Jump to content

Αυγα σαλιγκαριων;

Recommended Posts

Αυγα σαλιγκαριών είναι αυτα στην πρώτη εικόνα; Επίσης στην δεύτερη έχω πυκνώσει κάτι άσπρα πραγματάκια στο τζαμί που φαίνονται κυρίως με μεγεθυντικό φακό και κουνιούνται. 

(Βασικές πληροφορίες για το ενυδρειο:

Το ξεκίνησα πριν ένα μήνα βάζοντας υποστρωμα της τροπικά πετραδάκια και μερικά φυτα. Bacopa caroliniana, egeria densa, hydrocotyle Verticillata.  

Από φωτισμό έχω μια λάμπα οικονομίας 14 w 6500k για 6 ώρες τη μέρα τώρα στην αρχή. 

Θερμοκρασία στους 25 .

Όταν στο μέλλον είναι έτοιμο και βάλω κι άλλα φυτα σταδιακά θα βάλω μονομαχο άρα Ίσως αυξησω ένα βαθμό τη θερμοκρασία. Κι όσα φυτα δεν αντέξουν θα τα βγάλω λογικά. 

Έχω ένα μικρό φιλαράκι με λίγο σφουγγάρι και βιολογικό κυρίως για να ξεκινήσουν να δημιουργούνται αποικίες βακτηρίων μέχρι να πάρω μεγαλύτερο φιλτρο και μεταφέρω το βιολογικό εκεί. 

Επίσης στην αρχή είχα θέμα με καφε αλγη η οποία αναρτήθηκε σημαντικά με την προσθήκη πόθου που βγαζει γρήγορα ρίζες και πολλές και την αφαίρεση των φυτών που δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν. Κυρίως η bacopa είχε πρόβλημα για κάποιο λογο.)

Λίγες μέρες μετά την προσθήκη φυτών βγήκαν τρία μικρά σαλιγκάρια που μεγάλωσαν αρκετά γρήγορα μάλλον επειδή υπήρχε αρκετή αλγη για φαγητό. Βέβαια σε κάτι μετρήσεις που είχα κάνει είχε αρκετουτσικη αμμωνία και δεν ξέρω πώς την πάλεψαν. 

Επίσης δεν βλέπω να ελαττώνουν σημαντικά την αλγη που έμεινε τρώγοντας την. Ίσως δεν φαίνεται διαφορά επειδή είναι λίγα και μικρα;

Ερωτηση:

Έχει κανεις καμία ιδέα τι μπορεί να είναι αυτα τα μικρα άσπρα; υπάρχει περίπτωση να είναι σαλιγκαρακια που μόλις βγήκαν από τα αυγά; αν όχι υπάρχει πιθανότητα να είναι κάτι επικίνδυνο για το ψάρι που θα μπει (μιλάμε για καιρο αργότερα);

Επίσης μπορεί να υπάρξει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με τον υπερπληθυσμό σαλιγκαριων; εμενα προσωπικά δεν με πειράζουν και ως τώρα αυτά που έχω Δεν έχουν φάει τα φυτά (Ούτε καν τα νεκρά φυλλα). Μήπως αν τελειώσει η τροφή όπως αλγη και άλλα υπολείμματα να πάνε να φάνε τα φυτα; αυτό θα μπορούσε να λυθεί αν τους βάζω εγώ πιο μετά κανένα βρασμένο λαχανικο; 

Επίσης σκέφτομαι να πάρω ένα nerite Γιατί έχω ακούσει ότι είναι αποτελεσματικό στον "φυσικο καθαρισμο" του ενυδρειου; θα έχει θέμα αν έχω πολλά από τα αλλα;

(Το έχω πάρει μονοτερμα,  όποιος βγάλει άκρη ας απαντήσει ?)

PSX_20200425_204002.jpg

PSX_20200425_204031.jpg

Έγινε επεξεργασία - Antoonia

πριν 2 ώρες, το μέλος Antoonia έγραψε:

Αυγα σαλιγκαριών είναι αυτα στην πρώτη εικόνα; Επίσης στην δεύτερη έχω πυκνώσει κάτι άσπρα πραγματάκια στο τζαμί που φαίνονται κυρίως με μεγεθυντικό φακό και κουνιούνται. 

(Βασικές πληροφορίες για το ενυδρειο:

Το ξεκίνησα πριν ένα μήνα βάζοντας υποστρωμα της τροπικά πετραδάκια και μερικά φυτα. Bacopa caroliniana, egeria densa, hydrocotyle Verticillata.  

Από φωτισμό έχω μια λάμπα οικονομίας 14 w 6500k για 6 ώρες τη μέρα τώρα στην αρχή. 

Θερμοκρασία στους 25 .

Όταν στο μέλλον είναι έτοιμο και βάλω κι άλλα φυτα σταδιακά θα βάλω μονομαχο άρα Ίσως αυξησω ένα βαθμό τη θερμοκρασία. Κι όσα φυτα δεν αντέξουν θα τα βγάλω λογικά. 

Έχω ένα μικρό φιλαράκι με λίγο σφουγγάρι και βιολογικό κυρίως για να ξεκινήσουν να δημιουργούνται αποικίες βακτηρίων μέχρι να πάρω μεγαλύτερο φιλτρο και μεταφέρω το βιολογικό εκεί. 

Επίσης στην αρχή είχα θέμα με καφε αλγη η οποία αναρτήθηκε σημαντικά με την προσθήκη πόθου που βγαζει γρήγορα ρίζες και πολλές και την αφαίρεση των φυτών που δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν. Κυρίως η bacopa είχε πρόβλημα για κάποιο λογο.)

Λίγες μέρες μετά την προσθήκη φυτών βγήκαν τρία μικρά σαλιγκάρια που μεγάλωσαν αρκετά γρήγορα μάλλον επειδή υπήρχε αρκετή αλγη για φαγητό. Βέβαια σε κάτι μετρήσεις που είχα κάνει είχε αρκετουτσικη αμμωνία και δεν ξέρω πώς την πάλεψαν. 

Και εγώ είχα σαλιγκάρια στο στροσιμο και δεν έπαθαν τίποτα 

Επίσης δεν βλέπω να ελαττώνουν σημαντικά την αλγη που έμεινε τρώγοντας την. Ίσως δεν φαίνεται διαφορά επειδή είναι λίγα και μικρα;

Δεν τρώνε όλα τα είδη αλγης τα σαλιγκάρια η καφε άλγη θα φιγει μόνη της, θα δεις αρκετες αλγες γενικη σχεδόν όλα τα είδη ως που να παλιοσει το ενυδρείο σου.

Ερωτηση:

Έχει κανεις καμία ιδέα τι μπορεί να είναι αυτα τα μικρα άσπρα;   

Αυγα δεν είναι σιγουρα για τα σαλιγκάρια γενουν τα αυγά κατα ομαδες, δεν φενετε και τόσο καθαρά στην φοτο αλλά μπορεί για μικρα σαλιγκάρια στα αρχικα στάδιο είναι μικρα και λευκα.    

υπάρχει περίπτωση να είναι σαλιγκαρακια που μόλις βγήκαν από τα αυγά; αν όχι υπάρχει πιθανότητα να είναι κάτι επικίνδυνο για το ψάρι που θα μπει (μιλάμε για καιρο αργότερα);

Επίσης μπορεί να υπάρξει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με τον υπερπληθυσμό σαλιγκαριων;

Με των καιρο θα έχεις ένα θεματάκι αλλά αυτό λινετε δεν χριαζετε να σε ανισιχει και τόσο .

εμενα προσωπικά δεν με πειράζουν και ως τώρα αυτά που έχω Δεν έχουν φάει τα φυτά (Ούτε καν τα νεκρά φυλλα). Μήπως αν τελειώσει η τροφή όπως αλγη και άλλα υπολείμματα να πάνε να φάνε τα φυτα; αυτό θα μπορούσε να λυθεί αν τους βάζω εγώ πιο μετά κανένα βρασμένο λαχανικο; 

Συνιθος δεν τρωνε φυτά πρώτα θα φανε αλγες και νεκρα φύλλα. Τι σαλιγκάρια έχεις βαλε μια φοτο.

Δεν χριαζετε να τα ταισεισεις γιατι όσο ταιζεις αυξάνονται 

Επίσης σκέφτομαι να πάρω ένα nerite Γιατί έχω ακούσει ότι είναι αποτελεσματικό στον "φυσικο καθαρισμο" του ενυδρειου; θα έχει θέμα αν έχω πολλά από τα αλλα;

(Το έχω πάρει μονοτερμα,  όποιος βγάλει άκρη ας απαντήσει ?)

PSX_20200425_204002.jpg

PSX_20200425_204031.jpg

Οι απαντήσεις είναι κάτω από της ερωτήσεις αν δεν της ειδες 

Έγινε επεξεργασία - Gmm

Τώρα δεν είναι εύκολο να βγάλω φωτογραφία αλλά είναι κάτι σκούρα με καβούκι σαν τα κοχύλια που βρίσκουμε στη θάλασσα. Αυτά που λέω για αυγά είναι αυτα πάνω στη  egeria. Είναι σαν ένα διαφανές σακουλάκι με πολλά μπαλάκια μέσα. 

Κι αυτά τα άσπρα θα έλεγα ότι έχουν σχήμα σαν γονοι βατράχων και κουνιούνται σχετικά γρήγορα. 

πριν 51 λεπτά, το μέλος Antoonia έγραψε:

Τώρα δεν είναι εύκολο να βγάλω φωτογραφία αλλά είναι κάτι σκούρα με καβούκι σαν τα κοχύλια που βρίσκουμε στη θάλασσα. Αυτά που λέω για αυγά είναι αυτα πάνω στη  egeria. Είναι σαν ένα διαφανές σακουλάκι με πολλά μπαλάκια μέσα. 

Κι αυτά τα άσπρα θα έλεγα ότι έχουν σχήμα σαν γονοι βατράχων και κουνιούνται σχετικά γρήγορα. 

Είναι κάτι σαν αυτά?

Τα φυτά τα εχεις αγωρασει η είναι κλαδεματα από συνχομπιστα αν επιτρέπεται?

Screenshot_20200426-000513_Gallery.jpg

Έγινε επεξεργασία - Gmm

Ναι σαν αυτά είναι αλλά τελείως διάφανα. Τα πιο πολλά τα αγόρασα. 

Μία ώρα πριν, το μέλος Antoonia έγραψε:

Ναι σαν αυτά είναι αλλά τελείως διάφανα. Τα πιο πολλά τα αγόρασα. 

Αν επιτρέπεται από που Γιατί ψάχνω και εγώ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...