Jump to content

Πρόβλημα σε ενυδρείο.

Recommended Posts

Γεια σας.. Κάνω το πρώτο θέμα μου λοιπόν.. Εχω ενα ενυδρείο 290 λίτρα γλυκού νερού... Εχω το εργοστασιακο μοτορακι φίλτρου....του εχω ανθρακα και κεραμικα (γίνομαι σαφής για να βρούμε την αιτία του προβλήματος) έχω αριστερά και δεξια οξυγόνο.. Αλλαζω νερο καθε εβδομάδα και βαζω τα φαρμακα αναλογα με τα λιτρα (ph, ammonia και ενα tap water safe.. Έχω μεσα αληθινα φυτα και παω στα ψαρια.. Εχω μεσα 3γκαπυ, 4 μολλυ, 3 άγγελους, 3μονομαχους,2 γλυφτες μεγαλους και 2 μικρους, 2 ασημενιους καρχαριες, 4 μικρες καραβιδες... Λοιπόν.. Δεν αναβάλω καμια αλλαγη νερού.. Καθε βδομάδα αλλαζω νερό.. Καθαριζω φιλτρα.. Και οτι διποτε για την καθαριότητα του ενυδρείου... Καθε 15 μερες βρισκω και ενα νεκρο ψαρακι... Και παρατηρισα οτι λείπουν κομμάτια απο πανω του.. Το τελευταίο τωρα π εχω ειναι σε καραντινα ειναι τραυματισμενο το ματι του και η πλάτη του.. Δεν ξερω τι συμβαίνει.. Αν ειναι καποιος επιθετικός... Οποία δηποτε απάντηση ειναι ευπρόσδεκτη.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! 

Γειά σου και καλώς ήρθες. 

Εμένα μου κάνει εντύπωση που με 4 καραβίδες έχεις ακόμα ψάρια! 

• Like 2

πριν 3 λεπτά, το μέλος giorgosvas έγραψε:

Καλως σας βρήκα! Ειναι η μικρες καραβιδες...εχω ρωτήσει το πετ σοπ και μου ειπε οτι οι συγκεκριμένες μπαίνουν στο ενυδρείο μαζι με αλλα ψαρια

Έγινε επεξεργασία - Antreas EksintaExi

πριν 9 λεπτά, το μέλος giorgosvas έγραψε:

Με συγχωρείς! Γαρίδες ήθελα να γράψω! 

Καλησπέρα σου!! Σαν betta lover να σου πω ότι για τους μονομάχους οι γαρίδες είναι και πολύ special μεζες αν τις πάρουν χαμπάρι...Τώρα βοηθάει ότι το ενυδρείο είναι σχεδόν 300λίτρα, ελπίζω με πολλές πολλές κρυψώνες. Ηδη για τους μονομάχους που είναι 3. Από την άλλη με τα καρχαριοειδή...απορώ πως έχεις ακόμα ψάρια. Υπάρχουν διαγράμματα συμβατότητας ψαριών και τα καρχαριοειδή με τα περισσότερα απο όσα είπες είναι στο κίτρινο..Δλδ παίζεται δεν παίζεται αν θα την παλέψουν μεταξύ τους. Και από ότι μας είπες μάλλον δεν την παλεύουνε μεταξύ τους... Δεν πετάς και καμιά φωτογραφία του ενυδρείου;;;

• Like 1

πριν 19 λεπτά, το μέλος GVC έγραψε:

Καλησπέρα σου!! Σαν betta lover να σου πω ότι για τους μονομάχους οι γαρίδες είναι και πολύ special μεζες αν τις πάρουν χαμπάρι...Τώρα βοηθάει ότι το ενυδρείο είναι σχεδόν 300λίτρα, ελπίζω με πολλές πολλές κρυψώνες. Ηδη για τους μονομάχους που είναι 3. Από την άλλη με τα καρχαριοειδή...απορώ πως έχεις ακόμα ψάρια. Υπάρχουν διαγράμματα συμβατότητας ψαριών και τα καρχαριοειδή με τα περισσότερα απο όσα είπες είναι στο κίτρινο..Δλδ παίζεται δεν παίζεται αν θα την παλέψουν μεταξύ τους. Και από ότι μας είπες μάλλον δεν την παλεύουνε μεταξύ τους... Δεν πετάς και καμιά φωτογραφία του ενυδρείου;;;

Δυστυχώς δεν μπορώ να στείλω φώτο αυτή την στιγμή γιατί είναι στο πατρικό μου.. Και λόγω καραντινας ξέρετε... Τώρα με τον πίνακα με τους ασημένιους καρχαρίες με προβλημάτισες.... Δηλαδή με λιγα λογια οπωσδήποτε βγαίνουν.. Αυτοί κάνουν της επιθέσεις? 

Σύμφωνα με το διάγραμμα ο καρχαρίας στα περισσότερα είναι με πορτοκαλί. Δλδ παίζει ενα θα τα πάνε καλα μεταξύ τους., Τώρα από τι εξαρτάται αυτο το "παίζει" ας μιλήσουν οι πιο έμπειροι. Βασικά σε θαυμαζω που έβαλες 3 μονομάχους μαζί. εμένα μου πήρε πάνω από 6μήνες να προσαρμοστους δύο μονομάχοι μαζί. είχα ζωρισμένο το ενυδρείο στην μέση για να βλέπονται. ο μονομάχος όσο κι αν είναι κάποιες ποικιλίες απίστευτα όμορφες, όπως και να το κάνειος οι περισσότεροι Betta lovers θα θέλαμε να τους έχουμε όλους σε ένα ενυδρείο μαζί. Αυτό δεν γίνεται. οι μονομάχοι είναι γενικά πολύ κομπλεξικά ψάρια....Εδώ μανουριάζουν με την ίδια τους την μούρη. Κ΄λανε ένα τέστ. Πάρε ένα καθρευτάκι και βαλτο μπροστά του θα δεις ότι θα μανουριάσει μόνος του..Τώρα το ότι είναι κοιμπλεξικό ψάρι, το κάνει και κτητικό να το πω...επιθετικότατο να το πω...Σίγουρα αν έχει μπανίσει κάτι μέσα στο ενυθδρείο που δνε το έχει κάτσει καλά στο μάτι θα το έχει ριμάξει στο κυνήγι και το τσίμπημα..Και τα ψάρια δεν ξεχνάνε που λεμε..Σαν ιταλικη omerta ένα πράμα. αν τα τσιμπήσει κάποιο σίγουρα σε κάποια γωνιά θα του το φιλάνε. και νομίζω ότι αυτό ισχύει για όλα τα ψάρια τα επιθετικά τουλάχιστον. τώρα αν θέσουμε ότι τα καρχαριάκια σου είναι πιο μεγαλόσωμα σε σχέση με τα υπόλοιπα και σε συνδιασμό όλων των προηγούμενων σκέψου τι μπορεί να γίνεται όταν δεν είσαι μπροστά στο ενυδρεύο....έχω δει βέβαια και pleco ψάρι το οποίο ήταν ετοιμοθάνατο να το έχει τσακώσει και να μην το αφήνει από το στόμα του...

πριν 3 ώρες, το μέλος GVC έγραψε:

Σύμφωνα με το διάγραμμα ο καρχαρίας στα περισσότερα είναι με πορτοκαλί. Δλδ παίζει ενα θα τα πάνε καλα μεταξύ τους., Τώρα από τι εξαρτάται αυτο το "παίζει" ας μιλήσουν οι πιο έμπειροι. Βασικά σε θαυμαζω που έβαλες 3 μονομάχους μαζί. εμένα μου πήρε πάνω από 6μήνες να προσαρμοστους δύο μονομάχοι μαζί. είχα ζωρισμένο το ενυδρείο στην μέση για να βλέπονται. ο μονομάχος όσο κι αν είναι κάποιες ποικιλίες απίστευτα όμορφες, όπως και να το κάνειος οι περισσότεροι Betta lovers θα θέλαμε να τους έχουμε όλους σε ένα ενυδρείο μαζί. Αυτό δεν γίνεται. οι μονομάχοι είναι γενικά πολύ κομπλεξικά ψάρια....Εδώ μανουριάζουν με την ίδια τους την μούρη. Κ΄λανε ένα τέστ. Πάρε ένα καθρευτάκι και βαλτο μπροστά του θα δεις ότι θα μανουριάσει μόνος του..Τώρα το ότι είναι κοιμπλεξικό ψάρι, το κάνει και κτητικό να το πω...επιθετικότατο να το πω...Σίγουρα αν έχει μπανίσει κάτι μέσα στο ενυθδρείο που δνε το έχει κάτσει καλά στο μάτι θα το έχει ριμάξει στο κυνήγι και το τσίμπημα..Και τα ψάρια δεν ξεχνάνε που λεμε..Σαν ιταλικη omerta ένα πράμα. αν τα τσιμπήσει κάποιο σίγουρα σε κάποια γωνιά θα του το φιλάνε. και νομίζω ότι αυτό ισχύει για όλα τα ψάρια τα επιθετικά τουλάχιστον. τώρα αν θέσουμε ότι τα καρχαριάκια σου είναι πιο μεγαλόσωμα σε σχέση με τα υπόλοιπα και σε συνδιασμό όλων των προηγούμενων σκέψου τι μπορεί να γίνεται όταν δεν είσαι μπροστά στο ενυδρεύο....έχω δει βέβαια και pleco ψάρι το οποίο ήταν ετοιμοθάνατο να το έχει τσακώσει και να μην το αφήνει από το στόμα του...

Οι μονομάχοι που εχω μπορώ να σου πω οτι ειναι απο τα ποιο ηρεμα ψαρια του ενυδρείου...αλλα προσπαθώ να βρω τον λογο που καθε τόσο βρησκω σακατεμενο ψαρακι... Λογικα είναι οι ασημενιοι καρχαρίες με τα λεγόμενα σου.. Που είναι διπλασιοι απο τα μολυ και τα γκαπυ που έχω... Εντωμεταξύ όταν τους βαζω την τροφη οι καρχαρίες φαίνεται να αγριευουν.. Κυνηγούν ο ενας τον αλλο και τέτοια... Περιμένω ακομα λίγες αποψεις και αν φταίνε οι καρχαρίες πανε για επιστροφή δυστυχώς.... Ευχαριστώ για την απάντηση!! 

43 minutes ago, Antreas EksintaExi said:

Οι μονομάχοι που εχω μπορώ να σου πω οτι ειναι απο τα ποιο ηρεμα ψαρια του ενυδρείου...αλλα προσπαθώ να βρω τον λογο που καθε τόσο βρησκω σακατεμενο ψαρακι... Λογικα είναι οι ασημενιοι καρχαρίες με τα λεγόμενα σου.. Που είναι διπλασιοι απο τα μολυ και τα γκαπυ που έχω... Εντωμεταξύ όταν τους βαζω την τροφη οι καρχαρίες φαίνεται να αγριευουν.. Κυνηγούν ο ενας τον αλλο και τέτοια... Περιμένω ακομα λίγες αποψεις και αν φταίνε οι καρχαρίες πανε για επιστροφή δυστυχώς.... Ευχαριστώ για την απάντηση!! 

Εεεεεεεεε;;;;Σοβαρά;;;Μεγάλε πρέπει να είσαι πολύ τυχερός λεμε!!Δεν μου έτυχε ποτέ... Βασικά κάτι που δεν έχει ερωτηθεί;;Τι ψάρια είναι που βλεπεις σακατεμένα;;Κάποιο συγκεκριμένο είδος ή γενικά από όλα όσα έχεις;;;;

Καλά θα κάνεις να ακουσεις και άποψη και από άλλο κόσμο.Υπάρχουν πολλοί guru των ερνυδρείων εδω μέσα!!!!Εμένα πάντως με έχουν γλυτώσει από πολλα!!!

πριν 2 λεπτά, το μέλος GVC έγραψε:

Εεεεεεεεε;;;;Σοβαρά;;;Μεγάλε πρέπει να είσαι πολύ τυχερός λεμε!!Δεν μου έτυχε ποτέ... Βασικά κάτι που δεν έχει ερωτηθεί;;Τι ψάρια είναι που βλεπεις σακατεμένα;;Κάποιο συγκεκριμένο είδος ή γενικά από όλα όσα έχεις;;;;

Καλά θα κάνεις να ακουσεις και άποψη και από άλλο κόσμο.Υπάρχουν πολλοί guru των ερνυδρείων εδω μέσα!!!!Εμένα πάντως με έχουν γλυτώσει από πολλα!!!

Μέχρι στιγμής  3 γκαπυ και ενας άγγελος ?

πριν 8 ώρες, το μέλος Antreas EksintaExi έγραψε:

Αλλαζω νερο καθε εβδομάδα και βαζω τα φαρμακα αναλογα με τα λιτρα (ph, ammonia και ενα tap water safe..

1- πόσο νερο αλλαζεις καθε εβδομαδα;

2- τι φαρμακα βαζεις συγκεκριμενα και τι ποσότητα;

3- πόσο καιρο εχεις ανθρακα στο φιλτρο και γιατι το βαλες;Στο φυτεμενο ειναι εντελως αχρηστο πραγμα, να μην πω οτι βλαπτει.

4-εχεις κανει τεστ νερου; πότε τελευταια φορα; μετρησεις; με τι τεστακια;

5- ανεβασε μια φωτογραφια.

P.S. ψαροσυνθεση σου ειναι :death:

Διαβασε για silver shark εδω-

πριν 37 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε:

1- πόσο νερο αλλαζεις καθε εβδομαδα;

2- τι φαρμακα βαζεις συγκεκριμενα και τι ποσότητα;

3- πόσο καιρο εχεις ανθρακα στο φιλτρο και γιατι το βαλες;Στο φυτεμενο ειναι εντελως αχρηστο πραγμα, να μην πω οτι βλαπτει.

4-εχεις κανει τεστ νερου; πότε τελευταια φορα; μετρησεις; με τι τεστακια;

5- ανεβασε μια φωτογραφια.

P.S. ψαροσυνθεση σου ειναι :death:

Διαβασε για silver shark εδω-

Οτι κανω το κανω απο οδηγίες απο το πετ σοπ... Ανθρακα εχω απο την αρχη του ενυδρείου... Αλλαζω 1/3 του ενυδρείου καθε μια βδομάδα... Βαζω 16 ml ammonia and sludge.. Βαζω 12 ml  tap water safe neutralises chlorine and chloramine binds heavy metals... Βαζω και ενα καπακι για τα φυτά sera.. Τεστ δεν έχω κάνει..τον άνθρακα τον εχω βαλει επειδή μου είχε πει ο άνθρωπος απο το πετ σοπ...

πριν 10 ώρες, το μέλος Antreas EksintaExi έγραψε:

Οτι κανω το κανω απο οδηγίες απο το πετ σοπ... Ανθρακα εχω απο την αρχη του ενυδρείου... Αλλαζω 1/3 του ενυδρείου καθε μια βδομάδα... Βαζω 16 ml ammonia and sludge.. Βαζω 12 ml  tap water safe neutralises chlorine and chloramine binds heavy metals... Βαζω και ενα καπακι για τα φυτά sera.. Τεστ δεν έχω κάνει..τον άνθρακα τον εχω βαλει επειδή μου είχε πει ο άνθρωπος απο το πετ σοπ...

Βλακιες λεει ο πετσοπας.

Αμμωνια βαζεις; Σε ποια μορφη; Γιατι;;; 

Sludge τι ειναι;;;; Γραψε ακριβως πως λεγονται τα φαρμακα, που βαζεις. Κανε αντιγραφη απο την ετικετα τους ή καλυτερα βγαλε φωτο! Γιατι δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι ολα αυτα...

Πόσο τρεχει το ενυδρειο;

Μήπως έννοεί αυτό;

https://www.watersideaquatics.co.uk/waterlife-bacterlife-p-ammonia--sludge-1ltr-5118-p.asp

Μάλλον για βακτήρια προκειται...

• Like 1

Φιλε @Antreas EksintaExi, οπως καταλαβα, το ενυδρειο ειναι ακομα νεο και τωρα το στρωνεις.

Κανε τεστ νερου για αμμωνια (ΝΗ3/4) και νιτρωδη (ΝΟ2) πριν την αλλαγη νερου. Αν θα βγουν μηδεν και τα δυο, τοτε φταιει η ψαροσυνθεση σου.

Ο ανθρακας, αν τον εχεις στο φιλτρο πανω απο 2 εβδομαδες - πεταμα και μην βαζεις αλλο, σου ρουφαει ολα τα μικρο στοιχεια απο λιπασμα της sera.

Θερμους χαιρετισμους στον πετ σοπα! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...