lula69 1 Ιανουαρίου 2020 #1 Share 1 Ιανουαρίου 2020 Καλησπερα παιδιά μετά από αρκετά χρονιά είπα να ασχοληθώ ξανά και να φτιάξω ένα ενυδρείο. Θα εκτιμηθούν ιδέες και παρατηρήσεις για τη βελτίωση του το ενυδρείο (ειναι το rio juwel 180 lt) για περισσότερα ρίξτε μια μάτια στο βίντεο που ετοίμασα? από εβδομάδα θα μπουν και Γαρίδες Neocaridina Mix Guppy Blue Moscow Male Golden Algae Eater Anubias hastifolia 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
corto maltese 1 Ιανουαρίου 2020 #2 Share 1 Ιανουαρίου 2020 (edited) Καλή χρονιά και καλή νέα αρχή στο χόμπι......back Έγινε επεξεργασία 1 Ιανουαρίου 2020 - corto maltese Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos nts 1 Ιανουαρίου 2020 #3 Share 1 Ιανουαρίου 2020 Καλή χρονιά και περιμενουμε να δούμε και άλλο υλικό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gixxer 2 Ιανουαρίου 2020 #4 Share 2 Ιανουαρίου 2020 Καλή Χρονιά! Ομορφο ήδη και θα δείξει περισσότερο μόλις φουντώσουν τα φυτά. Τα moscow είναι πολύ όμορφα και γενικά η ψαροσύνθεση που επέλεξες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis_dms 2 Ιανουαρίου 2020 #5 Share 2 Ιανουαρίου 2020 Καλή χρονιά! Το βίντεο αφορά το παλιό σου ενυδρείο? Αν ναι τότε γιατί δεν δοκιμάζεις κάτι καινούργιο ή κάποια διαφορετική ψαροσύνθεση? Τα λίτρα σου επιτρέπουν και άλλα είδη ψαριών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 2 Ιανουαρίου 2020 #6 Share 2 Ιανουαρίου 2020 Καλη χρονια! Εμφανιστικε και η κηπουρος . Το χαλικακι ειναι ακαταλληλο για φυτα και για γαριδες. Ειναι πολυ χοντρο και εχει αιχμηρες ακρες(ετσι φαινεται). Παρά , που τα φυτα σου δεν χρειαζονται υποστρωμα ( Hygrophila pinnatifida, ομως ειναι ενα φυτο που θελει λιγο παραπανω φως, λιπανση και CO2). Εγερια ειναι φυτο κρυου νερου.Με 26-27 βαθμους δεν θα αντεξει πολυ. Τα ψαρια ειναι ομορφα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lula69 2 Ιανουαρίου 2020 Author #7 Share 2 Ιανουαρίου 2020 πριν 8 ώρες, το μέλος panagiotis_dms έγραψε: Καλή χρονιά! Το βίντεο αφορά το παλιό σου ενυδρείο? Αν ναι τότε γιατί δεν δοκιμάζεις κάτι καινούργιο ή κάποια διαφορετική ψαροσύνθεση? Τα λίτρα σου επιτρέπουν και άλλα είδη ψαριών. ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά ,,, όχι ειναι το καινουριο πριν 5 ώρες, το μέλος natateo έγραψε: Καλη χρονια! Εμφανιστικε και η κηπουρος . Το χαλικακι ειναι ακαταλληλο για φυτα και για γαριδες. Ειναι πολυ χοντρο και εχει αιχμηρες ακρες(ετσι φαινεται). Παρά , που τα φυτα σου δεν χρειαζονται υποστρωμα ( Hygrophila pinnatifida, ομως ειναι ενα φυτο που θελει λιγο παραπανω φως, λιπανση και CO2). Εγερια ειναι φυτο κρυου νερου.Με 26-27 βαθμους δεν θα αντεξει πολυ. Τα ψαρια ειναι ομορφα! για το Hygrophila pinnatifida το παρατήρησα και εγώ ότι δυσκολεύετε τη μπορω να παρω για να το βοηθήσω ? η Εγερια πετάει συνεχεια καινουρια κλαδακια δεν πιανω 26- 27 στους 24 ειναι περίπου Link to comment Share on other sites More sharing options...
lula69 2 Ιανουαρίου 2020 Author #8 Share 2 Ιανουαρίου 2020 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 2 Ιανουαρίου 2020 #9 Share 2 Ιανουαρίου 2020 πριν 3 ώρες, το μέλος lula69 έγραψε: ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά ,,, όχι ειναι το καινουριο για το Hygrophila pinnatifida το παρατήρησα και εγώ ότι δυσκολεύετε τη μπορω να παρω για να το βοηθήσω ? η Εγερια πετάει συνεχεια καινουρια κλαδακια δεν πιανω 26- 27 στους 24 ειναι περίπου Απο φωτισμο τι υπαρχει; pinnatifida χρειαζεται CO2, μπορεις να δοκιμασεις Flourish Excel ή Easy life easy carbo ή καποιο αλλο σκευασμα με οργανικο ανθρακα. Απο λιπασματα εχεις καποια; και βγαλε green hair algae απο το ξυλο (ή με μια οδοντοβουρτσα ή με το χερι - απλα πιασε τα νηματα και βγαλε εξω) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lula69 2 Ιανουαρίου 2020 Author #10 Share 2 Ιανουαρίου 2020 (edited) πριν 24 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε: Απο φωτισμο τι υπαρχει; pinnatifida χρειαζεται CO2, μπορεις να δοκιμασεις Flourish Excel ή Easy life easy carbo ή καποιο αλλο σκευασμα με οργανικο ανθρακα. Απο λιπασματα εχεις καποια; και βγαλε green hair algae απο το ξυλο (ή με μια οδοντοβουρτσα ή με το χερι - απλα πιασε τα νηματα και βγαλε εξω) Απο φωτισμο t5 παίρνει φθορίου μια λευκή έχει και μια με ζεστό λευκό (κίτρινο ) κάτι παραπάνω δεν ξέρω νομίζω δεν ειναι ενυδρειακες co2 θα βάλω το συντομότερο ευχαριστώ για τις πρότασης θα ρώταγα από λίπασμα δεν έχω κάτι υπαρχει καποιο δοκιμασμένο ? αξιζει να πάρω κάτι τετοιο ? https://misirlis-aquarium.gr/30-eksoplismos/3696-tropica-plant-growth-co2-system-nano-5703249702005.html?skr_prm=WyI0MmNmMmQxZi05YWQyLTRhZmQtODU5ZC0xMWMyZWY1MzBjM2EiLDE1Nzc5OTE2MjY1NDMseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0 Έγινε επεξεργασία 2 Ιανουαρίου 2020 - lula69 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 2 Ιανουαρίου 2020 #11 Share 2 Ιανουαρίου 2020 πριν 16 λεπτά, το μέλος lula69 έγραψε: Απο φωτισμο t5 παίρνει φθορίου μια λευκή έχει και μια με ζεστό λευκό (κίτρινο ) κάτι παραπάνω δεν ξέρω νομίζω δεν ειναι ενυδρειακες co2 θα βάλω το συντομότερο ευχαριστώ για τις πρότασης θα ρώταγα από λίπασμα δεν έχω κάτι υπαρχει καποιο δοκιμασμένο ? αξιζει να πάρω κάτι τετοιο ? https://misirlis-aquarium.gr/30-eksoplismos/3696-tropica-plant-growth-co2-system-nano-5703249702005.html?skr_prm=WyI0MmNmMmQxZi05YWQyLTRhZmQtODU5ZC0xMWMyZWY1MzBjM2EiLDE1Nzc5OTE2MjY1NDMseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0 Τ5 πόσα watt ειναι; Γραφει πανω σε λαμπες (στην ακρη). Πόσο καιρο τις εχεις; Για μεγαλο ενυδρειο μονο 2kg μπουκαλα κανει. Το νανο ξεχνα. πχ https://www.greenaqua.gr/co2-dioxeidio/co2-set/πλήρες-σετ-co2-2kg-detail Βασικα δεν χρειαζεσαι CO2, αν θα βαλεις μονο ευκολα φυτα. Δες εδω- Link to comment Share on other sites More sharing options...
