mad23 3 Ιουνίου 2007 Author #26 Share 3 Ιουνίου 2007 να εισαι καλα νικο μου σε ευχαριστω(και τα υπολοιπα παιδια) για τις πληροφοριες,τη συμπαρασταση και το χρονο που αφιερωσες για να με κανεις σοφοτερο. νομιζω πως το ειχα αναφερει καπου στην αρχη. το ενυδρειο ειναι κοντα στα 110 λιτρα και αν αφαιρεσουμε το χωρο του φιλτρου περιπου 100 λιτρα καθαρα. αυτη τη στιγμη εχω μεσα περπου 5,1/2 κιλα ζωντανου βραχου. αρα συμφωνα με τα λεγομενα σου θα πρεπει να βαλω τουλαχιστον ακομα 5 κιλα. ειναι περιπου 4 κομματια μονο αυτα που εχω.για τα 2 ειμαι πολυ σιγουρος οτι ηταν ηδη κουραρισμενα,αφου ο ανθρωπος απο τον οποιο τα αγορασα ειναι εμπιστος.για τα αλλα 2 δεν ξερω αφου τα πηρα αυθορμητα επειδη μ'αρεσαν σαν κομματια(ηταν ομως απο ευυποληπτο καταστημα).το μονο που εκανα(αφου καπου το ειχα διαβασει) ηταν να τα μυρισω οταν τα εβγαλε απο το νερο και δεν μυριζε κανενα απο αυτα ασχημα. αν δε βρω(που δεν θα βρω) καποιο καταστημα ανοιχτο σημερα(κυριακη) θα παω απο δευτερα να παρω τους βραχους. και οπως παντα οι ερωτησεις.... 1.για την αλγη προτιμαω να βαλω περισσοτερα καβουρακια για να μου κανουν τη δουλεια παρα να βαλω αλλο ψαρακι μεσα.δεν θελω να του αλλοιωσω το χαρακτηρα Nemo only που του εχω προσδωσει! αν βαλω καβουρακια ποσα περιπου θα κανουν σωστη διουλεια? και αν δεν ειναι αρκετα να βαλω αναγκαστικα καποιο απο τα ειδη των blenny η' ενα goby? 2.το μακαρονι ειναι απλως αχρειαστο αυτη τη στιγμη η' μου κανει κακο? αν ειναι να το βγαλω asap! αν μου δημιουργει προβλημα θα φανει σε καποια μετρηση? θα μειωσω και τη τροφη αφου τα ταιζα 2 φορες την ημερα. ευχαριστω πολυ και παλι............. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 3 Ιουνίου 2007 #27 Share 3 Ιουνίου 2007 τα ocelaris είναι ανθεκτικά ψαράκια , αν η ανεμώνη είναι όπως λες και κρατήσεις τις καλές τιμές στο νερό σου .. .. ο μοναδικός αντίπαλος θα είναι η άλγη .. με καλό skimming , κυκλοφορία νερού , αλλαγές νερού , αντιφωσφορικά με βάση το σίδηρο , ακριβό ενεργό άνθρακα που να μη βγάζει φωσφορικά πχ super activated carbon A/F και υπομονή θα τα καταφέρεις .. βάλε και άλλα feather duster θα βοηθήσουν καθαρίζοντας το νερό από οργανικά και νεκρά βακτήρια .. είναι και πολύ όμορφα. . προσοχή στο τάϊσμα … νερό από αντίστροφη όσμωση καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 3 Ιουνίου 2007 Author #28 Share 3 Ιουνίου 2007 discos(ειμαστε και γειτονες) πραγματικα δεν εχω διαθεση να μιλησω ασχημα σε κανενα και για κανενα. οχι μονο ειμαι νεος εδω αλλα ειμαι και ευγνωμων που απολαμβανω τη βοηθεια σας,τις γνωσεις σας και τις συμβουλες. ο γραπτος λογος ειναι πολυ ευκολα παρεξηγησιμος και αν θεωρεις οτι μιλησα ασχημα για καποιο λογο....ζηταω συγνωμη. δεν ειχα καμια τετοια προθεση. εγω απλα ειπα οτι με στεναχωρησε που με αποπηρε η ναταλια. για τα υπολοιπα ειλικρινα σου μιλαω πριν καθε κινηση διαβασα παρα μα παρα πολυ.για την ανεμωνη παραδεχομαι οτι ηταν ενα ρισκο και το γνωριζα.διαβασα ομως οτι δεν ειναι απαγορευτικο να τη βαλεις μεσα σε 15 μερες αρκει να ειναι καλες οι τιμες. το σιγουρο ειναι οτι οι πιθανοτητες επιβιωσης ειναι περισσοτερες σε ενα ενυδρειο πιο πολλων ημερων. υπηρχαν και ατομα που τους ζουνε μια χαρα και τις ειχαν βαλει σε 20 μερες αλλα και αλλοι που σε στρωμενα ενυδρεια μηνων δεν αντεξαν ουτε 20 μερες. το τι θα γινει με μενα θα δειξει η πορεια και ελπιζω να μην ειναι μοιραιο. θα δουμε για τα ψαρακια αν μιλας γενικα συμφωνω. ocelaris ομως,ενα καταστημα που εμπιστευομαι παρα πολυ αλλα και πολυς ακομα κοσμος,αλλα και καποια site που διαβασα λενε πως οι συγκεκριμενοι κλοουν δεν εχουν προβλημα να μπουν και στην 5η,6η μερα του στρωσιματος και ισα ισα κανουν καλο και στη διαδικασια καθως ειναι πολυ ανθεκτικα ψαρακια και σκληροτραχηλα. π.χ ενα lionfish ουτε που θα το σκεφτομουν να βαλω,δεν θα μου περναγε καν απο το μυαλο!! μετρησεις κανω καθε 2 η' 3 μερες θα κανω αυριο μαλλον και θα σας τις παρουσιασω ευχαριστω και παλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 3 Ιουνίου 2007 Author #29 Share 3 Ιουνίου 2007 ευχαριστω τασο το νερο αντιστροφης οσμωσης εχω καταλαβει τελικα οτι ειναι το καλυτερο δεν εχω κανει ακομα αλλαγη αλλα οταν θα κανω θα χρησιμοποιησω αυτο οκ θα βαλω και αλλα feather duster,ισως και κανενα αλλο ειδος εκτος απο αυτα που εχω. σε 2 απο τους βραχους εχουν αρχισει να μεγαλωνουν ηδη 4,5 απο αυτα θα παρω και απο τον ανθρακα που μου προτεινες προσοχη στο ταισμα εννοεις να μη ταιζω πολυ ε? μια φορα την ημερα θα το κανω τωρα και απο λιγο ευχαριστω και παλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 9 Ιουλίου 2007 Author #30 Share 9 Ιουλίου 2007 γεια σας και παλι χαθηκα για λιγο καιρο αλλα αφηνα τα πραγματα να προχωρανε στο ενυδρειο. ωστοσο απορειες που ειχα ανα διαστηματα τις καπυπτατε σε αλλα θεματα που παρακολουθω σιγα σιγα αρχιζει να ωριμαζει το ενυδρειο και μοιραια αναπτυσσονται καθε μερα και αλλοι οργανισμοι σε αυτο το διαστημα αναγκαστηκα να βγαλω καποιους "παρανομους" τους οποιους ανακαλυψα τυχαια σε ενα βραδυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 9 Ιουλίου 2007 Author #31 Share 9 Ιουλίου 2007 αυτη η ζεστη ομως των προηγουμενων ημερων που μας βασανιζει λιγο πολυ ολους μας επηρεασε δυστυχως την ανεμωνη μου. μεσα σε 3 μερες ειχαμε διακοπες ρευματος συνολικα 28 ωρων!!!!!!!!!! αυτη η δεη θελει μηνυσεις........ μην εχωντας chiller Λοιπον χρησιμοποιω ως μεθδοδ ψυξεις τον κλασσικο του ανεμιστηρα! ο οποιος εκανε τη δουλεια του και μου κραταγε το ενυδρειο μεχρι τους 27-29 βαθμους. οταν ομως δεη αποφασισε να παιξει παιχνιδια μαζι μας δυστυχως εφτασε κοντα στους 32 και ισως να τους ξεπερασε για λιγο...... οι κλοουν δεν επαθαν και πολλα αλλα συστυχως η ανεμωνη επηρεαστηκε και ευτυχως δεν πεθανε!!!!μετα απο 5-6 μερες αρχισε να "ξεφτυζει". εψαξα,ρωτησα και μου ειπαν οτι αυτο ειναι φυσιολογικο και ειμαι τυχερος που δεν την "εκανε"! δυστυχως ομως η zooxanthellae της εφυγε και θα πρεπει απο δω και περ να ειμαι πολυ προσεκτικος με τη θερμοκρασια και να την ταιζω συχνοτερα. οποτε τωρα πηγα το φωτισμο στις 9 ωρες,την ταιζω γαριδες και καλαμαρακι καθε 3 μερες,αυξησα τις αλλγες μου για χαρη της στο 20% καθε 2 βδομαδες πλεον και μια φορα την ημερα ριχνω και 2 ποτηρια πολυ κρυο νερο κατι το οποιο φαινεται να εκτιμαει. στο sumb ομως,οχι στο κεντρικο γιατι βλεπω μετα τους κλοουν να γινονται αγγελακια!!!! να και μερικες φωτο οι οποιες θα γονοντουσαν οι αγαπημενες μου αν ηταν πριν τον παλιοκαυσωνα και την ανικανη να αντεπεξελθει δεη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 9 Ιουλίου 2007 Author #32 Share 9 Ιουλίου 2007 η πρωτη ειναι οταν τα φωτα ειναι ανοιχτα οπου φαινεται λιγο πιο φυσιολογικη και η αλλες 2 περιπου ωρες αφου σβησουν τα φωτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 9 Ιουλίου 2007 Author #33 Share 9 Ιουλίου 2007 και μερικες φωτο πριν τα προαναφερομενα! θα το αλλαξω λιγο το "ντεκορ" καθως βρηκα εναν παρα πολυ ωραιο βραχο στην παραλια της νεας μακρης ο οποιος προοριζεται για βαση ωστε να ψηλωσει λίγο και να μην φαινονται το αντιφωσφορο,ο ανθρακας και το siphorax απο το sump αρχικα τον"ελουσα" με καυτο νερο 6-7 φορες και ειδ αρκετα πραγματακια να φευγουν απο πανω του. τωρα τον εχω βαλει σε ενα δωματιο με πληρες σκοταδι,εκτος απο ελαχιστο φως που μπαινει κατα τηδιαρκεια της μερας. δεν ειναι σε νερο αλλασε μια λεκανιτσα. λεω να τον βαζω το πρωι στον ηλιο και το βραδυ στο δωματιο. και μετα απο 2 βδομαδες να τον τοποθετησω μεσα στο ενυδρειο. ισως να παω και μεσα στην εβδομαδα να παραγκειλω τα ξυλα για να φτιαξω και το καπακι που σας ελεγα. δεν μπορω να βλεπω αλλο αυτα τα καλωδια! παρακαλω αν εχετε καμια παρατηρηση για τη διαδικασια που σκεφτομαι να ακολουθησω για να απαλλαξω το βραχω απο ανεπιθυμητα οντα να μου απαντησετε και μια αλλη ερωτηση! βασικα εκανα το λαθος και πριν βαλω νερο στο ενυδρειο δεν εβαλα κατι στο πισω τζαμι ωστε να κρυβει τα υλικα του sump. τωρα σιγα σιγα αρχιζει και παρουσιαζεται κοραλλινη στα τζαμια! αυτη που βγαινει στο μπροστινο και σατ πλαινα την καθαριζω. αυτη ομως που παρουσιαζεται στο πισω μερος του ενυδρειου σκεφτομαι να την αφησω σαν ενα φυσικο backround που θα μου κρυβει και αυτα που δεν θυμιζουν θαλασσα! τι λετε? το να την αφησω μεσα θα κανει σε κατι κακο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 9 Ιουλίου 2007 Author #34 Share 9 Ιουλίου 2007 θα βγαλω και καποιες ακομα φωτο το βραδυ απο τα υπεροχα πραγματακια που εχουν αρχισει να φυτρωνουν στους βραχους.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 9 Ιουλίου 2007 Author #35 Share 9 Ιουλίου 2007 και συγνωμη για ορισμενα τραγικα ορθογραφικα λαθη που εχω κανει αλλα εγραφα πολυ γρηγορα...... ντροπη!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 9 Ιουλίου 2007 #36 Share 9 Ιουλίου 2007 Kαλως ηλθες παλι, αλλα εγραψες τοσα πολλα που...