Jump to content

Βοηθεια σε IP camera....

Recommended Posts

Ειναι λιγο...περιεργο θεμα, αλλα επειδη ειναι κατι αν οχι απο τωρα, τουλαχιστον στο μελλον θα απασχολησει πολλους χομπιστες, για παρακολουθηση ενυδρειου οταν θα λειπουμε διακοπες, θα ηθελα την βοηθεια σας.

Εχω μια IP camera. Την Level one 1020 και το modem-router Tordano 831 wi-fi. Η καμερα σεταριστηκε πανω στον ρουτερ, την βλεπω μεσω του δικτυου του σπιτιου κανονικα μεσω της ΙΡ της.

Τελειωσε το σεταρισμα μεσω Dyndns.org για την αλλαγη της dynamic ip, αλλα ανοιγοντας τα πορτ στο μοντεμ δεν μπορεσα να βγαλω ακρη, αν και θεωρητικα εχω κανει ολα τα σωστα βηματα. Οπως επισης ενεργοποιηθηκε και απο το μενου της καμερας το dyndns.org με τις παραμετρους που προ-ειπα.

Ουτε με το ΧΧΧΧΧΧΧΧ.dyndns.org ανοιγει, ουτε και εαν αλλαξω το web port ΧΧΧΧΧΧΧΧ.dyndns.org:xxxx και ενω ολα φαινονται καλα στην θεωρια, στην πραξη εχω προβλημα.

Τα πορτ ειναι web:80 % video 4321 σε udp % tcp. Δηλαδη συνολικα 4 πορτ ενεργοποιημενα απο το ρουτερ οπου ειναι στο μενου

Forwarding Rules ----->> Virtual Server ---->>

με αυτες τις επιλογες

ID - Service Ports - Server IP - Data Type - Enable - Use Rule

Με τις επιλογες που ανεφερα παραπανω. ΜΗπως υπαρχει καποιο firewall ή οτιδηποτε αλλο που δεν αλλαξα και δεν μπορω να το δω ή δεν το γνωριζω και το εμποδιζει?

Θα ηθελα την βοηθεια σας, διοτι με εχει ταλαιπωρησει αρκετα και δεν ξερω τι αλλο να κανω.

Ευχαριστω.

Μαριε εχεις ανοιξει στο NAT του router σου το σωστο PORT για να μπορεις να τη δεις και απεξω ?

Μαριε εχεις ανοιξει στο NAT του router σου το σωστο PORT για να μπορεις να τη δεις και απεξω ?

Mου εχει μια επιλογη στο μενου

Forwarding Rules ---->>> Special AP

οπου αναφερει για αυτο οτι ειναι

"Special Application

- This configuration allows some applications to connect, and work with the NAT router. "

Οπου δεν το εχω πειραξει γιατι δεν γνωριζω τι να βαλω εδω. Αυτα λεει.

ID - Trigger - Incoming Ports - Enable

Τι βαζω εδω αμα ειναι?Την ΙΡ της καμερας? Δοκιμασα με καποια default που εχει αλλα δεν ειναι μονο ΙΡ αλλα εχει για το π.χ. pc to pc phone ή ICQ κτλ και εχουν πολλα νουμερα οπως

Trigger ................. 12053

Incoming Ports.......12120,12122,24150-24220

Ειναι πολλα τα νουμερα για να γνωριζω τι ακριβως ειναι, και δεν εχει για ΙΡ cams τιποτα στο μενου.

Εχω ενεργοποιηση ομως το Virtual Server. Δεν βλεπω ομως οτι αρκει αυτο.. :hysterical:

Πρεπει σιγουρα να ενεργοποιθη καπως και αυτο? Γιατι το virtual server που εχω ενεργοποιηση μου λεει οτι ειναι για την εξης λειτουργεια.

Allows others to access WWW, FTP, and other services on your LAN

Μαριε ,

πρεπει να πας στο ΝΑΤ ( virtual server ) kai ξεκναμε με τα service ports που πρεπει να βαλεις την πορτα στην οποια πεζει η καμερα , συνεχιζουμε με το server IP οπου εκει πρεπει να βαλεις την ψευτικη IP που εχεις δωσει στη καμερα πχ 192.168.123.Χ , συνεχιζουμε με το data type που θα βαλεις BOTH και εννοειτε οτι checkaρεις και το enable ...

Ετσι θα παιξει ... ( μακαρι να ξερα ποιες πορτες πρεπει να ανοιξεις αλλα θα το ψαξω και αυτο )

Good luck ... :rasp:

Υ.Γ. Κερνα καφε και θα δεις ολα να παιζουν δια μαγειας ... :hysterical::rasp:

Έγινε επεξεργασία - dartman

Δες μήπως το Port 80 στο μπλοκάρει ο web provider sou...

κάποιοι πανέξυπνοι isp το μπλοκάρουν.

έπειτα πήγαινε στα port forwardings του rooter σου και

καντες και την 80.

κανε ένα snapshot απο την σχετική ιστοσελιδα με τα

forwardings.

κανονικά έχει 4 πεδία:

ip έξω κόσμου: 0.0.0.0

port εξωτερικό: 80

ip εσωτερικό: 192.16.8ipkamera

port: 80

και βλέπουμε

Δοκίμασε πρώτα να το ανοίξεις κατευθείαν με την ΙΡ σου για να βεβαιωθείς ότι δεν φταίει το dyndns.

Η τεχνική που πρέπει να εφαρμόσεις λέγεται port forwarding. Σε πολλά routers αναφέρεται σαν Virtual Server και θα σου εξηγήσω παρακάτω γιατί.

Εξ' ορισμού, όλες οι αιτήσεις πάνε μέσω της Ιντερνετικής ΙΡ προς το ρούτερ. Από κει και πέρα, ανάλογα με την πόρτα που χρησιμοποιεί το μηχάνημά σου (εδώ η κάμερα), μπορείς να κάνεις forward τις αιτήσεις από το router στην εσωτερική ΙΡ της κάμερας. Φτιάχνεις δηλαδή έναν Virtual Server κάνοντας forward τις αιτήσεις σύμφωνα με το manual...

Όπως είπε και ο stefanos πιο πάνω, στείλε ένα printscreen να σου πούμε τι πάει πού...

Αν έχεις οτενετ να ξέρεις οτι κόβει την πόρτα 80 για λόγους ασφαλείας (και καλά).

Παιδια σας ευχαριστω ολους για την ανταποκριση σας. :hysterical:

Δες μήπως το Port 80 στο μπλοκάρει ο web provider sou...

κάποιοι πανέξυπνοι isp το μπλοκάρουν.

έπειτα πήγαινε στα port forwardings του rooter σου και

καντες και την 80.

κανε ένα snapshot απο την σχετική ιστοσελιδα με τα

forwardings.

κανονικά έχει 4 πεδία:

ip έξω κόσμου: 0.0.0.0

port εξωτερικό: 80

ip εσωτερικό: 192.16.8ipkamera

port: 80

Στεφανε δεν εχω επιλογη (ή δεν εχω βρει... :P ) για ξεχωριστο εξω-εσωτερικο ΙΡ. Απλα στο virtual server βαζω τις επιλογες που θεωρητικα θελει. Μεσω δυκτιου παιζει, με την ΙΡ παντα. Αλλα μεσω dyn ή ip του υπολογιστη μου δεν εχω εικονα. Δεν εχω τιποτα βασικα. Λογικα εαν το port του βιντεο ηταν λαθος, θα ειχα το λινκ της καμερας στον explorer αλλα χωρις εικονα. Οποτε το πρωτο προβλημα ειναι σιγουρα το web port.

Εχω δωσει web-port εως τωρα το 80, το 8080 μεχρι και πειραματικα εδωσα...1900 αλλα δεν ειδα τιποτα μεσω ιντερνετ. Εννοειτε πως αλλαζα τις ρυθμισεις τις καμερας καθε φορα οπως και του ρουτερ.

Δοκίμασε πρώτα να το ανοίξεις κατευθείαν με την ΙΡ σου για να βεβαιωθείς ότι δεν φταίει το dyndns.

Η τεχνική που πρέπει να εφαρμόσεις λέγεται port forwarding. Σε πολλά routers αναφέρεται σαν Virtual Server και θα σου εξηγήσω παρακάτω γιατί.

Εξ' ορισμού, όλες οι αιτήσεις πάνε μέσω της Ιντερνετικής ΙΡ προς το ρούτερ. Από κει και πέρα, ανάλογα με την πόρτα που χρησιμοποιεί το μηχάνημά σου (εδώ η κάμερα), μπορείς να κάνεις forward τις αιτήσεις από το router στην εσωτερική ΙΡ της κάμερας. Φτιάχνεις δηλαδή έναν Virtual Server κάνοντας forward τις αιτήσεις σύμφωνα με το manual...

Θεωρητικα εχει γινει αυτη η διαδικασια.. :rasp:

Αν έχεις οτενετ να ξέρεις οτι κόβει την πόρτα 80 για λόγους ασφαλείας (και καλά).

Παιδια οντως στην τελικη, την web port την αφησα στην 80 και εχω και ΟΤΕ. Καλα που μου το ειπατε!! :P

Θα εχω print screen το βραδυ. :rasp:

Η οτενετ κόβει και τις πόρτες 443 & 21 οπότε καλύτερα να τις αποφύγεις.

το dyndns το λύνουμε σε δεύτερη φάση δεν ειναι τπτ δύσκολο.

ας φτιάξεις το Port forwarding.

ναι τα περισσότερα rooter δεν σου κάνουν forward σε διαφορετικά

Ports μονο straight forward... και ο δικός μου τα ίδια μόνο από

command line (μέσω telnet) το πέτυχα στον δικό μου...

Δεν πειράζει βάλε την 80 από: 0.0.0.0 στο Ip της κάμερας.

και δώσε το αληθινό ip σου σε ένα φίλο σου και δες τι

βλέπει στην εκάστοτε πόρτα...

Την πόρτα την 80 την ανοιγείς από το σάιτ της οτενετ πρεπει να μπεις

και να βγάλεις κατι βλάκειες... που λεει για security κτλ

το dyndns το λύνουμε σε δεύτερη φάση δεν ειναι τπτ δύσκολο.

ας φτιάξεις το Port forwarding.

ναι τα περισσότερα rooter δεν σου κάνουν forward σε διαφορετικά

Ports μονο straight forward... και ο δικός μου τα ίδια μόνο από

command line (μέσω telnet) το πέτυχα στον δικό μου...

Δεν πειράζει βάλε την 80 από: 0.0.0.0 στο Ip της κάμερας.

και δώσε το αληθινό ip σου σε ένα φίλο σου και δες τι

βλέπει στην εκάστοτε πόρτα...

Δεν βλεπει ουτε καποιος φιλος κατι απο την καμερα...

Παραθετω καποιες φωτογραφιες απο το μενου που λογικα θα κανει την δουλεια. Αφου με παιδεψε, αλλαξα τα πορτ σε αυτα που θα δειτε-που χλωμο το κοβω να μλοκαρετε απο τον ΟΤΕ αλλα και παλι...τσιφος. Δειτε βρε παιδια μπας και βγαλω ακρη, αλλιος με βλεπω για νεο router εγγυημενο που να δουλευει... :hysterical:

post-5-1179863707_thumb.jpg

Πρωτα από όλα ελπίζω να δουλεύεις με στάτικ ip και οχι με dhcp.

Κάνε 2 δοκιμές

1) να δώσεις range of ports δλδ 79-81 στο πεδίο που ειναι τα Ports.

2) να επιλε3εισ το WWW sto well know services copy to ID 5 και βαλε το ip της κάμερας.

εάν παλι τπτ δεν παιξει βαλε πορτς πανω απο το 1024...

Βρές την ΙΡ που έχει πάρει το router σου στο wlan interface και δώσε αυτή στο φίλο σου να δοκιμάσει (αν δεν το έκανες ήδη.... :blush: )

Η κάμερα σε ποιές πόρτες ακούει?

Σου δίνω παρακάτω και τη μορφή που πρέπει να έχει το url που προσπαθείς να ανοίξεις την κάμερα απ'έξω για κάθε ενδεχόμενο...

Άν η κάμερα είναι ρυθμισμένη να ακούει στην πόρτα 999 και η εξωτερική ΙΡ του router σου είναι η 10.11.12.13, τότε ο φίλος σου θα πρέπει να δοκιμάσει το url

10.11.12.13:999

ΜΗΝ ξεχάσεις το http μπροστά γιατί δεν θα παίξει.

Το DMZ είναι το λεγόμενο demilitarized Zone. Αυτό σημαίνει ότι έχεις και firewall στο μηχάνημα, ενώ στο DMZ μπορείς να δηλώνεις συσκευές που θέλεις να βγάζεις εκτός firewall. Εφ'όσον η κάμερα είναι read-only σαν συσκευή, πιστεύω ότι μπορείς άνετα να δηλώσεις στο DMZ την ΙΡ της, βγάζοντάς την έτσι αυτόματα από το firewall.

Δοκίμασέ τα και αν δεν παίξει και έτσι εδώ είμαστε...

Πρωτα από όλα ελπίζω να δουλεύεις με στάτικ ip και οχι με dhcp.

Κάνε 2 δοκιμές
1) να δώσεις range of ports δλδ 79-81 στο πεδίο που ειναι τα Ports.

2) να επιλε3εισ το WWW sto well know services copy to ID 5 και βαλε το ip της κάμερας.

εάν παλι τπτ δεν παιξει βαλε πορτς πανω απο το 1024...

Στεφανε δεν εχω static ip αλλα dynamic. Για αυτο εβαλα το dyndns.org για να ενοιμερωνετε για την σωστη IP.

Εδωσα web port 79-81. Δεν ηξερα οτι μπορει να παρει και ευρως σε αυτες τις τιμες(ωραια ιδεα! :thumbup: ). Αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις με την δευτερη παραμετρο. Γιατι να μπει στο 5 συγκεκριμενα? Υπαρχει καποιος λογος? Αν ειναι το δοκιμαζω. Διοτι το εχω στο ID 1 το web port με both (tcp+udp) και το video port στο 2 με both επισης.

Τι ακριβως εννοεις οταν λες να βαλω ports πανω απο το 1024? Σε ποιο βαθια υπολογιστηκα θεματα ειμαι λιγο..ασχετος.. :blush:

Βρές την ΙΡ που έχει πάρει το router σου στο wlan interface και δώσε αυτή στο φίλο σου να δοκιμάσει (αν δεν το έκανες ήδη.... :blush: )

Η κάμερα σε ποιές πόρτες ακούει?

Σου δίνω παρακάτω και τη μορφή που πρέπει να έχει το url που προσπαθείς να ανοίξεις την κάμερα απ'έξω για κάθε ενδεχόμενο...

Άν η κάμερα είναι ρυθμισμένη να ακούει στην πόρτα 999 και η εξωτερική ΙΡ του router σου είναι η 10.11.12.13, τότε ο φίλος σου θα πρέπει να δοκιμάσει το url

10.11.12.13:999

ΜΗΝ ξεχάσεις το http μπροστά γιατί δεν θα παίξει.

Το DMZ είναι το λεγόμενο demilitarized Zone. Αυτό σημαίνει ότι έχεις και firewall στο μηχάνημα, ενώ στο DMZ μπορείς να δηλώνεις συσκευές που θέλεις να βγάζεις εκτός firewall. Εφ'όσον η κάμερα είναι read-only σαν συσκευή, πιστεύω ότι μπορείς άνετα να δηλώσεις στο DMZ την ΙΡ της, βγάζοντάς την έτσι αυτόματα από το firewall.

Δοκίμασέ τα και αν δεν παίξει και έτσι εδώ είμαστε...

Εχω δοκιμασει να δωσω την ΙΡ που εχω εκεινη την ωρα σε φιλο αλλα δεν κανει δουλεια στα σιγουρα. Οπως επισης παντα βαζω το port στο τελος με την μορφη που το δινεις εκτος και εαν εχω το 80 που ειναι default.

Το DMZ λογικα χρειαζετε ετσι οπως το θετεις. Για να εχουμε επικοινωνια της συσκευης. Το ενεργοποιησα αλλα και παλι δεν ειδα κατι :( . Οποτε καναμε ενα βημα σιγουρα. Αυτο ειναι καλο! :)

Τα πεδια που παοζω τωρα ειναι 79-81 στο web port και 2000 στο video. Αφου το router αναφερει, οτι οι ελευθερες τιμες για τις συσκευες που θα βαλω πανω ειναι απο 2000-2999. Εικονα εχω κανονικα μεσω εσωτερικου δυκτιου. Συγκεκριμενα 192.168.123.190(190 εχω δηλωση την καμερα) και αναλογος το port δινω και το :8080 ή οτι αλλο χρειαστει.

Ευχαριστω για την βοηθεια σας παντως παιδια ολους. Πιστευω να βγει μια ακρη. :D

Στεφανε δεν εχω static ip αλλα dynamic. Για αυτο εβαλα το dyndns.org για να ενοιμερωνετε για την σωστη IP.

οχι μιλάω για το εσωτερικό δίκτυο σου. Για τον έξω κόσμο σίγουρα dynamic θα είχες... απλα δεν

ειναι ανάγκη να δοκιμάσεις με το dyndns αλλά βρές την αληθινή ip σου και κανε ότι σου λέει

ο dimkasta.

Εδωσα web port 79-81. Δεν ηξερα οτι μπορει να παρει και ευρως σε αυτες τις τιμες(ωραια ιδεα! :P ). Αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις με την δευτερη παραμετρο. Γιατι να μπει στο 5 συγκεκριμενα? Υπαρχει καποιος λογος? Αν ειναι το δοκιμαζω. Διοτι το εχω στο ID 1 το web port με both (tcp+udp) και το video port στο 2 με both επισης.

ηταν απλα 2 διαφορετικες προτάσεις για δοκιμη. το id δεν έχει σημασια απλά κανονες στη σειρά είναι

Τι ακριβως εννοεις οταν λες να βαλω ports πανω απο το 1024? Σε ποιο βαθια υπολογιστηκα θεματα ειμαι λιγο..ασχετος.. :P

Εαν μπορείς να αλλαξεις τις πόρτες στις οποίες ακούει η webcam τοτε βάλε αριθμούς πολύ μεγάλους

που σίγουρα δεν κόβονται... παράδειγμα από 50000 μέχρι 55000 μην πάς πάνω από6χ000 θα έχεις πρόβλημα.

Εχω δοκιμασει να δωσω την ΙΡ που εχω εκεινη την ωρα σε φιλο αλλα δεν κανει δουλεια στα σιγουρα. Οπως επισης παντα βαζω το port στο τελος με την μορφη που το δινεις εκτος και εαν εχω το 80 που ειναι default.

Το DMZ λογικα χρειαζετε ετσι οπως το θετεις. Για να εχουμε επικοινωνια της συσκευης. Το ενεργοποιησα αλλα και παλι δεν ειδα κατι :rasp: . Οποτε καναμε ενα βημα σιγουρα. Αυτο ειναι καλο! :hysterical:

Τα πεδια που παοζω τωρα ειναι 79-81 στο web port και 2000 στο video. Αφου το router αναφερει, οτι οι ελευθερες τιμες για τις συσκευες που θα βαλω πανω ειναι απο 2000-2999. Εικονα εχω κανονικα μεσω εσωτερικου δυκτιου. Συγκεκριμενα 192.168.123.190(190 εχω δηλωση την καμερα) και αναλογος το port δινω και το :8080 ή οτι αλλο χρειαστει.

αφου την έχεις δηλώσει 190 την κάμερα στο εσωτερικό είσαι με static ips και όχι με dhcp

το interface της κάμερας στο 123.190:80 το βλέπεις ή στο 123.190:8080 ?

Ευχαριστω για την βοηθεια σας παντως παιδια ολους. Πιστευω να βγει μια ακρη. :rasp:

Μαριε στα χα γραψει καιρο πριν και ετσι οπως ειναι το interface του tornado ... γιατι δε με ακους ?

Στα ξαναγραφω λοιπον ...

Μαριε ,

πρεπει να πας στο ΝΑΤ ( virtual server ) kai ξεκναμε με τα service ports που πρεπει να βαλεις την πορτα στην οποια πεζει η καμερα (80 ή 79-81) , συνεχιζουμε με το server IP οπου εκει πρεπει να βαλεις την ψευτικη IP που εχεις δωσει στη καμερα 192.168.123.190 , συνεχιζουμε με το data type που θα βαλεις BOTH και εννοειτε οτι checkaρεις και το enable ...

Και αμα θες στειλε με πμ την WAN ip σου ( αυτη που βγαινεις ιντερνετ δλδ που σου δινει ο provider ) να δω κατι ...

Μάριε,

Τσεκαρε αυτό που σου λέει ο dartman.

Σου είχα πει και στο τηλέφωνο ότι κατά 99% σου χτυπάει στα port.

Δυστυχώς δεν έχω δουλέψει το modem σου και δεν ξέρω το μενού αλλά σου βρήκα αυτό:

«Και δυο λόγια για Port Forwarding.

Από το web interface (πάντα) του router πάμε Forwarding Rules.

Επιλέγουμε Virtual Server.Στο πεδίο Service Ports βάζουμε τον αριθμό του port που θέλουμε να ανοίξουμε, συμπληρώνουμε την ip της συσκευής στην οποία θέλουμε να ανοίξει το port και checkάρουμε το enable.

Πατάμε κάτω χαμηλά το save και θα εμφανιστεί ειδοποίηση οτι οι αλλαγές θα σωθούν μετά από reboot του router. Κάνουμε reboot και είμαστε έτοιμοι.

Στο πεδίο Well Known Services υπάρχουν καταχωρημένες κάποιες υπηρεσίες που επιλέγοντάς τες εμφανίζονται αυτόματα τα ports που χρησιμοποιούν και απλά τα κάνουμε save.»

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...