Jump to content

SKG Nano (1)

bbetta

Recommended Posts

νομίζω πως όταν ανεβαίνει το kh πέφτει το ασβέστιο και όχι το μαγνήσιο....οι μετρήσεις είναι λίγο περίεργες πάντως...

ειχες οντως κατανάλωση ασβεστίου πριν το all in one?

Ωραίο , όταν μεγαλώσουν τα κοραλια θα δείξει ακόμα καλύτερο.

Το κόκκινο μανιτάρι πανέμορφο!

• Like 1

Ώρα για απαντήσεις! Όπως ορισμένοι γνωρίζετε το συγκεκριμένο ενυδρείο είναι προσπάθεια σε θαλασσινό δίχως καθόλου χρόνο και δίχως ιδιαίτερο μπατζετ. Το έκανα για το γαμωτο λόγω της καραντίνας, πριν είχα για σχεδόν 2 χρόνια μόνο έναν μονομαχο, αφού ξεστησα το προηγούμενο reef λόγω έλλειψης χρόνου και διάθεσης. 

Το συγκεκριμένο ενυδρείο τρέχει με ανορθόδοξο τρόπο αφού δεν έχουν γίνει σχεδόν ποτε μετρήσεις. Συνεπώς δεν μπορώ να απαντήσω στις ερωτήσεις σας επειδή δεν γνωρίζω... Έχω πλήρη γνώση του τι επιφυλάσσει αυτό. Οι μόνες μετρήσεις που έγιναν σχολαστικά ήταν στην αρχή για να δω τις φάσεις του κύκλου του αζώτου. Μπορεί το ενυδρείο να τρέχει χωρίς έλεγχο αλλά και εγώ το έχω πάει παρα πολύ χαλαρά, κάνοντας κουραρισμα για πάνω από μήνα, και περίμενα να μπει το πρώτο κοράλλι ένα τρίμηνο, ενώ στην συνέχεια οι προσθήκες ήταν ελάχιστες και Αραιές. Το all for reef ήταν λάθος και έγινε σε προσπάθεια να μπουσταρω κάποια πράγματα, και αν μου έβγαινε καλώς. Δε πίστευα με τίποτα ότι ένα ml μπορεί να κάνει τέτοιο πράγμα, και ακόμα δεν  ξέρω αν το πιστεύω. Συνεχίζω να έχω αμφιβολίες για την μέτρηση kh καθώς νέα μέτρηση έδειξε τερματισμό του τεστ (δηλαδή kH 16). Αυτό έγινε 6 μέρες αφού έχω σταματήσει τα συμπληρώματα και έχω κάνει 35% αλλαγή νερού. Επομένως αφού τα κοράλλια συνεχίζουν να έχουν βελτιωτική πορεία κάτι δεν στέκει. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι το ίδιο τεστ βγάζει σε άλλο ενυδρείο Kh σε νορμαλ τιμές. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι τα (καθαρά μεν) κυπελλάκια τα οποία χρησιμοποίησα να είχαν κάτι μέσα που ανεβάζει το kh (μικρά πλαστικά δοχεία που προηγουμενως είχαν χρησιμοποιηθεί για μεταφορά κοραλλιών). 

Θα σας πω τα αποτελέσματα νέου τεστ που θα κανω με νέα συσκευασία και με νερό απευθείας από το ενυδρείο για να μην έχουμε παρεμβολές. Βέβαια πάλι δεν δικαιολογείται τόσο χαλια τιμές στο μαγνήσιο. Ίσως φταίει η συσκευασία αλατιού που έχω. Θα μετρήσω και απευθείας στον κουβα της αλλαγής Kh να δούμε τι γίνεται. 

Έγινε επεξεργασία - bbetta
  • Like 1

• 2 weeks later...

υπαρχει πάντα η λύση του να πας νερό σε κατάστημα εμπιστοσύνης (ιδανικά σε κυπελλάκι για δείγμα ούρων, μηδενίζει πιθανότητα "μόλυνσης") και να τους πεις να σου τρέξουν 5-6 τεστάκια να ξεμπερδεύεις. Δεν ξέρω τι έχετε στη περιοχή σου....

• 2 weeks later...

Πρόσφατο τεστ kH με ολοκαίνουργιο τεστ που λήγει το 2025, έβγαλε 9.1. Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά, θα το διερευνήσω κι άλλο βέβαια γιατί βλέπαμε αυτήν την μέτρηση, αλλά δεν αγχώνομαι τόσο αφού η εικόνα είναι καλή. 

ΥΓ. Αυτό το ψάρι, είναι όλα τα λεφτά 

Πατήστε πάνω στην εικόνα για καλύτερη ανάλυση 5CF263BD-52F5-497F-B910-1CCC4073AAD1.thumb.jpeg.8a47fda32046c4fcc1f5ac4894442afc.jpeg

EA10C2F6-9041-4605-B2BA-AD1A15DC5899.thumb.jpeg.565c015992db41c17adfe2ec96f1e05a.jpeg

Έγινε επεξεργασία - bbetta
  • Like 1

Έχει θεριεψει η xenia , ευτυχώς την έβαλες σε χωριστο βραχο.

Δεν βλέπω λόγο να βάζεις συμπληρώματα εκτός των αλλαγών νερού , αφού δεν έχεις τόσα πολλά η απαιτητικα κοραλια.

Αφού πάει καλά  συνέχισε έτσι . Όμορφο ψαράκι, τι είναι;

Έγινε επεξεργασία - michalos

• 2 months later...

Mini update! Τα κοράλλια όλα καλά, το κυανο μας θυμηθηκε λόγω εποχής ...6E9F6D7B-3546-4858-A0E0-3E7396CF28D6.thumb.jpeg.90e07fb140ae7e33afdc5305e625bf9d.jpeg

• Like 4
  • love 1

Μπράβο ρε Βασίλη, πολύ όμορφο ενυδρείο, με χρώματα. Σούπερ.:D

• love 1

Ευχαριστώ! Θα προσπαθήσω να βγάλω μερικές καλές φωτό αυτές τις ημέρες, να μην ανεβαζω μόνο 1-2 την φορά. Σύντομα το ενυδρείο θα αλλάξει τελείως μορφή 

πριν 43 λεπτά, το μέλος bbetta έγραψε:

Ευχαριστώ! Θα προσπαθήσω να βγάλω μερικές καλές φωτό αυτές τις ημέρες, να μην ανεβαζω μόνο 1-2 την φορά. Σύντομα το ενυδρείο θα αλλάξει τελείως μορφή 

Για πες χαχαχα

Ωραίος ο Μπιλης!!!

• 3 months later...

Quick update! Έχω μερικούς μήνες αποχής από το φόρουμ λόγω υποχρεώσεων, το μικρόβιο όμως δε φεύγει και το καλοκαίρι μας φέρθηκε πολύ καλά φέτος με μηδέν απώλειες. Όλα πάνε καλά στο ενυδρείο, γενικά σε κάθε update που κάνω διακρίνω βελτίωση στην υγεία των οργανισμών. Επίσης χαίρομαι που βλέπω αρκετά νέα nano στην κατηγορία μας :)  

9A92C0CC-0D66-4D44-8C0C-213D16950EC2.thumb.jpeg.b21b18538eb4a459b753f8543460796f.jpeg

• Like 4
  • love 2

ρε συ εχει γίνει πολύ ωραίο! και το φωτιστικό πρέπει να βγήκε πολύ καλο!

• love 1

• 1 month later...

Καλησπέρα στην παρέα! Συνεχίζουμε πολύ καλά, είχα μια ξαφνική απώλεια μεγάλου μέρους μιας αποικίας ζωανθους, αλλά κατά τα αλλά κανένα πρόβλημα, το ενυδρείο είναι στον αυτόματο. Απλά κανω αλλαγή νερού 30-40% κάθε 20 (περίπου) μέρες. η αλήθεια είναι ότι ξεχνιέμαι μερικές φορές…

Σημερα είχαμε μια μικρή προσθήκη (Euphyllia). Αν πάει καλά, όπως η caulastrea που έχω, θα μπουν μερικές caulastrea και Euphyllia ακόμα (2-3 κεφάλια από χομπιστες). 

Ακολουθουν σημερινές φωτογραφίες.4A9EBB85-FD5F-46D6-BAF6-B3F4AE27385C.thumb.jpeg.55dffb0084186511a1dce38980add587.jpegA0D92AF2-6D62-4CE8-948A-8316D3F65BFA.thumb.jpeg.2ae9273e29f2e48119c02d02079d8c7c.jpeg

• Like 3

Μια χαρά δείχνουν. 

Και η απορία παραμένει.....γιατι χάθηκαν οι ζωανθοι?  Τελικά αυτά τα κοράλλια ειναι τα δυσκολότερα και απρόβλεπτά απο όλα τα αλλα. 

Παρόμοια θέματα αντιμετωπίζω και εγω και πολλοί χομπίστες.  Ειτε ψοφάνε , είτε τα μισά ειναι ζαρωμένα, είτε κλειστά, κλπ κλπ με όλα τα υπόλοιπα κοράλλια του ενυδρειου να ειναι στα καλύτερά τους. ?

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...