Vasilhs G 1 Μαίου 2020 #1 Share 1 Μαίου 2020 Καλησπέρα παιδιά. Έπεσε στα χέρια μου ένα ενυδρείο 100 λίτρα και αφού έπεισα τη μητέρα μου να βάλουμε ενυδρείο ΚΑΙ στο γραφείο έπεσαν οι πρώτες ιδέες. Για υπόστρωμα θα βάλω μπεζ χαλαζιακη άμμο και θα παίξω με κάποια κλαδιά ρίζες και ίσως μερικές πέτρες λάβας. Σκοπεύω να δώσω στο νερό ένα ελαφρώς σκούρο χρώμα. Το φίλτρο δυστυχώς λόγο χώρου θα είναι εσωτερικο καθώς ούτε κρεμαστό μπορώ λόγο του καπακιού. Από φυτά σκέφτομαι μερικές vallisneria,lobelia cardinals mini,anubia nana, limnobium leavigatum και ίσως και κάποια moss. Από ψάρια σκευτομαι να βάλω για αρχή 8-10 hemigrammus bleheri και ίσως αργότερα παρακολουθοντας πως τα πάει το φίλτρο να προσθέσω κάποιο corydoras. Για τη πτώση του ph kai kh Θα χρησιμοποιήσω φύλλα καρυδιάς και alder cones και αν δεν πέσει όσο θέλω θα χρησιμοποιήσω τύρφη. Για το σκοτείνιασμα τι άλλο έχετε να μου προτείνετε και ποιας μάρκας alder cones να πάρω; Και γενικά πως σας φαίνονται οι σκέψεις μου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
corto maltese 2 Μαίου 2020 #2 Share 2 Μαίου 2020 πριν 19 ώρες, το μέλος Vasilhs G έγραψε: Το φίλτρο δυστυχώς λόγο χώρου θα είναι εσωτερικο καθώς ούτε κρεμαστό μπορώ λόγο του καπακιού. Για τη πτώση του ph kai kh Θα χρησιμοποιήσω φύλλα καρυδιάς και alder cones και αν δεν πέσει όσο θέλω θα χρησιμοποιήσω τύρφη. στα 100 λιτρα δεν ξερω αν θα σε καλυπτει ενα εσωτερικο για τον ογκο βιολογικου υλικου και την τυρφη μεσα.... εγω θα εκανα ''κατι'' με το καπακι για να μπει ενα εξωτερικο φιλτρο να με καλυπτει στην βιολογια, ροη κλπ, και τη τυρφη θα την εβαζα σε ενα φτηνο εσωτερικο αλλα να ξερεις οτι οι τιμες του ph,kh για να τις ριξεις και να τις εχεις χαμηλα η Α/Ο ειναι ο καλυτερος τροπος. Για ψαροσυνθεση και φυτα θα σου πουν οι του ''Αμαζόνιου'' 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 2 Μαίου 2020 #3 Share 2 Μαίου 2020 Απο φυτα μονο limnobium leavigatum εχει σχεση με Αμαζονιο.... Για να πεσει το ph με alder cones, πρεπει να ριξεις 2-3 κγ.... Τυρφη ναι, αλλα εχει διαδικασια και παλι ποσότητα θελει. Φιλτρο Α/Ο θα χρειαστεις.... και εξωτερικο φιλτρο για 100λ ειναι must have. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasilhs G 3 Μαίου 2020 Author #4 Share 3 Μαίου 2020 Σκεύτομαι να προετοιμάζω από πριν το νερό με τύρφη και όχι να την έχω μέσα στο φίλτρο. Εξωτερικό δεν μπορώ λόγο χώρου διότι θα βρίσκεται σε γραφείο. Το νερό της βρύσης μου δίνει 7,2 ph περίπου οπότε με τα ξύλα ,με τα φύλλα καρυδιάς και τα αλντερ κονες δεν θα ήμουν καλά από άποψη σκληρωτητων; Όσο για τα φυτά γνωρίζω πως δεν θα έπρεπε να είναι τόσα άλλα τους ενώ μια ιδιαίτερη αδυναμία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος