Jump to content

Πρόβλημα με τον αριθμό των ψαριών του ενυδρείου

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Λοιπον πριν από μια εβδομάδα αγόρασα  ένα ενυδρείο sun sun hr-320 25 lt.

Επειδή παρόλο που είμαι αρχάριος αντιλαμβάνομαι ότι σε αυτό το μέγεθος δεν έχω πολλές επιλογές σε είδη ψαριών αλλά έχω και περιορισμό στον αριθμό των ψαριών όποτε επειδή ο υπάλληλος του pet shop μου πάσαρε 2 molly black 4 neon tetra 2 Platy 2 Ροδόστομους 5 zebra danio (το ένα με μεγαλύτερα πτερύγια ) 5 color widow tetra και 4 Γκάπυ, και τώρα που διάβασα ότι στα λίτρα μου μπαίνει ένας μονομάχος, όποτε τι κάνω σε τι ενυδρείο τα μεταφέρω;Τέλος μάλλον το μέγεθος του ενυδρείου θα φταίει αλλά μερικά ψάρια κρύβονται αρκετή ώρα πίσω από το φίλτρο ,αλλά όλα τρώνε και είναι ζωηρά.

ευχαριστώ 

Έγινε επεξεργασία - Konstantinos Ninos

πριν 8 λεπτά, το μέλος Konstantinos Ninos έγραψε:

Καλησπέρα,

Λοιπον πριν από μια εβδομάδα αγόρασα  ένα ενυδρείο sun sun hr-320 25 lt.

Επειδή παρόλο που είμαι αρχάριος αντιλαμβάνομαι ότι σε αυτό το μέγεθος δεν έχω πολλές επιλογές σε είδη ψαριών αλλά έχω και περιορισμό στον αριθμό των ψαριών όποτε επειδή ο υπάλληλος του pet shop μου πάσαρε 2 molly black 4 neon tetra 2 Platy 2 Ροδόστομους 5 zebra danio (το ένα με μεγαλύτερα πτερύγια ) 5 color widow tetra και 4 Γκάπυ, και τώρα που διάβασα ότι στα λίτρα μου μπαίνει ένας μονομάχος, όποτε τι κάνω σε τι ενυδρείο τα μεταφέρω;

ευχαριστώ 

Ωραιος ο υπάλληλος....! Πολυ μπερδεμενη η συνθεση για ένα ενυδρείο..... Κ πάλι επειδή όπως κ δη ποτέ πρεπει να βγουν από κει μέσα 100+ λίτρα στα σίγουρα 

Καλησπέρα Κωνσταντίνε και καλώς ήρθες!

Συμφωνώ και εγώ θές 100+ λίτρα και να διαλέξεις και τί ψάρια θα κρατήσεις γιατί είναι ασύμβατα μεταξύ τους

• Like 1

Μπορώ να πάρω δυο ενυδρεία αλλά πια πρέπει να χωρίσω από πια;και όταν λέμε ασύμβατα εννοούμε στις παραμέτρους του νερού ή ότι θα τσακωθούν;

Έγινε επεξεργασία - Konstantinos Ninos

Εγω θα χαρακτήριζα τον υπάλληλο απατεωνα. Δεν είναι μόνο λαθος η συνθεση και τα λιτρα, ειναι και λαθος ο αριθμος ανα ειδος. Τα μολυ πρεπει να ειναι 4 κατ ελαχιστο. 1 αρσενικό και 3 θιλυκα. Το ιδιο ισχυει για τα γκαπυ και τα πλατυ. Ολα τα αλλ ειναι κοπαδοψαρα αρα θελουμε 5 ή ιδανικά τουλαχιστον 7 απο το καθένα. Επισης το ενυδρειο υποθετω ειναι αστρωτο. Εγω λεω να του τα πας ολα πισω και να παρεις ενα μονομαχο. Και σε δεύτερο χρόνο παιρνεις οτι ενυδρείο θέλεις και το στηνεις σωστα απο την αρχη με οτι σου αρεσει. 

Έγινε επεξεργασία - Kostas Symeon
  • Like 2

Σκεφτόμουν να κρατήσω το μικρό ως γεννήστρα και να πάρω ένα άλλο γύρω στα 150 λίτρα και να βάλω λιγα περισσότερα από αυτά που είπες για να είναι σωστές η αναλογίες, για τώρα η μόνη σωστή αναλογία είναι τα γκαπυ που είναι τρία θηλυκά  ένα αρσενικό 

Φοβάμαι οτι και παλι δεν ταιριάζουν μεταξυ τους. Ισως τα κοπαδοψαρα να. μπορούν να μπουν σε ενα 150αρι αλλα τα υπολοιπα θελουν αλλες συνθηκες και πιθανον επίσης να υβριδισουν αν ειναι στο ιδιο ενυδρείο. 

Δεν ειμαι σίγουρος επισης αν προλαβαίνεις να στρωσεις νεο ενυδρείο και να επιζησουν οσα ψαρια εχεις τωρα σε αυτές τις συνθήκες. 

Έγινε επεξεργασία - Kosi
  • Like 1

Όταν λες δεν ταιριάζουν εννοείς θα τσακώνονται ή ότι το καθένα ζει με άλλες παραμέτρους νερού;; Επίσης άμα στρώσω νέο ενυδρείο που έχει και νερό του άλλου ενυδρείου με τα ίδια φίλτρα κλπ δεν θα μπορέσουν να προσαρμοστούν ;;

πριν 1 λεπτό, το μέλος Konstantinos Ninos έγραψε:

Όταν λες δεν ταιριάζουν εννοείς θα τσακώνονται ή ότι το καθένα ζει με άλλες παραμέτρους νερού;; Επίσης άμα στρώσω νέο ενυδρείο που έχει και νερό του άλλου ενυδρείου με τα ίδια φίλτρα κλπ δεν θα μπορέσουν να προσαρμοστούν ;;

Το νερό του άλλου ενυδρειου λογικά αυτη τν στιγμή είναι στν καλυτερη τοξικό... Δεν γίνεται μεγαλυτερο ενυδρείο με το ίδιο φίλτρο πχ... Γρήγορη λυση δεν υπάρχει... Πρέπει να τα γυρίσεις πισω ... Φτιάξε όμορφο  τ 25 αρι κ βαλε ενα  betta... Αν παλι θες φτιάξε δυο 50-60 κ πηγαινε παρε τα ίδια ψάρια 

Δεν ταιριαζουν σημαινει διαφορετικες συνθηκες. Δεν μπορεις να τα επιστρεψεις στο πετσοπ? 

Τα κοπαδοψαρα μαζι, ολα τα αλλα ιδανικα χωρια αν θες να τα χωρισεις

Δεν μπορώ να τα επιστρέψω, όποτε κοπαδοψαρα πια είναι σε ποσά λίτρα τα βάζω και πες μου άμα χρειάζεται να πάρω μερικά ακόμα για να είναι σωστή αναλογία και ότι δεν είναι κοπαδοψαρο το βάζω σε ένα άλλο 

πριν 5 λεπτά, το μέλος Konstantinos Ninos έγραψε:

Δεν μπορώ να τα επιστρέψω, όποτε κοπαδοψαρα πια είναι σε ποσά λίτρα τα βάζω και πες μου άμα χρειάζεται να πάρω μερικά ακόμα για να είναι σωστή αναλογία και ότι δεν είναι κοπαδοψαρο το βάζω σε ένα άλλο 

Αλλά δεν μπορείς να φτιάξεις κ σε χρόνο ντε τε ενυδρείο για να τα βάλεις μέσα... Ουτε εκεί μπορουν  να ζήσουν βέβαια που βρίσκονται 

Ωραία ποσό να περιμένω να στρώσει μόλις το φτιάξω και πως τα χωρίζω ;;

Σίγουρα υπάρχουν πιο έμπειροι από εμένα πάνω στο θέμα ενυδρείο , μα θα σου πω εγώ Τι έκανα.. εχω ενυδρειο μονο 5 μηνες αρα κι εγω απειρη ειμαι.τελος παντων Εγώ περίμενα 14 ημέρες χωρίς ψάρια μεσα στο ενυδρειο,με το φιλτρο να δουλευει κανονικα και έβαλα μέσα από την αρχή και 6 φυτά αληθινά! Το ενυδρείο μου είναι 50 λίτρο και αφού πέρασαν οι μέρες αυτές οι 14(έτσι με συμβούλεψαν από το πετ-σοπ!) υστερα ανα τρεις μερες επαιρνα και ψαρακια...κατι που δεν ήταν σωστό γιατί ανεβασε αμμωνία το νερό λόγω των ακαθαρσιων τους και της απότομης εισαγωγής ψαριών στο οικοσύστημα του ενυδρειου..επρεπε δηλαδη πιο αραιά να αγοραζω/βαζω ψαράκια..πχ 1-2 ψάρια ανά βδομάδα..?? Ο πωλητής στο πετ-σοπ που πηγες πολυ απατεωνας...ηθελε μονο να πουλησει χωρις να σεβαστει τα χρήματα σου αλλά το πιο βασικό δεν σεβάστηκε τα ψάρακια...κι εγώ την πάτησα έτσι.. μην σε στεναχωρει!ισως και ολοι μας στην αρχη...

Εγώ αν ήμουν στη θέση σου θα έπαιρνα ακόμα ένα εξοπλισμένο με από όλα(φίλτρο,θερμοστατη,λαμπα) ενυδρειο και θα περιμενα 14 ημερες...και υστερα θα χώριζα τα ψαράκια αναλόγως με τις απαιτήσεις τους...οπως ph κτλ.

Αυτο που κατάλαβα εγώ περί ενυδρειου είναι ότι δεν είναι απλό πραγματάκι...θέλει να αφιερώσεις χρόνο στο να ενημερωθείς καταρχήν και ύστερα στο να το συντηρησεις...Αλλά όταν βλέπεις αυτήν την ομορφιά! Αυτό το διαφορετικό, ξεχωριστό θέαμα μέσα στο σπίτι σου...στολίδι κανονικό!! ...Τότε ανταμείβονται οι κόποι σου και αρχίζεις να το λατρεύεις!....αν είπα κάτι λάθος παιδιά Συγνωμη αυτό εγώ επραξα και τώρα έγινα και "μαμα" και έχω πολύ γουστάρει! Η φύση είναι απίστευτη.. Μπορείτε να διορθώσετε αν κάτι δεν είναι σωστό,για να μην συνεχιστούν τα λάθη μου?

• Like 3
  • love 1

σαϊνι ο υπαλληλος...

μπερδεμενα ψαρια ,σε λαθος αριθμους, αλλα θελουν μαλακο νερο και αλλα βρυσης..

το καλυτερο λοιπον για σενα θα ηταν να κρατησεις 2 ή 3 ειδη το πολυ απο τα ψαρια που πανε καλα σε νερο βρυσης και τα αλλα να τα βγαλεις μια αγγελια , ωστε να βρουν ενυδρειο με σωστες συνθηκες και με ψαρια ιδιου ειδους. Αν απλως τα χωρισεις κι εχεις και στα 2 νερο βρυσης , δεν εχει καποιο νοημα.

νερο βρυσης black molly , Platy, zebra danio , Γκάπυ , σε σωστες ομαδες 5-6 απο το καθε ειδος τουλαχιστον (πιο πολλα θηλυκα στα ζωοτοκα) .. βεβαια με 4 ειδη σε ενα ενυδρειο θελεις πολλα λιτρα μιας και θα γεννανε συνεχεια.

επεξεργασμενο νερο (απο α/ο ή τυρφη) neon tetra , Ροδόστομοι , color widow tetra (τεχνιτα βαμμενα ψαρια , καλο ειναι τα μην τα αγοραζουμε) .. τα κοπαδοψαρα σε ομαδες 8+ ατομων απο το καθε ειδος.

• Like 1

Το νερό αυτό πως επεξεργάζεται ;;;

Μπορω να πάρω δυο ενυδρεία και να τα χωρίσω 

Με αντίστροφη οσμωση ή με τύρφη.. κάνε αναζήτηση στο φόρουμ για πληροφορίες..

Επίσης πριν απ' όλα θέλει πολύ διάβασμα στα άρθρα , ώστε να στήσεις σωστά το ενυδρείο

• Like 1

Μονομάχος ναι αρκεί να γίνει μία πατέντα ας μην επεκταθούμε σε αυτό όμως γιατί η ροή του είναι.... :ranting2:

Άθελα σου βέβαια αλλά έχεις πάει σε εναλλακτική μέθοδο στρωσίματος και αυτή είναι με ψάρια οπότε πας εδώ. Επίσης για γενικότερο διάβασμα εδώ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...