Νικόλαξ 12 Απριλίου 2020 #1 Share 12 Απριλίου 2020 Καλησπέρα σας, Τα ψάρια που έχω στο ενυδρείο μου (180 λιτρα) είναι 2 σκαλάρια ,1 οσκαρ, 1 green terror και ένας γλύφτης. Λόγο ότι το οσκαρ που έχω στο 180αρι μου έχει μεγαλώσει αρκετά (περίπου 15cm) θα το πάω σε ένα 700αρι για να έχει πιο πολύ άνεση, και μάλλον θα πάω και το green terror. Οπότε θα μείνουν τα 2 σκαλάρια και ο γλύφτης. Σκέφτομαι τώρα να προσθέσω κάποια τετρα και κάποια γκουράμι, θα ήθελα τώρα αν μπορείτε να μου πείτε μέχρι πια ποσότητα τετρα μπορώ να βάλω στο 180αρι και από ποια είδη τέτρα.( Εγώ σκέφτομαι για rednose tetra ,για neon tetra και για cardinal) Επίσης αν έχετε κάποια καλύτερη πρόταση για ψαρια δέκτη.? Κατόπιν θα ήθελα να μου πείτε αν μπορώ να προσθέσω γαρίδες; Το ενυδρείο είναι αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικόλαξ 13 Απριλίου 2020 Author #2 Share 13 Απριλίου 2020 πριν 7 ώρες, το μέλος Νικόλαξ έγραψε: Καλησπέρα σας, Τα ψάρια που έχω στο ενυδρείο μου (180 λιτρα) είναι 2 σκαλάρια ,1 οσκαρ, 1 green terror και ένας γλύφτης. Λόγο ότι το οσκαρ που έχω στο 180αρι μου έχει μεγαλώσει αρκετά (περίπου 15cm) θα το πάω σε ένα 700αρι για να έχει πιο πολύ άνεση, και μάλλον θα πάω και το green terror. Οπότε θα μείνουν τα 2 σκαλάρια και ο γλύφτης. Σκέφτομαι τώρα να προσθέσω κάποια τετρα και κάποια γκουράμι, θα ήθελα τώρα αν μπορείτε να μου πείτε μέχρι πια ποσότητα τετρα μπορώ να βάλω στο 180αρι και από ποια είδη τέτρα.( Εγώ σκέφτομαι για rummynose tetra ,για neon tetra και για cardinal) Επίσης αν έχετε κάποια καλύτερη πρόταση για ψαρια δέκτη.? Κατόπιν θα ήθελα να μου πείτε αν μπορώ να προσθέσω γαρίδες; Το ενυδρείο είναι αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 13 Απριλίου 2020 #3 Share 13 Απριλίου 2020 πριν 9 ώρες, το μέλος Νικόλαξ έγραψε: Κατόπιν θα ήθελα να μου πείτε αν μπορώ να προσθέσω γαρίδες; Γαριδες οχι 1000%, μικρα τετρα(νεον πχ) - οχι - ολα αυτα θα γινουν καποια μερα τροφη για σκαλαρια(υπαρχουν ενυδρεια με τετρα και σκαλαρια, που ζουν ειρηνικα). glowlight tetra ειναι πιο μεγαλα απο τα νεον Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικόλαξ 13 Απριλίου 2020 Author #4 Share 13 Απριλίου 2020 πριν 4 ώρες, το μέλος natateo έγραψε: Γαριδες οχι 1000%, μικρα τετρα(νεον πχ) - οχι - ολα αυτα θα γινουν καποια μερα τροφη για σκαλαρια(υπαρχουν ενυδρεια με τετρα και σκαλαρια, που ζουν ειρηνικα). glowlight tetra ειναι πιο μεγαλα απο τα νεον Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια Εγώ όταν είχα πρωτοαρχίσει αυτό το ενυδρείο είχα μέσα το ένα από τα σκαλάρια μου μαζί με νέον τετρα και έναν μικρογεωφαγο και ζούσανε μια χαρά, χωρίς τσακωμούς χωρίς τίποτα. Γι αυτο λέω να το ξαναδοκιμάσω με κάποιες μικροαλαγες. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 14 Απριλίου 2020 #5 Share 14 Απριλίου 2020 Αντί για νέον δοκίμασε καρδινάλιους που είναι μεγαλύτεροι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικόλαξ 27 Απριλίου 2020 Author #6 Share 27 Απριλίου 2020 Καλησπέρα σας. Σήμερα το οσκαρ άλλαξε σπίτι και πήγε σε 700αρι για Ζωάρα. Και μάλλον μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα δώσω και τα σκαλάρια σε καλά χέρια. Οπότε το ενυδρείο θα μείνει "άδειο" Έτσι μετά από πολύ σκέψη και διάβασμα αποφάσισα να κάνω το 180αρι μου κοινωνικό. Θέλω να μου πείτε την γνώμη σας για τα ψαρια που θέλω να βάλω... Λοιπόν... 10 neon tetra ή cardinal 10 rummy nose tetra 3 gourami 3 ramirezi Και λέω για 5 corydoras. Θα μου προτείνατε κάποιες αλλαγές η κάποιες διορθώσεις - προσθήκες; Με αυτή την ψαροσύνθεση θα μπορούσα να βάλω γαρίδες; ( αν και λίγο δύσκολο από ότι έχω διαβάσει) Μετρήσεις NH3/NH4 : 0 (υγρά τεστ της API) NO2 : 0 ( eSHa στικάκι) NO3 : 50 (eSHa στικάκι) PH : 7.0 (υγρά τεστ sera) Cl2 : 0 (υγρά τεστ Δεν θυμάμαι μάρκας) KH : 3-4 (eSHa στικάκι) GH : 7 (eSHa στικάκι) για σκληρότητες δεν είμαι σίγουρος. (φωτογραφία θα ανεβάσω οταν βυθιστεί το ξύλο που εχω βαλει?, δεν έχει αλλάξει κάτι το ιδιαίτερο όπως την πιο πάνω φωτογραφία είναι απλά με ένα καινούργιο ξύλο και λίγο monte carlo) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικόλαξ 28 Απριλίου 2020 Author #7 Share 28 Απριλίου 2020 πριν 11 ώρες, το μέλος Νικόλαξ έγραψε: Καλησπέρα σας. Σήμερα το οσκαρ άλλαξε σπίτι και πήγε σε 700αρι για Ζωάρα. Και μάλλον μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα δώσω και τα σκαλάρια σε καλά χέρια. Οπότε το ενυδρείο θα μείνει "άδειο" Έτσι μετά από πολύ σκέψη και διάβασμα αποφάσισα να κάνω το 180αρι μου κοινωνικό. Θέλω να μου πείτε την γνώμη σας για τα ψαρια που θέλω να βάλω... Λοιπόν... 10 neon tetra ή cardinal 10 rummy nose tetra 3 gourami 3 ramirezi Και λέω για 5 corydoras. Θα μου προτείνατε κάποιες αλλαγές η κάποιες διορθώσεις - προσθήκες; Με αυτή την ψαροσύνθεση θα μπορούσα να βάλω γαρίδες; ( αν και λίγο δύσκολο από ότι έχω διαβάσει) Μετρήσεις NH3/NH4 : 0 (υγρά τεστ της API) NO2 : 0 ( eSHa στικάκι) NO3 : 50 (eSHa στικάκι) PH : 7.0 (υγρά τεστ sera) Cl2 : 0 (υγρά τεστ Δεν θυμάμαι μάρκας) KH : 3-4 (eSHa στικάκι) GH : 7 (eSHa στικάκι) για σκληρότητες δεν είμαι σίγουρος. (φωτογραφία θα ανεβάσω οταν βυθιστεί το ξύλο που εχω βαλει?, δεν έχει αλλάξει κάτι το ιδιαίτερο όπως την πιο πάνω φωτογραφία είναι απλά με ένα καινούργιο ξύλο και λίγο monte carlo) Κάποιος;;;? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 28 Απριλίου 2020 #8 Share 28 Απριλίου 2020 Το oscar έπρεπε να φύγει έτσι και αλλιώς. Έκανες πολύ σωστά που το έδωσες. Δεν θα έβαζα 2-3 είδη από κοπαδόψαρα. Θα προτιμούσα δηλαδή ένα μεγαλύτερο κοπάδι από ένα είδος ώστε να δείξουν καλύτερα τις συμπεριφορές τους τα ψάρια, και να μην είναι μπερδεμένα. Επίσης θα έβαζα ένα ζευγάρι ramirez και όχι 3 ψάρια. Κατά τη γνώμη μου τα ramirez δεν είναι και ότι πιο εύκολο. corydoras με τα χίλια μιας και είναι απροβλημάτιστα. Μαζί με τα παραπάνω δεν θα έβαζα gouramis Γαρίδες όχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικόλαξ 28 Απριλίου 2020 Author #9 Share 28 Απριλίου 2020 πριν 50 λεπτά, το μέλος SOTIRIS έγραψε: Το oscar έπρεπε να φύγει έτσι και αλλιώς. Έκανες πολύ σωστά που το έδωσες. Δεν θα έβαζα 2-3 είδη από κοπαδόψαρα. Θα προτιμούσα δηλαδή ένα μεγαλύτερο κοπάδι από ένα είδος ώστε να δείξουν καλύτερα τις συμπεριφορές τους τα ψάρια, και να μην είναι μπερδεμένα. Επίσης θα έβαζα ένα ζευγάρι ramirez και όχι 3 ψάρια. Κατά τη γνώμη μου τα ramirez δεν είναι και ότι πιο εύκολο. corydoras με τα χίλια μιας και είναι απροβλημάτιστα. Μαζί με τα παραπάνω δεν θα έβαζα gouramis Γαρίδες όχι. Απλά έχω δει σε διάφορα ενυδρεία φίλων και σε κάποια pet shop ου έχουν γκουράμι με κοπαδόψαρα και ζούνε μια χαρά. Επίσης πριν από κάτι χρόνια είχα 2 γκουράμι με νέον τετρα και δεν είχα πρόβλημα. Για γαρίδες είπα μήπως είχα κάποια ελπίδα Αλλά οκ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleis Gry 28 Απριλίου 2020 #10 Share 28 Απριλίου 2020 Οι γαριδες θα ηταν μεζες για τα γκουραμι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleis Gry 28 Απριλίου 2020 #11 Share 28 Απριλίου 2020 (edited) Ενα κοπαδακι καπου στα 10 νεον τετρα θα ηταν μια χαρα με μαλακο νερο με κανενα κοπαδακι απο μικρα ψαρια βυθου Έγινε επεξεργασία 28 Απριλίου 2020 - Kleis Gry Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικόλαξ 28 Απριλίου 2020 Author #12 Share 28 Απριλίου 2020 (edited) Επίσης... Γίνεται να βάλω γκουράμι διαφορετικού χρώματος το ενα με το αλλο μαζί ; Έγινε επεξεργασία 28 Απριλίου 2020 - Νικόλαξ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος