noli 24 Αυγούστου 2019 #1 Share 24 Αυγούστου 2019 καλημερα στην ομαδα παρακαλω τη βοηθεια σας πριν λιγο καιρο ειχα θαλασσινο ενυδρειο κ επειδη σκεφτομαι να ξαναρχισω το χομπυ θελω μια βοηθεια τοτε που ειχα παρατηρουσα καθε πρωι το σπιτι μεσα ειχε πολυ υγρασια κ τα παραθυρα του σπιτιου απο μεσα ειχαν απειρους υδρατμους Μηπως εκανα κατι λαθος; γιατι δεν γινεται οσοι εχετε θαλασσινα να αντιμετωπιζεται αυτο το πραγμα ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 24 Αυγούστου 2019 #2 Share 24 Αυγούστου 2019 Αν το ενυδρειο ειναι πολυ μεγαλο και το δωματιο (που το εχεις) ειναι μικρο, τοτε ειναι το κατι κανονικο. Εχει σχεση και η θερμοκρασια - μεσα στο ενυδρειο και εξω απ΄αυτο και εξω απο το παραθυρο και μεσα στο δωματιο. Οσο πιο μεγαλη διαφορά θερμοκρασιας υπαρχει, τοσο πιο πολυ φανερη θα ειναι και η υγρασια στα τζαμια (στ δέυτερη περιπτωση). Link to comment Share on other sites More sharing options...
noli 24 Αυγούστου 2019 Author #3 Share 24 Αυγούστου 2019 ε αυτο μου φαινεται περιεργο αν και λογικο δεν υπαρχει ενυδρειο θαλασσινο που καποιος να μην εχει θεμα στο σπιτι του; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 24 Αυγούστου 2019 #4 Share 24 Αυγούστου 2019 Αν και δεν μας δινεις αρκετες πληροφοριες... Μηπως ειχες προβλημα τις κρυες ημερες-νυχτες του χειμωνα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
noli 24 Αυγούστου 2019 Author #5 Share 24 Αυγούστου 2019 το ενυδρειο ηταν 550 λιτρα κ αλλα 220 το συμπ η θερμοκρασια στο χωρο ηταν γυρω στους 20 βαθμους ενω στο ενυδρειο αν θυμαμαι ηταν 26.καθε βραδυ δηλαδη οταν ξυπναγα το πρωι εβλεπα υδρατμους σε ολα τα παραθυρα του σπιτιου με εκεινο το παραθυρο του δωματιου του ενυδρειου να ειναι τον χειροτερο απο υδρατμους κ απο τοτε λεω πως γινεται να ειχα μονο εγω αυτο τπ προβλημα κ ολοι με τα θαλασσινα να δουκευουν σφαιρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 24 Αυγούστου 2019 #6 Share 24 Αυγούστου 2019 Αν δεν αερίζεται ο χώρος, και τα τ.μ του δωματίου ειναι λίγα, τοτε ειναι λογικό να γινεται αυτο. Ομως αν εχει γενικοτερα θεμα υγρασιας το σπιτι, τοτε απλα το ενυδρειο προσθέτει και αυτο ενα λιθαράκι στο θεμα αυτο. Εγω στο σπιτι εχω αφυγραντήρα , γιατι εχω προβλημα με την υγρασια και χωρις το ενυδρειο. Αν δεν τον δουλευω φτάνω και 88% υγρασια (με κλειστά παραθυρα) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 24 Αυγούστου 2019 #7 Share 24 Αυγούστου 2019 Θα συμφωνήσω με τον @submarine1981 . Έχω ενυδρείο θαλασσινο 500+ λίτρα και sump 140l στο γραφείο μου στο δώμα περίπου 20τμ . Οι συνθήκες αρκετά ακραίες (κρύο το χειμώνα, ζεστη το καλοκαίρι). Πρόβλημα με υγρασία δεν έχω τα τελευταία 10 χρόνια. Άρα πιστεύω ότι προηγείται το πρόβλημα με την υγρασία και επιδεινώνεται με το ενυδρείο σου. Πρέπει να βρεις την αιτία!!! 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
noli 24 Αυγούστου 2019 Author #8 Share 24 Αυγούστου 2019 το σπιτι γενικα δεν εχει θεμα με υγρασια καθολου αυτο μου κανει εντυπωση. θα το ψαξω να δω βεβαια που οφειλεται. καποιοι π βλεπω κλεινουν τα θαλασσινα απο πανω με διαφανο plaxi glass αυτο δεν δημιουργει θεμα στο συστημα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 24 Αυγούστου 2019 #9 Share 24 Αυγούστου 2019 Με το να το κλείσεις , μειώνεις τις απώλειες θερμοκρασίας τον χειμώνα, και λίγο εξάτμιση. όμως στο θαλασσινο θελουμε να αερίζεται όσο το δυνατον περισσότερο για το ΡΗ. Γιαυτο και οι κυκλοφοριτές κοιτάνε την επιφάνεια. Θελουμε δηλαδη ανταλαγή αερίων, και οξυγόνωση . Οταν το κλείνεις απο πανω, δεν το αφήνεις να " αναπνεύσει" καλα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
noli 24 Αυγούστου 2019 Author #10 Share 24 Αυγούστου 2019 τελεια.και κατι ακομα γτ το προηγουμενο μου θα θαλασσινο το ειχα fish only και ετσι λεω να ξεκινησω κ εδω.ειχα προχτες μια κουβεντα και μ λενε οτι τα fish only που δεν εχουν κοραλια δεν χρειαζονται κυκλοφορητες μεσα.εγω ειχα τοτε.κ αναρρωτιεμαι εκανα λαθος;ο βραχος δεν θελει κυκλοφορια γυρω του; συγγνωμη αν ρωτησα βλακεια αλλα και γω παραξενευτηκα προχτες αλλα δεν εχω και τρομερη εμπειρια σε θαλασσα. ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 24 Αυγούστου 2019 #11 Share 24 Αυγούστου 2019 Καλά έκανες και είχες.... Η κυκλοφορία είναι ζωτικής σημασίας στο θαλασσινό και πρέπει να υπάρχει πάντα (σε κάποια συστήματα περισσότερο κάποια λιγότερο). 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 24 Αυγούστου 2019 #12 Share 24 Αυγούστου 2019 Εάν ο χώρος αεριζετε, έχει ανοιχτό παράθυρο, και δουλεύεις αφυγραντηρα οπότε πρέπει δεν θα έχεις κανένα θέμα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος