Discos 17 Μαίου 2007 #26 Share 17 Μαίου 2007 Στην τελευταια μου αλλαγη που εκανα, για πρωτη φορα χρησιμοποιησα Reef Crystals να δω τι λεει σαν αλατι. Ειχα ακουσει αρκετα θετικα σχολια αλλα περιεργος και αρκετα αρνητικα. Οποτε ηθελα να δω τι λεει. Προσωπικα...δεν μου αρεσε καθολου. Απο τιμες καλα τα πηγε, απο διαλυτοτητα παλι καλα τα πηγε αλλα μεχρι εκει.. Το redox πηρε τα κατω του απο 450 σε 150 αμεσα. Τα κοραλια δεν εδειξαν οτι τους αρεσε, δεν ειδα καποιο φρεσκαρισμα, τιποτα. Σαν να μην εκανα αλλαγη νερου ηταν. Η ολη αισθηση δεν μου αρεσε στο ενυδρειο σαν εικονα που το γνωριζω. Ενω το παραλογο ηταν οτι τις επομενες 2 ημερες ειδα για πρωτη φορα κυανοβακτηριο σε καποια σημεια στο ενυδρειο!!! Κατι πρεπει να παιζετε με τα ιχνοστοιχεια που εχει σαν αλατι. Μαλλον καποια συγκεκριμενα ξευευγουν τοσο πολυ που καταντανε ή τοξικα ή περισευουν και ηδου οι συνθηκες για το κυανοβακτηριο. Μετα απο αυτη τη δοκιμη εκτιμησα ακομα περισοτερο τα γνωστα αλατακια που μου δουλευουν καλα. θα γυρισω στις ριζες. Δηλαδη Tropic Marin & Kent οπου ολα καλα και τα κοραλακια μου το εκτιμουν ιδιαιτερα.. Καποιες εκπληκτικς μετρησεις και τεστ και συνδιασμενες με εργαστηριακες μετρησεις ειναι οι παρακατω. Δειτε πως σε καποια αλατια οι τιμες σε καποια ιχνοστοιχεια ή ειναι στο θεο, ή ειναι στα ταρταρα. Οπως και πολλες αλλες λεπτομερειες που δειχνουν ποσο τοξικα ή οχι ειναι καποια αλατια για τους οργανισμους που φιλοξενουμε.. Θα ηθελα την γνωμη σας καθως τα βρισκω πολυ ενδιαφερων!! http://www.advancedaquarist.com/2005/11/aafeature1 Και διαβαστε και αυτο το πολυ ενδιαφερων αρθρο του Guru Ph. D. Ronald L. Shimek, The Toxicity of Some Freshly Mixed Artificial Sea Water. (A Bad Beginning For A Reef Aquarium) http://www.reefkeeping.com/issues/2003-03/...ature/index.php Υστ. Ενα απο τα παραδειγματα που βλεπουμε, ειναι οτι το Instant Ocean ειναι ενα κατα τα αλλα, απαραδεκτο αλατι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pomacanthus 3 Ιουνίου 2007 #27 Share 3 Ιουνίου 2007 Καλάααα Μόνο 40 άτομα βάζουν αλάτι στο ενυδρείο τους. Για ψηφίστε !!! Εγώ χρησιμοποιώ φυσικό Θαλασσινό νερό Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristosdlz 8 Οκτωβρίου 2007 #28 Share 8 Οκτωβρίου 2007 Tropic Marin Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΖΗΣΗΣ 9 Οκτωβρίου 2007 #29 Share 9 Οκτωβρίου 2007 Και εγώ TROPIC MARIN Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos 9 Οκτωβρίου 2007 #30 Share 9 Οκτωβρίου 2007 Εγω χρησιμοποιησα το Crystal Sea Marine Mix ωστοσο δεν μπορω να γραψω τη γνωμη μου μιας και ειναι το πρωτο και μοναδικο αλατι που εχω χρησιμοποιησει εως τωρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos 5 Νοεμβρίου 2007 #31 Share 5 Νοεμβρίου 2007 Εγω χρησιμοποιησα το Crystal Sea Marine Mix ωστοσο δεν μπορω να γραψω τη γνωμη μου μιας και ειναι το πρωτο και μοναδικο αλατι που εχω χρησιμοποιησει εως τωρα. Τελικα αυτο που χρησιμοποιω εγω ειναι αυτο που προτεινει ο Ρον Σιμεκ σε ενα απο τα τελευταια ποστ στο Νικο Ψαλτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 18 Δεκεμβρίου 2007 #32 Share 18 Δεκεμβρίου 2007 Αρκετα ενδιαφερον: Feature Article: Inland Reef Aquaria Salt Study, Part I Και για οσους θελουν απευθειας τα πορισματα: Feature Article: Inland Reef Aquaria Salt Study Part II Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 4 Ιανουαρίου 2008 #33 Share 4 Ιανουαρίου 2008 Αρκετα ενδιαφερον: Feature Article: Inland Reef Aquaria Salt Study, Part I Και για οσους θελουν απευθειας τα πορισματα: Feature Article: Inland Reef Aquaria Salt Study Part II Ωραία τα άρθρα που μας επισυνάπτεις. Έβγαλες κάποιο συμπέρασσμα για το ποιο είναι το καλύτερο αλάτι από τα αναφερόμενα στη σύγκριση??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 1 Φεβρουαρίου 2008 #34 Share 1 Φεβρουαρίου 2008 Το συμπερασμα που εβγαλα ειναι οτι ολα τα αλατια απεχουν πολυ απο το νερο της θαλασσας. Υπαρχουν καποια ομως που κανουν καλυτερη δουλεια απο αλλα. Καποια συμπερασματα τα εβγαλα αλλα ειναι υποκειμενικα. Δεν μενει παρα να δοκιμασω αυτα που πιστευω πως ειναι καλυτερα με βαση αυτα που εχω διαβασει. Εχει γινει μια ερευνα S-15 Report για αλατια που πολυ θα ηθελα να διαβασω αλλα δεν την βρισκω (Ακομα). Δειτε και αυτα: http://www.aquacraft.net/sp0003.html http://www.aquacraft.net/s9911.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 1 Φεβρουαρίου 2008 #35 Share 1 Φεβρουαρίου 2008 και εγώ το ίδιο έχω καταλάβει .. θα έχει ενδιαφέρον αυτή η έρευνα .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 5 Φεβρουαρίου 2008 #36 Share 5 Φεβρουαρίου 2008 Απ οτι διαβασα ειναι του 93 η ερευνα αρα και λιγο παλαια αλλα θα ειχε ενδιαφερον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 20 Ιουνίου 2008 #37 Share 20 Ιουνίου 2008 Για δείτε και αυτό. http://www.aquariumwatertesting.com/AWT_Sa...alysis_0208.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 22 Ιουνίου 2008 #38 Share 22 Ιουνίου 2008 Για δείτε και αυτό. http://www.aquariumwatertesting.com/AWT_Sa...alysis_0208.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 16 Ιουλίου 2008 #39 Share 16 Ιουλίου 2008 Χρησιμοποιησα της KENT ευκολο,διαλυετε ευκολα και γρηγορα και παρεχει σωστες τιμες πρωσοπικη αποψη παντα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sparos 31 Αυγούστου 2008 #40 Share 31 Αυγούστου 2008 χρησιμοποιησα αλατι της SERA (αρχαριος βλεπετε, οτι μου εδιναν επαιρνα) μια εβδομαδα με δυο αντλιες συνολο 2200 λ και δεν διαλυοταν με τιποτα. τωρα πηρα TCM. θα δειξει JD Sparos Link to comment Share on other sites More sharing options...
banik 31 Οκτωβρίου 2008 #41 Share 31 Οκτωβρίου 2008 εγω εβαλα της preis κ διαλυθηκε γρηγορα μπορω να πω. αλλα την επομενη παμε για tropic marin, δεν ειναι τυχαιο που το χρησιμοποιουν οι περισσοτεροι Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 31 Οκτωβρίου 2008 #42 Share 31 Οκτωβρίου 2008 Tropic marin :chair: Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexandraT 8 Νοεμβρίου 2008 #43 Share 8 Νοεμβρίου 2008 Dupla Marin, το γνωρίζετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 10 Νοεμβρίου 2008 #44 Share 10 Νοεμβρίου 2008 Παιδιά χθές στην αλλαγή νερού που έκανα περίπου 15% χρησιμοποίησα γιά πρώτη φορά αλάτι της Coral Marine.....διαλύθηκε σε δευτερόλεπτα...δεν το πίστευαν τα μάτια μου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 10 Νοεμβρίου 2008 #45 Share 10 Νοεμβρίου 2008 μήπως έκανες μετρήσεις σε alkalinity , calcium , magnesium ,ph ? προσπάθησε να το θυμηθείς την επόμενη φορά ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 10 Νοεμβρίου 2008 #46 Share 10 Νοεμβρίου 2008 μήπως έκανες μετρήσεις σε alkalinity , calcium , magnesium ,ph ? προσπάθησε να το θυμηθείς την επόμενη φορά ! Οχι δεν έκανα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΖΗΣΗΣ 11 Νοεμβρίου 2008 #47 Share 11 Νοεμβρίου 2008 Tropic marin και kent Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 11 Νοεμβρίου 2008 #48 Share 11 Νοεμβρίου 2008 Εχει δοκιμασει κανεις αυτο? http://www.theaquariumsolution.com/?q=node/405 Υποτιθεται ειναι με solar evaporative process, οπου εξατμιζεται το νερο της θαλασσας και μενει το αλατι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 11 Νοεμβρίου 2008 #49 Share 11 Νοεμβρίου 2008 η deltec είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εταιρία με πολύ επιθετικό marketing .. πιθανότατα εξυπηρετεί μόνο λόγους εντυπωσιασμού .. δεν μπορώ όμως να μιλήσω με βεβαιότητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmidis 13 Δεκεμβρίου 2008 #50 Share 13 Δεκεμβρίου 2008 παντος μου ειπαν οτι το tropic marin pro δεν μπορεις να το αλαξεις εν καιρο γιατι δημιουργουνται προβληματα ειναι οντος ετσι?εγω βαζω της seachem . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος