Jump to content

Στήσιμο - Στρώσιμο νέου ενυδρείου

Recommended Posts

Καλησπέρα. Μετά από 1,5 μήνα ψάξιμο και διάβασμα κατέληξα στο μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού για το ενυδρείο (80x30x40 cm). Θα χρειαστώ όμως πάλι την βοήθεια σας για κάποια πράγματα που μένουν ακόμα για να παραγγείλω. 

1) για τεστ νερού έχω καταλήξει στο σετ της API απ' όσα έχω διαβάσει εδώ, αλλά θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς καμιά εναλλακτική για να βγει λίγο φθηνότερα (είτε κάποια άλλη εταιρεία, είτε παραγγελία από εξωτερικό κτλ)

2) θα ήθελα να μου προτείνετε προϊόντα για Αντιχλωριο, βακτήρια και τροφή για στρώσιμο

3)σκούπα βυθού που κάνει και για αλλαγη νερού. Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κουράζω...

Καλησπέρα!

1)Αν θυμάμαι καλα λίγο πολύ όλα πανω κατω στα ιδια χρήματα κυμαινονται αν δεν κανω λάθος. Έχω παρει το πακετο της σερα απο aquaristik. Όπως και το πακέτο της API είναι πιο φτηνο απο το να τα παρεις ενα-ενα.

2)Το prime χρησιμοποιώ και δεν έχω κάποιο παραπάπονο μέχρι τώρα. Ίσως να απαντήσει κάποιος με περισσότερα χρόνια στο χομπι που μπορεί να έχει δοκιμάσει περισσότερα σκευάσματα.

3)Αν δεν κάνεις βυθό, που απο πολλούς θεωρείται και επικίνδυνο και οι περισσότεροι δεν σκουπίζουν βυθό για να μην τον αναταρράσουν και έρχονται στην επιφάνεια στοιχεία που δεν πρέπει, κάνεις την δουλειά σου και με ένα απλό λάστιχο.

• Like 1

Ευχαριστώ για την απάντηση. Και γω στο prime τείνω με βάση τα όσα έχω διαβάσει στο φόρουμ μέχρι στιγμής. Για βακτήρια τι να προτιμήσω όπως επίσης τροφή για το στρώσιμο να πάρω οποιαδήποτε η αυτή που θα χρησιμοποιώ αργότερα για τα ψάρια που θα βάλω μέσα; Και κάτι τελευταίο από aquaristik αξίζει να αγοράσω; Γιατί απ' ότι είχα δει είχε αρκετά μεταφορικά για Ελλάδα. 

Έγινε επεξεργασία - Paris Pantelaios

Καλησπέρα,

πριν 2 ώρες, το μέλος Paris Pantelaios έγραψε:

για τεστ νερού έχω καταλήξει στο σετ της API απ' όσα έχω διαβάσει εδώ, αλλά θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς καμιά εναλλακτική για να βγει λίγο φθηνότερα (είτε κάποια άλλη εταιρεία, είτε παραγγελία από εξωτερικό κτλ)

εγώ χρησιμοποιώ sera, είναι κάπως φθηνότερα. Υπάρχουν και πιο φθηνά salifert,amtra αλλά δεν ξέρω τι παίζει περί αξιοπιστίας.

μπορείς να βάλεις αγγελία για μεταχειρισμένα (προσοχή στις ημερομηνίες λήξης)

2) θα ήθελα να μου προτείνετε προϊόντα για Αντιχλωριο, βακτήρια και τροφή για στρώσιμο

αντιχλώριο prime,aquatan,api stress coat κ.α. , βακτήρια microbe lift nite-out/special blend, τροφή εγώ έριξα flakes.

3)σκούπα βυθού που κάνει και για αλλαγη νερού

χρησιμοποιώ αυτό το σετ που περιέχει διάφορα για τον καθαρισμό το οποίο δουλεύει με μπαταρίες. Για την αλλαγή κουμπώνω ξεχωριστό λάστιχο και βγάζω. 

• Like 1

Μια πρόταση μόνο. Προσοχη κατ' εμέ στην τροφή. Μην έχει πολλά λιπαρά γιατι εν καιρό θα δεις στην επιφάνεια μια λαδίλα που θα ψάχνεις από τι είναι. Ένας από τους λόγους, και μαλλον ο βασικός λόγος της λαδίλας αυτής, είναι τα πολλά λιπαρά στις τροφές. Εδώ είναι ένα thread ενός μέλος προ ολίγων ημερών.

Έγινε επεξεργασία - GVC
  • Like 1

Ευχαριστώ για τη βοήθεια σας. 

Μία ώρα πριν, το μέλος panagiotis_dms έγραψε:

χρησιμοποιώ αυτό το σετ που περιέχει διάφορα για τον καθαρισμό το οποίο δουλεύει με μπαταρίες. Για την αλλαγή κουμπώνω ξεχωριστό λάστιχο και βγάζω. 

Τι διάμετρο σωλήνα χρειάζονται τέτοιου είδους σκούπες; 

Μία ώρα πριν, το μέλος GVC έγραψε:

Μια πρόταση μόνο. Προσοχη κατ' εμέ στην τροφή. Μην έχει πολλά λιπαρά γιατι εν καιρό θα δεις στην επιφάνεια μια λαδίλα που θα ψάχνεις από τι είναι. Ένας από τους λόγους, και μαλλον ο βασικός λόγος της λαδίλας αυτής, είναι τα πολλά λιπαρά στις τροφές. Εδώ είναι ένα thread ενός μέλος προ ολίγων ημερών.

Μιας και θα γίνει παραγγελία απ' το ίντερνετ δεν ξέρω κατά πόσο θα αναγράφουν τα site για τα λιπαρά της κάθε τροφής αλλά ευχαριστώ και θα το έχω υπόψη.

Και ακόμα μια ερώτηση. Πραγματικά συγνώμη αν κουράζω. Αφού όπως έγραψα και πιο πάνω οι παραγγελίες θα γίνουν από το ίντερνετ, θα επικοινωνήσω πρώτα με το κατάστημα για να ρωτήσω πότε λήγουν τα τεστ. Πόσο περίπου κρατάνε τα τεστ (μάλλον το σετ της Api θα πάρω) για να δω αν με καλύπτει η απάντηση του καταστήματος. 

Τα flakes της sera έχουν λιπαρά. εγώ όταν τάιζα, τα πέταγα σε ενα σφηνοποτηρο με νερο ενυδρείου, τα άφηνα 5λεπτάκια να μου λιάσουν και μετά τα στράγγιζα με μια απόχη. Κράταγα την απόχη ανάποδα στην έξοδο του φίλτρου και έφευγε η τροφή από μέσα. αν και είχα κάτι λιμάρια tetra τότε που μολις εβλεπαν αποχη μπαίναν μέσα στην απόχη για να φάνε....

Τώρα με τις ημερομηνίες μην άγχεσαι...Πέρισυ είχα παρει τα set της sera και λήγουν το 2022....

Οι διάμετροι σωλήνα είναι fix από τις εταιρίες. Υπάρχουν σκούπες για nano,για μικρά και μεγάλα ενυδρεία. Εσένα τι διαστάσεις έχει το ενυδρείο;;

• Like 1

80 x 30 x 40 είναι το ενυδρείο. Τώρα είχα μπει στο aquaristik shop αλλά θέλει 12 ευρώ μεταφορικά οπότε δεν νομίζω ότι συμφέρει να πάρω από εκεί μόνο τεστ. 

Κοιτα γενικά από οτι έχω πιάσει. Πιο φτηνά δεν έρχεται τπτ από έξω. Ότι τιμέρς παίζουν εδώ, τόσο σου έρχεται να φέρεις κάτι από έξω. Επομένως μια η άλλη έρχεται. τώρα το θέμα είναι κατά πόσ βιάζεται κανείς κάτι. Και αυτό τον καιρό που όλα στις μεταφορικές μπορεί να παρουν και καιρό...εμένα με έχει εκπλήξει η aquasabi μόνο από εξωτερικό και o misirlis. Η aquasabi με standard μεταφορά δεν έχει κάνει ποτέ πάνω από 5μέρες. Και έχω παραγγειλει 2 φορές μέσα στην καραντινα καθώς και ο misirlis μέσα σε 3 μέρες το παρα πολύ μου έχουν έρθει όλα. Δεν ξέρω πως έκανα την διαφορά αλλα έγινε..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...