lula69 2 Ιανουαρίου 2020 Author #12 Share 2 Ιανουαρίου 2020 30 w ειναι οι λάμπες ειναι παλιές δε ξέρω παιζει ρολο ? δεν έχω τόσα χρηματα για το c02 που πρωτινές όποτε το αφήνω αλώστε μόνο για το pinnatifida θα έβαζα άπλα δεν θέλω να το χάσω ελπίζω με το Flourish Excel να συνέλθει Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 2 Ιανουαρίου 2020 #13 Share 2 Ιανουαρίου 2020 πριν 2 ώρες, το μέλος lula69 έγραψε: 30 w ειναι οι λάμπες ειναι παλιές δε ξέρω παιζει ρολο ? δεν έχω τόσα χρηματα για το c02 που πρωτινές όποτε το αφήνω αλώστε μόνο για το pinnatifida θα έβαζα άπλα δεν θέλω να το χάσω ελπίζω με το Flourish Excel να συνέλθει Λαμπες αλλαγη μπορει να θελουν (εγω κανω ανα 15-17 μηνες). Βαλε ανακλαστηρες και για ευκολα+μετρια φυτα φτανει. Εκτος απο Excel, παρε και ενα Seachem Flourish ( ή Easy life pro fito, ή Tropica premium nutrition) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lula69 3 Ιανουαρίου 2020 Author #14 Share 3 Ιανουαρίου 2020 ευχαριστώ για τη βοηθεια μολις πείρα Seachem Flourish Seachem Excel δεν εχω ιδέα ποσο πρεπει να ρίξω και καθε ποτε να τα ριξω μαζι πειραζει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 3 Ιανουαρίου 2020 #15 Share 3 Ιανουαρίου 2020 πριν 5 ώρες, το μέλος lula69 έγραψε: ευχαριστώ για τη βοηθεια μολις πείρα Seachem Flourish Seachem Excel δεν εχω ιδέα ποσο πρεπει να ρίξω και καθε ποτε να τα ριξω μαζι πειραζει ? Γινεται και μαζι. Πρωτα ριχνεις το ενα στη ροη του φιλτρο (οχι πανω στα φυτα), και σε 2 λεπτα το αλλο. Το Flourish φτανει και 2 φορες την εβδομαδα απο 2 ml, Excel καλυτερα καθε μερα , τοτε, που αναβει το φως στο ενυδρειο , δες δοσολογια εδω- https://www.seachem.com/flourish-excel.php περιπου βγαινει... 4ml καθε μερα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lula69 4 Ιανουαρίου 2020 Author #16 Share 4 Ιανουαρίου 2020 ok ευχαριστώ θα ανεβάσω φωτο ξανά σε καμιά βδομάδα αν έχω αλλαγές 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lula69 30 Ιανουαρίου 2020 Author #17 Share 30 Ιανουαρίου 2020 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lula69 30 Ιανουαρίου 2020 Author #18 Share 30 Ιανουαρίου 2020 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lula69 1 Φεβρουαρίου 2020 Author #19 Share 1 Φεβρουαρίου 2020 καλήμερα παιδιά εχετε να μου προτεινετε καποιο ψαράκι για τη δική μου συνθεσει? Γαρίδες Neocaridina Mix 5 Guppy 3 Golden Algae Eater 1 Ember Tetra 4 +6 μωρα? θα προτιμούσα κάτι μονο του οχι σε κοπάδι ** τα φυτα μετα τα Seachem Flourish Seachem Excel ειναι καταπράσινα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος