Jump to content

Αμμωνία από ξυλο;;

Recommended Posts

Καλησπέρα, θα ήθελα να μοιραστώ ένα θέμα που νε προβληματίζει. 

Πριν λίγο καιρό είχα ένα θέμα με αύξηση αμμωνιας στο ενυδρειο του Μονομάχου. Τελοσπαντων αντιμετωπίστηκε και οι τελευταίες μετρήσεις αμμωνιας - αμμωνιου με υγρά τεστ της  sera είναι 0. 

Βάζω και τη συζήτηση που είχε γίνει αν δεν βαριέται κανεις να την διαβάσει  

Λοιπόν, ειπώθηκε το ενδεχόμενο να οφείλεται η αύξηση αμμωνιας στο ξύλο που είχα. Εντωμεταξύ αυτό το είχα διαβάσει και σε ξένο φόρουμ. Δεν πίστευα εγώ προσωπικά να οφείλεται σε αυτό γιατί είχα ξεκινήσει ψιλοστραβα το ενυδρείο.

Παρόλα αυτά έβγαλα το ξύλο και το αντικατέστησα με ένα άλλο μικρότερο.

Το μεγάλο ξύλο που έβγαλα (ξέχασα να σημειώσω ότι είναι mopani) το έβαλα σε έναν κουβά με νερό από την αλλαγή του ενυδρειου. 

Το ψιλοξεχασα αρκετές μέρες. Ήταν όμως όλο βυθισμένο μέσα και δεν στέγνωσε. 

Σήμερα το είδα και λέω δεν κάνω ένα τεστάκι να το τσεκάρω μήπως και δεν έχει θέμα και το χρησιμοποιήσω στο άλλο ενυδρειο;

Πάω να κάνω και τεστ και τα αποτελέσματα φαίνονται στην φωτο. 

Τι πόρισμα βγάζετε, γιατί εγώ δεν έχω την κατάλληλη εμπειρία...

Έχω δύο σενάρια που μπορεί και να μην ισχυουν.

1. Το ξύλο και το νερό είχε βακτήρια τα οποία δεν βρήκαν τροφή πέθαναν και μάλλον ήταν αρκετοί οι μικροοργανισμοί ώστε σε μικρό όγκο νερού ο θάνατος τους να προκαλέσει αύξηση αμμωνιας. 

2. Σαπίζει το ξύλο.

Ακούω γνώμες. 

PSX_20200430_154749.jpg

Έγινε επεξεργασία - Antoonia
  • Like 1

νομιζω γινεται αυτο που λεσ στην 1 περιπτωση

πριν 2 ώρες, το μέλος Antoonia έγραψε:

1. Το ξύλο και το νερό είχε βακτήρια τα οποία δεν βρήκαν τροφή πέθαναν και μάλλον ήταν αρκετοί οι μικροοργανισμοί ώστε σε μικρό όγκο νερού ο θάνατος τους να προκαλέσει αύξηση αμμωνιας. 

Μία ώρα πριν, το μέλος Kleis Gry έγραψε:

νομιζω γινεται αυτο που λεσ στην 1 περιπτωση

Κι εγω το βρίσκω το πιο πιθανό.

Βέβαια να αναφέρω μια δύο μερες Αφού βγήκε το ξύλο από το ενυδρειο έπεσαν σημαντικά τα επίπεδα αμμωνιας. Δεν ξερω αν σχετίζονται αυτά τα δύο. 

Πάντως, δεν το κόβω να ξαναμπαίνει σε ενυδρειο ετσι κι αλλιως. Μάλλον πάει για καυσοξυλο?

πριν 2 ώρες, το μέλος Display Name έγραψε:

Διάβασε αυτόν τον σύνδεσμο και θα σου λυθεί η απορία

Νομίζω ότι κυρίως για μύκητες λέει. Εγώ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα..

πριν 10 ώρες, το μέλος Antoonia έγραψε:

Νομίζω ότι κυρίως για μύκητες λέει. Εγώ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα..

Οι οποίοι ισως δεν αναπτύχθηκαν σε σημείο να είναι ορατοί δια γυμνού οφθαλμού, αλλά τα παράγωγα τους είναι αυτό που δημιουργεί το πρόβλημα ?

Υποθέσεις κάνουμε.

Όπως γράφουν μέχρι τοξίνες μπορεί να απελευθερωθούν αν είναι κακής διαλογής το ξύλο.

πριν 3 ώρες, το μέλος Display Name έγραψε:

οποίοι ισως δεν αναπτύχθηκαν σε σημείο να είναι ορατοί δια γυμνού οφθαλμού, αλλά τα παράγωγα τους είναι αυτό που δημιουργεί το πρόβλημα ?

Υποθέσεις κάνουμε.

Όπως γράφουν μέχρι τοξίνες μπορεί να απελευθερωθούν αν είναι κακής διαλογής το ξύλο

Ναι σωστά. Πολύ πιθανό.

Αλλά πώς ξέρουμε αν ένα ξύλο είναι καλής ποιότητας η Όχι πριν το Παρουμε;

Πολύ καλή ερώτηση.

Πάμε στην επόμενη ?

Θα σου πω τι κάνω εγω, χωρίς να σημαίνει οτι και αυτό δεν εγκυμονεί κινδύνους, του να είναι το ξύλο απλά καυσόξυλο.

Αυτά που έχω αγοράσει κοιτάζω να έχουν τουλάχιστον μια ταμπέλα όπως στις φωτογραφίες, που είναι απο την τελευταία αγορά μου.

Μην θεωρηθεί σαν διαφήμιση στην εταιρεία, αλλά τουλάχιστον δηλώνει οτι δεν περιέχει τοξικά, και τέλος πάντων είναι επιλογή εταιρείας με σφραγίδες και περγαμηνές που ο λόγος λέει. ?

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_c7.thumb.jpg.245adfab005594a6a0e2c3e3fad43537.jpg

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_c8.thumb.jpg.c6fc8a6cc684b8a1e6bd3734ce14e6b8.jpg

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...