GVC 21 Απριλίου 2020 #1 Share 21 Απριλίου 2020 Ακόμα ένα thread σήμερα...μην με κοπανήσεται παρακαλω.. Κάνω μια απόπειρα να ξεκινήσω ένα 60άρι με dry start. Σήμερα παρατήρησα τα εξής που με ανησυχούνε: 1) σαν κάποιες περιοχές να έχουν βγάλει μούχλα. Δεν έχω κάνει ξανά dry start και για αυτό ρωτάω (Εικόνα 4.3, 4.5, 4.6) 2) Τα πίσω είναι σποροι. Τους είχα πάρει πριν καιρό από κίνα.Μήνες δλδ...Σαν να φαίνεται στο κάτω μέρος προς την ρίζα, σαν να είναι σάπιο. Μήπως είναι ιδέα μου;;Γιατι στην χθεσινή φωτογραφία (Εικόνα 3) φαίνεται να έχουν ξεπεταχτεί οι σπόροι αλλα να μην είναι πράσινο το κλαράκι να το πω έτσι. 3)Το προγραμμα που ακολουθώ είναι αεροστεγοσ κλεισμένο το ενυδρείο με ζελατινα, φωτοπερίοδος 12-14 ώρες την ημέρα και ανοίγω την ζελατίνα κανα δύωρο το πολύ για ανανέωση του αέρα. Δεν βρέχω κάθε μέρα, έχω νερό μέχρι την επιφάνεια του υποστρώματος. 4)Τα μπροστά φυτέματα είναι utricularia graminifolia. Δεν βλέπω κάποια δραστηριότητα. Είναι νωρίς ακόμα;;; 5) το φως προέρχεται από μια GLO αν δεν κάνω λάθος λάμπα στα 15W και έχω στερεώσει και ένα φωτιστικό led απο ενα ενυδρείο laguna 40 στα 4W. μπορεί κάποιος να μου πει τι είναι στραβό και τι σωστό από όλα αυτά;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 21 Απριλίου 2020 #2 Share 21 Απριλίου 2020 Απο τη στιγμη που το ενυδρειο εχει καπακι, δεν χρειαζεσαι τη ζελατινα. Τουλαχιστον οχι με αυτες τις θερμοκρασιες. Φροντισε να μη λιμνιαζει καθολου νερο και ψεκαζε 2 φορες τη μερα απο λιγο. Τωρα στα πισω φυτα, μαλλον για μουχλα μου μοιαζει. Αστα λιγο καιρο καιρο να δεις πως θα πανε. Για μπροστα περιεργο φυτακι διαλεξες. Ειδα στο προφιλ του οτι ειναι σχετικα απαιτητικο. Hardscape, ξυλα πετρες κτλ δε θα βαλεις? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GVC 21 Απριλίου 2020 Author #3 Share 21 Απριλίου 2020 (edited) Εκει που φαίνεται να λιομνάζει θα μπουν. Νομιζα οτι απλά χρειάζεται υγρασία και μιας και εχει το νερό μέσα σε εντελώς κλειστό συστημα αρα θεωρώ ότι θα την περνει. Για αυτο δεν ψεκάζω. αρα ουσιαστικα δεν περιάζω τπτ σε φωτοπερίοδο και απλά κλεινω το καπακι να περνει αέρα.. Δεν ακούγεται και πολύ σαν dry start Έγινε επεξεργασία 21 Απριλίου 2020 - GVC Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 22 Απριλίου 2020 #4 Share 22 Απριλίου 2020 πριν 12 ώρες, το μέλος GVC έγραψε: Εκει που φαίνεται να λιομνάζει θα μπουν. Νομιζα οτι απλά χρειάζεται υγρασία και μιας και εχει το νερό μέσα σε εντελώς κλειστό συστημα αρα θεωρώ ότι θα την περνει. Για αυτο δεν ψεκάζω. αρα ουσιαστικα δεν περιάζω τπτ σε φωτοπερίοδο και απλά κλεινω το καπακι να περνει αέρα.. Δεν ακούγεται και πολύ σαν dry start Αν εχει μουχλα - ή βαλε ακομα νερο ή πρεπει να κανεις το υποστρωμα πιο στεγνο. Αλλη λυση δεν υπαρχει (για τα φαρμακα-οχι οχι οχι) Utricularia θελει πολυ φως, οξυνο νερο. Και γενικος ειναι παραξενο φυτο. Μπορει να καθεται 1,5 μηνα χωρις να βγαλει ενα φυλλο και μετα να γινει χαλι μεσα σε 3-4 εβδομαδες (ή να χαλασει) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GVC 22 Απριλίου 2020 Author #5 Share 22 Απριλίου 2020 Αχα. Επομένως δεν ξανακλείνω αεροστεγώς το ενυδρείο να παίρνει αέρα και απλά ψεκάζω δυο φορές την ημέρα ή απλά ρίχνω και άλλο νερό να ανέβει η στάθμη. Αλλά πάραυτα δεν κλείνω αεροστεγώς το ενυδρείο. Το αφήνω απλά με κλειστό το καπάκι και ότι παίρνει από αέρα μέσα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος