Angelo_95 10 Απριλίου 2020 Author #26 Share 10 Απριλίου 2020 πριν 48 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε: Εχεις πολυ μικρο φιλτρο για να υποστηρίζει ολα αυτα τα ψαρια. Το βαμβακι απλα πρεπει να κρατας καθαρο. Ταιζμα λιγοτερο, αλλαγες εξαρταται απο τις μετρησεις. Μπορει και μια φορα στ 5 ημερες να ειναι καλα. Πόσο πιο μεγάλο φίλτρο να βάλω? ο μονομάχος δεν θέλει ροή και ήδη μου φαίνεται σχετικά δυνατό. Να κόψω λίγο σφουγγάρι για να προσθέσω βιολογικό υλικό? πριν 31 λεπτά, το μέλος dlamprou έγραψε: Καλησπέρα, το φίλτρο του νομίζω πως είναι και μεγάλο για τα λίτρα του ενυδρείου. Δίνει ροή max 480l/h σε ένα 40αρι, υποτίθεται ότι προτείνεται για 75-100 λίτρα. Μαλλον περισσότερο siporax να είναι μια καλή λύση. Αν μειώσεις το ταίσμα και αυξήσεις τα φυτά σου, θα είσαι σε καλύτερο δρόμο. Τα επιφανειακά θα μπορούν να τραβήξουν πολλά από τα θρεπτικά στη στήλη σου. Εγώ σε εσωτερικό φίλτρο έχω περίπου 30% σφουγγάρια (διαφορετικής πυκνότητας), 10-20% βαμβάκι, 50-60% του όγκου με siporax, σε αυτή τη σειρά. Μήπως έκανες κάποια αλλαγή στο ενυδρείο τελευταία; Μήπως αναδευτηκε το υπόστρωμα ή κάτι άλλο; Αν χρησιμοποιείς νερό βρύσης, μπας και έγινε καμια στραβή στο δίκτυο; Επίσης, σωστά βλέπω CO2; Είναι απαραίτητο για τόσα λίγα φυτά; Μήπως κάτι παίζει εκεί; Νομίζω στο πλάι γράφει 300l/h. Από ότι έχω καταλάβει το λάθος που κάνω είναι ότι σε κάθε αλλαγή βάζω και σκούπα βυθού. Δεν τον ανακατεύω πολύ ίσα ίσα από πάνω για να πάρει διάφορα περιττώματα και βελονίτσες από το κερατόφυλλο. Ναι co2 είναι, στις αρχές είμαι. 1 φυσαλίδα/2 sec όπως μου έχουν από σελίδα στο facebook μιας και δεν έχω ακόμα μετρητή co2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
george rapp 10 Απριλίου 2020 #27 Share 10 Απριλίου 2020 Τι την βαζετε ρε παιδια την ριμαδα την σκούπα !!!! Ποτε δεν εβαλα , ποτε δεν ειχα θεμα . @natateo και λοιποί μύστες να βαζουμε σκούπα ; Βάζετε εσείς ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GVC 10 Απριλίου 2020 #28 Share 10 Απριλίου 2020 (edited) 1 hour ago, Angelo_95 said: Πόσο πιο μεγάλο φίλτρο να βάλω? ο μονομάχος δεν θέλει ροή και ήδη μου φαίνεται σχετικά δυνατό. Να κόψω λίγο σφουγγάρι για να προσθέσω βιολογικό υλικό? Νομίζω στο πλάι γράφει 300l/h. Από ότι έχω καταλάβει το λάθος που κάνω είναι ότι σε κάθε αλλαγή βάζω και σκούπα βυθού. Δεν τον ανακατεύω πολύ ίσα ίσα από πάνω για να πάρει διάφορα περιττώματα και βελονίτσες από το κερατόφυλλο. Ναι co2 είναι, στις αρχές είμαι. 1 φυσαλίδα/2 sec όπως μου έχουν από σελίδα στο facebook μιας και δεν έχω ακόμα μετρητή co2. Δούλευα εναμιση χρόνο σε 100άρι ενυδρείο/φυτεμένο με 5 μονομάχους και κοπαδοψαρα,σαλιγγάρια με ένα φίλτρο fx6 και ένα eheim 350. δεν παραπονέθηκε ποτέ κανένας μονομάχος για την ροή. Θεωρώ ότι χρειάζεται το σύστημα περιθσσότερο βιολογικό μιας και απο οτι φανταζομαι τα κοπαδοψαρα μπήκαν πρόσφατα σε σχέση με τον μονομάχο Έγινε επεξεργασία 10 Απριλίου 2020 - GVC Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelo_95 10 Απριλίου 2020 Author #29 Share 10 Απριλίου 2020 πριν 22 λεπτά, το μέλος GVC έγραψε: Δούλευα εναμιση χρόνο σε 100άρι ενυδρείο/φυτεμένο με 5 μονομάχους και κοπαδοψαρα,σαλιγγάρια με ένα φίλτρο fx6 και ένα eheim 350. δεν παραπονέθηκε ποτέ κανένας μονομάχος για την ροή. Θεωρώ ότι χρειάζεται το σύστημα περιθσσότερο βιολογικό μιας και απο οτι φανταζομαι τα κοπαδοψαρα μπήκαν πρόσφατα σε σχέση με τον μονομάχο Τα κοπαδόψαρα (εκτός των rummy που έχουν σίγουρα 8 μήνες μέσα) ήταν από την αρχή με τον μονομάχο μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosvas 10 Απριλίου 2020 #30 Share 10 Απριλίου 2020 Μόνο εγώ βλέπω αρχή pop eye στον betta? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GVC 10 Απριλίου 2020 #31 Share 10 Απριλίου 2020 43 minutes ago, giorgosvas said: Μόνο εγώ βλέπω αρχή pop eye στον betta? ένα point το έχεις μεγάλε. εδώ να κάνω και εγώ μια ερώτηξουλα...Εχω έναν μονομάχο ο οποίος έχει έρθει με μάτια τούμπανο από την αρχή. τον έχω 1 χρόνο αλλά δεν παρουσιάζει κάτι ιδιαίτερο. το έκανα παρατ΄ρηση από την αρχή γιατί για να έρθει απο ταιλανδη...πηγε αρκετα...Μήπως είναι έτσι τα μάτια του ψαριου;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelo_95 10 Απριλίου 2020 Author #32 Share 10 Απριλίου 2020 Μία ώρα πριν, το μέλος giorgosvas έγραψε: Μόνο εγώ βλέπω αρχή pop eye στον betta? Αυτή η φωτογραφία είναι πριν ένα χρόνο. Δεν βλέπω διαφορά στα μάτια του η αλήθεια είναι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 10 Απριλίου 2020 #33 Share 10 Απριλίου 2020 πριν 5 ώρες, το μέλος george rapp έγραψε: @natateo δηλαδη σε ενα ενυδρειο σαν το παραπανω με τα φυτακια του και τα ψαρια που εχουν αριθμο μεν αλλα ειναι πολυ μικρα εμφανιστηκε αμμωνια λογο αυτων ; και για να καταλαβω να το εχω μαζι μου για γνωση βλεπω λοιπον οτι ειναι πολυ ευκολο να κανει την εμφανιση της και την κουμανταρουμε (εκτος απο τα βασικα ,καθαριοτητα/αλλαγες/σωστη τροφη )με ισχυρη βιολογια ; Που ειναι το παραξενο; 40λ ενυδρειο βγαζουμε υποστρωμα, πετρα, 2-3 εκ απο πανω κοβουμε.... θα μας μεινουν 30(34λ) Εχουμε μεσα- 4 νεον, 4 cherry barb, 2 rummy nose, 1 μονομαχο 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 10 Απριλίου 2020 #34 Share 10 Απριλίου 2020 πριν 3 ώρες, το μέλος george rapp έγραψε: Τι την βαζετε ρε παιδια την ριμαδα την σκούπα !!!! Ποτε δεν εβαλα , ποτε δεν ειχα θεμα . @natateo και λοιποί μύστες να βαζουμε σκούπα ; Βάζετε εσείς ; Βαζω μια φορα στα....στους.... δεν θυμαμαι Μια φορα στ 2-3 μηνες στο μεγαλο και αν..., στο γαριδαδικο λιγο πιο συχνα, αλλά μονο στο σημειο, που ταιζω. Ανακατεμα του βυθου δεν ειναι καλο πραγμα, ειδικα οταν δεν εχεις εξωτερικο φιλτρο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelo_95 10 Απριλίου 2020 Author #35 Share 10 Απριλίου 2020 Τελικώς τι κάνω? Να βάλω βακτήρια? (της sera?) Διαβάζω πως αν έχουμε αμμωνία κάνουμε καθημερινά αλλαγές και βάζουμε αεραντλία. Σωστά όλα αυτά? Το co2 να το έχω ή δεν χρειάζεται? Βοήθειααα Link to comment Share on other sites More sharing options...
GVC 10 Απριλίου 2020 #36 Share 10 Απριλίου 2020 10 minutes ago, Angelo_95 said: Τελικώς τι κάνω? Να βάλω βακτήρια? (της sera?) Διαβάζω πως αν έχουμε αμμωνία κάνουμε καθημερινά αλλαγές και βάζουμε αεραντλία. Σωστά όλα αυτά? Το co2 να το έχω ή δεν χρειάζεται? Βοήθειααα Βακτήρια αν δεν κάνω λάθος προσθέτεις κάθε φορά που κάνεις αλλαγή νερού. το πόσο θα βάλεις κάθε συσκευασία έχει οδηγίες, στα πόσα λιτρα νερού αλλάζεις το τι ποσότητα βακτηρίων θα προσθέσεις. Φυσιολογικό το βλέπω να γινονται αλλαγές μέχρι να πέσουν οι αμμωνίες. Τώρα...αεραντλία και CO2 μαζί δεν πάνε. Λαικιστή αν δουλέυουν μαζί κάνεις σπατάλη του CO2. Τα φυτά τα βοηθάει το CO2 και φανταζόμαστε (όλοι μα ςνα υποθέσω) οτι το CO2 δουλέυει όσο δουλέυει και ο φωτισμός...Μόλις κλείνει το φως κλείνεις και το CO2. Τι συστημα CO2 χρησιμοποιείς;;;Πιθανολογώ ότι το φίλτρο προκαλέι κάποια ανατάραξη στην επιφάνεια, επομένως μήπως η αεραντλία (ειδικά με την παράλληλη χρηση CO2) είναι λίγο υπερβολή;;; Αλλά ας εκφρασει άποψη και κάποιος ποιος έμπειρος. τάσομαι υπέρ της @natateo πάντως. 40lt με τόσα ζωντανά... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 10 Απριλίου 2020 #37 Share 10 Απριλίου 2020 πριν 24 λεπτά, το μέλος Angelo_95 έγραψε: Τελικώς τι κάνω? Να βάλω βακτήρια? (της sera?) Διαβάζω πως αν έχουμε αμμωνία κάνουμε καθημερινά αλλαγές και βάζουμε αεραντλία. Σωστά όλα αυτά? Το co2 να το έχω ή δεν χρειάζεται? Βοήθειααα Οπως ειπε ο @GVC, αλλαγη νερου συν βακτηρια, αεραντλια δεν χρειαζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelo_95 10 Απριλίου 2020 Author #38 Share 10 Απριλίου 2020 πριν 1 λεπτό, το μέλος GVC έγραψε: Βακτήρια αν δεν κάνω λάθος προσθέτεις κάθε φορά που κάνεις αλλαγή νερού. το πόσο θα βάλεις κάθε συσκευασία έχει οδηγίες, στα πόσα λιτρα νερού αλλάζεις το τι ποσότητα βακτηρίων θα προσθέσεις. Φυσιολογικό το βλέπω να γινονται αλλαγές μέχρι να πέσουν οι αμμωνίες. Τώρα...αεραντλία και CO2 μαζί δεν πάνε. Λαικιστή αν δουλέυουν μαζί κάνεις σπατάλη του CO2. Τα φυτά τα βοηθάει το CO2 και φανταζόμαστε (όλοι μα ςνα υποθέσω) οτι το CO2 δουλέυει όσο δουλέυει και ο φωτισμός...Μόλις κλείνει το φως κλείνεις και το CO2. Τι συστημα CO2 χρησιμοποιείς;;;Πιθανολογώ ότι το φίλτρο προκαλέι κάποια ανατάραξη στην επιφάνεια, επομένως μήπως η αεραντλία (ειδικά με την παράλληλη χρηση CO2) είναι λίγο υπερβολή;;; Αλλά ας εκφρασει άποψη και κάποιος ποιος έμπειρος. τάσομαι υπέρ της @natateo πάντως. 40lt με τόσα ζωντανά... Εννοείς και σε στρωμένο ενυδρείο προσθέτεις βακτήρια? ή μόνο για το στρώσιμο? Να το Co2 κλείνει με τα φώτα. Χρησιμοποιώ για αρχή το diy σύστημα (με σόδα και κιτρικό οξύ). Τα μικρά θα αφαιρεθούν. Από αυτά που έχω διαβάσει όμως, η βιολογία θα κρατηθεί με 1 μόνο ψάρι σε 40 λίτρα? κάπου έχω χαθεί νομίζω. Πάντως το νερό της βρύσης είναι καθαρό με βάση τα test. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelo_95 10 Απριλίου 2020 Author #39 Share 10 Απριλίου 2020 Μόλις τώρα, το μέλος natateo έγραψε: Οπως ειπε ο @GVC, αλλαγη νερου συν βακτηρια, αεραντλια δεν χρειαζεται. Για να καταλάβω, αν πχ βγάλω 15 λίτρα θα βάλω δοσολογία για 15 λίτρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GVC 10 Απριλίου 2020 #40 Share 10 Απριλίου 2020 7 minutes ago, Angelo_95 said: (1)Εννοείς και σε στρωμένο ενυδρείο προσθέτεις βακτήρια? ή μόνο για το στρώσιμο? Να το Co2 κλείνει με τα φώτα. Χρησιμοποιώ για αρχή το diy σύστημα (με σόδα και κιτρικό οξύ). Τα μικρά θα αφαιρεθούν. Από αυτά που έχω διαβάσει όμως, η βιολογία θα κρατηθεί με 1 μόνο ψάρι σε 40 λίτρα? κάπου έχω χαθεί νομίζω. (2)Πάντως το νερό της βρύσης είναι καθαρό με βάση τα test. (1) Ναι πάντα σε κάθε αλλαγή νερού προσθέτουμε βακτήρια (2) Τι εννοείς ότι το νερό βρύσης είναι καθαρό;;Οκ καλό νεράκλι μας δίνει η ΕΥΔΑΠ δεν παύει όμως να έχει χλώριο μέσα. Επομένως σε κάθε αλλαγή πρέπει να προσθέτεις αποχλωριωμένο νερό 6 minutes ago, Angelo_95 said: (3)Για να καταλάβω, αν πχ βγάλω 15 λίτρα θα βάλω δοσολογία για 15 λίτρα? (3)Ω ναι!!! Εγώ που χρησιμοποιούσα της Seachem τα προιόντα (το Stability συγκεκριμένα), έλεγε ότι για κάθε 40l νερό προσθέτεται 5ml Stability. Επίσης έτσι όπως το βλέπω θα δοκίμαζα αυτο που πρότεινα παραπάνω με το σφουγγάρι και το βιολογικό σε συνδιασμό με αυτά που είπε η @natateo να αλλάξω κάποια στιγμή ενυδρείο σε κάτι μεγαλύτερο. Και τέλος βλέπε τις φώτο..μια ακόμα πρόταση μου κατά την ταπεινή μου άποψη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelo_95 10 Απριλίου 2020 Author #41 Share 10 Απριλίου 2020 πριν 13 λεπτά, το μέλος GVC έγραψε: (1) Ναι πάντα σε κάθε αλλαγή νερού προσθέτουμε βακτήρια (2) Τι εννοείς ότι το νερό βρύσης είναι καθαρό;;Οκ καλό νεράκλι μας δίνει η ΕΥΔΑΠ δεν παύει όμως να έχει χλώριο μέσα. Επομένως σε κάθε αλλαγή πρέπει να προσθέτεις αποχλωριωμένο νερό (3)Ω ναι!!! Εγώ που χρησιμοποιούσα της Seachem τα προιόντα (το Stability συγκεκριμένα), έλεγε ότι για κάθε 40l νερό προσθέτεται 5ml Stability. Επίσης έτσι όπως το βλέπω θα δοκίμαζα αυτο που πρότεινα παραπάνω με το σφουγγάρι και το βιολογικό σε συνδιασμό με αυτά που είπε η @natateo να αλλάξω κάποια στιγμή ενυδρείο σε κάτι μεγαλύτερο. Και τέλος βλέπε τις φώτο..μια ακόμα πρόταση μου κατά την ταπεινή μου άποψη. 1) Αυτό πρώτη φορά το ακούω... προφανώς διαβάζω άρθρα τα οποία κάποιοι κάποια πράγματα τα θεωρούν δεδομένα. 2) Καθαρό εννοώντας από θέματα αμμωνίας κτλπ. Κάπου διάβασα ότι κάποιες περιοχές έχουν αμμωνία στο δίκτυο. Σε κάθε αλλαγή βάζω αντιχλώριο της jbl. 3) Θα πάω αύριο να το πάρω και να ξεκινήσω. Το φίλτρο το είχα κατεβάσει γιατί δεν έκανε ανακύκλωση την βυθό και είχα άλγη στον βυθό. Σήμερα πρόσθεσα siporax και έβαλα περίπου 15gr. Πρέπει να έχει γύρω στα 30-35 τώρα μέσα. Η σειρά τους είναι, πρώτα μαύρο σφουγγάρι (αυτό που είχε το φίλτρο), ενυδρειακό βαμβάκι και μετά siporax. Θα του βγάλω και άλλες φωτογραφίες αύριο που να φαίνεται καλύτερα. Να ξεκινήσω κάποια θεραπεία στον μονομάχο? ή να στρώσω πρώτα το ενυδρείο και μετά όλα τα άλλα? Πόσο καιρό μπορεί να πάρει για να στρωθεί? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GVC 10 Απριλίου 2020 #42 Share 10 Απριλίου 2020 Παιδια...δεν γίνεται το ο κούκλος να ζει 2 χρόνια με άστρωτο φίλτρο. το ανέφερε και ο @panagiotis_dms πιο πάνω.... On 4/2/2020 at 1:00 AM, panagiotis_dms said: Οι μετρήσεις είναι ενδεικτικές μιας και αμφιβάλλω αν θα μπορούσε κάποιο ψάρι να επιζήσει δύο χρόνια σε άστρωτο περιβάλλον η τουλάχιστον να επιζήσει χωρίς επιπλοκές. Θα μου πεις να η επιπλοκή. Τέλος πάντων. Καλό θα είναι να του ξεκινήσεις και βιταμίνες. Σε ρώτησα από που τον πήρες γιατί οι μονομάχοι στα πετ σοπ δεν δέχονται και τις καλύτερες των χειρισμών (ποτηράκια-αμμωνία, στρες κτλ) οι οποίοι μπορεί να μειώσουν τον προσδόκιμο χρόνο ζωής τους. Με λίγα λόγια μπορεί το ψάρι σου να μην έχει κάτι το ανησυχητικό απλά να είναι....γέρος. Νομίζω ότι για κάποιο λόγω η αναταράχθηκε ο βυθός η δεν είανι επαρκές το βιολογικό για ολα αυτά τα ψαράκια. Γενικά επειδή ψάχνω φίλτρο αυτές τις μέρες για μένα και περναω καμια βολτα αν το επιτρέπει η καραντίνα έχω δει αρκετές ευκαιρίες σε γνωστό πετσοπαδικο. Μια αναβάθμιση ενυδρείου νομίζω θα χρειαζόταν. Προσωπικά το ενυδριακό βαμβάκι το βάζω μετά το βιολογικό. στην είσοδο χοντροκοκκο σφουγγάριμ μετά πιο λεπτόκοκκο μετά το βιολογικό και μετά το βαμβακι το λευκό. Πιο παλιά είχα την ίδια διάταξη απλά πριν το βιολογικό είχα και εκει μια λεπτή στρώση απο ενυδρειακό βαμβάκι. Μετά με πειράματα και αναδιατάξεις κατέληξα στην διάταξη που έγραψα πρώτη. Χοντρόκκοκο-Λεπτοκοκκο-Βιολογικο-Βαμβάκι. Και η άλλη διθάταξη με το ενδιάμεσο στρωμα βαμβακι είχε αποτελέσματα αλλά μου έκοβε λίγο την ροη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelo_95 10 Απριλίου 2020 Author #43 Share 10 Απριλίου 2020 πριν 55 λεπτά, το μέλος GVC έγραψε: Παιδια...δεν γίνεται το ο κούκλος να ζει 2 χρόνια με άστρωτο φίλτρο. το ανέφερε και ο @panagiotis_dms πιο πάνω.... Νομίζω ότι για κάποιο λόγω η αναταράχθηκε ο βυθός η δεν είανι επαρκές το βιολογικό για ολα αυτά τα ψαράκια. Γενικά επειδή ψάχνω φίλτρο αυτές τις μέρες για μένα και περναω καμια βολτα αν το επιτρέπει η καραντίνα έχω δει αρκετές ευκαιρίες σε γνωστό πετσοπαδικο. Μια αναβάθμιση ενυδρείου νομίζω θα χρειαζόταν. Προσωπικά το ενυδριακό βαμβάκι το βάζω μετά το βιολογικό. στην είσοδο χοντροκοκκο σφουγγάριμ μετά πιο λεπτόκοκκο μετά το βιολογικό και μετά το βαμβακι το λευκό. Πιο παλιά είχα την ίδια διάταξη απλά πριν το βιολογικό είχα και εκει μια λεπτή στρώση απο ενυδρειακό βαμβάκι. Μετά με πειράματα και αναδιατάξεις κατέληξα στην διάταξη που έγραψα πρώτη. Χοντρόκκοκο-Λεπτοκοκκο-Βιολογικο-Βαμβάκι. Και η άλλη διθάταξη με το ενδιάμεσο στρωμα βαμβακι είχε αποτελέσματα αλλά μου έκοβε λίγο την ροη. Την διαδικασία του στρωσίματος την έχω κάνει κανονικά πριν χρόνια σε άλλο ενυδρείο που είχα. Το φίλτρο που έχω τώρα πριν το βάλω στο ενυδρείο το είχα και έτρεχε μέσα στο άλλο ενυδρείο για 2 βδομάδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 11 Απριλίου 2020 #44 Share 11 Απριλίου 2020 πριν 7 ώρες, το μέλος Angelo_95 έγραψε: Την διαδικασία του στρωσίματος την έχω κάνει κανονικά πριν χρόνια σε άλλο ενυδρείο που είχα. Το φίλτρο που έχω τώρα πριν το βάλω στο ενυδρείο το είχα και έτρεχε μέσα στο άλλο ενυδρείο για 2 βδομάδες. Για τα βακτηρια στην αλλαγη.... Τωρα, που εχεις θεμα-πρεπει να βαζεις στην αλλαγη (μεχρι να στρωσει καλα). Μετα δεν χρειαζεται. Πότε θα στρωσει; Θα μας το πουν οι μετρησεις νερου.Οταν θα εχεις ΝΗ3/4=0 και ΝΟ2=0 - τοτε. Νομιζω μια-δυο εβδομαδες το πολύ. Με εχεις μπρδεψει. πριν 7 ώρες, το μέλος Angelo_95 έγραψε: Την διαδικασία του στρωσίματος την έχω κάνει κανονικά πριν χρόνια σε άλλο ενυδρείο που είχα. Το φίλτρο που έχω τώρα πριν το βάλω στο ενυδρείο το είχα και έτρεχε μέσα στο άλλο ενυδρείο για 2 βδομάδες. Δηλ. το ενυδρειο αυτο ειναι καινουργιο και μονο το φιλτρο ηταν στρωμενο; Σε καθε περιπτωση πιο συχνες αλλαγες νερου θελει, μην ανακατευεις τον βυθο και ολα θα πανε καλα. P.S. το soil βγαζει πολλα θρεπτικα στο νερο τις πρωτες εβδομαδες, ανεβαζοντας αμμωνια. Ειναι φυσιολογικο. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis_dms 11 Απριλίου 2020 #45 Share 11 Απριλίου 2020 Από την στιγμή που μετράς αμμωνία και νιτρώδη έστω κ αυτά τα 0,20-0,30 είναι προβληματικά. 1) Αν βάζεις σκούπα θέλει ένα γλύψιμο στην επιφάνεια και ρουφάς γιατί αν την βάλεις βαθιά ότι έχει μέσα το υπόστρωμα βγαίνει στο νερό. Εγώ προσωπικά δεν έβαλα ποτέ! 2) Πολλή προσοχή σε συντήρηση φίλτρου. Μία λάθος κίνηση και ξέπλυνες τα σφουγγάρια στη βρύση και μετά χαιρέτα την βιολογία. 3) Το φίλτρο δεν το είχα παρατηρήσει όταν συζητούσαμε για την τροφή και μου φαίνεται πολύ μικρό τουλάχιστον γι αυτήν τη ψαροσύνθεση (ευτυχώς με διόρθωσε η ναταλία). Η ροή μοντάρεται κ ας μην έχει ρυθμιστή ροής δεν είναι μεγάλο θέμα αυτό αλλά δηλαδή είναι μικρότερο κ από τον θερμοστάτη σου. Πόσο βιολογικό-σφουγγάρι-βαμβάκι χωράει εκεί μέσα τέλος πάντων? Καμιά φορά απορώ και με τους κατασκευαστές.... πριν 11 ώρες, το μέλος Angelo_95 έγραψε: Το φίλτρο που έχω τώρα πριν το βάλω στο ενυδρείο το είχα και έτρεχε μέσα στο άλλο ενυδρείο για 2 βδομάδες. Εδώ δεν σε καταλαβαίνω. Το ενυδρείο αυτό τρέχει 2 χρόνια όπως είναι ή είχες τον μονομάχο 2 χρόνια σε άλλο ενυδρείο και έβαλες και το φίλτρο και τον μονομάχο σε αυτό? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maria andrianakis 11 Απριλίου 2020 #46 Share 11 Απριλίου 2020 On 2/4/2020 at 1:42 ΠΜ, το μέλος farming again and again έγραψε: Βρασμενο.... Κ αποφλοιωμενο Έχω αναπτύξει θέμα πάνω στον αρακά...στα Β δε συστήνεται, δεν τους κάνει καλό. Δεν ειναι φάρμακο για τα Β. Συνήθως η συμπεριφορά αυτή απ τη στιγμή που ολα είναι ένταξη στο ενυδρείο είναι λόγο ηλικίας. Επίσης η αλλαγή τροφής ίσως του επεσε βαρη. Θα συνιστούσα κάποια Αρτεμια κατεψυγμενη, αλάτι θαλασσινό για μερικες μερες και αν μετά από αυτό δεν δεις αλλαγη ισως καποια αγωγή οπως το paraguard Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 11 Απριλίου 2020 #47 Share 11 Απριλίου 2020 πριν 53 λεπτά, το μέλος maria andrianakis έγραψε: Έχω αναπτύξει θέμα πάνω στον αρακά...στα Β δε συστήνεται, δεν τους κάνει καλό. Δεν ειναι φάρμακο για τα Β. Συνήθως η συμπεριφορά αυτή απ τη στιγμή που ολα είναι ένταξη στο ενυδρείο είναι λόγο ηλικίας. Επίσης η αλλαγή τροφής ίσως του επεσε βαρη. Θα συνιστούσα κάποια Αρτεμια κατεψυγμενη, αλάτι θαλασσινό για μερικες μερες και αν μετά από αυτό δεν δεις αλλαγη ισως καποια αγωγή οπως το paraguard Ξεχασαμε για την ηλικια.... 2 χρονια + ποιος ξερει πόσο ηταν, οταν το πηρε το παιδι. Μπορει να ειναι και ηλικια. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelo_95 11 Απριλίου 2020 Author #48 Share 11 Απριλίου 2020 πριν 7 ώρες, το μέλος natateo έγραψε: Για τα βακτηρια στην αλλαγη.... Τωρα, που εχεις θεμα-πρεπει να βαζεις στην αλλαγη (μεχρι να στρωσει καλα). Μετα δεν χρειαζεται. Πότε θα στρωσει; Θα μας το πουν οι μετρησεις νερου.Οταν θα εχεις ΝΗ3/4=0 και ΝΟ2=0 - τοτε. Νομιζω μια-δυο εβδομαδες το πολύ. Με εχεις μπρδεψει. Δηλ. το ενυδρειο αυτο ειναι καινουργιο και μονο το φιλτρο ηταν στρωμενο; Σε καθε περιπτωση πιο συχνες αλλαγες νερου θελει, μην ανακατευεις τον βυθο και ολα θα πανε καλα. P.S. το soil βγαζει πολλα θρεπτικα στο νερο τις πρωτες εβδομαδες, ανεβαζοντας αμμωνια. Ειναι φυσιολογικο. Σήμερα θα ξεκινήσω με τα βακτήρια. Αγόρασα της Seachem και βακτήρια και αντιχλώριο (Stability και Prime). Αγόρασα και μπλε φιλτράκι για να το αλλάξω. Παίζει ρόλο πόσο ενυδρειακό βαμβάκι θα έχει μέσα το φίλτρο? Δεν χωράνε όλα μαζί ? Το ενυδρείο το έχω 3 χρόνια και τον μονομάχο 2. Το φίλτρο που έχω τώρα το αγόρασα όταν έφτιαξα και το ενυδρείο (πριν 2 χρόνια) και το οποίο έστρωσα πριν το βάλω σε αυτό. Η μεταφορά στο καινούργιο έγινε με φάση τα άρθρα που γράφουν για μπόλι. Προφανώς το λάθος μου σε όλο αυτό είναι ο βυθός γιατί όπως είπα βάζω σκούπα. Το φίλτρο όποτε το ξεπλένω, το ξεπλένω σε νερό που μόλις έχω βγάλει από το ενυδρείο. πριν 3 ώρες, το μέλος panagiotis_dms έγραψε: Από την στιγμή που μετράς αμμωνία και νιτρώδη έστω κ αυτά τα 0,20-0,30 είναι προβληματικά. 1) Αν βάζεις σκούπα θέλει ένα γλύψιμο στην επιφάνεια και ρουφάς γιατί αν την βάλεις βαθιά ότι έχει μέσα το υπόστρωμα βγαίνει στο νερό. Εγώ προσωπικά δεν έβαλα ποτέ! 2) Πολλή προσοχή σε συντήρηση φίλτρου. Μία λάθος κίνηση και ξέπλυνες τα σφουγγάρια στη βρύση και μετά χαιρέτα την βιολογία. 3) Το φίλτρο δεν το είχα παρατηρήσει όταν συζητούσαμε για την τροφή και μου φαίνεται πολύ μικρό τουλάχιστον γι αυτήν τη ψαροσύνθεση (ευτυχώς με διόρθωσε η ναταλία). Η ροή μοντάρεται κ ας μην έχει ρυθμιστή ροής δεν είναι μεγάλο θέμα αυτό αλλά δηλαδή είναι μικρότερο κ από τον θερμοστάτη σου. Πόσο βιολογικό-σφουγγάρι-βαμβάκι χωράει εκεί μέσα τέλος πάντων? Καμιά φορά απορώ και με τους κατασκευαστές.... Εδώ δεν σε καταλαβαίνω. Το ενυδρείο αυτό τρέχει 2 χρόνια όπως είναι ή είχες τον μονομάχο 2 χρόνια σε άλλο ενυδρείο και έβαλες και το φίλτρο και τον μονομάχο σε αυτό? Μετά που θα κάνω πάλι αλλαγή θα το βγάλω μια φωτογραφία το φίλτρο να το δείτε. πριν 1 ώρα, το μέλος natateo έγραψε: Ξεχασαμε για την ηλικια.... 2 χρονια + ποιος ξερει πόσο ηταν, οταν το πηρε το παιδι. Μπορει να ειναι και ηλικια. Όταν τον είχα πάρει ήταν μικρούλης 3 εκατοστά περίπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelo_95 11 Απριλίου 2020 Author #49 Share 11 Απριλίου 2020 (edited) Έκανα και την αλλαγή με βακτήρια στο νερό αλλαγής και τα αποτελέσματα από τα τεστ είναι αυτά: Έβαλα και το νέο φίλτρο, έβγαλα και λίγο ενεργειακό βαμβάκι διαφορετικά δεν κλείνει. Αλλαγή να κάνω πάλι σε 2 μέρες και αν ναι πόσο? Έγινε επεξεργασία 11 Απριλίου 2020 - Angelo_95 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 11 Απριλίου 2020 #50 Share 11 Απριλίου 2020 Κανε μετρησεις και δες. Αν θα ειναι παλι μηδενικα, τοτε δεν χρειαζεται αλλαγη. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος