Aqua Zodiac 30 Σεπτεμβρίου 2019 #1 Share 30 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπερα σε ολους.Διαθετω ενα ενυδρειο 200 λιτρων(διαστασεις 58χ58χ58)με 4 σκαλαρια και ενα κοπαδακι νεον τετρα,υπαρχουν και 3-4 αμανο μεσα και αρκετα φυτα και ξυλα.Αντιμετωπιζω ενα προβλημα με τα σαλιγκαρια εδω και μερικους μηνες ..Γεννανε ασταματητα!Πρεπει να υπαρχουν πανω απο 200 μικροσκοπικα σαλιγκαρακια μεσα στο ενυδρειο και αυτο δεν το θελω διοτι φοβαμαι οτι σε λιγο θα γινουν χιλιαδες.Ηξερα λοιπον οτι υπαρχουν ψαρια που τρωνε τα σαλιγκαρια και ενα απο αυτα ειναι το παφερ (dwarf puffer).Θελω απλως καποιος αν γνωριζει να μου πει αν ειναι μια λυση που θα μπορουσα να δοκιμασω η αν υπαρχουν κι αλλες επιλογες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanagiotisAqua 30 Σεπτεμβρίου 2019 #2 Share 30 Σεπτεμβρίου 2019 πριν 16 λεπτά, το μέλος Aqua Zodiac έγραψε: Καλησπερα σε ολους.Διαθετω ενα ενυδρειο 200 λιτρων(διαστασεις 58χ58χ58)με 4 σκαλαρια και ενα κοπαδακι νεον τετρα,υπαρχουν και 3-4 αμανο μεσα και αρκετα φυτα και ξυλα.Αντιμετωπιζω ενα προβλημα με τα σαλιγκαρια εδω και μερικους μηνες ..Γεννανε ασταματητα!Πρεπει να υπαρχουν πανω απο 200 μικροσκοπικα σαλιγκαρακια μεσα στο ενυδρειο και αυτο δεν το θελω διοτι φοβαμαι οτι σε λιγο θα γινουν χιλιαδες.Ηξερα λοιπον οτι υπαρχουν ψαρια που τρωνε τα σαλιγκαρια και ενα απο αυτα ειναι το παφερ (dwarf puffer).Θελω απλως καποιος αν γνωριζει να μου πει αν ειναι μια λυση που θα μπορουσα να δοκιμασω η αν υπαρχουν κι αλλες επιλογες. Δεν νομίζω να μπορείς γιατί τα παφερ είναι αρκετά επιθετικά στα ψάρια αλλά και στις γαρίδες.Νομιζω μπορείς να βάλεις clown loach που τρωνε σαλιγκαρακια.Δεν ξέρω άμα συμβιώνουν με γαριδουλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 30 Σεπτεμβρίου 2019 #3 Share 30 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπέρα σαλιγκάρια anentome helena; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aqua Zodiac 30 Σεπτεμβρίου 2019 Author #4 Share 30 Σεπτεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, το μέλος gyristroula έγραψε: Καλησπέρα σαλιγκάρια anentome helena; ναι! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 30 Σεπτεμβρίου 2019 #5 Share 30 Σεπτεμβρίου 2019 Κοίτα εδώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis_dms 30 Σεπτεμβρίου 2019 #6 Share 30 Σεπτεμβρίου 2019 (edited) Σκαλάρια και νέον απ΄όσο ξέρω δεν πάνε μαζί. Τα νέον γίνονται εύκολα γεύμα. Πόσο καιρό τα έχεις? Επίσης τα σκαλάρια γίνονται τεράστια και τα 200 λίτρα θα αποδειχθούν λίγα. Αν μιλάμε για σαλιγκάρια λαθρεπιβάτες τα helena είναι οκ. Αν μιλάμε για σαλιγκάρι τύπου apple snail το παφερ είναι πολύ μικρό για να τα φάει. Μην ρισκάρεις να βάλεις παφερ όμως γιατί υπάρχει περίπτωση να τσιμπάνε τα πτερύγια από τα σκαλάρια. Έγινε επεξεργασία 30 Σεπτεμβρίου 2019 - Panagiotis Dms-Xgs 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aqua Zodiac 30 Σεπτεμβρίου 2019 Author #7 Share 30 Σεπτεμβρίου 2019 πριν 10 λεπτά, το μέλος Panagiotis Dms-Xgs έγραψε: Σκαλάρια και νέον απ΄όσο ξέρω δεν πάνε μαζί. Τα νέον γίνονται εύκολα γεύμα. Πόσο καιρό τα έχεις? Επίσης τα σκαλάρια γίνονται τεράστια και τα 200 λίτρα θα αποδειχθούν λίγα. Αν μιλάμε για σαλιγκάρια λαθρεπιβάτες τα helena είναι οκ. Αν μιλάμε για σαλιγκάρι τύπου apple snail το παφερ είναι πολύ μικρό για να τα φάει. Μην ρισκάρεις να βάλεις παφερ όμως γιατί υπάρχει περίπτωση να τσιμπάνε τα πτερύγια από τα σκαλάρια. Τα σκαλαρια ειναι σε μεσαιο μεγεθος και δεν αγγιζουν τα νεον,οντως ειναι ενα θεμα που πολλοι διαφωνουν αλλα ειναι ενας εφικτος συνδιασμος απ οσο εχω δει...τουλαχιστον μεχρι να φτασουν σε τελικο μεγεθος τα σκαλαρια.Ακομη ομως και αν δεν πανε καλα τα πραγματα οταν μεγαλωσουν εχω λυση για τα νεον.Τελικα θα καταληξω στα helena απ οτι φαινεται που μου προτεινατε και ελπιζω να κανουν δουλεια! ? Σας ευχαριστω πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 30 Σεπτεμβρίου 2019 #8 Share 30 Σεπτεμβρίου 2019 Μία ώρα πριν, το μέλος Aqua Zodiac έγραψε: Τα σκαλαρια ειναι σε μεσαιο μεγεθος και δεν αγγιζουν τα νεον,οντως ειναι ενα θεμα που πολλοι διαφωνουν αλλα ειναι ενας εφικτος συνδιασμος απ οσο εχω δει...τουλαχιστον μεχρι να φτασουν σε τελικο μεγεθος τα σκαλαρια. Έτσι νόμιζα και εγώ πριν 7-8 χρόνια και ξύπνησα ένα πρωί και 2 σκαλαρια είχαν φάει 30 νέον.? 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aqua Zodiac 30 Σεπτεμβρίου 2019 Author #9 Share 30 Σεπτεμβρίου 2019 πριν 1 ώρα, το μέλος stathis spithas έγραψε: Έτσι νόμιζα και εγώ πριν 7-8 χρόνια και ξύπνησα ένα πρωί και 2 σκαλαρια είχαν φάει 30 νέον.? Θελοντας να σε ακουσω,θα απομακρυνω τα νεον.Δεν θελω να ρισκαρω τις ζωες τους κριμα ειναι..τωρα λοιπον ερχεται ενα αλλο ερωτημα.Υπαρχει καποιο ψαρι (κοπαδοψαρο κυριως) που να μπορει να μπει με σκαλαρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 30 Σεπτεμβρίου 2019 #10 Share 30 Σεπτεμβρίου 2019 Υπάρχει αλλά δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να τα βρεις.. Όπως κάποια ειδη νανοστομων ή μεγάλων τετρα οπως τα πριστελα ή τα σαπραε .. Σε καμμία περίπτωση όμως κατά την γνώμη μου με το που ξεχωρισει ζευγαρι (έστω και δύο θυληκα) δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα δεχτούν την επιθεση των σκαλαριων.. Αλλά σίγουρα δεν θα γίνουν μια χαψια όπως τα νέον.. Άσε που δύσκολα θα σου κάνουν το ίδιο κοπαδιασμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aqua Zodiac 30 Σεπτεμβρίου 2019 Author #11 Share 30 Σεπτεμβρίου 2019 πριν 2 ώρες, το μέλος stathis spithas έγραψε: Έτσι νόμιζα και εγώ πριν 7-8 χρόνια και ξύπνησα ένα πρωί και 2 σκαλαρια είχαν φάει 30 νέον.? Θελοντας να σε ακουσω,θα απομακρυνω τα νεον απο τωρα και θα κοιταξω βασικα να βρω ενα μεγαλυτερο ενυδρειο για τα σκαλαρια. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 1 Οκτωβρίου 2019 #12 Share 1 Οκτωβρίου 2019 Θα ειναι μια πολυ καλη κινηση.. Μπορείς να βαλεις μερικά ψαρια βυθού αν θες να μπερδέψεις και αλλά είδη και μερικα αλγοφαγα... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 1 Οκτωβρίου 2019 #13 Share 1 Οκτωβρίου 2019 πριν 3 ώρες, το μέλος Aqua Zodiac έγραψε: θα κοιταξω βασικα να βρω ενα μεγαλυτερο ενυδρειο για τα σκαλαρια. Και πιο μακροστενο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος