Jump to content

Πρόβλημα με θολούρα!!

Recommended Posts

Παιδιά sos... είμαι νέος στο φόρουμ και δεν ξέρω κάνω κάτι λάθος...θέλω βοήθεια γιατί πραγματικά έχω στεναχώρια μεγάλη εδώ και μια μισή εβδομάδα το ενυδρείο έχει χαθη στην άσπρη θολούρα.. είναι ένα 50 λίτρο ενυδρείο που τρέχει 1 χρόνο τώρα χωρίς προβλήματα... ξαφνικά αυτό το πρόβλημα και θολονε σταδιακά με αλλαγές νερόυ απλά έφτιαχνε λίγο αλλά μετά χειρότερα...το φίλτρο μου είναι εσωτερικο της aquael turbo filter 500.. μάλλον είναι bacterial bloom από ότι διάβαζω αλλά δεν υπάρχει καμία βελτίωση παραπάνω από μια εβδομάδα..τι να κάνω υπάρχει κάτι? ευχαριστώ! τα ψάρια δείχνουν να μην έχουν ενοχληθεί φυσικά έβαλα το οξυγόνο που διαθέτει το φίλτρο στο φουλ!

15866094136748718651704789527137.jpg

πριν 17 λεπτά, το μέλος Spyretos Andrio έγραψε:

έβαλα το οξυγόνο που διαθέτει το φίλτρο στο φουλ!

το φιλτρο αυτο δεν διαθετει οξυγονο. Καλη αναταραξη της επιφανιας νερου πρεπει να κάνεις και να ριξεις βακτηρια για το ενυδρειο. Μεγαλες αλλαγες νερου μην κάνεις - χειροτερα θα ειναι.

Πες αν εχεις κανει τιποτα με το υποστρωμα στο ενυδρειο. Μηπως το ανακατεψες; το πλυνες; εκανες αλλαγη νερου πανω απο 70%; σου επεσε μια χουφτα τροφης στο ενυδρειο;

Μηπως εβαλες φυτα στο ενυδρειο μαζι με τα γλαστρακια τους;

• Thanks 1

πριν 31 λεπτά, το μέλος Spyretos Andrio έγραψε:

Παιδιά sos... είμαι νέος στο φόρουμ και δεν ξέρω κάνω κάτι λάθος...θέλω βοήθεια γιατί πραγματικά έχω στεναχώρια μεγάλη εδώ και μια μισή εβδομάδα το ενυδρείο έχει χαθη στην άσπρη θολούρα.. είναι ένα 50 λίτρο ενυδρείο που τρέχει 1 χρόνο τώρα χωρίς προβλήματα... ξαφνικά αυτό το πρόβλημα και θολονε σταδιακά με αλλαγές νερόυ απλά έφτιαχνε λίγο αλλά μετά χειρότερα...το φίλτρο μου είναι εσωτερικο της aquael turbo filter 500.. μάλλον είναι bacterial bloom από ότι διάβαζω αλλά δεν υπάρχει καμία βελτίωση παραπάνω από μια εβδομάδα..τι να κάνω υπάρχει κάτι? ευχαριστώ! τα ψάρια δείχνουν να μην έχουν ενοχληθεί φυσικά έβαλα το οξυγόνο που διαθέτει το φίλτρο στο φουλ!

15866094136748718651704789527137.jpg

Οξυγόνο εννοώ το σύστημα που διαθέτει με τον ρυθμιστή έξω από φίλτρο για την οξυγόνωση του νερού!όχι τα φυτά είναι δεμένα σε πετραδάκια  αρκετο καιρό και πάνω σε κοχύλια..έκανα ενα πιο ενδελεχή καθαρισμό του βυθού πριν το φαινόμενο με την σκούπα απλά πίεσα περισσότερο για να καθαρίσει πιο πολύ αλλά όχι κάτι φοβερό σε ανακατεμα...να ξανά βάλω βακτήρια δηλαδή?θα βοηθήσει αυτό σε bacterial bloοm?πρώτη φορά αντιμετωπίζω κάτι τέτοιο

Έγινε επεξεργασία - Spyretos Andrio

Καλησπέρα σου! Μήπως έριξες παραπάνω βακτήρια από την συνηστώμενη ποσότητα κατά τις αλλαγές;;;

• Like 1

Μία ώρα πριν, το μέλος Spyretos Andrio έγραψε:

Καλησπέρα..δεν ρίχνω καθόλου βακτήρια μετά την αλλαγή του νερόυ το ενυδρείο τρέχει ένα χρόνο έριξα μόνο στο στρώσιμο του φίλτρου!

Μία ώρα πριν, το μέλος Spyretos Andrio έγραψε:

Έγινε επεξεργασία - Spyretos Andrio

Ο φίλος πιο πάνω είπε να ρίξω βακτήρια αλλά ρίχνουμε βακτήρια  σε είδη έξαρση βακτηρίων? λογικά δεν νομίζω να είναι κατι άλλο από bacterial bloom! απλά έχω τρελαθεί γιατί δεν μπορώ να βλέπω σε αυτή την κατάσταση το ενυδρείο και να μην μπορώ να κάνω τίποτα!!δύο σχεδόν εβδομάδες μόνο χειρότερα πάνε τα πράγματα! μέτρησα και με υγρά τεστ που έχω και είναι σε καλά επίπεδα!

πριν 2 ώρες, το μέλος natateo έγραψε:

το φιλτρο αυτο δεν διαθετει οξυγονο. Καλη αναταραξη της επιφανιας νερου πρεπει να κάνεις και να ριξεις βακτηρια για το ενυδρειο. Μεγαλες αλλαγες νερου μην κάνεις - χειροτερα θα ειναι.

Πες αν εχεις κανει τιποτα με το υποστρωμα στο ενυδρειο. Μηπως το ανακατεψες; το πλυνες; εκανες αλλαγη νερου πανω απο 70%; σου επεσε μια χουφτα τροφης στο ενυδρειο;

Μηπως εβαλες φυτα στο ενυδρειο μαζι με τα γλαστρακια τους;

Γιατί θα πρέπει να ρίξει βακτήρια???εννοώ βακτηριακή έξαρση δεν είναι αυτό που έχει.

• Thanks 1

πριν 1 ώρα, το μέλος Δημητρης Τ έγραψε:

Γιατί θα πρέπει να ρίξει βακτήρια???εννοώ βακτηριακή έξαρση δεν είναι αυτό που έχει.

Αυτα που εχει δεν ειναι καλα βακτρια :)(τα καλα κανουν αποικιες στο χαλικι και το φιλτρο, δεν κοβουν βολτες μαζικα στην στηλη του νερου). Ειναι "κακα" :) και τα κυνηγάνε infusoria (που δινουν αυτο το γαλακτωδες χρωμα στο νερο).

Πολυ λαικα τα γραψα, αλλά νομιζω καταλαβατε.....

Εννοείται δεν είναι τα βακτήρια που θέλουμε ,την θολούρα την δημιουργουν τα εναεροβια βακτήρια  .Πάντως εμένα η γνώμη μου είναι ότι η προσθήκη βακτηριδίων δημιουργεί μεγαλύτερη ανυσοροποια κ πρόβλημα.Ναταλια τα κακα που λες νομίζω ,είναι αυτά που καταναλώνουν κ νιτρικά.

πριν 3 ώρες, το μέλος Spyretos Andrio έγραψε:

Ο φίλος πιο πάνω είπε να ρίξω βακτήρια αλλά ρίχνουμε βακτήρια  σε είδη έξαρση βακτηρίων? λογικά δεν νομίζω να είναι κατι άλλο από bacterial bloom! απλά έχω τρελαθεί γιατί δεν μπορώ να βλέπω σε αυτή την κατάσταση το ενυδρείο και να μην μπορώ να κάνω τίποτα!!δύο σχεδόν εβδομάδες μόνο χειρότερα πάνε τα πράγματα! μέτρησα και με υγρά τεστ που έχω και είναι σε καλά επίπεδα!

Ανακατεψες τον βυθο. Πολλα θρεπτικα βγηκαν εξω και προκαλεσαν ολο αυτο.Τα καλα βακτηρια βοηθουν την κατασταση.

Διάβασε και το προηγουμενο ποστ.

Έγινε επεξεργασία - natateo
  • Like 1

πριν 5 λεπτά, το μέλος Δημητρης Τ έγραψε:

Εννοείται δεν είναι τα βακτήρια που θέλουμε ,την θολούρα την δημιουργουν τα εναεροβια βακτήρια  .Πάντως εμένα η γνώμη μου είναι ότι η προσθήκη βακτηριδίων δημιουργεί μεγαλύτερη ανυσοροποια κ πρόβλημα.Ναταλια τα κακα που λες νομίζω ,είναι αυτά που καταναλώνουν κ νιτρικά.

Γενικος ετεροτροφα βακτηρια (μπορει να ειναι και αεροβια και αναεροβια) προκαλουν bacterial bloom. Καταναλωνου ο τι βρουν φαγωσιμο

• Like 1

Οπότε ρίχνουμε βακτήρια η όχι? διαβάζοντας βρήκα μια συσκευή

Aquael MINI UV LED   

Είναι uv sterilizer πολλοί λένε ότι κάνει δουλειά και σε τέτοια περίπτωση... σκέφτομαι να κάνω την αγορά του για να δω... αφού άλλη άμεση λύση δεν βρίσκεται!

Κάποια στοιχεία για την συσκευή.

Το AQUAEL MINI UV είναι μια μοναδική συσκευή που τοποθετήται στην έξοδο του φίλτρου.Τέσσερις ενεργειακά αποδοτικές λυχνίες εκπομπής UV-C βρίσκονται στο εσωτερικό του, αποστειρώντας αποτελεσματικά το νερό που ρέει από το φίλτρο. Είναι προσαρμοσμένο για συνεργασία με όλες τις γραμμές εσωτερικών φίλτρων AQUAEL (FAN, UNIFILTER, TURBOFILTER, PAT MINI). Απομακρύνει τέλεια την άλγη από το νερό, αποτρέποντάς το από το να γίνει πράσινο.Σκοτώνει παθογόνα βακτήρια, καταστρέφει τα πρωτόζωα που προκαλούν θόλωση του νερού.

Για ενυδρεία από 20-200 λίτρα

πριν 6 λεπτά, το μέλος Spyretos Andrio έγραψε:

Οπότε ρίχνουμε βακτήρια η όχι? διαβάζοντας βρήκα μια συσκευή

Aquael MINI UV LED   

Είναι uv sterilizer πολλοί λένε ότι κάνει δουλειά και σε τέτοια περίπτωση... σκέφτομαι να κάνω την αγορά του για να δω... αφού άλλη άμεση λύση δεν βρίσκεται!

Καλη UV λαμπα (πχ Eheim) θα κανε δουλεια 100%, για λεντ uv δεν ειμαι σιγουρη. Απλα δεν ξερω, δεν εχω δοκιμασει.

Καλη αναταραξη επιφανειας κάνε, τα βακτηρια καταναλωνουν πολυ οξυγονο.

• Thanks 1

Το φίλτρο μου έχει το σωληνάκι που τροφοδοτεί με αέρα από έξω(παρακάτω φωτογραφία) δεν έχω άλλο τρόπο να κάνω αναταράξη επιφάνειας πιστεύω είμαι εντάξει με αυτό. τώρα για τα βακτήρια τι να κάνω να ρίξω κάποια ποσότητα από Δευτέρα γιατί δυστυχώς δεν εχω?!θα βοηθήσει?

15866302535008250209557797658962.jpg

Το φιλτρο βαλε πιο πανω, σχεδον να αγγιζει το στομιο εξωδου την επιφανεια νερου. Αυτο το μαραφετι στο στομιο , που κοιταει κατω, γυρισε το να κοιταει πανω και θα δεις τι αναταραξη επιφανειας θα κανει.

Αυτο, που βλεπω στ φωτο, δεν κανει καλη δουλεια.

1 hour ago, Δημητρης Τ said:

τα καλα

Για μένα όχι φίλε μου ,φτιάξε καλύτερα την έξοδο του φίλτρου.

Ξαφνικά τελείως; Μήπως άλλαξε κάτι σε συνθήκες; Σε φως, θερμανση, τροφή; Εγώ θα δοκίμαζα και νηστεία μια-δυο μερες, να δεις πως θα πάει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...