Jump to content

Κατάλληλο υπόστρωμα

Panthan

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους είμαι καινούργιος εδώ ελπίζω να γράφω στο σωστό μέρος.

Προσπάθησα να φτιάξω φυτεμένο ενυδρείο και έβαλα κάτω μόνο την άμμο . Χάλασαν όλα τα φυτά τώρα έχει μείνει ένα και έτσι αναγκάστηκα να τα βγάλω όλα επειδή δεν ήξερα ότι ήθελε και λίπασμα. Βλέπω στο YouTube που βάζουν μόνο λίπασμα (εκείνο το στρογγυλό) η μόνο άμμο και δεν έχουν τέτοια θέματα. Τωρα έχω τον μονομαχο με 2 νεον , έναν Αρλεκίνο και ένα κορι κατφις χωρίς τίποτα άλλο μέσα και το τελευταίο φυτό που έχει απομέινει να επιπλέει.

Το ενυδρείο έχει για φως από πάνω μια λάμπα που νομίζω ότι είναι μια απλή αλλά μόλις έβγαλα την άμμο είδα ότι το φυτό δεν σαπίζει όπως πρίν όπως και παλιότερα που το είχα με δύο γκαπι και σκέτο χαλίκι αλλά πέθαναν γιατί όλα αρρώστησαν (η επειδή τα είχα πάρει από πανυγήρι όπως και το ενυδρείο η επειδή δεν είχα ξεχωριστό οξυγόνο), οπότε ίσως κάνει δουλειά. Πήρα την άμμο και την έβαλα σε ένα άλλο με κάτι σπόρους που έχει φως για φυτεμένο ενυδρείο και περιμένω να δω τι θα γίνει. Από ότι βλέπω θέλει πολλά χημικά και περίεργα πράγματα που δεν θέλω να μπλέξω με αυτά .Στην χειρότερη περίπτωση βακτήρια. Το χαλίκι χαλαζιού (μαύρο) κάνει για να φυτέψεις? Ένας φίλος που ασχολείται λέει ότι είναι καλό . Μήπως χρειαστώ από το άλλο λίπασμα που βάζουν και στις γαρίδες συνήθως?  Να φυτέψω το δεξί με την μάλλον λάμπα η το αριστερό με το φως σίγουρα για φυτά? Είμαι καινούριος στο χόμπι και έχω πολλές απορίες θα ήθελα να με βοηθήσετε εάν είναι δυνατόν . Μπορείτε να δείτε με κάθε λεπτομέρεια τα ενυδρεία μου στο κανάλι μου στο YouTube που έχω κάποια μικρά βιντεάκια που κάνω για να περνάει η ώρα μου εδώ: https://www.youtube.com/channel/UCMWMWSxkuQ_LuoKc_0mtMMQ

Ευχαριστώ

(Δεν θέλω να χαλάσω πολλά χρήματα, είμαι 16 χρονών και ότι κάνω το κάνω με χαρτζιλίκι χωρίς αυτό να είναι πολύ μεγάλο εμπόδιο, δεν θέλω να χαλάσω πολλά) 

1586711576619757535847816966321.jpg

Καλως ηρθες!

Μ΄αυτα, που διάβασα απεκτησα ενα γερό πονοκεφαλο...

1- μηπως εχεις ακουσει, οτι το ενυδρειο θελει φιλτρο........

2- το ενυδρειο σου πρεπει να ειναι 20-30λ, που ειναι απαγορευτικα και για νεον και για harlequin rasbora. Για τον μονομαχο ειναι ο τι πρεπει.

Νεον και ρασμπορα ειναι κοπαδοψαρα - πανε ομαδα 8-10 ατομων. Διαβασε εδω-

3- υποστρωμα - ενα χαλαζιακο χαλικακι (αμμοχαλικος) κοκκομετριας 1-3 mm ειναι μια χαρα. Αμμος-πουδρα δεν κάνει για φυτα.

πριν 35 λεπτά, το μέλος Panthan έγραψε:

Από ότι βλέπω θέλει πολλά χημικά και περίεργα πράγματα που δεν θέλω να μπλέξω με αυτά .Στην χειρότερη περίπτωση βακτήρια.

4- δεν θελει πολλά χημικά και περίεργα πράγματα, αν δεν θα βαλεις πολυ απαιτητικα φυτα.

Βακτηρια με τα φυτα τι σχεση εχουν;

5- το φωτιστικο, που εχουν 99% ενυδρειων μπορει να υποστηριξη μονο ευκολα φυτα και παλι εξαρταται απο το φυτο.

6- απο λιπασματα για ευκολα φυτα χρειαζεται μονο με μικροστοιχεια πχ seachem flourish και που και που καλιο.

Το πρωτο πραγμα, που πρεπει να κάνεις ειναι να παρεις ενα φιλτρο για το ενυδρειο σου. Το δέυτερο να δωσεις πισω νεον και ρασμπορα, να μεινει μονο ο μονομαχος.

P.S. υπαρχουν πολυ πιο ευκολα φυτα απο hygrophila difformis, που εχεις στο ενυδρειο.

Προτεινω να διαβαζεις εδω-

και εδω-

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και συγγνώμη για τον πονοκέφαλο ?

Έχω φίλτρο απλά δεν το είχα βάλει στη φωτογραφία !

Θα δω τι θα κάνω με τα υπόλοιπα ψαράκια, αν και τα έχω αρκετό καιρό και δεν είχα κανένα θέμα αλλά αφού λέτε πως δεν κάνει τότε κάτι πρέπει να κάνω. Τα βακτήρια ίσως βοηθούσαν στην αμμωνία για να μην σαπίζουν τα φυτά αλλά μάλλον το θέμα ήταν η άμμος, αλλά είναι αναγκαία για το ενυδρείο?  .Θα βάλω εύκολα φυτά αυτή την φορά.

Αυτό το υπόστρωμα κάνει δηλαδή? Screenshot_20200410-221117.thumb.png.a8f6dec6c0d88261c18ddad49c795b29.png

Έχω μπερδευτεί και αγχωθει γενικοτερα με όλα αυτά και έχω πολλές απορίες. Ελπίζω να λυθούν όλα σιγά σιγά...

Θα ήθελα και ένα καλύτερο ερωτικό φίλτρο για το κλειστό Ενυδρείο με χαμηλή πίεση και ήσυχο εάν έχετε να μου προτείνετε κάτι.

19 minutes ago, Panthan said:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και συγγνώμη για τον πονοκέφαλο ?

Έχω φίλτρο απλά δεν το είχα βάλει στη φωτογραφία !

Θα δω τι θα κάνω με τα υπόλοιπα ψαράκια, αν και τα έχω αρκετό καιρό και δεν είχα κανένα θέμα αλλά αφού λέτε πως δεν κάνει τότε κάτι πρέπει να κάνω. Τα βακτήρια ίσως βοηθούσαν στην αμμωνία για να μην σαπίζουν τα φυτά αλλά μάλλον το θέμα ήταν η άμμος, αλλά είναι αναγκαία για το ενυδρείο?  .Θα βάλω εύκολα φυτά αυτή την φορά.

Αυτό το υπόστρωμα κάνει δηλαδή? Screenshot_20200410-221117.thumb.png.a8f6dec6c0d88261c18ddad49c795b29.png

Έχω μπερδευτεί και αγχωθει γενικοτερα με όλα αυτά και έχω πολλές απορίες. Ελπίζω να λυθούν όλα σιγά σιγά...

Θα ήθελα και ένα καλύτερο ερωτικό φίλτρο για το κλειστό Ενυδρείο με χαμηλή πίεση και ήσυχο εάν έχετε να μου προτείνετε κάτι.

Εσωτερικό εννοώ δεν με αφήνει να το διορθώσω...

Το χαλικακι φαινεται καλο. Μην μπερδευεσαι - τα φυτα αγαπανε την αμμωνια, τα ψαρια ψοφανε απο αμμωνια.

Δεν εγραψες πόσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου. Το φιλτρο θελεις για το ανοιχτο ενυδρειο ή για αυτο με καπακι;

On 4/13/2020 at 9:24 PM, natateo said:

Το χαλικακι φαινεται καλο. Μην μπερδευεσαι - τα φυτα αγαπανε την αμμωνια, τα ψαρια ψοφανε απο αμμωνια.

Δεν εγραψες πόσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου. Το φιλτρο θελεις για το ανοιχτο ενυδρειο ή για αυτο με καπακι;

20 λίτρα αυτό με το καπάκι 16 το ανοιχτό 

Το φίλτρο το θέλω για αυτό με το καπάκι εάν και τώρα παρήγγειλα ένα που έχει και ένας φίλος και κάνει καλά την δουλειά του επειδή αυτό που έχω τώρα θα το χρησιμοποιήσω κάπου αλλού.Σε αυτά τα ενυδρεία πάνε μόνο μονομάχοι και γαρίδες δηλαδή? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

• Like 1

πριν 1 ώρα, το μέλος Panthan έγραψε:

20 λίτρα αυτό με το καπάκι 16 το ανοιχτό 

Το φίλτρο το θέλω για αυτό με το καπάκι εάν και τώρα παρήγγειλα ένα που έχει και ένας φίλος και κάνει καλά την δουλειά του επειδή αυτό που έχω τώρα θα το χρησιμοποιήσω κάπου αλλού.Σε αυτά τα ενυδρεία πάνε μόνο μονομάχοι και γαρίδες δηλαδή? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Ειναι πολυ μικρα τα ενυδρεια. Στα 20λ (εκτος απο τον μονομαχο) μπορεις να βαλεις 3-4 αρσενικα endlers και λιγες γαριδες red cherry. Εndlers ειναι πιο μικρα απο κανονικα γκαπυ.

To ενυδρειο πρωτα θελει στρωσιμο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...