GVC 26 Απριλίου 2020 #1 Share 26 Απριλίου 2020 Καλησπέρα σας! Μιας και εμένα με έχει βαρέσει η καραντίνα στο κεφάλι είπα να κάνω τους πειραματισμούς μου. Επικεντρώθηκα στην αποχλωρίωση του νερού..Μιας και γίνεται συχνά λόγος για το πόση ώρα θέλει αποχλωρίωση το νερό κλπ κλπ πήρα την απόφαση να το μελετήσω....Τσάκωσα ενα τεστ της Sera χτες και λέω σήμερα θα το κκάνω σε 3 σκέλη. Δύο σκέλη με αντιχλώριο όπου το ένα πειραμα με στατιμο το νερο, ένα με αντλία και ένα με φυσικη αποχλωρίωση. Δλδ απλή ανάδευση. Μετά λέω θα πέρνω δείγμα ανά κάποια χρονικά διαστήματα...Επομένως όρισα σαν διαστήματα το 1min, 5min, 10min, 30min, 1hour 3hours 6hours 24hours. Ξεκίνησα με τα απλά...Το στασιμό νερό...Πέρνω μέτρηση βρύσης, το διάλυμα κιτρίνισε όπως ήταν το λογικό και σύμφωνα με τις οδηγίες της sera. Μετα....εδώ έγινε το κουλο....Πέρνω μετά από ένα λεπτό διάφανο το διάλυμα..Λέω κάποια πατάτα εκανα. Πέρνω μετά πάλι νερό από τον πάτο του κουβά πάλι διάφανο το νερο...ρε που μπλέξαμε λεω. Σημειώνω ότι το διάλυμα ήταν 10lt νερό με 0.25ml prime. Τώρα..ή το prime δίνει ποόνο κατά την αποχλωρίωση...ή τι δεν έκανα σωστά.... Έχετε να μου προτείνεται κάποια διορθωτική ενέργεια σε αυτό το καμμένο πείραμα να περάσει και η ώρα;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 27 Απριλίου 2020 #2 Share 27 Απριλίου 2020 Σε σκέτο νερό βρύσης σου άλλαξε χρώμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 27 Απριλίου 2020 #3 Share 27 Απριλίου 2020 πριν 14 ώρες, το μέλος GVC έγραψε: Ξεκίνησα με τα απλά...Το στασιμό νερό...Πέρνω μέτρηση βρύσης, το διάλυμα κιτρίνισε όπως ήταν το λογικό και σύμφωνα με τις οδηγίες της sera. Κανε τουλαχιστον 5 φορες, για να βρεις ακρη. Με μια φορε δεν...., μπορει να πηγε κατι στραβα. Δεν πιστευω να εχουμε μετρησιμο χλωριο στην βρυση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GVC 27 Απριλίου 2020 Author #4 Share 27 Απριλίου 2020 1 hour ago, Husky_Jim said: Σε σκέτο νερό βρύσης σου άλλαξε χρώμα? Καλημέρα σας! Ω ναι...κιτρίνισε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 27 Απριλίου 2020 #5 Share 27 Απριλίου 2020 πριν 4 λεπτά, το μέλος GVC έγραψε: Καλημέρα σας! Ω ναι...κιτρίνισε... Αυτό είναι το φυσιολογικό, το θέμα είναι σε νερό βρύσης σου έγινε διαφανές μετά από λίγο όπως με το prime? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GVC 27 Απριλίου 2020 Author #6 Share 27 Απριλίου 2020 Ω ναι..Αν προλάβω σήμερα θα επαναλάβω το πείραμα και θα σας τραβήξω φωτογραφίες 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GVC 27 Απριλίου 2020 Author #7 Share 27 Απριλίου 2020 Λοιπόν το πείραμα ξαναέγινε και λήφθηκαν οι απαραίτητες φωτογραφίες...καταρχάς τα διαπιστευτήρια οι οδημίες και η ημερομηνια λήξης..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GVC 27 Απριλίου 2020 Author #8 Share 27 Απριλίου 2020 Τι μου λένε εμένα ότι σε πυρινική έκρηξη μόνο οι κατσαρίδες θα μείνουν..το prime δεν το υπολόγισε κανεις...... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος