liakos7 12 Απριλίου 2020 #1 Share 12 Απριλίου 2020 Καλημερα σε όλους,καλή μεγάλη βδομάδα να χούμε κ γρήγορα γρήγορα να βγούμε απ' αυτή την τρέλα που ζούμε με τον κορωνοιο!ήθελα την βοήθεια σας..!έχω το anubias a1500 ,τρέχει 4,5 μήνες χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα..και απλα ήθελα να μάθω λόγο ότι έχει λάμπες φθορίου t5 κ όχι led(τα παλαιότερα μου ενυδρεία ήταν όλα juwel με led φωτισμο άρα δεν είχα εμπλακεί στον φωτισμό όσο καιρό τα είχα),κάθε ποτε χρειάζονται αλλαγή οι λαμπες;κ σε τι λάμπες πάμε;υπάρχουν στο εμπόριο σε ηλεκτρολογικά μαγαζια η μόνο σε ενειδριακα ;ο συνδιασμός είμαι 2ροζ(colour)-2 άσπρες;δέν γνωρίζω,δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μου...και να με κοροϊδέψετε θα το πιστέψω..(χαχαελπιζω να μην το κάνετε)ευχαριστώ..προκαταβολικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 12 Απριλίου 2020 #2 Share 12 Απριλίου 2020 Έχουμε το ίδιο ενυδρείο με λάμπες Τ5. Αυτές που είχε επάνω αρχικά είχαν ένδειξη anubias 10.000Kelvin. Αφού οι αρχικές παρέδωσαν στη συνέχεια χρησιμοποιώ πλέον λάμπες εμπορίου. Αν και δεν ανοίγω πλέον και τα 4 φώτα, στο ένα φωτιστικό έχω μια sylvania που είναι λίγο ροζέ και μια λευκή 6400Κ, και στο άλλο μία σολαρ που είναι κίτρινη, και μια λευκή 6400Κ. Τα φυτά που έχω είναι χαμηλών απαιτήσεων και έχουν προσαρμοστεί αρκετά θα έλεγα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liakos7 12 Απριλίου 2020 Author #3 Share 12 Απριλίου 2020 Άρα 4 sylvania ,2 λευκές 6400k και μια ροζ και μια κίτρινη;τι κόστος;θέλω να μάθω ο κανόνας για να υπάρξει Σώτος φωτισμός ποιος είναι ο συνδιασμός χρωμάτων;λευκό + κόκκινο+ μπλε;ένα παράδειγμα είπα .και από πού τι ψωνίζεις; Απ' ηλεκτρολογικα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
liakos7 12 Απριλίου 2020 Author #4 Share 12 Απριλίου 2020 Α..ούτε κ γω ανοίγω όλες τις λάμπες.κατι ακόμα...τι χρόνο ζωής έχουν ;δηλαδή έχω που το τρέχω με αυτές τις λάμπες 4-5 μήνες είναι στα τελειώματα τους;κάποιος μου πε ότι οι φθοριου έχουν χρόνο ζωής περίπου 6μηνες Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 12 Απριλίου 2020 #5 Share 12 Απριλίου 2020 πριν 15 λεπτά, το μέλος liakos7 έγραψε: Α..ούτε κ γω ανοίγω όλες τις λάμπες.κατι ακόμα...τι χρόνο ζωής έχουν ;δηλαδή έχω που το τρέχω με αυτές τις λάμπες 4-5 μήνες είναι στα τελειώματα τους;κάποιος μου πε ότι οι φθοριου έχουν χρόνο ζωής περίπου 6μηνες Εγώ τις αλλάζω μια φορά το χρόνο περίπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liakos7 12 Απριλίου 2020 Author #6 Share 12 Απριλίου 2020 Α ωραία...κόστος;θυμάσαι;που μπορώ να κοιτάξω;φαντάζομαι υπάρχουν πολλές επιλογές - εταιρείες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος