Popular Post Wind-sa 23 Μαρτίου 2020 Popular Post #1 Share 23 Μαρτίου 2020 Παιδιά, ανοίγω αυτό το θεμα με σκοπό να παρουσιάσουμε ενηλικους μονομάχους που πήραμε από δικες μας γέννες. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε τους γονείς και τι παιδιά έβγαλαν. Επίσης να κάνουμε ανταλλαγές αν κάποιος ενδιαφέρεται. Ξέρω ότι ειμαστε αρκετοί, αλλα για κάποιο λόγο αυτοί που κάνουν αναπαραγωγή κατά 80% δεν φαίνονται (δεν ανεβάζουν φωτό, δεν δείχνουν τα ψαρια τους, και ακόμα πιο δύσκολο τα μοιράζονται). Προσωπικά βρίσκω ενδιαφέρον να δω τι απογόνους πήρε ο καθένας από συγκεκριμένους γονείς. Έχω ενδιαφέρον να μάθω κατά ποσο βελτιώθηκε η ποιότητα στην δεύτερη η τρίτη γενιά. Και αλλα πολλά. Καταλαβαίνω ότι ίσος κάποιος δεν θα θέλει να μοιράσει τα μυστικά τους, αλλα ας να μοιράσει έστω και κάτι. Οποτε οποιος γουστάρει ας μας παρουσιάσεις μερικά ψαράκια του, λέγοντας 3 λόγια για αυτά. Να κάνω μια αρχή. Ένα από τα ζευγάρια που μου γέννησε προς το τέλος 2019 ήταν Dumbo HΜ. Τα έφερα από την Κύπρο. Θηλυκό ήταν πολύ μικρό fry και το αρσενικό σχετικά μεγάλο. Σε 8 μήνες όταν μεγάλωσε το θηλυκό τα ζευγάρωσα. Πήρα πολλά μικρά από τα οποια μεγάλωσαν επιτυχώς γύρο στα 180 ψαράκια. Είχα το μικρότερο ποσοστό θνησιμότητας και καθόλου Swim bladder με σχέση κάποιες άλλες γέννες. Παρουσιάζω γονείς και μερικά από τα παιδιά. Τα καλύτερα ψαρια είναι σε κανονικό τους μέγεθος 5 εκατοστών περίπου, υπάρχουν και λίγο μικρότερα. Επίσης σκοπεύω να ζευγαρώσω ξανά τους καλύτερους απογόνους μόλις ζεσταθεί ο καιρός. Θα είναι ενδιαφέρον να δω αν θα βελτιωθούν κάποια χαρακτηριστικα. Υπάρχουν μερικά ψαρια που είναι διαθέσιμα για ανταλλαγή με αλλα Βέττα (μέχρι τέλος Απριλίου φαντάζομαι). Μπας και θα φτιάξω κάποιο άλλο ζευγάρι που θα μου αρέσει. Οποτε θα χαρω πολύ να δω δικες σας αναπαραγωγικές επιτυχίες... 11 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 23 Μαρτίου 2020 #2 Share 23 Μαρτίου 2020 Πολύ ωραία πρωτοβουλία και θέμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleis Gry 23 Μαρτίου 2020 #3 Share 23 Μαρτίου 2020 @Wind-sa πειραζει να παρουσιασω απο platy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 23 Μαρτίου 2020 #4 Share 23 Μαρτίου 2020 πριν 47 λεπτά, το μέλος Kleis Gry έγραψε: @Wind-sa πειραζει να παρουσιασω απο platy καλά είναι να μην μπερδεύουμε τα θέματα αν θες άνοιξε θέμα και παρουσίασε τα πλάτυ σου. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 23 Μαρτίου 2020 #5 Share 23 Μαρτίου 2020 πολύ καλή πρωτοβουλία και εύχομαι να βρει ανταπόκριση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xristos Zagg 23 Μαρτίου 2020 #6 Share 23 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα στη παρέα....θελω να ρωτήσω εχω ενα μονομαχο σε μια πολύ μικρή μονομαχιερα...εχω ενα ενυδρείο 120 λιτρα και αυτή τη στιγμή εχει μόνο ενα γλυφτη μέσα...ειχα 2 γκάπυ 2 μολυ 4 νέον και το μονομαχο μαζί αλλα ηταν επιθετικός και τον έβγαλα...κατα καιρούς τα δαγκωνε και πέθαιναν...μπορω να τον ξαναβάλω μέσα και να τον συνδυάσω με κάποιο ειδος και ζουν αρμονικα;;;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wind-sa 24 Μαρτίου 2020 Author #7 Share 24 Μαρτίου 2020 Για Πλάτυ και για ερωτήσεις διαμονής και αναπαραγωγής μονομάχων πιστεύω υπάρχουν πιο κατάλληλα θέματα στο forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos nts 24 Μαρτίου 2020 #8 Share 24 Μαρτίου 2020 Όπως λέω και στις φώτο πρόσφατη γέννα με τα μικρά να είναι περίπου 2 μηνών με τους γονείς να είναι male plakat και female red dragon.. 6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakepanos 24 Μαρτίου 2020 #9 Share 24 Μαρτίου 2020 Πολυ ωραιο ποστ μπραβο που το σκέφτηκες,,θα ανεβασω και εγω φωτο απο τα δικα μου παιδια . 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakepanos 25 Μαρτίου 2020 #10 Share 25 Μαρτίου 2020 (edited) Έγινε επεξεργασία 25 Μαρτίου 2020 - snakepanos 4 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakepanos 25 Μαρτίου 2020 #11 Share 25 Μαρτίου 2020 (edited) πριν 14 ώρες, το μέλος snakepanos έγραψε: Αυτα ειναι τα παιδια μου ,,μητερα ,,πατερας και παιδια . Έγινε επεξεργασία 25 Μαρτίου 2020 - snakepanos Link to comment Share on other sites More sharing options...
farming again and again 25 Μαρτίου 2020 #12 Share 25 Μαρτίου 2020 πριν 20 ώρες, το μέλος panos nts έγραψε: Όπως λέω και στις φώτο πρόσφατη γέννα με τα μικρά να είναι περίπου 2 μηνών με τους γονείς να είναι male plakat και female red dragon.. Ο υιος... Των παραπανω...!! 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wind-sa 26 Μαρτίου 2020 Author #13 Share 26 Μαρτίου 2020 On 3/24/2020 at 11:32 PM, snakepanos said: Και εδώ μερικά ψαράκια του Παναγιώτη snakepanos απο πιο κοντά. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wind-sa 26 Μαρτίου 2020 Author #14 Share 26 Μαρτίου 2020 Θα σας παρουσιάσω ακόμα μια γεννα. Μπαμπάς Dumbo HM PK και μαμά PK ...και μάλλον φορείς γονιδιου διπλής ουράς (νομίζω φαίνεται στο Dorsal fin). Tότε δεν είχαμε βρει dumbo θηλυκιά). Και εδώ μερικά παιδιά τους 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wind-sa 26 Μαρτίου 2020 Author #15 Share 26 Μαρτίου 2020 (edited) Επίσης από γεννα αυτή πήρα μερικά ψάρια που φανερά ήταν φορείς διπλής ουράς. Σε κάποια φαινόταν ένα ελάττωμα στην ουρα αλλα στα περισσότερα φαινόταν ξεκάθαρα στο dorsal fin. [/url] [/url] [/url] Και ένα αρσενικό με στρογγυλή ουρα Έγινε επεξεργασία 26 Μαρτίου 2020 - Wind-sa 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gixxer 27 Μαρτίου 2020 #16 Share 27 Μαρτίου 2020 @Wind-sa τί όμορφη ιδέα! Δεν έχω προβεί σε αναπαραγωγές αλλά δεν μπορώ να μην θαυμάσω τα ψαράκια που παρουσιάζονται. Πολλά εξ' αυτών - τόσο δικά σου όσο και των @snakepanos και @panos ntsείναι πανέμορφα! Μπράβο σε όλους! 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wind-sa 8 Απριλίου 2020 Author #17 Share 8 Απριλίου 2020 (edited) E, αφού κανεις άλλος δεν μιλάει ..... θα ανεβάσω ακόμα μια αναπαραγωγή που έκανα πέρυσι με έναν Cooper Red Delta tail αρσενικό. Το ζευγάρωσα με δυο κόκκινα θηλυκά. Η μια ήταν αγορασμένη mat (μη iridiscent) Vail tail και η δεύτερη δικης μου εκτροφείς κόκκινη iridiscent combtail (από την γεννα που ανέφερα πιο πάνω). Από το μη iridiscent θηλυκό βγήκαν πολλά ψαράκια που ήταν πολύ σκούρα, δεν είχαν καθόλου γυάλισμα και με μια γρηγορη ματια (χωρίς επιπλέον φως) δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις εύκολα το χρώμα τους. Δεν εντυπωσιάστηκα και πολύ όμως ειταν ενδιαφέρον το πείραμα. Breeding 3 by windsa, on Flickr Από iridiscent θηλυκό με το ίδιο μπαμπά έχω πάρει πολύ όμορφα ψαράκια όσο αφορά το χρώμα. Είχαν υπέροχο γυάλισμα λόγο που πήραν και από τους δυο γονείς γονίδια για πλούσια μεταλλική στρώση ιριδοφορων κυτταρων. Οι ουρές τους μοιάζαν πιο πολύ με round tail η δέλτα. Breeding 5 by windsa, on Flickr Προσοχή: δεν μιλάω για εκθεσιακά standards και σχήμα του σώματος και τον πτερυγίων επειδή από αρχή τα ζευγάρια ήταν με διαφορετικό είδος ουράς και όχι πρώτης ποιότητας. Οποτε ήταν απλά για δοκιμη και για εμπειρία. Έγινε επεξεργασία 8 Απριλίου 2020 - Wind-sa 4 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wind-sa 21 Μαίου 2020 Author #18 Share 21 Μαίου 2020 Λέω να κανω κανένα post μπας και κάποιος θα μοιραστεί καμια φωτογραφία από τις αναπαραγωγές του. Εδώ είναι η πρώτη μου ανασχόληση με αναπαραγωγή μονομάχων από το 2010. Μάλιστα υπάρχει κάπου και το post σε αυτό το φόρουμ, αλλα δυστυχώς όλες οι φωτό (εκατονδάδες) χάθηκαν. Από τότε λοιπόν κόλλησα το μικρόβιο. Τα πρώτα μου Royal Blue Crowntail x Δέλτα tail. 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakepanos 31 Μαίου 2020 #19 Share 31 Μαίου 2020 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wind-sa 21 Δεκεμβρίου 2020 Author #20 Share 21 Δεκεμβρίου 2020 Aντε να σηκώσουμε λίγο το θέμα με την αναπαραγωγή. Για δείξτε τι ψαράκια ζευγαρώσατε τελευταία και τι απογόνους πήρατε. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλά καλά παιδάκια με υπέροχα ψαράκια εδώ. Από την πλευρά μου παρουσιάζω δυο γέννες από marble και koi που τρέχουν αυτή τη στιγμή. Να έχουμε καλές γιορτές με υγεία και πολλά χαμογελα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gixxer 21 Δεκεμβρίου 2020 #21 Share 21 Δεκεμβρίου 2020 Το marble κρατήθηκε από ότι βλέπω, πανέμορφα ψαράκια. Το koi... κράτησε αλλά έχασε σε χρώμα ή και το αντίστροφο... Να τα χαίρεσαι! Καλές γιορτές και σε εσένα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wind-sa 21 Δεκεμβρίου 2020 Author #22 Share 21 Δεκεμβρίου 2020 3 minutes ago, gixxer said: Το marble κρατήθηκε από ότι βλέπω, πανέμορφα ψαράκια. Το koi... κράτησε αλλά έχασε σε χρώμα ή και το αντίστροφο... Να τα χαίρεσαι! Καλές γιορτές και σε εσένα! Ευχαριστώ πολύ και σε σένα ότι επιθυμείς! Τα ψαράκια είναι δυομιση μηνών. Ακόμα μικρά, γύρο στα 2 εκατοστά. Οποτε δεν πήραν ακόμα τα τελικά τους χρώματα. Όλα τα marble γεννιούνται μονόχρωμα και στην πορεία γίνονται marble. Τα Koi (τα οποια και αυτά θεωρούνται Marble) από μονόχρωμα γίνονται πρώτα λευκα - διαφανες (Celophane) και μετά αρχίζουν να βάφονται με πιτσιλιές. Οποτε έχουμε δρόμο ακόμα. ))))) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος