Jump to content

9 US Gallons

fotojohn

Recommended Posts

Καλησπέρα, η θολούρα προήλθε μόνη της... Μετά έκανα αλλαγή.. Δεν είχε γίνει τίποτα... 

Υποψιάζομαι το red sea no3-po4 υγρό για τις αλγες. 

Είναι το μόνο έξτρα που έπεσε στο ενυδρείο... Το ενυδρείο είναι σε άσχημη κατάσταση... Σταρ πολυπς ούτε 3να ανοιχτό για δείγμα δεύτερη μέρα τώρα... Έκανα και άλλη αλλαγή νερού και ένα καθαρισμό σε κυκλοφορητής φίλτρα κτλ.. Μετανιώνω και θυμώνω με τον εαυτό μου γιατι να αρχίσω να επεμβαίνω ενώ όλα κυλουσαν καλά.... Δεν έχω να κάνω κάτι άλλο... Υπομονή μόνο.... Και όπως εξελιχθεί... Fingers crossed 

πριν 19 ώρες, το μέλος fotojohn έγραψε:

Καλησπέρα, η θολούρα προήλθε μόνη της... Μετά έκανα αλλαγή.. Δεν είχε γίνει τίποτα... 

Υποψιάζομαι το red sea no3-po4 υγρό για τις αλγες. 

Είναι το μόνο έξτρα που έπεσε στο ενυδρείο... Το ενυδρείο είναι σε άσχημη κατάσταση... Σταρ πολυπς ούτε 3να ανοιχτό για δείγμα δεύτερη μέρα τώρα... Έκανα και άλλη αλλαγή νερού και ένα καθαρισμό σε κυκλοφορητής φίλτρα κτλ.. Μετανιώνω και θυμώνω με τον εαυτό μου γιατι να αρχίσω να επεμβαίνω ενώ όλα κυλουσαν καλά.... Δεν έχω να κάνω κάτι άλλο... Υπομονή μόνο.... Και όπως εξελιχθεί... Fingers crossed 

Nopox γιατί έβαλες???

21 hours ago, fishbone! said:

Nopox γιατί έβαλες???

...??? Είπα για να μειώσω τις αλγες με το νέο φωτισμό.... ??

πριν 36 λεπτά, το μέλος fotojohn έγραψε:

...??? Είπα για να μειώσω τις αλγες με το νέο φωτισμό.... ??

Καλό είναι να περιμένεις να δείξει τις πρώτες ενδείξεις ένα πρόβλημα πριν ξεκινήσεις τις ενέργειες για τη λύση του. 

Ανθρακα έχεις μέσα τώρα;

το νοποξ δεν είναι πανάκεια και ναι μπορεί να σου κάνει bloom η λάθος χρήση του...σε τι φάση είναι τώρα το ενυδρείο?

6 hours ago, sarados said:

Καλό είναι να περιμένεις να δείξει τις πρώτες ενδείξεις ένα πρόβλημα πριν ξεκινήσεις τις ενέργειες για τη λύση του. 

Ανθρακα έχεις μέσα τώρα;

Εχει αλλα νομιζω ηρθε η ωρα για αλλαγη ...

5 hours ago, dano23 said:

το νοποξ δεν είναι πανάκεια και ναι μπορεί να σου κάνει bloom η λάθος χρήση του...σε τι φάση είναι τώρα το ενυδρείο?

Σα να μου φανηκε αρκετα καλυτερη σημερα... βλεπουμε...

Το Nopox θα σου κανει ενα bloom όπως και σου εκανε, , αλλα πλέων αρχίζει η πτωτική φάση του βακτηριδιακού πληθυσμού αφου το σταμάτησες.  

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και ειναι ενα πάρα πολυ καλό προιόν, αλλα πρέπει να εχουν κάπως σταθεροποιηθεί οι τιμες των ΝΟ3/ΡΟ4 και μετά να το χρησιμοποιήσεις ακολουθώντας τις οδηγίες του. 

Σκέφτηκα να ρίχνω >1 μλ την εβδομάδα, τελείως συντηρητικά.... 

Η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη... Τα torch ξέρνανε κάθε μέρα μια καφέτιλα σαν ίνες, βλεννη.. Δεν ξέρω.. Τα ψάρια πάνε το φάνε.... Κυρίως το φτύνουν μετά.... Μήπως το φως είναι πολύ??? 

IMG_20210224_174432.jpg

Έγινε επεξεργασία - fotojohn

πριν 3 ώρες, το μέλος fotojohn έγραψε:

Σκέφτηκα να ρίχνω >1 μλ την εβδομάδα, τελείως συντηρητικά.... 

Η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη... Τα torch ξέρνανε κάθε μέρα μια καφέτιλα σαν ίνες, βλεννη.. Δεν ξέρω.. Τα ψάρια πάνε το φάνε.... Κυρίως το φτύνουν μετά.... Μήπως το φως είναι πολύ??? 

IMG_20210224_174432.jpg

Να ριχνεις ΝΟΡΟΧ <1 μλ την εβδομάδα?  

Εγω προτείνω , επειδη ειναι κρίμα τα ζωντανά αλλα και η τσέπη σου, να κανεις λιγο υπομονη 2-3 μηνες, να δεις που κυμαίνονται ΡΟ4 και ΝΟ3, και αν ειναι τιμές τύπου ΝΟ3 30 και ΡΟ4 0,2  να δοκιμάσεις το NOPOX αφου το εχεις στα χέρια σου, με επακριβώς τις οδηγίες που αναφέρουν. 

Το να ρίξεις <1 μλ / εβδομάδα το ποιο πιθανόν ειναι να μην δεις καμια διαφορα και να καταναλώσεις το ΝΟΡΟΧ χωρίς λόγω(πεταμενα λεφτά)  

Παρόλα αυτά όμως αν θες να το κάνεις με όποιο κοστος και ρίσκο εχει , φυσικά και να το κάνεις γιατι ειναι δικό σου το ενυδρείο και εσυ αποφασίζεις για την πορεία του. 

Εδω στο φόρουμ απλα όλοι λέμε την άποψή μας αν θα ήμασταν στην θέση σου. Το τι θα γίνει πράξη εισαι εσυ αυτός που θα το αποφασίσει :) 

• Like 1

Αν είναι καφέ χρώμα η βλέννα ξερνάνε το φαι μάλλον είναι πολύ. Αν είναι διάφανη είναι απο στρες συνήθως αυτή βγάζουν όταν τις βγάλεις έξω από το νερό η τις κόψεις για frag.

Οι ephyllia δεν θέλουν πολύ φως ούτε πολύ δυνατή ροή παντως

Ρε συ Γιάννη όλο αυτό στον βράχο star polyps είναι όλος ο βράχος?

Θα έχεις πρόβλημα σε λίγο. 

Κάνε κάτι τώρα γιατί θα γίνει λιβάδι το ενυδρείο!

Αυξάνεται σαν pest και θα στα φαει όλα!

40 minutes ago, submarine1981 said:

Να ριχνεις ΝΟΡΟΧ <1 μλ την εβδομάδα?  

Εγω προτείνω , επειδη ειναι κρίμα τα ζωντανά αλλα και η τσέπη σου, να κανεις λιγο υπομονη 2-3 μηνες, να δεις που κυμαίνονται ΡΟ4 και ΝΟ3, και αν ειναι τιμές τύπου ΝΟ3 30 και ΡΟ4 0,2  να δοκιμάσεις το NOPOX αφου το εχεις στα χέρια σου, με επακριβώς τις οδηγίες που αναφέρουν. 

Το να ρίξεις <1 μλ / εβδομάδα το ποιο πιθανόν ειναι να μην δεις καμια διαφορα και να καταναλώσεις το ΝΟΡΟΧ χωρίς λόγω(πεταμενα λεφτά)  

Παρόλα αυτά όμως αν θες να το κάνεις με όποιο κοστος και ρίσκο εχει , φυσικά και να το κάνεις γιατι ειναι δικό σου το ενυδρείο και εσυ αποφασίζεις για την πορεία του. 

Εδω στο φόρουμ απλα όλοι λέμε την άποψή μας αν θα ήμασταν στην θέση σου. Το τι θα γίνει πράξη εισαι εσυ αυτός που θα το αποφασίσει :) 

Δε θα διαφωνήσω... Το πήρα λόγω της αλγης που μου είχε βγάλει, αλλά γενικά είμαι κατά.... Γιατί τώρα ενάμιση χρόνο που έτρεχε δεν είχα θέμα... 

23 minutes ago, michalos said:

Αν είναι καφέ χρώμα η βλέννα ξερνάνε το φαι μάλλον είναι πολύ. Αν είναι διάφανη είναι απο στρες συνήθως αυτή βγάζουν όταν τις βγάλεις έξω από το νερό η τις κόψεις για frag.

Οι ephyllia δεν θέλουν πολύ φως ούτε πολύ δυνατή ροή παντως

Καφέ είναι... Οπότε λες να μειώσω φωτισμό ε? Ένταση και όχι περίοδο... 

13 minutes ago, fishbone! said:

Ρε συ Γιάννη όλο αυτό στον βράχο star polyps είναι όλος ο βράχος?

Θα έχεις πρόβλημα σε λίγο. 

Κάνε κάτι τώρα γιατί θα γίνει λιβάδι το ενυδρείο!

Αυξάνεται σαν pest και θα στα φαει όλα!

?? Για αρχή... Φώτης, όχι Γιάννης ?

Ναι είναι σταρ πολυπς.. Αν πχ πάει προς την εφυλια ή την ανεμώνη θα τα πνιξει/πεθανει...???? Γιατί γενικά θα ήθελα να γίνει λιβάδι... 

πριν 18 ώρες, το μέλος fotojohn έγραψε:

?? Για αρχή... Φώτης, όχι Γιάννης ?

Ναι είναι σταρ πολυπς.. Αν πχ πάει προς την εφυλια ή την ανεμώνη θα τα πνιξει/πεθανει...???? Γιατί γενικά θα ήθελα να γίνει λιβάδι... 

Σορρυ Φώτη!

Θα πνίξει τα πάντα....

Άφησε σε απόσταση τον βράχο με τα σταρ από τα άλλα βράχια. 

Αν ακουμπάνε τα βράχια μεταξύ τους θα προχωρήσει και στα άλλα. 

19 minutes ago, fishbone! said:

Σορρυ Φώτη!

Θα πνίξει τα πάντα....

Άφησε σε απόσταση τον βράχο με τα σταρ από τα άλλα βράχια. 

Αν ακουμπάνε τα βράχια μεταξύ τους θα προχωρήσει και στα άλλα. 

Ακουμπάνε... Από την κάτω μεριά.... Θα επεκταθεί λες και έτσι...από τη κάτω μεριά που δεν έχει φως....??? Δε νομίζω ότι μπορώ να κάνω κάτι πάρα να βουρτσισω με οδοντοβουρτσα όταν δω να πλησιάζει εκεί που δε θέλω... Ιδανικά θα ήθελα να γεμίσει όλη η πλατη

Η ανεμώνη φούσκωσε πάρα πολύ σήμερα η μισή.. ... Πρώτη φορά έτσι... 

IMG_20210225_163335.jpg

IMG_20210225_162124.jpg

• Like 1

Στρώνουν όλα πάλι μου φαίνεται.

Με τον greenstar ξεκίνα να κάνεις επεμβάσεις γιατι κυριολεκτικά μεγαλώνει πάνω στα άλλα κοράλλια αν ξεφύγει. Και για από κάτω που λες η αντανάκλαση και μόνο του φτάνει για να επεκταθεί και στη σκιά.

• Like 1

Δεν ξέρω αν τα λευκα φώτα βοηθάνε ή όχι... Εμένα νομίζω όμως με βοηθάνε... 

Τσέκαρα στο ίντερνετ για το φωτιστικό αρκετά... Και βρίσκω 100% μπλε με 60% τα λευκά... 

Το έχω έτσι τις τελευταίες ημέρες... Και τα βλέπω πιο τούμπανο.. Θα μου πεις τώρα οι αλγες..... Δεν ξέρω... 

IMG_20210226_174816.jpg

IMG_20210226_175201.jpg

Έγινε επεξεργασία - fotojohn
  • Like 1

Με αυτή την αναλογία δεν είναι για αλγες !

2 προς 1 Σωστά!

Όμως η αλγες ΔΕΝ είναι αποτέλεσμα ΜΟΝΟ φωτισμού !

• Like 2

14 hours ago, fishbone! said:

Με αυτή την αναλογία δεν είναι για αλγες !

2 προς 1 Σωστά!

Όμως η αλγες ΔΕΝ είναι αποτέλεσμα ΜΟΝΟ φωτισμού !

Με το παλιο που δεν εχει σκαλες.... δεν ειχα αλγες... βγηκαν με το καινουργιο για αυτο και μειωσα...αλλα χωρις λευκο δε βλεπω τα κοραλλια να φουσκωνουν... οποτε συνεχιζω και βλεπω.... παντως ως τωρα δε βλεπω κατι...

πριν 4 ώρες, το μέλος fotojohn έγραψε:

Με το παλιο που δεν εχει σκαλες.... δεν ειχα αλγες... βγηκαν με το καινουργιο για αυτο και μειωσα...αλλα χωρις λευκο δε βλεπω τα κοραλλια να φουσκωνουν... οποτε συνεχιζω και βλεπω.... παντως ως τωρα δε βλεπω κατι...

Φώτη δεν υπάρχει φάσμα χωρίς λευκό.

Μπορεί να λέμε ότι το μπλε θέλουμε όμως το ηλιακό φάσμα είναι διαφορετικό.  Ανάλογα με το βάθος διαπερνά διαφορετικό φάσμα. 

Όσο πιο βαθιά μένει το μπλε !

Όμως τα κοράλλια επιφάνειας???

Άρα όλα χρειάζονται!

• Like 1

Κανω το σταυρό μου... 

Εδώ τα λένε οι γειτονισσες... ?Ακουμπάγαανε συχνά αλλά βλέπω την ανεμώνη να υποχωρεί... Έκανε πιο δεξιά... 

IMG_20210301_203328.jpg

IMG_20210303_202800.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...