Thanasis Nikolaou 6 Αυγούστου 2019 #1 Share 6 Αυγούστου 2019 Γεια σε όλους,έχω αυτό το φίλτρο και ψάχνω να βρω που μπορώ να βάλω το βιολογικό υλικό.Εχω πάρει το mini siporax.Αν κόψω το σφουγγάρι θα έχω προβλήματα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos Wayne Korres 6 Αυγούστου 2019 #2 Share 6 Αυγούστου 2019 Το κόβεις στην μέση (είναι επαρκής η μηχανική φίλτρανση ) και γεμίζεις siporax mini με το δυχτάκι καλύτερα όσο παίρνει,ώστε να το ξεπλένεις ευκολότερα σε νερό ενυδρείου κατά τη συντήρηση.Οπότε αναβαθμίζεις ένα σκαλί πάνω την ικανότητα του φίλτρου σου ( μηχανική και βιολογική ) Βέβαια το φιλτράκι είναι μικρό και μη περιμένεις θαύματα αν έχεις μικρό ενυδρείο πχ με χρυσόψαρα.Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos Wayne Korres 6 Αυγούστου 2019 #3 Share 6 Αυγούστου 2019 Αν θές βάλε και ένα μικρό κομμάτι ενυδρειακού βαμβακιού στο τελείωμα μετά το κεραμεικό ώστε να έχεις περισσότερο κρυστάλλινο νερό.Σε κάθε καθάρισμα να το πετάς όμως.Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanasis Nikolaou 6 Αυγούστου 2019 Author #4 Share 6 Αυγούστου 2019 Κατάλαβα.Οχι δεν το προοριζω για χρυσόψαρα μιας και είναι μικρό αλλά για guppies. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanasis Nikolaou 6 Αυγούστου 2019 Author #5 Share 6 Αυγούστου 2019 Το Ενυδρειακο βαμβάκι είναι υαλοβάμβακας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 6 Αυγούστου 2019 #6 Share 6 Αυγούστου 2019 Καλησπέρα όχι, είναι βαμβάκι ειδικά για ενυδρειακή χρήση σαν αυτό https://misirlis-aquarium.gr/30-eksoplismos/5734-sera-filter-wool-100g-4001942084604.html (κακώς κάποιοι το λένε "υαλοβάμβακα") 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanasis Nikolaou 6 Αυγούστου 2019 Author #7 Share 6 Αυγούστου 2019 Μια απορία ακόμη άσχετη με το φίλτρο μιας και με καλυψατε. Αλλαγή νερού ενώ δεν έχω ακόμη ψαράκια μέσα μίας και τώρα το στρώνω να κάνω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Φρου Φρου 6 Αυγούστου 2019 #8 Share 6 Αυγούστου 2019 Αλλαγή θα κάνεις όταν ολοκληρωθεί το στρώσιμο. Δηλαδή όταν θα μετράς αμμωνία 0, νιτρώδη 0, νιτρικά >0. Και μετά θα βάλεις τα ψαράκια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος