Jump to content

Στρώσιμο με μπόλι

Recommended Posts

Καλησπέρα σας και πάλι. 

Θέλω ξανά την βοήθεια σας! 

Σε λίγες μέρες ξεκινώ το νέο μου ενυδρείο (επιτέλους). Το στρώσιμο με μπόλι από το παλιό πως το κάνω? Πιο αναλυτικά, πόση ποσότητα να πάρω από το φίλτρο που ήδη τρέχει? Να βάλω και νερό από το παλιό? Τα ψάρια αν τα βάλω σταδιακά θα μπορέσουν να συντηρησουν την βιολογία? Μήπως να το αφήσω να τρέξει λίγες μέρες χωρίς τίποτα μόνο με τα φυτά? 

πριν 14 λεπτά, το μέλος Κατριν έγραψε:

Καλησπέρα σας και πάλι. 

Θέλω ξανά την βοήθεια σας! 

Σε λίγες μέρες ξεκινώ το νέο μου ενυδρείο (επιτέλους). Το στρώσιμο με μπόλι από το παλιό πως το κάνω? Πιο αναλυτικά, πόση ποσότητα να πάρω από το φίλτρο που ήδη τρέχει? Να βάλω και νερό από το παλιό? Τα ψάρια αν τα βάλω σταδιακά θα μπορέσουν να συντηρησουν την βιολογία? Μήπως να το αφήσω να τρέξει λίγες μέρες χωρίς τίποτα μόνο με τα φυτά? 

Κατερινα, δεν θυμαμαι,  για υποστρωμα τι πηρες; Εχει σημασια.

πριν 5 λεπτά, το μέλος Κατριν έγραψε:

Πήρα άμμο 0,5 - 1mm και από κάτω tropica substrate 

Οκ.

1- ολο το νερο απο το παλιο  βαζεις στο καινουργιο

2- ολο το βιολογικο υλικο παλι μεταφερεις

Το substratβγαζει αρκετη αμμωνια. Θα ελεγα , τα ψαρια να μην μεταφερεις αμεσα στο μεγαλο. Σε μια εβδομαδα θα κανεις τις μετρησεις και αν ολα καλα, βαζεις ψαρια. Αν μπορεις να τα κρατησεις καμια εβδομαδα σε ενα μεγαλο κουτι αποθηκευσης(τα ψαρια)....

Με το παλιο ενυδρειο τι θα κανεις; Μπορεις τα ψαρια να κρατησεις εκει, μεχρι να γινει η δουλεια με το μεγαλο;

14 minutes ago, natateo said:

Οκ.

1- ολο το νερο απο το παλιο  βαζεις στο καινουργιο

2- ολο το βιολογικο υλικο παλι μεταφερεις

Το substratβγαζει αρκετη αμμωνια. Θα ελεγα , τα ψαρια να μην μεταφερεις αμεσα στο μεγαλο. Σε μια εβδομαδα θα κανεις τις μετρησεις και αν ολα καλα, βαζεις ψαρια. Αν μπορεις να τα κρατησεις καμια εβδομαδα σε ενα μεγαλο κουτι αποθηκευσης(τα ψαρια)....

Με το παλιο ενυδρειο τι θα κανεις; Μπορεις τα ψαρια να κρατησεις εκει, μεχρι να γινει η δουλεια με το μεγαλο;

Τα παλιό θα το κρατήσω με τις γαρίδες μόνο μέσα, οπότε δεν μπορώ να πάρω όλο το βιολογικό. Θα βγάλει αμμωνία το substrate μέσα από την άμμο? Με τα άλγη? Δεν έχω καθόλου (μετά από δύο χρόνια στρώσιμο ? αλλά δεν θα υπάρχουν σπόρια? 

Έγινε επεξεργασία - Κατριν

πριν 8 λεπτά, το μέλος Κατριν έγραψε:

Τα παλιό θα το κρατήσω με τις γαρίδες μόνο μέσα, οπότε δεν μπορώ να πάρω όλο το βιολογικό. Θα βγάλει αμμωνία το substrate μέσα από την άμμο? Με τα άλγη? Δεν έχω καθόλου (μετά από δύο χρόνια στρώσιμο ? αλλά δεν θα υπάρχουν σπόρια? 

Αλγη υπαρχουν παντα και παντου :D Η αμμωνια θα κατεβει γρηγορα, μην φοβασε.

Τοτε μισα-μισα μοιρασε τα ολα και νερο και μπολι. Και οπως ειπαμε μην βαζεις ψαρια, αν δεν θα μετρας μηδεν αμμωνια.

Μπουκαλα CO2 πηρες ή θα παιξεις με ευκολα φυτα;

2 minutes ago, natateo said:

Αλγη υπαρχουν παντα και παντου :D Η αμμωνια θα κατεβει γρηγορα, μην φοβασε.

Τοτε μισα-μισα μοιρασε τα ολα και νερο και μπολι. Και οπως ειπαμε μην βαζεις ψαρια, αν δεν θα μετρας μηδεν αμμωνια.

Μπουκαλα CO2 πηρες ή θα παιξεις με ευκολα φυτα;

Μπουκαλα δυστυχώς δεν πήρα ακόμα, θα είναι η επόμενη αγορά μετά το lockdown, μέχρι να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά και πάλι θα κάνω diy (ρίσκο το ξέρω αλλά ?‍♀️) αφού θα βάλω eleocharis τώρα αν χαλάσει μέχρι να το βάλω τι να κάνουμε... 

Θα φτάσει η αμμωνία από το substrate να συντηρήσει βιολογία? 

πριν 9 λεπτά, το μέλος Κατριν έγραψε:

Θα φτάσει η αμμωνία από το substrate να συντηρήσει βιολογία? 

Και παραφτανει! Θα κανουμε DIY CO2 - ειναι πολυ ευκολο.

Έγινε επεξεργασία - natateo
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...