GVC 15 Απριλίου 2020 #1 Share 15 Απριλίου 2020 Τα φώτα σας παρακαλώ ladies and gentlemen!!! Σήμερα είπα να γεμίσω το νέο ενυδρείο με νερό. Διάβασα πάλι τον κύκλο του αζώτου σύμφωνα με αυτό το άρθρο μην κάνω καμια πατάτα σαν τα νεανικά μου χρόνια στο χομπι και πέφτοντας το μάτι μου σε αυτή την ατάκα: "Αν νομίζουμε ότι το νερό του δικτύου μας μπορεί να εμπεριέχει μια από αυτές τις παραπάνω αζωτούχες ενώσεις καλό είναι να κάνουμε ένα τέστ του νερού βρύσης για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα και ότι οι τιμές είναι μηδενικές" Κάνω λοιπόν τις μετρησούλες μου έτσι προληπτικά και βουαλά..... pH*: 7.5 / 8.0 NH3/NH4**: 0.009 / 0.03 NO2: 0ppm NO3: 0ppm kH: 7dKH gH: 9dKH Τώρα οι αστερίσκοι... * : Το χρώμα δεν ήταν ξεκάθαρο, ήταν ανάμεσα στο 7.5 με 8.0. (Κλασσικό πρόβλημα που το έχω δει αν το έχουν πολλοί...) ** : Επειδή η αμμωνία/αμμώνιο (ΝΗ3/ΝΗ4) βγαίνει σε συνδιασμό του χρώματος στο δειγματολιπτικό φυαλλίδιο με το pH, για αυτό και δεν έχω δεδομένη μέτρηση. Στον πίνακα το 0.009ppm το έχει στην κατηγορία μη τοξικό, το 0.03 το έχει στην κατηγορία που ξεκινάει να υπάρχει τοξική ποσότητα.. Να σημειώσω κάτι που δεν προανέφερα οι μετρήσεις έγιναν με υγρά τεστ της SERA ενώ η αμμωνία μετρήθηκε και με υγρά τεστ της API, όπου προέκυψαν τα ίδια απότελέσματα. Γεμίζω στήλη τώρα να ξεκινήσω στρώσιμο η πρέπει να κάνω τπτ ακόμα το οποίο μου διαφεύγει αυτή την στιγμή για την αμμωνία του δυκτίου;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis_dms 15 Απριλίου 2020 #2 Share 15 Απριλίου 2020 Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας μιας και θα πω πως όλοι τα ίδια έχουμε στη βρύση στην Αθήνα. Κάπου εκεί μέσα βέβαια υπάρχει και μια τρίτη παράμετρος και αυτή είναι της θερμοκρασίας, θα βρεις σχετικά άρθρα στο διαδίκτυο. Στα υπόλοιπα ενυδρεία ο κύκλος του αζώτου θα φροντίσει για την αμμωνία και μαζί με αυτό βοηθούν και τα αντιχλώρια που την ρίχνουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GVC 16 Απριλίου 2020 Author #3 Share 16 Απριλίου 2020 Ευχαριστωωωωω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος