giannisma 25 Απριλίου 2020 #1 Share 25 Απριλίου 2020 Εχω τρια αγγελοψαρα και το ενα κανει επιθεσεις σε ολα ακομη και στο γλυφτη τι μπορω να κανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 25 Απριλίου 2020 #2 Share 25 Απριλίου 2020 Μία ώρα πριν, το μέλος giannisma έγραψε: Εχω τρια αγγελοψαρα και το ενα κανει επιθεσεις σε ολα ακομη και στο γλυφτη τι μπορω να κανω Σε τι χώρο τα έχεις? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisma 25 Απριλίου 2020 Author #3 Share 25 Απριλίου 2020 170 λιτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 25 Απριλίου 2020 #4 Share 25 Απριλίου 2020 αν σχηματίστηκε ζευγάρι είναι φυσιολογικό, περιέγραψα την επιθετικότητα και τι άλλο κάνει πχ καθαρίζει κάποιο σημείο, προστατεύει κάποια περιοχή, επιτίθεται και γυρνάει πίσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisma 25 Απριλίου 2020 Author #5 Share 25 Απριλίου 2020 Απλα ακολουθει τα αλλα δυο τα οποια ειναι ζευγαρι και κανει επιθεσει αν δεν κανω λαθος ειναι αρσενικο αλλα κανει επιθεσεις και στον γλυφτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anestis2014 25 Απριλίου 2020 #6 Share 25 Απριλίου 2020 Πόσο καιρό είναι στο ενυδρείο τα 3 αγγελοψαρα? Μπήκαν ταυτόχρονα? Από πότε ξεκίνησε αυτή η συμπεριφορά? Τί άλλα ψάρια υπάρχουν μέσα? Μερικές πληροφορίες ίσως βοηθήσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisma 25 Απριλίου 2020 Author #7 Share 25 Απριλίου 2020 Αυτο που κανει επιθεση ειναι το πιο παλιο μου πεθανε ενα επειδη το κυνηγαγε και το τσιμπαγε συνεχεια και σημερα μπηκα τα δυο αλλα το συγκεκριμενο ειναι επιθετικο απο την αρχη που μπηκε μεσα... μεσα υπαρχουν τα 3 αγγελοψαρα και ενας γλυφτης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anestis2014 25 Απριλίου 2020 #8 Share 25 Απριλίου 2020 Νομίζω ότι 3 είναι λάθος αριθμός σε αυτά τα λίτρα. Εάν μέρα με την ημέρα τα πράγματα βελτιώνονται σημαντικά έχει καλώς αν και δύσκολο εάν υπάρχει ήδη ζευγάρι. Εάν συνεχιστεί αμείωτη η επιθετικότητα θα πρέπει κατά την γνώμη μου να απόχωριστεις κάποια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 25 Απριλίου 2020 #9 Share 25 Απριλίου 2020 Αν τα είχες σε κοπάδι, σε περισσότερα λίτρα κάπως θα εστρωναν τα πράγματα αλλά τώρα σε 170 λίτρα απλα θα το έδιωχνα και θα κρατούσα μονο το ζευγάρι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 25 Απριλίου 2020 #10 Share 25 Απριλίου 2020 Μπορεί να επιτίθεται στο ένα και απλά να σπρώχνει το άλλο προς κάποια μεριά. Με αυτό το τρόπο πολλές φορές τα αγγελοψαρα ξεχωρίζουν τα ταιρια τους.. Πρόσεξε καλά την συμπεριφορά του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisma 26 Απριλίου 2020 Author #11 Share 26 Απριλίου 2020 Δλδ ειναι λιγα τα λιτρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 26 Απριλίου 2020 #12 Share 26 Απριλίου 2020 πριν 18 λεπτά, το μέλος giannisma έγραψε: Δλδ ειναι λιγα τα λιτρα? Για κοπάδι είναι λίγα. Για ζευγάρι είναι οκ. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anestis2014 26 Απριλίου 2020 #13 Share 26 Απριλίου 2020 Η γνώμη μου είναι ότι για να μην έχεις τέτοια προβλήματα σε αυτά τα λίτρα είναι συνετό να έχεις είτε ένα αγγελόψαρο είτε ένα ζευγάρι. Την περίοδο του ζευγαρώματος βέβαια μπορεί σε αυτά τα λίτρα να δεις το ενυδρείο σου χωρισμένο στα 2, σε ένα μεγάλο μέρος το ζευγάρι μόνο του και σε ένα μικρότερο όλα τα υπόλοιπα στριμωγμένα. Εξαρτάται από τον χαρακτήρα του ζευγαριού, η προσωπική μου εμπειρία (προφανώς είναι μια συγκεκριμένη περίπτωση) είναι ότι στα ίδια λίτρα έχω ένα ζευγάρι χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα με τοτς υπόλοιπους κατοίκους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisma 26 Απριλίου 2020 Author #14 Share 26 Απριλίου 2020 Αν το δωσω τι αλλο μπορει να μπει μαζι με τα αγγελοψαρα διοτι ειναι αδειο με 2 ψαρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικόλαξ 26 Απριλίου 2020 #15 Share 26 Απριλίου 2020 πριν 7 λεπτά, το μέλος giannisma έγραψε: Αν το δωσω τι αλλο μπορει να μπει μαζι με τα αγγελοψαρα διοτι ειναι αδειο με 2 ψαρια Ξέρω σίγουρα ότι μπορείς να βάλεις dwarf gourami (όποιο είδος θες) επίσης μπορείς δολλάρια (silver dollars), ramirezi που είναι πολύ όμορφο ψαρι, και μετά μπορείς ψαρια βυθού όπως corydoras. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 26 Απριλίου 2020 #16 Share 26 Απριλίου 2020 Τι μήκος έχει το ενυδρείο? Αν μπορείς ανέβασε μια φωτογραφία να δούμε τη δομή του, ώστε να σου προτείνουμε συγκάτοικους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisma 26 Απριλίου 2020 Author #17 Share 26 Απριλίου 2020 Αν το δωσω τι αλλο μπορει να μπει μαζι με τα αγγελοψαρα διοτι ειναι αδειο με 2 ψαρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisma 26 Απριλίου 2020 Author #18 Share 26 Απριλίου 2020 Αν το δωσω τι αλλο μπορει να μπει μαζι με τα αγγελοψαρα διοτι ειναι αδειο με 2 ψαρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManosA 26 Απριλίου 2020 #19 Share 26 Απριλίου 2020 Καλησπέρα φίλε μου, Για να μπορέσουμε να σου προτείνουμε συνδυασμό ψαριών, θα πρέπει να έχουμε και άλλα δεδομένα, πέρα από τα λίτρα. Συμπλήρωσε την φόρμα παρουσίασης, φίλτρα, μετρήσεις (ph κτλ), ρουτίνες κτλ κτλ. Γίνε λίγο πιο αναλυτικός διότι έτσι με μία φώτο, αν δεν ξέρουμε τι φίλτρα έχεις, σε τι νερό τα κρατάς και κάθε πότε κάνεις αλλαγές και πόσο, δεν μπορούμε να προτείνουμε κάτι με σιγουριά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisma 26 Απριλίου 2020 Author #20 Share 26 Απριλίου 2020 Γενικές Πληροφορίες Συνολικά Λίτρα:170lt Οργανισμοί Φυτά: 1 bucephalandra, 1 microsorum Ψάρια:3 αγγελοψαρα και ενας γλυφτης Διακοσμητικά υλικά Φόντο:- Πέτρες:3 πετρες Ξύλα: 1 ξυλο Υπόστρωμα: JBL manado Φωτισμός Διάρκεια φωτισμού: 6 ωρες Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: JBL cristalprofit 701e Θέρμανση/ Ψύξη: θερμοστατης ρυθμισμενος στους 25 βαθμους Διατροφή: flakes 2 φορες την ημερα πρωι και βραδυ Παράμετροι pH:7 Γενική σκληρότητα (GH): Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):20 Μέση Θερμοκρασία (°C): 25-26 Συντήρηση Αλλαγές νερού:1 φορα την εβδομαδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 26 Απριλίου 2020 #21 Share 26 Απριλίου 2020 Ενα ωραιο κοπαδακι απο Corydoras για τον βυθο, ενα ζευγαρι Ram Cichlids ή Kribensis Cichlids (Rainbow Kribs) για συγκατικους, και ενα κοπαδακι Rummy Nose Tetras ή Neon Tetras για την μεσαια ζωνη. Βεβαια υπαρχουν πολλα ψαρακια που θα μπορουσες να ταιριαξεις ακομη αλλα η παραπανω προταση ειναι απο τις κλασσικες ψαροσυνθεσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManosA 26 Απριλίου 2020 #22 Share 26 Απριλίου 2020 Γιάννη, θέλεις να βγάλεις τελείως τα αγγελόψαρα ή να κρατήσεις το ζευγάρι και να απομακρύνεις μόνο τον τραμπούκο? Σε ρωτάω διότι επιλογές έχεις πολλές, αλλά διαφέρει αν θα έχεις τα 2 αγγελόψαρα (ζευγάρι) μέσα ή αν θα παίξεις από την αρχή σε νέα ψαροσύνθεση. Επίσης αν κατάλαβα καλά τα κρατάς σε νερό βρύσης? Θέλεις να μπεις σε διαδικασία μαλακού νερού ή ψάχνεις κάτι απλό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisma 26 Απριλίου 2020 Author #23 Share 26 Απριλίου 2020 Θελω να κρατησω το ζευγαρι... ναι τα κραταω σε νετο βρύσης και απλα βαζω ενα βελτιοτικο νερου της jbl Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManosA 26 Απριλίου 2020 #24 Share 26 Απριλίου 2020 Οκ, κρατάς το ζευγάρι που θα είναι και τα βασικά ψάρια του ενυδρείου και τον πλέκο. 1η. Μπορείς να τα πλαισιώσεις με ένα μικρό κοπάδι 8-10 tetras, lemon ή glow light, γενικά μεσαίου μεγέθους tetra για να μην γίνουν μεζές αργότερα και είσαι οκ. 2η. Μπορεις να βάλεις ένα κοπάδι μικρό από rainbow fish, iriatherinas ή μερικές μελανοταινίες ή gouramys. Για το βυθό corys δεν ξέρω αν μπορείς να βάλεις λόγω του substrate, δεν το ξέρω το manado σαν υλικό, ο Rik έγραψε ότι μπορείς άρα πάω πάσο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 26 Απριλίου 2020 #25 Share 26 Απριλίου 2020 Μην βάλεις τετρα με αγγελοψαρα. Όσο είναι μικρα δεν θα έχεις θέματα αλλά όταν μεγαλώσουν δεν μπορεί κανείς να υποσχεθεί τπτ. Όλα τα υπόλοιπα ψάρια μου μοιάζουν βατά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος