Konstantinos Ninos 17 Απριλίου 2020 #1 Share 17 Απριλίου 2020 (edited) Καλησπέρα Καθώς στρώνω εδώ και δυο βδομάδες το 100αρι που πήρα έκανα ένα τεστ αμμωνίας πριν δυο μερες ή οποία είναι υψηλή έχει τιμή 5mg/L αλλά σύμφωνα με το τεστ της sera η αμμωνία γίνεται αρκετά τοξική με ph άνω του 7 όμως έχω ph 6.4 .Εριξα sera toxivec και sera bio nitrivec καθώς προφανώς τα βακτήρια δεν ήταν αρκετά γιαυτο και ανέβηκε η αμμωνία μετά από ένα 24ωρο που έριξα τα δυο σκευάσματα εκανα τώρα άλλο ένα τεστ και εξακολουθεί να είναι η τιμή της αμμωνίας ίδια τι μου προτείνεται να κάνω και γιατί δεν έπεσε η αμμωνία αφού χρησιμοποίησα σκευάσματα; αλλαγή νερού νομίζω είναι νωρίς καθώς ακόμα στρώνω Έγινε επεξεργασία 17 Απριλίου 2020 - Konstantinos Ninos Link to comment Share on other sites More sharing options...
GVC 17 Απριλίου 2020 #2 Share 17 Απριλίου 2020 Καλησπέρα σου!Τιποτα να μην κάνεις συνέχισε όπως το πας μέχρι τώρα! Τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται κανονικά και θα συνεχίσουν να πολλαπλασιάζονται με τον καιρο. Νομίζω ότι όταν υπάρξει κατάλληλος πληθισμός αποικιών βακτηρίων μέσα στο σύστημα σου τότε θα δεις να νουμερα να πέφτουν. Ερώτηση. Στους πόσους βαθμούς στρώνεις;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konstantinos Ninos 17 Απριλίου 2020 Author #3 Share 17 Απριλίου 2020 (edited) Στρώνω στους 24c βάζω ψάρια ανά 6 μέρες και έχω εξαρχής 2 egeria densa 1 bacopa Caroliniana 1 limnophila aromatica ! Αλλά το limnophila έχει λίγη Τριχοειδή άλγη Έγινε επεξεργασία 17 Απριλίου 2020 - Konstantinos Ninos Link to comment Share on other sites More sharing options...
george rapp 17 Απριλίου 2020 #4 Share 17 Απριλίου 2020 (edited) Με ενδιαφέρει η συζήτηση γιατι στρωνει ενυδρείο φιλου 100 λίτρα αλλα με τροφή , και το έχω ψιλομετανιωσει που δε του ειπα να το παει αρμονικά με ψάρια ανά δόσεις. Στρώνει και αυτος στους 23 με 24 . Παιζει ρολο να υπάρχει ισχυρη ποσότητα βιολογικού υλικού ; Είναι φυσιολογική η αμμωνία στον φιλο που άνοιξε το νημα μετα απο 2 εβδομάδες ; Έγινε επεξεργασία 17 Απριλίου 2020 - george rapp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konstantinos Ninos 17 Απριλίου 2020 Author #5 Share 17 Απριλίου 2020 Ανάλογα το σκεύασμα όταν στρώνεις με sera bio nitrivec η δοσολογία είναι 10ml ανά 25 λίτρα ή 50ml ανά 125 λίτρα μετά από ένα 24ωρο έως 48 ώρες βάζεις λίγα ψάρια για να βρουν τροφή τα βακτήρια και να μην νεκρώσουν που ήδη μετά από το χρονικό διάστημα των 24-48 ωρών έχουν μειωθεί αρκετά μετά ξεκινάει ο πολλαπλασιασμός των βακτηρίων και ανά 5-6 μέρες βάζεις ψάρια ,τα ψαρια παράγουν αμμωνία τα βακτήρια τρέφονται από την αμμωνία όπως και τα φυτά και την μετατρέπουν σε νιτρικά και ύστερα σε νιτρώδη ,όποτε ναι είναι φυσιολογική η αμμωνία καθώς είναι απαραίτητη για τα βακτήρια και μόλις στρώσει το ενυδρείο ξεκινάς αλλαγές νερού και την περιορίζεις άμα κάνω κάτι λάθος με διορθώνετε ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis_dms 17 Απριλίου 2020 #6 Share 17 Απριλίου 2020 Εγώ έχω στρώσει με τροφή και δεν είχα κανένα πρόβλημα συν ότι το ενυδρείο στρώθηκε στο μήνα άντε και κάτι ψιλά. Το στρώσιμο με ψάρια έχει κινδύνους και θέλει λεπτούς χειρισμούς για να μην βρεις κάτι ανάσκελα. Για το bio nitrivec έχω πει την γνώμη μου και την ξαναλέω, εξάλλου δεν είμαι επιστήμονας για να ξέρω τι ακριβώς ουσίες περιέχει, αλλά σκεύασμα που να στρώνει ενυδρείο σε 24 ώρες ή μια βδομάδα για μένα δεν υπάρχει. Ακόμα και το μπόλι θέλει κάποιες μέρες για να πιάσει και υποτίθεται ότι είναι έτοιμα βακτήρια. Ήμουν παρών σε περίπτωση ενυδρείου που μπήκε ολόκληρο μπολιασμένο σφουγγάρι σε καινούργιο φίλτρο και την αμέσως επόμενη ημέρα ναι μετρήθηκαν 0-0-25, αλλά η εγγύηση του βάλε ψάρια σε 24 ώρες δεν την ακολουθώ και ούτε πρόκειται να την ακολουθήσω. Από την στιγμή που έχεις ψάρια μέσα θέλεις αλλαγές κανονικά και ο κύκλος πάει αμμωνία->νιτρώδη->νιτρικά. Όταν τα δύο πρώτα είναι 0 και μετράς μόνο νιτρικά θεωρείσαι στρωμένος. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konstantinos Ninos 18 Απριλίου 2020 Author #7 Share 18 Απριλίου 2020 To sera bio nitrivec δεν το στρώνει σε 24 ωρες απλά επιτρέπει είσοδο του 1/8 των συνολικών ψαριών που δέχεται το ενυδρειο Μετα από 24ωρες και βαζεις ανά 5-6 μερες ή 1/4 ανα 10 μερες εγώ και στα δυο μου ενυδρεία έβαλα μετά από 48 ώρες στο πρώτο δεν είχα απώλειες στο στρώσιμο όπως και στο δεύτερο (αν και το δεύτερο ακόμα στρώνει ) αλλά έκανα συχνότερες μετρήσεις και πρόσεχα περισσότερο από όσο θα ασχολιόμουν άμα έστρωνα με τροφή 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος