Jump to content

Recommended Posts

Έκανα τεστ σε αποχλωριωμενο νερο και ηταν και τα δυο κιτρινα, μηδεν δηλαδη. Σε αυτό με τον μονομαχο εχω δυο ανουμπιες και αυτά στην επιφάνεια, δεν νομίζω να χρειάζεται λιπασμα. Δίνω 6 με 7 ώρες τη μέρα φως. Να αυξησω; 

Μόλις βλέπω να κιτρινιζει κανένα το βγάζω αμέσως. Αλλά φαίνεται στο βυθό να έχει φύλλα και ρίζες.  Να προκαλούν αυτά την αμμωνία; αλλά το φοβάμαι να βάλω σκουπα μην αυξηθεί κι αλλο.

@GVC ειναι να τρελενεσαι ρε φιλε !

εαν κρινω απο την εικονα του δικου μου , βαλτος !

ξερα φυλα eldercones καπακια βελανιδιας , σαλιγκαρια ζωντανα αλλα και ψοφια (πανε για υποστρωμα ντεκορ ! φαση ) και πανε ολα φυσεκι !

δεν ειχα προβλημα στο παρελθον που δεν ειχα καν φιλτρο ! καν βιολογικο !

δεν κανω σκουπα , αλλα εκανα μια αλλαγη διαρυθμισης πριν 10 μερες και εχασα το ψαρι !

ναι το εχασα , σηκωσα τον πατο απο το λιμανι του πειραια !

εκανα αλλαγη .....ολα οκ !

πως γινετε εδω ;

αντωνια ριξε φως στις 5 με 6 και θερμοκρασια στους 24 .

επισης κανε τον κοπο οπως εκανα και εγω και πιστεψε με σε μια εβδομαδα ειδα διαφορα εστω και μικρη (θα δω και αλλη σε βαθος χρονου ) παρε το tropica premium nutrition , θα κανεις ενα πατημα μια φορα την εβδομαδα μονο ! θα κρατησει ποοοοολυ καιρο .

εαν τα φυτα δεν εχουν πολυ φαγητο -τι να δωσει ενα ψαρακι- και co2 τα κανουμε να φωτοσυνθετουν πιο λιγο για το καλο τους .

αρα μειωνουμε φωτοπεριοδο και θερμοκρασια που τα ευνοει να φωτοσυνθεσουν .

ο μονομαχος ευκολα και μια χαρα στους 24 θα ειναι .

καλυτερα πιο μικρη αναπτυξη αλλα σταθερα υγιη φυτα παρα να μεγαλωνουν κιτρινα με τρυπες .

Όταν λες έχασες το ψάρι τι εννοεις;

Άντε να ρίξω μήπως και φταει η αποσύνθεση φυτών.

Τώρα για την θερμοκρασία... μου είπαν πως αν είναι λίγο ανεβασμένη βοηθάει τα βακτήρια να αναπτυχθούν γρήγορα.

Δεν μπορεί να Ρίχνω βακτήρια και αλλαγές σχεδόν κάθε μέρα και να μην γίνεται τίποτα, ακ8μη και φιλτρο να μην είχα, τροφή έχουν όλο και κάπου θα έμεναν. Εκτός αν τα σκοτώνει κάτι... Θα κάνω αύριο diy τεστ ph με δείκτη να δω αν είναι χαμηλό αν και δεν το νομίζω 

Και το ψάρι μια χαρά είναι σαν να μην συμβαίνει τίποτα.. 

το εχασα στην μαυριλα που σηκωσε ο πατος , δε το εβλεπα , βασικα δεν εβλεπα ......σκετο , εγινε μαυρο το ενυδρειο , ενα μαυρο νερουλο .....πραμα !

καλο ε ; και μετα σκεφτεσαι το δικο σου !

αυτη τη στιγμη ολα πανε σαν να εχουν φαει κλωτσια εξελιξης , κερατοφυλο κρυπτοκορινες limnobium και φυσικα ο μονομαχος ειναι γυμναστηριου !

υπηρχε μια εποχη που δεν ειχαν καν φιλτρο , ηταν σκετο φυτα η σαρα και η μαρα κατω 0 αναταραξη στην επιφανεια και μαντεψε ; ολα οκ !

ποια αποσυνθεση απο τα φυλαρακια σου;

εχω τωρα 2 πλατανοφυλα και κουκουναρακια 6 με 7 κατω να παιζουν μπαλα !

ολα καλα τα κανεις , δεν εχεις σφαλει πουθενα , βγαλε το απο το μυαλο σου .

πριν 26 λεπτά, το μέλος GVC έγραψε:

Σε κάτι που έπεσε το μάτι μου προ ολίγου που δεν είχα δωσει σημασία. εκει πανω έχετε συγκέντρωση αμμώνιου στο νερο περίπου 0,5mg/L. To αμμώνιο είναι κατιον της αμμωνίας αν δεν κάνω λάθος και δεν ξέρω κατά πόσο παίζει ρόλο σε αυτά τα πράματα. Εδώ πραγματικά χρειάζεται κάποιος εμπειρος...

Το τεστ μετραει ολα μαζι και NH3 και ΝΗ4. Δεν κατάλαβα την ερωτηση.....

Έκανα τεστ σε σκέτο νερό βρύσης, τίποτα κίτρινο ειναι

• Like 1

Λοιπόν τελικά έβγαλα το ξύλο χωρίς αναταραξη του βυθου ευτυχώς, αλλά το σήκωσα και το έβγαλα κι έβαλα στη θέση του το άλλο με την ανουμπια. Πάλι προσεκτικά απλά το άφησα να πέσει μέσα στο νερό. 

Έβαλα αυτό που έβγαλα σε ένα κουβά 5 λιτρα περίπου, με το ξύλο μέσα να είναι 3.5 λιτρα το νερό. Δεν το ξέπλυνα. Είναι κανένα 3ωρο εκεί μέσα. Πήρα να κάνω τεστ και το βλέπω ελαφρώς πιο πράσινο από το καθαρό νερό. Λέτε αυτό να ήταν η πηγή αμμωνιας; και το ότι το δείγμα είναι τόσο λίγο πράσινο να έχει να κάνει με την μικρή ποσότητα νερού στον κουβα; 

20200414_233809.jpg

17 minutes ago, george rapp said:

@GVC ειναι να τρελενεσαι ρε φιλε !

πως γινετε εδω ;

Ελα μου ντε.... Βασικά νομίζω ότι έχουμε μπει και στο να ψυριζουμε την μαιμου..Είπαμε γαματη τρελα κουβαλάνε αυτοι οι Λαρισαίοι αλλά εδω ρε μανα μ έχεις δώσει πόνο @Antoonia...(Πλάκα κανω!!) Εγώ μάγκες σε αυτές τις περιπτώσεις το παω σε πιο extreme sports τις καταστάσεις..Θα το πω αλλά βλέπω να τρώω καμια αναστροφη :P 

Αυριο το πρωι αποχλωρίωσε λίγο νερό, και το μεσημεράκι (μετά από κανενα 3ωρο με 4ωρο) πάρε το μισο νερό του ενυδρείου μαζί με το αποχλωριωμένο νερό και σε ένα άλλο δοχείο βάλτα μαζί με τον μονομάχο. Εδώ υπάρχει βέβαια και ένα μικρό εξτρά έξοδο. Πάρε ενα φιλτράκι μικρό, βάλε από το ήδη υπάρχον siporax που έχεις, περίπου 50% με 60% και συμπλήρωσε και λίγο φρέσκο, αφού το πλύνεις πρώτα με αποχλωριωμένο νερό. Όλα μαζί βάλτα σε ένα δοχείο μαζί με τον ψαρί σου.

Τα υπόλοιπα, ξυλωσε τα, πλύντα, βράστα και ξαναρίχτα μέσα στο ενυδρειο. Ρίξε ποάλι αποχλωριωμένο νερό 100% με το ήδη υπάρχων φίλτρο και το υπόλοιπόμενο 50% με 40%  βιολογικό και συμπλήρωσε πάι καινούριο φρέσκο βιολογικό. άστο να τρέξει έτσι χωρίς τπτ μέσα (ψαρι εννοώ) και κάνε μετρήσεις μετά από 2-3 μέρες. Αυτές τις 2-3 μέρες ρίχνε ίσα ισα τροφή, ένα φιλαράκλια καλα κομμαριασμένο, σε σημείο να κοντέυει να γίνει θρίμμα. Αααα να μην ξεχάσω, στο ενυδρείο ανέβασε την θερμοκρασία στους 28+, 29, 30... όσο θες τελοςπάντων. και κα΄νε τις μετρήσεις μετά από 3 μέρες και βλέπουμε....

• Like 1

πριν 12 ώρες, το μέλος Antoonia έγραψε:

Με το στρώσιμο υπήρξε ένα θεματάκι. Ήταν το πρώτο μου ενυδρειο και με πήρε στον λαιμό του ο πετσοπας κυριολεκτικά. Ξεκίνησα να στήνω χωρίς βιολογιοκο. Τελοσπαντων, μετά από καιρό και με οδηγίες από εδώ το ψιλοεφτιαξα, κάποια στιγμή ήταν λίγο ανεβασμένα τα no2 αλλά έπεσαν στο μηδέν τώρα, ίσως βοήθησαν και τα φυτα. Απο τότε που πήρα τα τεστ η αμμωνία ήταν 0 πάντα, άντε να πρασινιζε ελάχιστα τόσο που δυσκολευομουν να το ξεχωρίσω από το κίτρινο που είναι μηδέν. Και ξαναλέω ότι πριν ανέβει δεν έκανα τίποτα που να ανακατέψει το ενυδρειο. 

Μία ερώτηση πάνω σε αυτό. Είσαι σίγουρη δηλαδή πως το ενυδρείο είναι στρωμένο? Μην το πας με βάση τον χρόνο που τρέχει.

Εννοώ να παρατήρησες κανονικά όλο το κύκλο γιατί από όσο έχω δει εγώ και ανεξαρτήτως λίτρων πάντα οι μετρήσεις χτυπούσαν κόκκινο κάποια στιγμή είτε είναι αμμωνία,είτε νιτρώδη είτε νιτρικά. 

Όσον αφορά τα φυτά μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία με αναμμένη τη λάμπα? Πάρε μέτρηση και σε νιτρικά. 

Λίπασμα εγώ δεν θα έβαζα προς το παρόν. Λίγα λίτρα και φρέσκο ενυδρείο δεν είναι και ότι το καλύτερο. 

Υ.Γ: Βάλε και μια αγγελία για μπόλι αν έχει κάποιος στα μέρη σου και σε εξυπηρετήσει. 

Λες δηλαδή να είναι στάδιο του κύκλου που τώρα γίνεται και να ανεβαίνει η αμμωνια; 

Κι αν πάρω μπολι και το βάλω στο φίλτρο θα θεωρείται ότι απέκτησα στρωμένο φιλτρο;

@Antoonia εχεις παλαβωσει ε; 

η σκεψη οτι..... κανεις οτι μπορεις και εισαι σωστη και μπραβο σου στο χομπυ και να το αφησεις ησυχο παιζει ; 

το ξερω οτι δεν μιλαω σωστα , αλλα λες ; 

θα ξαστησεις θα πλυνεις θα ......ποσο ακομα ; γιατι εχεις κανει λαθος ; εχεις κανει καποια χοντραδα ; 

φοβαμαι οτι θα ξενερωσεις .....και δεν ειναι καλο αυτο .

@GVC να ταβανιασει θερμοκρασια στο ενυδρειο που εχει τα φυτα τα οποια δεν πανε και καλα ; η να τα βγαλει και αυτα εννοούσες ;

δε ξερω ρε παιδια , να ξερετε σας σεβομαι οσο δεν παει , αλλα φοβαμαι θα σκασει η αντωνια .

εγω θα ειχα !

βασικα δε θα ημουν καν στην θεση της , κακος ! αλλα δε θα ημουν , δε θα το σκαλιζα εξ αρχης .

Έγινε επεξεργασία - george rapp

Μωρέ δεν είναι το θέμα μην ξενερώσω το ψαράκι μου θέλω να σωσω. Η βλακεία είναι που πας να ξεκινήσεις κάτι και δεν σε ενημερων8υν σωστά. Και το ανακάλυψα το φόρουμ αφού πήρα το ψαράκι. 

Αλλά έτσι όπως ήταν στο ποτηράκι δεν θα ζούσε τώρα. 

• Like 1

6 minutes ago, george rapp said:

@Antoonia εχεις παλαβωσει ε; 

η σκεψη οτι..... κανεις οτι μπορεις και εισαι σωστη και μπραβο σου στο χομπυ και να το αφησεις ησυχο παιζει ; 

το ξερω οτι δεν μιλαω σωστα , αλλα λες ; 

θα ξαστησεις θα πλυνεις θα ......ποσο ακομα ; γιατι εχεις κανει λαθος ; εχεις κανει καποια χοντραδα ; 

φοβαμαι οτι θα ξενερωσεις .....και δεν ειναι καλο αυτο .

@GVC να ταβανιασει θερμοκρασια στο ενυδρειο που εχει τα φυτα τα οποια δεν πανε και καλα ; η να τα βγαλει και αυτα εννοούσες ;

δε ξερω ρε παιδια , να ξερετε σας σεβομαι οσο δεν παει , αλλα φοβαμαι θα σκασει η αντωνια .

εγω θα ειχα !

βασικα δε θα ημουν καν στην θεση της , κακος ! αλλα δε θα ημουν , δε θα το σκαλιζα εξ αρχης .

καλε ναι, εκτος τα φυτά, με 30 βαθμους θα σκασει καμια ανακοντα απο εκει μεσα. Βλακεία έκανα πουθ δεν το ανεφερα. Γενικα νομιζω το αναφεραμε και χτες, να μεινει οπως ειναι και το βλεπουμε σε λιγο καιρο, αλλα εχει φαγωθει να τα ριξει τώρα...Βασικα όλο τοθεμα γινεται για να σωθει ο ψαρις και κατέμε προτεραιότητα έχει το ψαρικαι μετά τα φυτα και τα δεντρα κλπ κλπ

• Like 1

ναι να το αφησει οπως ειναι !

εκει ειμαι και εγω , αλλαξε και το ξυλο που δε ξερω αλλα το στοχοποιούμε και να κατσει να βλεπει το ψαρι να χαλαρωσει και να τον τσαντισει ! 

2 minutes ago, Antoonia said:

1)Η βλακεία είναι που πας να ξεκινήσεις κάτι και δεν σε ενημερων8υν σωστά. 2)Και το ανακάλυψα το φόρουμ αφού πήρα το ψαράκι. 

1)Παιζει το 80%  για να μην πω το 90% όσως ασχολουνται για πρωτη φορά με ενυδρείο. Και εμενα μέσα φυσικα....

2)Παίζει το 100% του 80% που αναφέρθηκε στο 1. :P

Αυτό..  από τη μια λέω να περιμένω μήπως στρώσει μόνο του αλλά από την άλλη δεν θέλω να ρισκάρω να χάσω το ψάρι.

Το είδα στο πετ με αρχή φιν ροτ να κάθεται στον πάτο και λέω θα πάρω αυτό Μήπως σταθεί τυχερό στην ατυχία του.

Κι εκεί που έγινε καλα η ουρά κι έφτιαξαν τα χρώματα να πάει από αμμωνία;

• Like 1

3 minutes ago, Antoonia said:

Αυτό..  από τη μια λέω να περιμένω μήπως στρώσει μόνο του αλλά από την άλλη δεν θέλω να ρισκάρω να χάσω το ψάρι.

Το είδα στο πετ με αρχή φιν ροτ να κάθεται στον πάτο και λέω θα πάρω αυτό Μήπως σταθεί τυχερό στην ατυχία του.

Κι εκεί που έγινε καλα η ουρά κι έφτιαξαν τα χρώματα να πάει από αμμωνία;

Ολοι από κάτι θα παμ,ε σε αυτό τον κόσμο......(Πλάκα κάνω)

Πολυ brutal κινηση, να το ξερεις....

Λάθη κακα τα ψέμματα έχουμε κάνει όλοι μας, οι περισσότεροι τουλάχιστον από όσο διαβάζω εδώ και δύο χρόνια περίπου εδώ μέσα. όλοι έχουμε χάσει κάτι..Έχω χάσει pleco των 100ευρώ και double tail betta με κάτι psycho χρώματα εντελώς των 150ευρώ μέσα σε 2 μέρες ο ένας και 2 εβδομάδες ο άλλος... Οκ σπάστικα, όλοι σπαζόμαστε και λόγω ότι χάνεται κάτι ζωντανό, αλλά και κακα τα ψέμματα και από πλευράς κόστους. Όλοι κάνουμε λάθη και ίσως από ότι έχω καταλάβει, από όσα εχω διαβάσει, οι χομπίστες επιπέδου αρχάριος (όχι οτι περνίεμαι για κανένας έμπειρος ετσι...) λόγω υπερβολικής προσοχής, όλα να είναι τέλεια, όλα άψογα συνήθως χάνουμε το δάσος και βλέπουμε μόνο το δέντρο. Ε κάπου εκει κάτι χάνουμε. πολλές φορές αυτό πουτ χάνουμε, μιας και το ενυδρείο είναι ένα οικοσύστημα συνεχών μεταβαλλόμενων δράσεων και αντιδράσεων (τι είπα ρε ο ανθρωπας....)ανεβαίνει το ένα, πέφτει το άλλο, κουνιέται το παράλλο και παει λέγοντας...Ο βασικός κανόνας είναι ένας που βλέπω να αναφέρεται πολύ συχνά σε forum...Μόλις ξεκινήσει το ενυδρείο να γίνεται "φύση", αφήστε την φύση να παροπυσιάσει τα προβλήματα της και μετά οι διορθωτικές ενέργειες...άλλωστε είμαι σίγουρος ότι τα περισσότερα από αυτά που ψωνίζουμε δεν ζούνε και στα καθαρότερα νερά....Υπάρχει κατάστημα στην αθήνα που όσες φορές έχω ψωνίσει αν κλείσουν τα ζωντανα 1 εβδομάδα κάνω ευχέλαιο...Μάντεψε...Δεν έχω κάνει ούτε ένα....

Υπομονή..

keep-calm-and-aquarium-on.png

• Thanks 1

φοβερο σχολιο !!!!!!!

αντωνια ενας τροπος στρωσίματος και μαλιστα με οπαδους ειναι στρωνω με ψαρι μεσα , και υπαρχει γραπτα στα φορουμ σε κλειδωμανα αρθρα μπουσουλες οτι ο πληρες κυκλος παιρνει και 3 μηνες !!!! 

οποτε οπως λεει η εικονα παραπανω ......χαλαρουητα ! 

Ορίστε με άγχωσες βραδινιάτικο. Θα γέμιζα και θα ξεκίναγα πριν καμια ώρα ένα νέο set up και τώρα έχω ..εστει πάνω μου...Θα το κάνω terrarium....Φοβάμαι...Μαμααααααα  :bigemo_harabe_net-99:

• Haha 2

πριν 5 λεπτά, το μέλος GVC έγραψε:

Ορίστε με άγχωσες βραδινιάτικο. Θα γέμιζα και θα ξεκίναγα πριν καμια ώρα ένα νέο set up και τώρα έχω ..εστει πάνω μου...Θα το κάνω terrarium....Φοβάμαι...Μαμααααααα  

Συγγνώμη δεν το ήθελα. 

πριν 19 λεπτά, το μέλος GVC έγραψε:

Πολυ brutal κινηση, να το ξερεις....

Τι ακριβώς εννοείς, ότι θα πάει κι αλλο στη θέση του η ότι ίσως εκεί είχε ευκαιρία επιβιωσης; δεν λέω ότι έκανα καλα αλλά μόλις το είδα ένιωσα μια σύνδεση και δεν μπορούσα να φύγω με άλλο εκτός από αυτό.

Τέλος πάντων θα δω τι θα γίνει αύριο Και ίσως κάνω αυτό νε τη μεταφορά που είπες.

Γενικά ρε παιδί μου,οι περισσότεροι ποταν βλέπουμε κάτι να λιγοψυχάει μέσα στα petshopάδικα, ε δεν τα πολυπλησιάζουμε..Προτιμάμε να πάρουμε κλατι το οποίο είναι ζωντανό και δραστήριο. Η καλύτερα, να φαίνεται ζωντανό και δραστήριο. Προσωπικά μετά το χαστούκι του pleco και του μονομάχου από ταιλάνδη, ότι ψάρι ακολούθησε μετά το πέρναγα από καρντίνα πρώτα σε ένα μικρό ενυδρείο περίπου 35λίτρα. Λίγο στριμόκωλο βέβαια αλλά προτιμούσα να ζοριστεί λκίγο στην αρχή πάρά να μου πεθάνει μετά και να μου το πηγαίνουν τα υπόλοιπα ψάρια περιφορά μέσα στο ενυθδρείο σαν τον επιτάφειο...Πέταγα και προληπτικά κάποια γενικά σκευάσματα μήπως έχει τπτ, τον άφηνα και μολις πέρναγαν οι γενικές θεραπείες, 2-3 μέρες ακόμα και μετά τον βούταγα στην κεντρική γυάλα

Καλά αν είχα κι εγώ αλλα ψάρια Ίσως έκανα το ίδιο, αλλά και τη στιγμή που ήταν να πάρω μόνο αυτό είπα κρίμα...

Η αλήθεια είναι ότι δεν θα ήθελε ανά ξαναπάρω από πετ σοπ,  είδα και κάτι βίντεο της peta για τους μονομαχους σε τι συνθήκες τα φέρνουν και πως τα μεταχειρίζονται...

Σκεφτόμουν να πάρω στο άλλο το φυτεμένο που φτιαχνω έναν θυληκια και θα προτιμούσα να βρω κάποιον που να ζευγαρώνει και να τα κρατάω σε άλλες συνθήκες και να πάρω.. 

Εκει να δεις επικές μάχες που έχουν να γίνουν...6 μήνες μου πήρε να συνηθίσουν τα θυλικά τους αρενικούς. την πρώτη φορά που τα πέταξα όλα μαζί ήταν λες και γυιριζόταν το Rambo..η μια θυλικιά τα είχε πάρει αρσενικό θυλικό στο κυνήγι...πολύ κυνήγη όμως, δεν τ αάφηνε σε χλωρό κλαρί μεχρπου πηδάγανε έξω από το ενυδρείο για να σωθούνε..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...