεις έστω και μια βρύση κλασσική αυτή με το κόκκινο χερουλι. Κατάλαβα ναι έχω τέτοια στο μπαλκόνι ευχαριστώ για τις πληροφορίες αυτό θα πάρω τελικά ωστε να μην χρησιμοποιω και χημικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
GVC 7 Μαίου 2020 #13 Share 7 Μαίου 2020 Καλά αν βρεις κάτι πιο φτηνό ή κάποος που χρησιμοοποιεί χρόνια οσμώσεις κάνει κάποια άλλη πρόταση δεν έλχεις να χάσεις κάτι...ανέμενε μήπως πάρεις απάντηση και από κάποιο άλλο μέλος με κάποια καλύτερη πρόταση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vivi20 7 Μαίου 2020 Author #14 Share 7 Μαίου 2020 πριν 3 λεπτά, το μέλος GVC έγραψε: Καλά αν βρεις κάτι πιο φτηνό ή κάποος που χρησιμοοποιεί χρόνια οσμώσεις κάνει κάποια άλλη πρόταση δεν έλχεις να χάσεις κάτι...ανέμενε μήπως πάρεις απάντηση και από κάποιο άλλο μέλος με κάποια καλύτερη πρόταση Καλά προφανώς δεν είπα ότι θα το πάρω σμρ αν κάποιος προτείνει κάτι θα το κοιτάξω και θα κρίνω αναλόγως Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος