Angelos Liolios 23 Σεπτεμβρίου 2019 #1 Share 23 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπερα σε όλους . Το ενυδρειο μου ειναι περιπου 60 λτ και συγκεκριμενα έχει διαστασεις 60(μήκος)*30(πλατος)*38 (Ύψος), Τα φυτα που έχω είναι anubia nana, cryptocoryne parva, κερατοφυλλο, moss και Valisneria Spirals. Το ενυδρειο μου έχει μία λαμπα αυτη στην φωτογραφια. Ειναι αρκετος ο φωτισμος??? μπορω να προσθεσω led?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis_dms 23 Σεπτεμβρίου 2019 #2 Share 23 Σεπτεμβρίου 2019 Αν πούμε ότι ισχύει ο κανόνας του watt/λίτρο τα 0,25 watt που προκύπτουν θεωρώ πως είναι οκ για αυτά τα φυτά. Επειδή είσαι σε φάση στρωσίματος θα έλεγα πως παρεμβολές στα φυτά όπως αναβάθμιση φωτισμού ή λίπασματα θα βοηθήσουν περισσότερο τις άλγες παρά τα φυτά. Αντίθετα μπορείς να αντικαταστήσεις την λάμπα με μία led. Προσωπικά εμένα με βοήθησε πολύ στην περίπτωση των led η χρήση ντιμερ όπου μπορούσα να ρυθμίσω την ένταση του φωτισμού ανεξαρτήτως από τα lumen της λάμπας. Δηλαδή τώρα χωρίς να ξέρω επακριβώς την ένταση, έχω μία μπάρα led 6000k την οποία έχω στο 60% της απόδοσης. Αυτό σημαίνει ότι αν η μπάρα βγάζει 1000 lumen το μέγιστο, δουλεύει στα 600. Βοηθάει πολύ στις άλγες και μπορείς να προσαρμοστείς άμεσα στις ανάγκες των φυτών σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος