Jump to content

Καινούριο ενυδρείο!!!

Recommended Posts

Φτιάχνω ένα καινούργιο ενυδρείο στο οποίο θα χρειαστώ την βοήθεια σας!!Το ενυδρείο δεν ξεπερνά τα 60 λίτρα και σε αυτό σκέφτομαι να βάλω διαφορά ψαράκια αλλά να είναι κατάλληλα για τα λιτρα!! Επίσης θελω να βάλω φυσικά φυτά κι έχω παραγγείλει ήδη υποστρώμα που αν δεν κάνω λάθος πρέπει να το καλύψω με χαλίκι.Λοιπον στο θέμα μας...η λάμπα είναι 15w και εγώ εδώ θέλω να σας κάνω την ερώτηση:Τι ψαρακια και τι (φθηνά) φυτά μικρών απαιτήσεων μου προτείνετε???

Καλή αρχή!! Το τι ψαράκια θα βάλεις έχει να κάνει με την σκληρότητα του νερού αλλά και με την θερμοκρασία..

7 minutes ago, Τάσος Αντωνίου said:

Καλή αρχή!! Το τι ψαράκια θα βάλεις έχει να κάνει με την σκληρότητα του νερού αλλά και με την θερμοκρασία..

Ευχαριστώ!Το μόνο σίγουρο είναι ότι το νερό είναι σκληρό, όσο για τη θρμοκρασια δεν έχω πρόβλημα.Εχω θερμοστη σε περίπτωση που πάρω τρπικά ψάρια ?

Σκληρού νερού θα μπορούσες να βάλεις γκάπυ αν δεν κάνω λάθος.Καλυτερα να σου πει κάποιος πιο έμπειρος

8 minutes ago, Τάσος Αντωνίου said:

Σκληρού νερού θα μπορούσες να βάλεις γκάπυ αν δεν κάνω λάθος.Καλυτερα να σου πει κάποιος πιο έμπειρος

??

Μόλις είδα, μέχρι πόσες αφρικανικές κιχλίδες μπορώ να βάλω ,θα μπορούσα να βάλω 7 γκάπυ?

23 minutes ago, NikosPapak13 said:

Μόλις είδα, μέχρι πόσες αφρικανικές κιχλίδες μπορώ να βάλω?θα μπορούσα να βάλω 7 γκάπυ?

Έγινε επεξεργασία - NikosPapak13

Τα γκαπυ πάνε χαρέμια που σημαίνει 1 αρσενικό 3 θηλυκά αλλά εμένα προσωπικά με ταλαιπώρησαν πολύ τους τσιμπάγανε τις ουρές και εκείνα με την σειρά τους τσιμπάγανε ουρές κυρίως στα πλατύ θα σου προτεινα να πάρεις για 60 λίτρα ενυδρείο κάποια από τα παρακάτω είδη :neon tetra,rummy nose tetra,zebra danio,rasbora galaxy ή αλλά tetra υπάρχουν πολλά στην συγκεκριμένη κατηγορία ψάξτα λίγο κάνουν ωραία κοπάδια όμως πρέπει να μαλακώσεις το νερό υπολόγισε ότι το ph πρέπει να είναι 6,5-7.5

εγώ το έχω στο 6.5 και επίσης από φυτά βάλε egeria densa το έχω βρει και με 2,5€ μεγαλώνει πολύ γρήγορα και είναι όμορφο άλλο που μπορείς να βάλεις είναι bacopa caroliniana επίσης 2,5€

2 minutes ago, Konstantinos Ninos said:

Τα γκαπυ πάνε χαρέμια που σημαίνει 1 αρσενικό 3 θηλυκά αλλά εμένα προσωπικά με ταλαιπώρησαν πολύ τους τσιμπάγανε τις ουρές και εκείνα με την σειρά τους τσιμπάγανε ουρές κυρίως στα πλατύ θα σου προτεινα να πάρεις για 60 λίτρα ενυδρείο κάποια από τα παρακάτω είδη :neon tetra,rummy nose tetra,zebra danio,rasbora galaxy ή αλλά tetra υπάρχουν πολλά στην συγκεκριμένη κατηγορία ψάξτα λίγο κάνουν ωραία κοπάδια όμως πρέπει να μαλακώσεις το νερό υπολόγισε ότι το ph πρέπει να είναι 6,5-7.5

εγώ το έχω στο 6.5 και επίσης από φυτά βάλε egeria densa το έχω βρει και με 2,5€ μεγαλώνει πολύ γρήγορα και είναι όμορφο άλλο που μπορείς να βάλεις είναι bacopa caroliniana επίσης 2,5€

Οκ.Σε ευχαριστώ!Θα το ψάξω

Δεν νομιζω να γινεται σε 60 λιτρα νεον τετρα

8 minutes ago, Kleis Gry said:

Από ότι διάβασα κι εγώ νομίζω έχεις δίκιο... είναι λίγα τα λίτρα ?. Μάλλον θα καταλήξω στο συνηθισμένο χρυσόψαρο.Αν και θα ήθελα λίγες ιδέες ακόμα!?

Ενα χαρεμι ( 1 αρσενικο 3 θυληκα ) πλατυ  ειναι μια χαρα

Σκέφτηκα να ξεκολλήσω τα τζάμια και να βάλω 3 αλλά +2 από αυτό έτσι ώστε να μεγαλώσει το ενυδρείο..τι λέτε.. αξίζει?Πως θα μπορούσα να λιώσω την σιλικόνη??

27 minutes ago, NikosPapak13 said:

Σκέφτηκα να ξεκολλήσω τα τζάμια και να βάλω 3 αλλά +2 από αυτό έτσι ώστε να μεγαλώσει το ενυδρείο..τι λέτε.. αξίζει?Πως θα μπορούσα να λιώσω την σιλικόνη??

Νομίζω με μια χορδή από κάποιο όργανο αν δεν κάνω λάθος! Καινούργιο ενυδρείο και θα το ξεκολλήσεις???

Να σου πω την αλήθεια το ενυδρείο είναι παλιό και απλά το πήρα από μια κυρία που δεν το ήθελε... έτσι πως το έβλεπα στο σαλόνι μου άδειο είπα λόγω καραντίνας γιατί να μη σώσω καμία ψυχούλα από τα πετ σοπ(που βάζουν 30 ψάρια σε 60λ).. έτσι σιγά σιγά άρχισα να διαβάζω αλλά και να εθίζομαι στην ομορφιά του ενυδρείου!!?

• Like 1

2 minutes ago, NikosPapak13 said:

Να σου πω την αλήθεια το ενυδρείο είναι παλιό και απλά το πήρα από μια κυρία που δεν το ήθελε... έτσι πως το έβλεπα στο σαλόνι μου άδειο είπα λόγω καραντίνας γιατί να μη σώσω καμία ψυχούλα από τα πετ σοπ(που βάζουν 30 ψάρια σε 60λ).. έτσι σιγά σιγά άρχισα να διαβάζω αλλά και να εθίζομαι στην ομορφιά του ενυδρείου!!?

Καλά θα κάνεις!! Είναι πολύ ωραίο το χόμπι απλά θέλει υπομονή και προσπάθεια!!??

1 hour ago, Kleis Gry said:

Μπαίνουν αλλά δεν μπαίνει τίποτα άλλο μέσα 

σύμφωνα με διεθνή άρθρα που διαβάζω το minimum για ένα κοπάδι (6) neon tetra είναι 10 αμερικανικά γαλόνια όπου σε λίτρα είναι 37 λίτρα όποτε τα 60 λίτρα θεωρώ πως είναι οκ εγώ βέβαια neon έχω στα 95 λίτρα 

πριν 7 ώρες, το μέλος Konstantinos Ninos έγραψε:

σύμφωνα με διεθνή άρθρα που διαβάζω το minimum για ένα κοπάδι (6) neon tetra είναι 10 αμερικανικά γαλόνια όπου σε λίτρα είναι 37 λίτρα όποτε τα 60 λίτρα θεωρώ πως είναι οκ εγώ βέβαια neon έχω στα 95 λίτρα 

Λίτρα: Ένα κοπαδάκι 8-10 ατόμων Νέον, μπορεί να διατηρηθεί σε ενυδρείο 80 καθαρών λίτρων κάτω από την προϋπόθεση ότι είναι τα μοναδικά ψάρια που θα κυκλοφορούν στο μεσαίο και στο ανώτερο τμήμα του νερού. Μπορούν να συνοδευτούν με 6-8 γατόψαρα βυθού μικρού μεγέθους.
Ιδανικά είναι όμως το ψάρι αυτό να φιλοξενείται σε ενυδρείο 100+ λίτρων.

• Like 1

πριν 8 ώρες, το μέλος Konstantinos Ninos έγραψε:

Για βαλε ενα λινκ απο κάποιο αξιοπιστο site, που γραφει, οτι νεον, rummy nose και αλλα τετρα μπαινουν σε 37 λιτρα.......

• Like 3

πριν 11 ώρες, το μέλος NikosPapak13 έγραψε:

Δεν νομιζω, που αξιζει τον κοπο.

Για τα ψαρια.... Σε σκληρο και 60λ νερο μπορεις να βαλεις γκαπακια (οπως ειπε ενας φιλος πιο πανω) ή Endlers.

αν το ενυδρειο σου ειναι μακροστενο (60εκ περιπου μηκος), μπορεις να βαλεις ακομα https://aquariumshop.gr/shop/zwntanoi-organismoi/pseudomugil-furcatus/

Dwarf Pufferhttps://www.aquazone.gr/forums/topic/91562-carinotetraodon-travancoricus-hora-nair-1941/

Puntius Titteya https://www.aquario.gr/product/barbus-titteya/

Dwarf gourami https://www.aquazone.gr/forums/topic/86055-colisa-lalia-hamilton-1822/

Για τα dwarf gourami το νερο καλυτερα να ειναι ουδετερο, αλλα αντεχουν και σε σκληρο (δεν μιλαμε για υπερβολές με ph πανω απο 8

Έγινε επεξεργασία - natateo
  • Like 1

23 minutes ago, natateo said:

Δεν νομιζω, που αξιζει τον κοπο.

Για τα ψαρια.... Σε σκληρο και 60λ νερο μπορεις να βαλεις γκαπακια (οπως ειπε ενας φιλος πιο πανω) ή Endlers.

αν το ενυδρειο σου ειναι μακροστενο (60εκ περιπου μηκος), μπορεις να βαλεις ακομα https://aquariumshop.gr/shop/zwntanoi-organismoi/pseudomugil-furcatus/

Dwarf Pufferhttps://www.aquazone.gr/forums/topic/91562-carinotetraodon-travancoricus-hora-nair-1941/

Puntius Titteya https://www.aquario.gr/product/barbus-titteya/

Dwarf gourami https://www.aquazone.gr/forums/topic/86055-colisa-lalia-hamilton-1822/

Ωραία..θα σκεφτώ σύμφωνα με τις συμβουλές σας τι θα κάνω!! Όσο για φυτά μικρών απαιτήσεων υπάρχουν???

πριν 3 λεπτά, το μέλος NikosPapak13 έγραψε:

Ωραία..θα σκεφτώ σύμφωνα με τις συμβουλές σας τι θα κάνω!! Όσο για φυτά μικρών απαιτήσεων υπάρχουν???

Ναι κερατοφυλλο ανουμπια νανα limnosium sesiflora java fern 《 ντοματια 》και πολλα πολλα αλλα

1 minute ago, Kleis Gry said:

Ναι κερατοφυλλο ανουμπια νανα limnosium sesiflora java fern 《 ντοματια 》και πολλα πολλα αλλα

Thanks!!!??... Αυτά δηλαδή δεν χρειάζονται φως?

• Like 1

Ολα τα φυτα χρειαζονται φως ανεξατητα απο το 《 επιπεδο 》 δυσκολιας/ευκολιας τους μονο την ανουμπια σε καπιο σκιερο μερος για να μην πιασει αλγες

• love 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...