cyberked 27 Απριλίου 2020 #1 Share 27 Απριλίου 2020 Καλημερα και χρονια πολλα σε ολους. Ειμαι νεο μελος και στο φορουμ και στα ενυδρεια Θα ηθελα παρα πολυ μεγαλη βοηθεια.... Μου χαρισαν ενα ενυδρειο με διαστασεις 61*40*26,2 για την κορη μου λιγο πριν τις γιορτες με το οποιο δεν μπορουσα να ασχοληθω αλλα λογω καραντινας με τσιγκλαγε η μικρη μου να της το φτιαξω. Η διαδικασια λοιπον που ακολουθησα ηταν να παω σε ενα μαγαζι με κατοικιδια και πηρα τις εξης οδηγιες. Να αγορασω ενα φιλτρο, να αγορασω τροφη, να παρω καποια χημικα και να στρωσω χαλικι στον πατο του ενυδρειου. Ο συγκεκριμενος κυριος στο μαγαζι αυτο καταλαβε οτι ενδιαφερομαι για αγγελοψαρα τα οποια ειναι τροπικα και φτασαμε στον θερμοστατη και μου ειπε δεν χρειαζεσαι γιατι εχει ζεστανει ο καιρος και δεν χρειαζεται να αγορασω εναν προς το παρων αλλα απο οκτωμβρη. ο κυριος αυτος λοιπον στη συνεχεια μου εδωσε τα χημικα και μου ειπε να ετοιμασω το ενυδρειο και μετα απο μια μερα να ριξω ψαρακια. αυτο που εκανα και εγω λοιπον ηταν να παω στην παιδικη χαρα να μαζεψω λιγο χαλικι το οποιο το επλυνα παρα πολυ καλα με καυτο νερο και να ετοιμασω το ενυδρειο. Εριξα τα χημικα και την επομενη μερα πηγα για να βρω ψαρακια. Δυστυχως δεν βρηκα αγγελοψαρα και κατεληξα να παρω γκουραμι και ενα αλλο ειδος που δεν το θυμαμαι αλλα τα πηρα 2 και 2. Μετα απο 2-3 μερες βρηκα σε καποιο πετσοπ μεγαλα αγγελοψαρα τον ρωτησα αν κανει συνδυασμο με αυτα που εχω μου απαντησε θετικα και πηρα 1 και το εριξα συμφωνα με τις οδηγιες του τελευταιου αλλα δυστυχως δεν εβγαλε το βραδυ ενω επειδη προφανως το τσιμπαγαν απο οτι καταλαβα γιατι δυστυχως ελειπα. την επομενη μερα πηγα απο εκει οχι γιατι πιστευα οτι ειχε κανει λαθος αυτος αλλα για να καταλαβω τι λαθος εκανα. εκει ξεκινησαν ολα μου τα προβληματα.... μου λεει μετρησεις εκανες? τον κοιταζω με στομα ανοιχτο γιατι δεν ηξερα τι ειναι οι μετρησεις και τα τεστ. μου λεει θερμοστατη εχεις ? του λεω οχι γιατι 2 μαγαζια που ειχα παει πριν μου ειπαν να μην παρω ακομα και μου δειχνει ενα εσωτερικο θερμομετρο και μου λεει ποσους βαθμους βλεπεις? του απαντω 19, μου λεει εβαλες ενα ωαρι σε ενυδρειο που χρειαζεται τουλαχιστον 28 βαθμους στον ενυδρειο. φανηκα σαν χαζος τελειως και απειρος... και του το εξηγησα. μετα απο αυτα ντραπηκα να του πω και για τις πετρουλες που μαζεψα απο την παιδικη χαρα οταν με ρωτησε. Βασικα φαινεται να βιαστηκα σαν εντελως απειρος που ειμαι.... Μπορειτε να βοηθησετε γιατι ειμαι να σκασω...και φοβαμαι μην χασω και τα ψαρακια που εχω ηδη....Γενικα ειμαι ζωοφιλος κατοχος 2 πομερανιαν για 10 χρονια και οταν ειδα το αγγελοψαρο αναποδα εσπασε η καρδια μου.. Συγνωμη για το μακρυσκελες κειμενο και ευχαριστω οποιον το διαβασει και μπορεσει να με βοηθησει....Σας ευχαριστω πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Display Name 27 Απριλίου 2020 #2 Share 27 Απριλίου 2020 (edited) 60 λίτρα ενυδρείο, δεν κάνει για αγγελόψαρα. Απο 200 λίτρα και βάλε για 4 ψάρια. Ακόμα και τα γκουράμις αν δεν είναι Dwarf Gurami οριακά χωράνε μόνα τους. Τα άλλα δυο τι είναι δεν έγραψες. Με δυο λόγια το ενυδρείο σου είναι πολύ μικρό για τέτοια είδη ψαριών. Θα σου πουν και τα παιδιά που γνωρίζουν πολλά περισσότερα. Έγινε επεξεργασία 27 Απριλίου 2020 - Display Name Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelos Liolios 27 Απριλίου 2020 #3 Share 27 Απριλίου 2020 πριν 2 ώρες, το μέλος cyberked έγραψε: Καλημερα και χρονια πολλα σε ολους. Ειμαι νεο μελος και στο φορουμ και στα ενυδρεια Θα ηθελα παρα πολυ μεγαλη βοηθεια.... Μου χαρισαν ενα ενυδρειο με διαστασεις 61*40*26,2 για την κορη μου λιγο πριν τις γιορτες με το οποιο δεν μπορουσα να ασχοληθω αλλα λογω καραντινας με τσιγκλαγε η μικρη μου να της το φτιαξω. Η διαδικασια λοιπον που ακολουθησα ηταν να παω σε ενα μαγαζι με κατοικιδια και πηρα τις εξης οδηγιες. Να αγορασω ενα φιλτρο, να αγορασω τροφη, να παρω καποια χημικα και να στρωσω χαλικι στον πατο του ενυδρειου. Ο συγκεκριμενος κυριος στο μαγαζι αυτο καταλαβε οτι ενδιαφερομαι για αγγελοψαρα τα οποια ειναι τροπικα και φτασαμε στον θερμοστατη και μου ειπε δεν χρειαζεσαι γιατι εχει ζεστανει ο καιρος και δεν χρειαζεται να αγορασω εναν προς το παρων αλλα απο οκτωμβρη. ο κυριος αυτος λοιπον στη συνεχεια μου εδωσε τα χημικα και μου ειπε να ετοιμασω το ενυδρειο και μετα απο μια μερα να ριξω ψαρακια. αυτο που εκανα και εγω λοιπον ηταν να παω στην παιδικη χαρα να μαζεψω λιγο χαλικι το οποιο το επλυνα παρα πολυ καλα με καυτο νερο και να ετοιμασω το ενυδρειο. Εριξα τα χημικα και την επομενη μερα πηγα για να βρω ψαρακια. Δυστυχως δεν βρηκα αγγελοψαρα και κατεληξα να παρω γκουραμι και ενα αλλο ειδος που δεν το θυμαμαι αλλα τα πηρα 2 και 2. Μετα απο 2-3 μερες βρηκα σε καποιο πετσοπ μεγαλα αγγελοψαρα τον ρωτησα αν κανει συνδυασμο με αυτα που εχω μου απαντησε θετικα και πηρα 1 και το εριξα συμφωνα με τις οδηγιες του τελευταιου αλλα δυστυχως δεν εβγαλε το βραδυ ενω επειδη προφανως το τσιμπαγαν απο οτι καταλαβα γιατι δυστυχως ελειπα. την επομενη μερα πηγα απο εκει οχι γιατι πιστευα οτι ειχε κανει λαθος αυτος αλλα για να καταλαβω τι λαθος εκανα. εκει ξεκινησαν ολα μου τα προβληματα.... μου λεει μετρησεις εκανες? τον κοιταζω με στομα ανοιχτο γιατι δεν ηξερα τι ειναι οι μετρησεις και τα τεστ. μου λεει θερμοστατη εχεις ? του λεω οχι γιατι 2 μαγαζια που ειχα παει πριν μου ειπαν να μην παρω ακομα και μου δειχνει ενα εσωτερικο θερμομετρο και μου λεει ποσους βαθμους βλεπεις? του απαντω 19, μου λεει εβαλες ενα ωαρι σε ενυδρειο που χρειαζεται τουλαχιστον 28 βαθμους στον ενυδρειο. φανηκα σαν χαζος τελειως και απειρος... και του το εξηγησα. μετα απο αυτα ντραπηκα να του πω και για τις πετρουλες που μαζεψα απο την παιδικη χαρα οταν με ρωτησε. Βασικα φαινεται να βιαστηκα σαν εντελως απειρος που ειμαι.... Μπορειτε να βοηθησετε γιατι ειμαι να σκασω...και φοβαμαι μην χασω και τα ψαρακια που εχω ηδη....Γενικα ειμαι ζωοφιλος κατοχος 2 πομερανιαν για 10 χρονια και οταν ειδα το αγγελοψαρο αναποδα εσπασε η καρδια μου.. Συγνωμη για το μακρυσκελες κειμενο και ευχαριστω οποιον το διαβασει και μπορεσει να με βοηθησει....Σας ευχαριστω πολυ! Καλημερα ξεκινα απο αυτα και τα λέμε!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος