Jump to content

Βοήθεια για ξεκίνημα και στήσιμο ενυδρείου

Recommended Posts

Kαλησπερα σε όλους είμαι καινούριος εδώ και στο χόμπι αυτό γενικά. Θέλω να στήσω από την αρχή ένα καινούριο ενυδρείο 240λιτρα 120χ41χ55 και θέλω την βοήθεια σας.  Μου αρέσουν τα λιτά ενυδρεία με πετρά και ξύλο μόνο. Ίσως να βάλω λευκή άμμο η μαύρο χαλίκι δεν ξέρω ακόμα. Έχω σκληρό νερό σίγουρα και μου αρέσουν ψάρια όπως οι δίσκοι για να καταλάβετε. Θέλω σίγουρα γλυκού νερού ενυδρείο.Τι ψάρια μου προτείνετε εσείς; Δεν μου αρέσουν μικρά τύπου χρυσόψαρα και τέτοια.

Έγινε επεξεργασία - Marios46

Καλημέρα φίλε! Κάποια χρυσόψαρα, όταν μεγαλώσουν τους δίσκους παίζει να τους έχουn και για μεζε :P Προτιμήσεις υπάρχουν πολλές κατά την άποψη μου, Και ο καθένας μπορεί να σου κάνει διάφορες επιλογές και συνδυασμούς.  Όσο ανεβαίνεις άλλωστε σε λίτρα ανεβαίνουν και οι επιλογές. Νομίζω πάντως ότι με τις επιλογές εσωτερικού διακόσμου άνετα μπορείς να παίζεις σε malawi. Μπορείς να δεις αυτής της κατηγορίας τα ψάρια τι απαιτήσεις έχουν. Εδώ έχει γίνει αξιοπρεπέστατη δουλειά από τους πιο παλιούς για τα προφίλ των ψαριών που μπορείς να συμβουλευτείς.

• Like 1
  • Thanks 1

Κιχλιδες αφρικης ειναι μονοδρομος.

• Like 2

Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσουν τα ενυδρεία με φυτά μέσα (τουλάχιστον προς το παρόν ) και μου αρέσει πολύ η πέτρα με μεγάλα ξύλα και κλαδιά. Απλά λόγο απειρίας θέλω να με κατευθύνεται στα ψάρια. Λόγο απειρίας ξέρω ότι πρεπει να αποφύγω για αρχή τους δίσκους ίσως και για τα λίτρα του ενυδρείου. Όμως θα ήθελα παρόμοια ψάρια και όχι μικρά κοπαδοψαρα. Κάτι ακόμα πως ονομάζετε το στυλ αυτό διακόσμησης για να ξέρω να ψάχνω σωστά και άλλες πληροφορίες; Ευχαριστώ πολύ. 

Έγινε επεξεργασία - Marios46

Τα χρυσόψαρα φτάνουν και τα 30 εκατοστά σε σωστές συνθήκες. Έχουν υπέροχους χρωματισμούς και ελάχιστες ανάγκες συντήρησης. Στο δικό σου ενυδρείο μπορούν να μπουν έως τέσσερα και θα σου πρότεινα subukin που είναι πολύχρωμα με μεγάλες ουρές και γίνονται πολύ μεγάλα. Βάζεις μόνο πέτρες, άμμο μαύρη και ξύλα και είσαι οκ. Απλά χρειάζονται ισχυρό  φίλτρο. 

• Like 1

Καλημέρα, πέρα από τα λίτρα του ενυδρείου, τι φίλτρα έχεις ή σκοπεύεις να βάλεις?

Δες και μια φωτο για να καταλάβεις πως είναι. Ένας κολλητός μου τα λέει koi του φτωχού οχαχα

hqdefault.jpg

Έγινε επεξεργασία - killerknight
  • Like 1

Το ενυδρείο θα μου έρθει από μέρα σε μέρα και έχει τα μηχανήματα της εταιρίας πάνω . Ακόμα είμαι σε αρχικό στάδιο απλά ρωτάω γενικές ερωτήσεις πρώτα για την διακόσμηση για να δω αν κάνω κάποια λάθη στους συνδυασμούς άμμο η χαλίκι και τι χρώμα παίζει κάποιο ρόλο το χρώμα; Πως ακριβώς λέγεται το στυλ αυτό με πετρά και ξύλο; Αρχικά ρωτάω αυτά και μετά ψάχνω για το τι ψάρια ταιριάζουν σε αυτό το κλίμα μέσα σε ένα ενυδρείο. Άπλα είμαι σίγουρος ότι δεν μου αρέσουν τα χρυσόψαρα.Δεν με νοιάζει να έχω πολλά ψάρια μέχρι 6-7 ωραία και τύπου δίσκων σκέφτομαι δεν ξέρω αν είμαι σωστός;

Ποιας εταιρίας είναι το ενυδρείο? Το λέω γιατί συνήθως τα φίλτρα που έχουν τα ενυδρεία των εταιριών είναι υποβαθμισμένα σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των ενυδρείων. Π.χ. με το φίλτρο που δίνει η JEWEL για τα ενυδρεία της, δίσκους δε συντηρείς σε καμία των περιπτώσεων. Συνήθως είναι καλά για δευτερογενή φίλτρα

Έγινε επεξεργασία - killerknight
  • Like 1

Δεν έχω προβλημα να βάλω εξτρά μηχανήματα μετά απλά θέλω να στήσω το ενυδρείο σωστά πρώτα σε θέμα διακόσμησης εννοώντας να δω τι στυλ είναι γιατί δεν τα ξέρω καλα ακόμα να τα διαχωρίζω μετά να μπει το νερό και να γίνουν οι απαραίτητες  μετρήσεις και αφού ξέρω μετρήσεις και τι ενυδρείο έχω (Αφρικάνικο στυλ είναι αυτό πέτρα ξύλο και με τι έδαφος; άμμο χαλίκι; μαύρο άσπρο;) να βάλω τα κατάλληλα ψάρια (τύπου δίσκων).

Η διακόσμηση παίζει πάντα με βάση τους κατοίκους του ενυδρείου. Οπότε πρέπει αρχικά να καταλήξεις τι είδους ψάρια θα βάλεις. Οι δίσκοι πχ δεν παίρνουν διακόσμηση τύπου αφρικάνικου. Πάντως να ξέρεις επειδή βλέπω ότι αναφέρεις συνέχεια τους δίσκους, πας σε ψάρια με πολύ υψηλό κόστος συντήρησης, υψηλό αρχικό κόστος απόκτησης, και τα οποία είναι εξαιρετικά ευαίσθητα σε μεταβολές παραμέτρων. Εγώ προσωπικά δε θα τα συνιστούσα σε αρχάριο σε καμιά περίπτωση. Επίσης δε γνωρίζω εάν τα λίτρα σου αρκούν, γιατί οι συμπεριφορές τους φαίνονται καλύτερα όταν είναι σε κοπάδια τεσσάρων με πέντε, αλλά αυτό καλύτερα να στο πουν οι εμπειρότεροι του είδους.  

• Like 1

Ναι η αλήθεια είναι ότι μου αρέσουν οι δίσκοι αλλά δεν θα βάλω και γιατί είμαι αρχάριος αλλά νομίζω και από αυτά που διαβάζω ότι το ενυδρείο μου είναι μικρό για αυτούς γι αυτό και έλεγα τύπου δίσκων. Νομίζω ότι βάσει του στησίματος του ενυδρείου που θέλω λογικά πρέπει να πάω σε αφρικάνικες κιχλίδες. 

Αφου δεν θες φυτα και ουτε θες να μπλεξεις με ψαρια ''μαλακου'' νερου....η Αφρικη σε καλωσοριζει ηδη. Στα λιτρα σου εχεις επιλογες πολλες απο μικρες κιχλιδες της Τανγανυκα και επισης απο  Μαλαουι του ειδους mbuna.

Διαβασε τα Αρθρα της Αφρικης και αν αποφασισεις να πας, εδω ειμαστε

Έγινε επεξεργασία - corto maltese
  • Like 1
  • Thanks 1

Το χρυσοψαραδικο παντως δεν τοσο ''ευκολο'' οσο το παρουσιαζουν οι πετ σοπαδες, π.χ θελει δυνατη φιλτρανση , το καλοκαιρι λογο οτι ειναι ψαρι κρυου νερου θελει προσοχη, προσοχη &ποικιλια στη διατροφη κλπ κλπ.....θα σου τα πουν καλυτερα οι εχοντες τα ψαρια και την εμπειρια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...