Sparos7 26 Σεπτεμβρίου 2019 #1 Share 26 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπέρα παιδιά.... είμαι τελείως καινούριος χομπιστας και καινούριο μέλος της σελίδας που ανταλλάσσεται τις πολύ ωραίες απόψεις σας για όλα περί ενυδρειων. Ήταν ένας λόγος που συνδέθηκα για να έχω και εγώ κάποια επικοινωνία με ανθρώπους που ξέρουν στο καινούριο ξεκίνημα μου γιατί πολύ το αγαπώ και θέλω να ασχοληθώ... Θέλω να χαρίσω κάτι πολύ όμορφο στο καινούριο σπίτι που θα μείνω με την σύζυγό και το νέο μέλος τις ζωής μας το τριών μηνών μωράκι μας... έτσι έχω παραγγείλει ένα καινούργιο fluval flex aquarium 123 l που θα μου έρθει σε 15 ημέρες και κάνω προετοιμασία γι'αυτό και θα ήθελα να ρωτήσω απορίες αν δεν σας είναι κόπος όμως από αύριο γιατί μέχρι να συνδεθώ στο φόρουμ έχω ρίξει πολύ ξενύχτι και διάβασμα ένα μήνα τώρα.. Ευχαριστώ και εύχομαι να βρω τρόπους να δημιουργήσω κάτι όμορφο μέσα βεβαίως από τις επιδείξεις κάποιων πολύ έμπειρων όπως εσείς... ?καλό βραδυ 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 27 Σεπτεμβρίου 2019 #2 Share 27 Σεπτεμβρίου 2019 Καλημέρα και καλώς ήρθες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelos Liolios 27 Σεπτεμβρίου 2019 #3 Share 27 Σεπτεμβρίου 2019 Καλημερα και καλη αρχή!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManosA 27 Σεπτεμβρίου 2019 #4 Share 27 Σεπτεμβρίου 2019 Καλημέρα και καλή αρχή! Να σου ζήσει το μωράκι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Φρου Φρου 27 Σεπτεμβρίου 2019 #5 Share 27 Σεπτεμβρίου 2019 Καλωσόρισες στην τρελοπαρέα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sparos7 27 Σεπτεμβρίου 2019 Author #6 Share 27 Σεπτεμβρίου 2019 Καλημέρα και ευχαριστώ όλους.. εύχομαι και εγώ σε εσάς τα καλύτερα.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 27 Σεπτεμβρίου 2019 #7 Share 27 Σεπτεμβρίου 2019 Καλος ηρθες!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sparos7 27 Σεπτεμβρίου 2019 Author #8 Share 27 Σεπτεμβρίου 2019 Ευχαριστώ natateo.. έχω πολλές ερωτήσεις σχετικά με το ενυδρείο και θα ήθελα την βοήθεια σας αλλά θα στείλω ποιό απόγευμα για τι είμαι δουλειά.. πάντως έχω πολύ καλό προαίσθημα ότι θα τα καταφέρω γιατί βλέπω ότι ασχολείστε και βοηθάτε όποτε είμαι ενθουσιασμένος...? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 27 Σεπτεμβρίου 2019 #9 Share 27 Σεπτεμβρίου 2019 Καλώς όρισες στην παρέα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sparos7 27 Σεπτεμβρίου 2019 Author #10 Share 27 Σεπτεμβρίου 2019 Για σου sotiri ευχαριστώ πολύ... θα ήθελα να ξεκινήσω με τα βασικά Για τι θέλω να ασχοληθώ και να μάθω και όταν αποκτήσω και εγώ εμπειρία και πειραματιστω θα είμαι πάλι και εγώ μέλος να βοηθάω και να ανταλλασω απόψεις.. αρχίζοντας θα ήθελα να αναφέρω πως έχω παραγγείλει ένα ενυδρείο που μου έχει κλέψει την προσοχή και θα ήθελα να το έχω στον χορό μου.. αυτό είναι το fluval flex aquarium kit 125 l . Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ασχοληθεί ποτέ πάρα μόνο όταν πάω Αθήνα και χαζεύω το ενυδρείο του θείου μου.. όμως σαν λάτρης των ζώων έχοντας 2 υπέροχα σκυλάκια θέλω να έχω Και κάτι της θάλασσας που αφορά και την δουλειά.. Αυτά για εισαγωγή...? πάμε τώρα στα βασικά.. Το ενυδρείο έχει ήδη τα υπάρχον φίλτρα 2 στον αριθμό και μια αντλία νερού... ξέρω πως από τα βασικά θέλω έναν θερμοστατη.. να τονίσω ότι μέσα στο ενυδρείο θα βάλω υπόστρωμα ένα χιλιοστό χαλίκι και μετά τέσσερα με έξι χιλιοστά πάλι χαλίκι για υπόστρωμα και εύκολο καθάρισμα με αντλία που και αυτήν θα προμηθευτώ.. Επίσης θα βάλω για στόλισμα κάποιες μεγάλες πέτρες και ψεύτικα φυτά για αρχή για να μάθω..( μετέπειτα θα με ενδιέφεραν και ζωντανά φυτά).. Η ερώτησής μου είναι... 1) θα χρειαστώ αεραντλια για λόγους ότι θα βάλω ψεύτικα φυτά.? 2) τι νερό να χρησιμοποιήσω στην πρώτη γέμιση του ενυδρείου. 3) και τελευταίο και συγνώμη αν σας κούρασα τι είδους ψαράκια να βάλω με θερμοκρασία να υποστηρίξω το ενυδρείο μου.. εκ των προτέρων ευχαριστώ.. !!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelos Liolios 27 Σεπτεμβρίου 2019 #11 Share 27 Σεπτεμβρίου 2019 πριν 9 λεπτά, το μέλος Sparos7 έγραψε: Για σου sotiri ευχαριστώ πολύ... θα ήθελα να ξεκινήσω με τα βασικά Για τι θέλω να ασχοληθώ και να μάθω και όταν αποκτήσω και εγώ εμπειρία και πειραματιστω θα είμαι πάλι και εγώ μέλος να βοηθάω και να ανταλλασω απόψεις.. αρχίζοντας θα ήθελα να αναφέρω πως έχω παραγγείλει ένα ενυδρείο που μου έχει κλέψει την προσοχή και θα ήθελα να το έχω στον χορό μου.. αυτό είναι το fluval flex aquarium kit 125 l . Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ασχοληθεί ποτέ πάρα μόνο όταν πάω Αθήνα και χαζεύω το ενυδρείο του θείου μου.. όμως σαν λάτρης των ζώων έχοντας 2 υπέροχα σκυλάκια θέλω να έχω Και κάτι της θάλασσας που αφορά και την δουλειά.. Αυτά για εισαγωγή...? πάμε τώρα στα βασικά.. Το ενυδρείο έχει ήδη τα υπάρχον φίλτρα 2 στον αριθμό και μια αντλία νερού... ξέρω πως από τα βασικά θέλω έναν θερμοστατη.. να τονίσω ότι μέσα στο ενυδρείο θα βάλω υπόστρωμα ένα χιλιοστό χαλίκι και μετά τέσσερα με έξι χιλιοστά πάλι χαλίκι για υπόστρωμα και εύκολο καθάρισμα με αντλία που και αυτήν θα προμηθευτώ.. Επίσης θα βάλω για στόλισμα κάποιες μεγάλες πέτρες και ψεύτικα φυτά για αρχή για να μάθω..( μετέπειτα θα με ενδιέφεραν και ζωντανά φυτά).. Η ερώτησής μου είναι... 1) θα χρειαστώ αεραντλια για λόγους ότι θα βάλω ψεύτικα φυτά.? 2) τι νερό να χρησιμοποιήσω στην πρώτη γέμιση του ενυδρείου. 3) και τελευταίο και συγνώμη αν σας κούρασα τι είδους ψαράκια να βάλω με θερμοκρασία να υποστηρίξω το ενυδρείο μου.. εκ των προτέρων ευχαριστώ.. !!!!! Για το προφιλ των ψαριων κοιτα στο link , στα 125λιτρα έχεις πολλες επιλογες. https://www.aquazone.gr/forums/forums/forum/272-προφίλ-ψαριών-γλυκού-νερού/ Η άποψη μου είναι να ξεκινήσεις με αληθινά -εύκολα φυτά και όχι ψεύτικα, θα σου πουν και οι πιο έμπειροι. Και εγώ αρχάριος είμαι , ψάχνοντας πηγαίνω και με την βοήθεια των μελών του Forum. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 27 Σεπτεμβρίου 2019 #12 Share 27 Σεπτεμβρίου 2019 πριν 1 ώρα, το μέλος Sparos7 έγραψε: Για σου sotiri ευχαριστώ πολύ... θα ήθελα να ξεκινήσω με τα βασικά Για τι θέλω να ασχοληθώ και να μάθω και όταν αποκτήσω και εγώ εμπειρία και πειραματιστω θα είμαι πάλι και εγώ μέλος να βοηθάω και να ανταλλασω απόψεις.. αρχίζοντας θα ήθελα να αναφέρω πως έχω παραγγείλει ένα ενυδρείο που μου έχει κλέψει την προσοχή και θα ήθελα να το έχω στον χορό μου.. αυτό είναι το fluval flex aquarium kit 125 l . Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ασχοληθεί ποτέ πάρα μόνο όταν πάω Αθήνα και χαζεύω το ενυδρείο του θείου μου.. όμως σαν λάτρης των ζώων έχοντας 2 υπέροχα σκυλάκια θέλω να έχω Και κάτι της θάλασσας που αφορά και την δουλειά.. Αυτά για εισαγωγή...? πάμε τώρα στα βασικά.. Το ενυδρείο έχει ήδη τα υπάρχον φίλτρα 2 στον αριθμό και μια αντλία νερού... ξέρω πως από τα βασικά θέλω έναν θερμοστατη.. να τονίσω ότι μέσα στο ενυδρείο θα βάλω υπόστρωμα ένα χιλιοστό χαλίκι και μετά τέσσερα με έξι χιλιοστά πάλι χαλίκι για υπόστρωμα και εύκολο καθάρισμα με αντλία που και αυτήν θα προμηθευτώ.. Επίσης θα βάλω για στόλισμα κάποιες μεγάλες πέτρες και ψεύτικα φυτά για αρχή για να μάθω..( μετέπειτα θα με ενδιέφεραν και ζωντανά φυτά).. Η ερώτησής μου είναι... 1) θα χρειαστώ αεραντλια για λόγους ότι θα βάλω ψεύτικα φυτά.? 2) τι νερό να χρησιμοποιήσω στην πρώτη γέμιση του ενυδρείου. 3) και τελευταίο και συγνώμη αν σας κούρασα τι είδους ψαράκια να βάλω με θερμοκρασία να υποστηρίξω το ενυδρείο μου.. εκ των προτέρων ευχαριστώ.. !!!!! Για να σου απαντήσω σύντομα και να μη σε κουράσω. Η αεραντλία δεν είναι υποχρεωτική στα ενυδρεία μας. Αντί για ψεύτικα φυτά μπορείς να πας σε εύκολα αληθινά (ίδιο περίπου κόστος). Γεμίζεις με νερό βρύσης. Υπάρχουν ψαράκια κρύου νερού αλλά και τροπικά. Μια θερμοκρασία για να ξεκινήσεις το στρώσιμο του ενυδρείου σου είναι περίπου 26-27 βαθμοί. Πριν κάνεις οτιδήποτε διάβασε τα θέματα που υπάρχουν στο φόρουμ για το στήσιμο των νέων ενυδρείων και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε. Μη βιαστείς να βάλεις ψάρια. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sparos7 27 Σεπτεμβρίου 2019 Author #13 Share 27 Σεπτεμβρίου 2019 πριν 2 ώρες, το μέλος Sparos7 έγραψε: Φίλε sotiri ευχαριστώ και πάλι.. έχω κατανοήσει ότι τα ψάρια θα μπουν ποιό ύστερα και δεν έχω κανένα πρόβλημα για Τι το να δημιουργείς κάτι από την αρχή είναι εξίσου ωραίο.. απλά είπα και φαντάστηκα ότι είναι ποιό εύκολο για αρχή πλαστικά φυτά για λόγους ότι δεν θα τα κάνω μαντάρα με το νερό που ίσως τα φυτά θέλουν μια ποιό μεγάλη εξειδίκευση σε θέματα νερού και επεξεργασίας... Το ξέρω σε τρελαινω αλλά είμαι νέος στο χόμπι και θέλω να ξεκινήσω ομαλά για λόγους ότι τρέχω πολλά μαζί αυτόν τον καιρό.. σε ευχαριστώ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManosA 27 Σεπτεμβρίου 2019 #14 Share 27 Σεπτεμβρίου 2019 Φίλε μου καλησπέρα, Δείχνεις πολύ οργανωτικός και είναι πολύ θετικό που προετοιμάζεσαι πριν ξεκινήσεις, ώστε να αποφύγεις τυχόν λάθη και ταλαιπωρίες. Θα σου πρότεινα και εγώ να μελετήσεις τα προφίλ ψαριών γλυκού νερού καλά, ώστε να καταλήξεις ποια οικογένεια ψαριών και ποια είδη σου αρέσουν και από αυτά, με βάση το ότι ήδη παρήγγειλες ενυδρείο, ποια κάνουν για τα λίτρα σου. Το ποια ψάρια θέλεις θα βάλεις μέσα είναι κομβικό σε όλα τα υπόλοιπα, πχ, τι βυθό θα βάλεις, άλλα θέλουν χαλίκι, άλλα άμμο, το τι υλικά κάνουν για το aquascape του ενυδρείου σου και αυτό εξαρτάται από τα ψάρια που θέλεις να βάλεις, τα φίλτρα, τα φυτά και το ph του νερού, όλα εξαρτώνται από το είδος ψαριών που θα επιλέξεις, έχεις επιλογές στα λίτρα σου αρκετές. Όσο αφορά τα φυτά, είμαι υπέρ των αληθινών και γενικά στα υλικά που βάζουμε στα ενυδρεία, πχ ξύλα, πέτρες κτλ, είναι πολύ καλύτερα και για τα ψάρια άλλα και για το μάτι σου όσο περνάει ο καιρός. Τσέκαρε τα προφίλ, κατέληξε πάνω κάτω στα ψάρια που θα ήθελες να βάλεις και εδώ είμαστε όλοι να σε βοηθήσουμε στα υπόλοιπα που χρειάζεσαι. Είναι νομίζω χαρά όλων μας να προτείνουμε πράγματα σε ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με το χόμπι, και ειδικά με τον τρόπο που εσύ ξεκινάς. Α, και προ Θεού, πριν επισκεφτείς το pet shop που θα επιλέξεις για να αγοράσεις πράγματα, να έχεις πάρει τις κατευθύνσεις από τα παιδιά, ώστε να ξέρεις τι θέλεις, τι ψάχνεις και τι δεν χρειάζεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sparos7 27 Σεπτεμβρίου 2019 Author #15 Share 27 Σεπτεμβρίου 2019 Manoa σε ευχαριστώ αγόρι μου να και κάτι που μου έδωσες να καταλάβω και δεν το έχω ξανά ακούσει και είναι πολύ σωστό... οπότε πρώτα πρέπει να βγάλω άκρη με τα ψαράκια και μετά να φτιάξω τον χώρο που θα ζήσουν έχεις δίκιο θα ξεκινήσω από αυτό για Τι μέχρι να έρθει το ενυδρείο έχω λίγο χρόνο να ψαχτω... thanks ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sparos7 27 Σεπτεμβρίου 2019 Author #16 Share 27 Σεπτεμβρίου 2019 ManosA με βοήθησες πολύ αγόρι μου να σε καλά... μπήκα και διάβασα και νομίζω ότι αποφάσισα γρήγορα να ασχοληθώ με τα ψαράκια νότιας και Κεντρικής Αμερικής φαίνονται εύκολα ψαράκια και με πολύ ωραία χρώματα..Τώρα θα πρέπει να δω πως και τι χρειάζεται να αρχίσω να μαζεύω πραγματάκια για το περιβάλλον τούς.. μια ερώτηση.. Επειδή μου αρέσουν οι γαρίδες θα μπορούσα να προσθέσω μερικές...?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManosA 27 Σεπτεμβρίου 2019 #17 Share 27 Σεπτεμβρίου 2019 Χαίρομαι φίλε μου, στείλε και το όνομα σου να μη σε λέω φίλε συνέχεια, αν θέλεις. ? Με έφτιαξες με το αγόρι μου, μπήκα στα 40.....??? Είναι πολλά διαφορετικά είδη στην ήπειρο, ποιο σου γυάλισε? Tetras & corys σίγουρα μπορείς (με άμμο) να βάλεις. Για τις γαρίδες, εξαρτάται απο το aquascape και τους συγκάτοικους... Δεν είχα ποτέ, διότι κιχλίδες που είχα και έχω, και γαρίδες είναι ζωντανή τροφή, και δεν πρέπει. Θέλουν σίγουρα φυτεμένο με αληθινά εννοείτε φυτά, υπάρχουν παιδιά πολύ έμπειρα σε γαρίδες στο forum, περίμενε info. Στείλε ποια είδη σε ενδιαφέρουν (τα προφίλ) από Αμερική να δούμε πιο συγκεκριμένα για που οδεύεις..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος