Jump to content

Εμπειρία και Χημεία

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα τις γνωσεις σας στα παρακατω θέματα...πρώτον με τι καθαρίζετε τα άλατα που πιανουν τα τζάμια σας  γιατι τα δικά μου μετα το καλοκαιρι εχουν γινει χάλια...δευτερον ο σίδηρος που Ρίχνουμε στα φυτά μας είναι ίδιος με εκείνον που πίνουμε; τέλος άμα ξέρετε σε τι μορφή ειναι το κάλιο που ρίχνουμε;

Έγινε επεξεργασία - Andreas TD

Καλησπέρα :) 

ξέρω το 1 και ίσως το 3

με ξίδι, εγώ βρέχω λίγο ένα πανάκι με ξίδι και το σκουπίζω 

το κάλιο, τί εννοείς σε τί μορφή; υγρό είναι 

• Like 1

Καλησπέρα κ απο εμενα,

Και εγω με λιγο ξυδι σε ενα σφουγγαρι για τα αλατα και ο σιδηρος που περνουμε νομιζω δεν κανει γιατι εχει και αλλα συστατικα μεσα τ και τελος τ καλιο σε υγρο λιπασμα ειναι :)

• Like 1

50 minutes ago, gyristroula said:

Καλησπέρα :) 

ξέρω το 1 και ίσως το 3

με ξίδι, εγώ βρέχω λίγο ένα πανάκι με ξίδι και το σκουπίζω 

το κάλιο, τί εννοείς σε τί μορφή; υγρό είναι 

31 minutes ago, PanagiotisAqua said:

Καλησπέρα κ απο εμενα,

Και εγω με λιγο ξυδι σε ενα σφουγγαρι για τα αλατα και ο σιδηρος που περνουμε νομιζω δεν κανει γιατι εχει και αλλα συστατικα μεσα τ και τελος τ καλιο σε υγρο λιπασμα ειναι :)

Ευχαριστλω πολύ για την απάντηση...αυριο λοιπον εχει ξυδι με την αλλαγη...για το κάλλιο εννοω σε ποια μορφή βρίσκεται στο διάλυμα,  π.χ. είναι σαν υδροξείδιο; ευχαριστώ πολύ και για το χρόνο σας παιδια!!

• Like 1

πριν 6 λεπτά, το μέλος Andreas TD έγραψε:

για το κάλλιο εννοω σε ποια μορφή βρίσκεται στο διάλυμα,  π.χ. είναι σαν υδροξείδιο;

Τέτοιες λεπτομέρειες δεν ξέρω, θα πρέπει να σου πει κάποιος εξπέρ :) 

Ανάλογα. Αν το ενυδρείο είναι σε λειτουργία δηλαδή έχει ψάρια κτλ εγώ απλά το καθαρίζω με λίγο ενυδρειακό βαμβάκι ίσα ίσα να φύγει. Δεν ρισκάρω να ρίξω ξύδι. Επίσης κάπου είχα διαβάσει ότι αν το τζάμι έχει άλατα και προσθέσουμε νερό τότε ανεβαίνει το ph. 

Κάλιο επειδή χρησιμοποιώ seachem σου γράφω τι βρήκα: 

Guaranteed Analysis

Soluble Potassium (K2O) 05.8% Derived from: Potassium Sulfate

Για τον σίδηρο δεν γνωρίζω αλλά αποκλείεται να είναι το ίδιο με τον σίδηρο σαν συμπλήρωμα για ανθρώπους. 

• Like 1

Ευχαριστώ πολύ παναγιώτη, θα προσπαθήσω να ψάξω και ιντερνετικα μηπως βρω κάτι...για diy λίπασμα σκεφτομουν για αυτό και το ποστ...ευχαριστώ πολύ και πάλι!!

19 minutes ago, Panagiotis Dms-Xgs said:

Ανάλογα. Αν το ενυδρείο είναι σε λειτουργία δηλαδή έχει ψάρια κτλ εγώ απλά το καθαρίζω με λίγο ενυδρειακό βαμβάκι ίσα ίσα να φύγει. Δεν ρισκάρω να ρίξω ξύδι. Επίσης κάπου είχα διαβάσει ότι αν το τζάμι έχει άλατα και προσθέσουμε νερό τότε ανεβαίνει το ph. 

Κάλιο επειδή χρησιμοποιώ seachem σου γράφω τι βρήκα: 

Guaranteed Analysis

Soluble Potassium (K2O) 05.8% Derived from: Potassium Sulfate

Για τον σίδηρο δεν γνωρίζω αλλά αποκλείεται να είναι το ίδιο με τον σίδηρο σαν συμπλήρωμα για ανθρώπους. 

Δεν κάνει τίποτα. Διάβασε και εδώ που βρήκα κάτι πρόχειρα. 

• Like 2

Seachem πχ εχει σιδηρο σε μορφη ferrous iron gluconate. Ανθρωπινα σκευασματα (εχω δοκιμασει μερικα) -

https://www.galinos.gr/web/drugs/main/substances/ferrous-gluconate/marketing

Fe EDDHA 6%- λιπασμα, παλι εχω δοκιμασει. Δεν βλεπω διαφορά.

Απλα το EDDHA δεν διασπάται ευκολα(και με τιμες ph>7), γλυκονικο διασπαται πολυ γρηγορα, δηλ πρεπει μερα παρα μερα να ριχνεις.

Για το καλιο- K2SO4 (θειικό κάλιο) - 1 τσουβαλι 20-28€. :)

• Like 1

33 minutes ago, natateo said:

Seachem πχ εχει σιδηρο σε μορφη ferrous iron gluconate. Ανθρωπινα σκευασματα (εχω δοκιμασει μερικα) -

https://www.galinos.gr/web/drugs/main/substances/ferrous-gluconate/marketing

Fe EDDHA 6%- λιπασμα, παλι εχω δοκιμασει. Δεν βλεπω διαφορά.

Απλα το EDDHA δεν διασπάται ευκολα(και με τιμες ph>7), γλυκονικο διασπαται πολυ γρηγορα, δηλ πρεπει μερα παρα μερα να ριχνεις.

Για το καλιο- K2SO4 (θειικό κάλιο) - 1 τσουβαλι 20-28€. :)

@natateo σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες θα κάνω μια δοκιμή μπας και φτιάξω κάτι από τα δύο... stay tuned B)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...