corto maltese 21 Οκτωβρίου 2019 #51 Share 21 Οκτωβρίου 2019 το prime ειναι αντιχλωριο (αυτο εχω και εγω) και το πιο διαδομένο, και το αλλο ειναι βακτηρια γνωστης εταιρειας. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 21 Οκτωβρίου 2019 #52 Share 21 Οκτωβρίου 2019 Το prime ναι, το άλλο τί είναι,βακτήρια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
corto maltese 21 Οκτωβρίου 2019 #53 Share 21 Οκτωβρίου 2019 Ετσι λεει το κουτι, τωρα αν ειναι starter ή για διατηρηση δεν ξερω, αλλα τα βλεπω στα ραφια αυτη την εταιρεια. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 21 Οκτωβρίου 2019 #54 Share 21 Οκτωβρίου 2019 Αν "έχει πολλά και του περισσεύουν" ίσως να εννοεί σε στικς.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 22 Οκτωβρίου 2019 #55 Share 22 Οκτωβρίου 2019 πριν 9 ώρες, το μέλος Angelikigp έγραψε: Βακτηριακή έξαρση απο τι προκαλείται; Εχεις νεο ενυδρειο με ελλιπή βιολογια, οταν δεν υπαρχουν αρκετα καλα βακτηρια,τοτε τα κακα+ινφουσορια κανουν party Σκευασματα με βακτηρια ενυδρειου βοηθανε. Αλλαγες νερου μην κανεις υπερβολικα συχνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelikigp 22 Οκτωβρίου 2019 Author #56 Share 22 Οκτωβρίου 2019 Χτες μετά απο πολύ συζήτηση εδώ και στην ομάδα του fb πήρα την απόφαση να δώσω τα χρυσόψαρα κάπου που θα είναι καλύτερα απο άποψη λίτρων. Στην θέση τους να μπει ο μονομάχος μου που τώρα εινΑι στα 16 λίτρα Να φύγει η πλαστικούρα κ να βάλω αληθινά φυτά κτλ Sent from my iPhone using Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelikigp 22 Οκτωβρίου 2019 Author #57 Share 22 Οκτωβρίου 2019 Με λίγα λόγια.. δεν χάσατε τον χρόνο σας χθες και σας ευχαριστώ όλους πάρα μα πάρα πολύ για τον χρόνο που μου διαθέσατε!! [emoji3590][emoji3590][emoji3590]Sent from my iPhone using Tapatalk 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Φρου Φρου 22 Οκτωβρίου 2019 #58 Share 22 Οκτωβρίου 2019 Όλα τα παιδιά εδώ θα είναι πάντα πρόθυμα να σε βοηθήσουν σε ότι χρειαστείς... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 22 Οκτωβρίου 2019 #59 Share 22 Οκτωβρίου 2019 μέσα σε λίγες ώρες γράψατε 3 σελίδες για αυτό θα κάνω μια ανασκόπηση 1 προς στιγμή τα χρυσόψαρα είναι οκ αλλά σύντομα θα θέλουν ένα μεγαλύτερο ενυδρείο, θέλω να πως πως όσο είναι μικρά μπορείς να τα κρατήσεις αλλά θα πρέπει να αποφασίσεις σύντομα αν θα τα δώσεις ή αν θα πάρεις μεγαλύτερο ενυδρείο. Τώρα ιστορίες του τύπου ένας γνωστός- φίλος κτλ κράτησε χρυσόψαρο 8 χρόνια σε μια γυάλα ναι υπάρχουν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό. 2. Η θολότητα του νερού μπορεί να οφείλετε και σε έξαρση βακτηριων και όσο αλλάζεις νερό δίνεις στα βακτήρια νέα τροφή να αναπτυχθούν. Ερώτηση όταν αλλάζεις νερό σε πόση ώρα ξανά θολώνει; 3. σε συνιστώ να πάρεις ένα κερατόφυλο είναι ένα ζωντανό εύκολο φυτό που η δουλειά του είναι να μεγαλώνει σαν τρελό αν βρει επιβαρυμένο νερό. εν ολίγης θα σε βοηθήσει πολύ στο να κρατά το ενυδρείο σου καθαρό. Απλά θέλει μια χ΄ ποσότητα σε φως. και τέλος καλός ήρθες στο φόρουμ μας/σας 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelikigp 22 Οκτωβρίου 2019 Author #60 Share 22 Οκτωβρίου 2019 Όλα τα παιδιά εδώ θα είναι πάντα πρόθυμα να σε βοηθήσουν σε ότι χρειαστείς...[emoji6] Χάρηκα πολύ που σας βρήκα σας το ανέφερα; Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Φρου Φρου 22 Οκτωβρίου 2019 #61 Share 22 Οκτωβρίου 2019 (edited) Μόλις τώρα, το μέλος Χρήστος έγραψε: μέσα σε λίγες ώρες γράψατε 3 σελίδες Τι να κάνουμε, πέσαμε σε κελεπούρι γείτονα... Μόλις τώρα, το μέλος Angelikigp έγραψε: Χάρηκα πολύ που σας βρήκα σας το ανέφερα; Κι εμείς χαιρόμαστε που σ' έχουμε στην παρέα μας... Έγινε επεξεργασία 22 Οκτωβρίου 2019 - Φρου Φρου 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 22 Οκτωβρίου 2019 #62 Share 22 Οκτωβρίου 2019 Καλώς ήρθες γράψαμε? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelikigp 22 Οκτωβρίου 2019 Author #63 Share 22 Οκτωβρίου 2019 μέσα σε λίγες ώρες γράψατε 3 σελίδες για αυτό θα κάνω μια ανασκόπηση 1 προς στιγμή τα χρυσόψαρα είναι οκ αλλά σύντομα θα θέλουν ένα μεγαλύτερο ενυδρείο, θέλω να πως πως όσο είναι μικρά μπορείς να τα κρατήσεις αλλά θα πρέπει να αποφασίσεις σύντομα αν θα τα δώσεις ή αν θα πάρεις μεγαλύτερο ενυδρείο. Τώρα ιστορίες του τύπου ένας γνωστός- φίλος κτλ κράτησε χρυσόψαρο 8 χρόνια σε μια γυάλα ναι υπάρχουν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό. 2. Η θολότητα του νερού μπορεί να οφείλετε και σε έξαρση βακτηριων και όσο αλλάζεις νερό δίνεις στα βακτήρια νέα τροφή να αναπτυχθούν. Ερώτηση όταν αλλάζεις νερό σε πόση ώρα ξανά θολώνει; 3. σε συνιστώ να πάρεις ένα κερατόφυλο είναι ένα ζωντανό εύκολο φυτό που η δουλειά του είναι να μεγαλώνει σαν τρελό αν βρει επιβαρυμένο νερό. εν ολίγης θα σε βοηθήσει πολύ στο να κρατά το ενυδρείο σου καθαρό. Απλά θέλει μια χ΄ ποσότητα σε φως. και τέλος καλός ήρθες στο φόρουμ μας/σας 1. Αυτή την προσέγγιση ομολογώ δεν την περίμενα! Ερώτηση... στα 45 λίτρα τελικά ποσά χρυσόψαρα ιδανικά; 1; Ή ίσως δυο max? Το ρωτώ μήπως γλύτωσω την απογοήτευση των μικρών, αλλά φυσικά δεν θα βάλω πάνω απο την σωστή μεταχείριση των ψαριών αυτο.. 2. Χμ.. λογικό μου ακούγεται... απο χθες που το άλλαξα με άλλο αντί χλώριο κ άλλα βακτήρια (prime κ microbacter 7) η εικόνα ειναι πολύ πολύ καλύτερη απο αυτο που ποσταρα. 3. Οπωσδήποτε θα πρέπει να βάλω φυτό κ να πετάξω πλαστικούρες αυτο ειναι στα to do! Έχει λάμπα το ενυδρείο όποτε αυτο δεν θα ειναι θέμα Χίλια ευχαριστώ Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelikigp 22 Οκτωβρίου 2019 Author #64 Share 22 Οκτωβρίου 2019 Κι εμείς χαιρόμαστε που σ' έχουμε στην παρέα μας...[emoji4]Κελεπούρι απο τα λίγα την τύχη μου μέσα Χαχαχ Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelikigp 22 Οκτωβρίου 2019 Author #65 Share 22 Οκτωβρίου 2019 Καλώς ήρθες γράψαμε? Εσείς συγκεκριμένα όχι [emoji39][emoji38]Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vou 22 Οκτωβρίου 2019 #66 Share 22 Οκτωβρίου 2019 πριν 47 λεπτά, το μέλος Angelikigp έγραψε: 1. Αυτή την προσέγγιση ομολογώ δεν την περίμενα! Ερώτηση... στα 45 λίτρα τελικά ποσά χρυσόψαρα ιδανικά; 1; Ή ίσως δυο max? Το ρωτώ μήπως γλύτωσω την απογοήτευση των μικρών, αλλά φυσικά δεν θα βάλω πάνω απο την σωστή μεταχείριση των ψαριών αυτο.. 2. Χμ.. λογικό μου ακούγεται... απο χθες που το άλλαξα με άλλο αντί χλώριο κ άλλα βακτήρια (prime κ microbacter 7) η εικόνα ειναι πολύ πολύ καλύτερη απο αυτο που ποσταρα. 3. Οπωσδήποτε θα πρέπει να βάλω φυτό κ να πετάξω πλαστικούρες αυτο ειναι στα to do! Έχει λάμπα το ενυδρείο όποτε αυτο δεν θα ειναι θέμα Χίλια ευχαριστώ Sent from my iPhone using Tapatalk "Λίτρα: Πρόκειται για πολύ κοινωνικά ψάρια. Αυτό σημαίνει πως θα ήταν προτιμότερο να διατηρούνται σε ομάδα 3-4 ατόμων και πάνω. Για κάθε Fancy χρυσόψαρο ορίζονται τα 30-40 λίτρα (δηλαδή ενυδρείο 120-150 λίτρων), ενώ για το κάθε Common χρυσόψαρο ορίζονται τα 60-70 λίτρα (δηλαδή ενυδρείο 200-250 λίτρων). Τα παραπάνω λίτρα είναι τα minimum θεμιτά, αλλά αν θέλουμε να ορίσουμε την απόλυτα minimum διάσταση ενυδρείου, τότε θα μπορούσαμε να πούμε τα 60 λίτρα για δύο Fancy χρυσόψαρα, με την ελάχιστη δυνατή διακόσμηση και πολύ καλή φίλτρανση." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 22 Οκτωβρίου 2019 #67 Share 22 Οκτωβρίου 2019 Στα 45 λίτρα δεν χωρά κανένα χρυσόψαρο απλά λέμε ότι το κάθε χρυσόψαρο θέλει γύρω στα 40-50 λίτρα αυτό το λέμε για να γνωρίζουμε στο περίπου πόσα λίτρα θέλουμε για πχ 3 χρυσόψαρα ή για 13 χρυσόψαρα. Το βασικό είναι χώρος που θα πρέπει να έχει το χρυσόψαρο για να κολυμπήσει. Πολλά χρυσόψαρα που δεν τα έχουμε σε άπλετο χώρο παθαίνουν νανισμό και δεν μεγαλώνουν όσο θα έπρεπε δηλαδή 20-30 εκατοστά. Μετά απο 2-3 ή και 6-8 χρόνια ψοφούν και θεωρούμε λανθασμένα ότι έζησαν μια χαρά όταν το πραγματικό προσδόκιμο ζωής τους είναι τα 25+ το ψάρι θέλει πρωτίστως χώρο για να κολυμπά και τα λίτρα έρχονται σε δεύτερη μύρα την να το κάνει το ψάρι αν ζει σε ενυδρείο με 100 λίτρα αλλά η διάσταση του είναι 40Χ40Χ60 ύψος όταν το ψάρι έχει ένα μήκος 25 εκατοστά, μια φορά να κουνήσει τα πτερύγιά του θα φτάσει αμέσως απο την μια άκρη στην άλλη. Αν σκοπεύεις να έχεις μπακάλικα ενυδρεία τότε τα κρατάς σε αυτό και μόλις μεγαλώσουν λίγο τα βάζεις σε μεγαλύτερο και όταν μεγαλώσουν κι άλλο σε ακόμη μεγαλύτερο κοκ. Αν δεν θες να βαζέψεις διάφορα μεγέθη ενυδρείων τότε τα κρατάς εδώ τρως για κάποιο διάστημα κονσέρβες και παίρνεις ένα ενυδρείο 300 λίτρα και τα βάζεις μέσα. τρίτη λύση τα δωρίζεις απο τώρα προτού δεθείς μαζί τους και τα δώσεις και ονόματα. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Φρου Φρου 22 Οκτωβρίου 2019 #68 Share 22 Οκτωβρίου 2019 Χρήστο, ξέρεις πόση κονσέρβα πρέπει να καταναλώσει για ν' αγοράσει 300λιτρο; Μέχρι να καταφέρει να το αγοράσει τα ψαράκια θα έχουν συναντήσει προ πολλού τον Δημιουργό και η ίδια θα έχει πάθει σκορβούτο... Η 3η λύση Αγγελική μου θεωρώ ότι είναι η καλύτερη...Και πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα...Μη πω "χτες"... Γιατί όσο μένουν σ' αυτό το ενυδρείο, τόσο χειρότερο γι' αυτά... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelikigp 22 Οκτωβρίου 2019 Author #69 Share 22 Οκτωβρίου 2019 Χρήστο, ξέρεις πόση κονσέρβα πρέπει να καταναλώσει για ν' αγοράσει 300λιτρο; Μέχρι να καταφέρει να το αγοράσει τα ψαράκια θα έχουν συναντήσει προ πολλού τον Δημιουργό και η ίδια θα έχει πάθει σκορβούτο... Η 3η λύση Αγγελική μου θεωρώ ότι είναι η καλύτερη...Και πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα...Μη πω "χτες"... Γιατί όσο μένουν σ' αυτό το ενυδρείο, τόσο χειρότερο γι' αυτά...[emoji4] Συμφωνώ απόλυτα Φρου φρου μου ...Μονόδρομος τελικά! Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelikigp 22 Οκτωβρίου 2019 Author #70 Share 22 Οκτωβρίου 2019 Να ρωτήσω κάτι τελευταίο καθότι ασχετη; Σε περίπτωση που δεν βρεθεί κανείς να πάρει τα χρυσόψαρα μου που μπορώ να τα αφήσω ελεύθερα; Εννοώ φυσικό περιβάλλον; Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 22 Οκτωβρίου 2019 #71 Share 22 Οκτωβρίου 2019 (edited) πριν 35 λεπτά, το μέλος Angelikigp έγραψε: Να ρωτήσω κάτι τελευταίο καθότι ασχετη; Σε περίπτωση που δεν βρεθεί κανείς να πάρει τα χρυσόψαρα μου που μπορώ να τα αφήσω ελεύθερα; Εννοώ φυσικό περιβάλλον; Sent from my iPhone using Tapatalk Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το κάνεις αυτό. Αν και δεν πάει εύκολα το μυαλό μας τα χρυσόψαρα στο φυσικό περιβάλλον δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα. Μεγαλώνουν πάρα πολύ καθότι κυπρίνοι. τρώνε τα πάντα και δεν αφήνουν τίποτα για τα υπόλοιπα ψάρια διαταράσσοντας την ισορροπία σε χλωρίδα και πανίδα. Έγινε επεξεργασία 22 Οκτωβρίου 2019 - SOTIRIS 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelikigp 22 Οκτωβρίου 2019 Author #72 Share 22 Οκτωβρίου 2019 Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το κάνεις αυτό. Αν και δεν πάει εύκολα το μυαλό μας τα χρυσόψαρα στο φυσικό περιβάλλον δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα. Μεγαλώνουν πάρα πολύ καθότι κυπρίνοι. τρώνε τα πάντα και δεν αφήνουν τίποτα για τα υπόλοιπα ψάρια διαταράσσοντας την ισορροπία σε χλωρίδα και πανίδα.[emoji4]Σε ότι δεν γνωρίζεις πρέπει να ρωτάς κ ας φαίνονται ανόητες οι ερωτήσεις ενίοτε! Σ ευχαριστώ πολύ Σωτήρη! Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 22 Οκτωβρίου 2019 #73 Share 22 Οκτωβρίου 2019 Σε κάποιο πετ σοπ.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelikigp 22 Οκτωβρίου 2019 Author #74 Share 22 Οκτωβρίου 2019 Σε κάποιο πετ σοπ.. [emoji6] Η πρώτη μου σκέψη ειναι αυτή αρκεί να δέχονται Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 22 Οκτωβρίου 2019 #75 Share 22 Οκτωβρίου 2019 πριν 40 λεπτά, το μέλος Angelikigp έγραψε: Η πρώτη μου σκέψη ειναι αυτή αρκεί να δέχονται Sent from my iPhone using Tapatalk Βάλε μια αγγελία στην αντίστοιχη ενότητα του φόρουμ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος