Jump to content

Πέτρες και ξύλα για αφρικανικό ενυδρείο

Recommended Posts

Καλησπέρα..... Ξέρει κάποιος φθηνές λύσεις για να βρώ κάπου πέτρες και ξύλα για το ενυδρείο πού θέλω να ξεκινήσω; Θέλω να βάλω πολλές λόγο του ότι κατέληξα να κάνω αφρικανικό τύπου Tanganyika ή Malawi  για να βάλω κιχλιδες αφρικανικές. Απλά λόγο του ότι θέλει αρκετές για την κατασκευή τεχνιτών σπηλαίων βλέπω ότι στο pet shop της περιοχής μου είναι πανάκριβες. Όποιος μπορεί να μου πει εναλλακτικά μαγαζιά που μπορεί να έχουν κάτι πιο προσιτό σε τιμή θα με διευκολύνει πολύ. Ακόμα και ιδέες από που αλλού μπορώ να βρώ έστω και από την φύση και να είναι ασφαλές. Ευχαριστώ!!!

Σε μαντρες με ειδη κήπου ή αλλιως απο τη φυση σε σημεια οσο το δυνατον πιο ''καθαρά'' .

Ξυλο και αφρικη δεν παει και πολυ αμα μιλαμε για τις 2 λιμνες.

Είναι ίδιες σε μαγαζιά με είδη κήπου δηλαδή με αυτά των  pet shop; Είναι ασφαλές δηλαδή; Σορρυ που ρωτάω ξανά απλά είμαι αρχάριος και είναι το πρώτο ενυδρείο που φτιάχνω και φοβάμαι μην κάνω κάποια βλακεία. 

πριν 6 λεπτά, το μέλος Marios46 έγραψε:

Είναι ίδιες σε μαγαζιά με είδη κήπου δηλαδή με αυτά των  pet shop; Είναι ασφαλές δηλαδή; Σορρυ που ρωτάω ξανά απλά είμαι αρχάριος και είναι το πρώτο ενυδρείο που φτιάχνω και φοβάμαι μην κάνω κάποια βλακεία. 

Καλυτερες  με ποικιλια και   δεν τις πληρωνεις σε χρυσο οπως στο πετ σοπ, περι ασφαλειας παντα καλο τριψιμο-πλυσιμο με ζεστο νερο και μουλιασμα σε βραστο νερο (ειδικα αν παιρνουμε απο φυση)  πριν μπει στο ενυδρειο

• Thanks 1

Φιλε μου για μενα η φυση δεν συγκρινεται με κανενα μαγαζι και καμια μαντρα. Αν εχεις προσβαση σε κανα μερος μακρυα απο δρομους κλπ, μαζεψε απο εκει. Παρε το χρονο σου και δες τι θελεις να κανεις. Μαζεψε ποικιλια, μεγαλες και μικρες ωστε να κανεις ενα φυσικο και ωραιο οπτικα aquascape. Η πλειοψηφια των πετροματων στη Ελλαδα ειναι ασβεστολιθικα πραγμα καλο για το ειδος την ενυδρειων που θες. Κοιταξε μονο να ειναι οσο μπορεις σκληρες και οχι λασποπετρες. Και ξαναλεω, παρε το χρονο σου και διαλεξε τις πετρες που θες, δες εικονες απο αλλα αφρικανικα στησιματα ωστε να παρεις εμπνευση.. Επισης, απεφυγε οσο μπορεις κοκκινωπα πετρωματα γιατι μπορει να εχουν αρκετο σιδηρο. Με το καλο να φτιαξεις το ενυδρειο που θες.

• Like 2
  • Thanks 1

Ευχαριστώ πολύ παιδιά και ήμουν έτοιμος να τα πληρώσω τζάμπα τα  pet shop.  

Από ότι βλέπω επειδή έχω φάει ατελείωτες ώρες σε ντοκιμαντέρ,βιντεάκια και φωτογραφίες για τα  Tanganyika τις τελευταίες μέρες. Στην φύση έχει λευκή άμμο και γκρι και λευκά πετρώματα κυρίως κάπως έτσι το σκέφτομαι και εγώ. Έχετε να προτείνετε κάτι; 

πριν 1 λεπτό, το μέλος Marios46 έγραψε:

Από ότι βλέπω επειδή έχω φάει ατελείωτες ώρες σε ντοκιμαντέρ,βιντεάκια και φωτογραφίες για τα  Tanganyika τις τελευταίες μέρες. Στην φύση έχει λευκή άμμο και γκρι και λευκά πετρώματα κυρίως κάπως έτσι το σκέφτομαι και εγώ. Έχετε να προτείνετε κάτι; 

κοιτα να δεις, οι πετρες οτι χρωμα και να βαλεις μολις πιασουν αλγη μετα απο λιγο καιρο θα δειχνουν ολες ιδιες πανω κατω, οποτε δες τι αρεσει σε εσενα. Αν θες να αντιγραψεις πιστα εναν βιοτοπο τοτε ναι, παρε πετρες που μιαζουν με αυτο που βλεπεις, αλλιως οτι αρεσει σε εσενα, τα ψαρακια δεν θα τα πηραξει τοσο πολυ το χρωμα απο τι στιγμη που εχεις ενα καλο στησιμο με κρυψωνες. Τωρα για την αμμο, εγω στο δικο μου εχω βαλει ολολευκη αλλα με τον καιρο εχει σκουρηνει, ειναι φυσικο επακολουθο.

Οπως σου ειπε ο Ορεστης ''δες εικονες απο αλλα αφρικανικα στησιματα ωστε να παρεις εμπνευση'' ...... αρθρα & παρουσιασεις ενυδρειων αφρικης εχουμε αρκετα και εδω στο φορουμ. Υ.

• Like 1

Ναι ναι έχω μπει εκεί τα έχω δει και ψάχνω ακόμα. Απλά ακόμα ψάχνομαι και εδώ στο forum χθες μπήκα να φανταστείτε και δεν το έχω μάθει ακόμα. Επίσης δεν έχω γνωστούς που να ασχολούνται με αυτά και ψάχνω μήπως με βοηθήσουν μέσα από εδώ. 

πριν 4 λεπτά, το μέλος Marios46 έγραψε:

Ναι ναι έχω μπει εκεί τα έχω δει και ψάχνω ακόμα. Απλά ακόμα ψάχνομαι και εδώ στο forum χθες μπήκα να φανταστείτε και δεν το έχω μάθει ακόμα. Επίσης δεν έχω γνωστούς που να ασχολούνται με αυτά και ψάχνω μήπως με βοηθήσουν μέσα από εδώ. 

Μην σε απασχολει το οτι δεν ξερεις κανεναν η το οτι δεν εχεις ακομα γνωσεις. Ετσι ακριβως ημουν και εγω και ολοι σχεδον που πρωτοασχοληθηκαν με το χομπυ. Θυμαμαι πριν 6-7 χρονια που βρηκα το aquazone και εβλεπα ενα θεμα για το στησιμο ενως αφρικανικου. Ολα καλα, μεχρι που τα παιδια αρχισαν να μιλανε για κυκλο του αζωτου, νιτρικα αμμωνια και δεν συμμαζευεται. Πραγματικα ενιωσα να πελαγωνω. Οσο ομως διαβαζεις, ψαχνεσαι και γενικοτερα ασχολησε θα δεις οτι θα γνωριζεις και θα εμβαθυνεις στο χομπυ ολο και περισσοτερο. Αλλα δεν χρειαζεται βιασυνη, σιγα σιγα θα μαθαινεις και θα νιωθεις μεγαλυτερη σιγουρια. Αυτο ειναι και το ωραιο στο χομπυ, να το πας βημα βημα και να απολαμβανεις καθε του φαση, απο το να μπεις πρωτη φορα στο φορουμ μεχρι το στησιμο του πρωτου σου ενυδρειου η ακομα και την πρωτη σου επιτυχημενη αναπαραγωγη. Για αυτο υπαρχουν τα φορουμ πλεον, ωστε να εχουν ολοι προσβαση στην γνωση και στην βοηθεια χομπιστων. ?

• Like 2

Στο ''βημα βημα'' που λεει ο Ορεστης να προσθεσω το παρακατω αρθρο που εχει αυτη τη λογικη και θα σε βοηθησει πιστευω ως προς το στησιμο του ενυδρειου  (για μαλαουι ή τανγκανυκα  αποφασιζεις εσυ μετα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...