ζαληστικα! Ας τα παρουμε με τη σειρα.. Οντως με τις διακοπες ρευματος ειχαμε ολοι λιγο πολυ προβλημα, αλλα ευτηχως δεν ειχαμε τις δικες σου τεραστιες διακοπες ρευματος που θα στρεσαραν το ενυδρειο σου απιστευτα. Για την προσωπικη σου αγωνια δεν θα αναφερθω αφου ειναι αυτονοητη... Η ανεμωνη ειναι τρομερα ευαισθητη σε αλλγες συνθηκων αποτομες, οπως και της θερμοκρασιας που ειναι τρομερα ευαισθητη. Ηταν νωρις που την εβαλες, οτι και να νομιζεις αλλα ηλθε το "τσουναμι" ζεστης και εκανε τα πραγματα χειροτερα. Για ποιο λογο να βαλεις βραχο απο την μεσογειο θαλασσα? Υπαρχει λογος? Και ποιο βαρης ειναι, και δεν εχει να προσφερει τιποτα στο ενυδρειο απο αυτα που μας προσφερει ο τροπικος βραχος. Ειναι λαθος για εμενα να κανεις κατι τετοιο. Αμα θες καντο, αλλα η γνωμη μου ειναι οτι ειναι λαθος και το λεω για πολλους λογους... Η κοραλλινη στο πισω τζαμι ειναι κατι το απολυτος φυσιολογικο. Οπως και να το κανουμε. Ετσι και αλλιως ειναι καλοδεχουμενη και ειναι και καλο σημαδι εαν υπαρχει αναπτυξη σε βαθος χρονου και οχι μπρος-πισω.. Καλη επυτιχια στην συνεχεια σου και υπομονη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 9 Ιουλίου 2007 Author #37 Share 9 Ιουλίου 2007 ευχαριστω discos μενω αργυρουπολη και ημασταν η περιοχη με τη μεγαλυτερη διακοπη σε συνολο ωρων! εχεις πολυ δικιο οσον αφορα αυτο που λες για την ευαισθησια στις αλλαγες της θερμοκρασιας! που να δεις οταν βαζω το κρυο νερο πως φρεσκαρεται! ειμαι σιγουρος οτι αν δεν ειχα αυτα τα δυσαρεστα δεν θα γινοταν ετσι η ανεμωνη. ειλικρινα τα πηγαινε μια χαρα και πριν τις πολυωρες διακοπες δεν ειχε παρουσιασει κανενα ιχνος προβληματων. οταν εδειχνα φωτο δεν το πιστευανε οτι την ειχα βαλει απο την 14η μερα! φυσικα ομως και δεν το συνιστω. ισως απλα να ημουν τυχερος(μεχρι τωρα τουλαχιστον). οσο ανοιγει και κλεινει θα ειναι καλα η ανεμωνη. απλα τωρα θα ειμαι πολυ πιο προσεκτικος με το θεμα της θερμοκρασιας! πιστευα οτι εχει την ανοχη των ψαριων σ'αυτο το θεμα αλλα τελικα ειναι πολυ πιο ευαισθητη! εχω βαλει πεισμα και στοχο να κανω τα παντα για να τη βγαλει καθαρη απο το καλοκαιρι και τη ζεστη και απο το χειμωνα να αρχισει να επανερχεται! εχω βαλει και μπουκαλια με παγο στην καταψυξη σε περιπτωση που η δεη αποφασισει παλι να δειξει το μεγεθος της ανικανοτητας της! και επειδη δεν εχω πλεον εμπιστοσυνη θα βαλω απο σεπτεμβριο τα υπολοιπα κοραλια που εχω σκοπο να προσθεσω. βλεπω των υπολοιπων μελλων τα διαμαντια και ζηλευω! βεβαια παραμενω βραχος στο θεμα των ψαριων! τιποτα αλλο εκτος απο nemo εκτος και αν ειναι οι δικοι τους απογονοι! ασχετο αλλα υπαρχει καμια περιπτωση να επιβιωσει κανενα απο αυτα μεσα στο ενυδρειο χωρις να ακολουθησω την γνωστη διαδικασια? εχουν αρχισει να δειχνουν σημαδια οτι κανουν "τρελλιτσες" και πραγματικα θα με ενδιεφερε πολυ να κανω μια προσπαθεια να μεγαλωσω οσα μπορεσω...αν μπορεσω! ειτε αφηνωντας τα μεσα και κανοντας τις αναλογες κινησεις ,ειτε τα βγαλω και τα μεγαλωσω σε ενα μικροτερο που εχω και δεν το δουλευω. για το βραχο εχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δικιο. απλα τον ειδα και μου κολλησε να τον χρησιμοποιησω σαν βαση για να δωσω λιγο ογκο! ξερεις τι? ολοι αυτοι οι τροπικοι ειναι τοσο ομορφοι που πραγματικα λυπαμαι και το χειροτερο κομματι να το θυσιασω! δεν ειναι θεμα χρηματων αλλα ομορφιας. λες δηλαδη να μην τον βαλω? και οντως ειναι πολυ πιο βαρυς!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 10 Ιουλίου 2007 #38 Share 10 Ιουλίου 2007 Δυστυχώς το πρόβλημα της ΔΕΗ, το αντιμετωπίζουμε όλοι μας. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι..... αυτοσχεδιασμοί και υπομονή. Το ενυδρείο σου δείχνει πολύ ωραίο. Θα σου πρότεινα όμως να βελτιώσεις την κυκλοφορία του νερού, γιατί στην τελευταία φωτογραφία δεν παρατηρώ καμία ανατάραξη της επιφάνειας. Η αύξηση της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με τα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου, είναι ότι χειρότερο. Καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 10 Ιουλίου 2007 Author #39 Share 10 Ιουλίου 2007 ευχαριστω νικο πιστευω οτι αν καταφερω να φτιαξω ενα ομορφο καπακι και η κοραλλινη συνεχισει με τον ιδιο ρυθμο την αναπτυξη της θα μαζευτει λιγο γιατι αυτη τη στιγμη φαινονται σημεια που δεν ειναι ομορφα. ναι ναι εχω τον ενα κυκλοφορητη και κοιταει προς την επιφανεια. απλα εκεινη τη στιγμη που εβγαλα τη φωτο εκανα ενα πειραμα που ειδα σε ενα site για να αυξησω σε ενα βαθμο την αναπτυξη της κοραλλινης. και απλα ηθελα να δω αν δουλευει τελικα. το site αναφερει- κλεινεις τα πανταο(skimmer,κυκλοφορητες και γενικα οτι ταραζει το νερο) για μια ωρα. μεσα σ'αυτο το διαστημα ξυνεις απο το τζαμι την κοραλλινη(απο το μπροστινο και απο τα πλαινα-εγω βασικα την κοραλλινη στο πισω μερος τη θελω για να μου καλυψει την "ασχημια" του sump αλλα καποιοι τη διατηρουν γιατι το θεωρουν ομορφο και σχετικα φυσικο backround) στη συνεχεια μετα απο αυτη την ωρα τα ανοιγεις παλι ολα και τα θρυμματα πανε παντου αλλα κυριως στα μερη που εχει ηδη κοραλλινη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 10 Ιουλίου 2007 #40 Share 10 Ιουλίου 2007 το site αναφερει- κλεινεις τα πανταο(skimmer,κυκλοφορητες και γενικα οτι ταραζει το νερο) για μια ωρα. μεσα σ'αυτο το διαστημα ξυνεις απο το τζαμι την κοραλλινη(απο το μπροστινο και απο τα πλαινα-εγω βασικα την κοραλλινη στο πισω μερος τη θελω για να μου καλυψει την "ασχημια" του sump αλλα καποιοι τη διατηρουν γιατι το θεωρουν ομορφο και σχετικα φυσικο backround) στη συνεχεια μετα απο αυτη την ωρα τα ανοιγεις παλι ολα και τα θρυμματα πανε παντου αλλα κυριως στα μερη που εχει ηδη κοραλλινη Ακομα καλυτερη δουλεια μπορεις να κανεις με το να βαλεις εναν αχινο στο ενυδρειο σου. Σου καθαριζει ενα τεραστιο μερος απο τις αλγες σου που βγαινουν, αλλα σου τρωνε και μια ποσοτητα κοραλλινης, η οποια οταν την χονευει κυκλοφορει ο "σπορος" της στο ενυδρειο και λειτουργει σαν το καλυτερο μπολιασμα για κοραλλινη σε νεα σημεια. Οχι οτι δεν θα γινει απο μονο του. Αλλα με την κοραλλινη τα πραγματα πανε σχετικα αργα και θελουμε παντα υπερσταθερες συνθηκες για την καλυτερη αναπτυξη της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 10 Ιουλίου 2007 Author #41 Share 10 Ιουλίου 2007 thanks discos εκει προσανατολιζομαι και εγω να αρχισω σιγα σιγα να κανω σταθερες τις συνθηκες σε ολους τους τομεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 16 Ιουλίου 2007 Author #42 Share 16 Ιουλίου 2007 SOS,ΒΟΗΘΕΙΑ........ΣΟΚ...ευχαριστο ευτυχως! παιδια οποιος εχει μεγαλωσει αυγα απο κλοουν ας μου δωσει tα φωτα του PLEEEEASE! το ζευγαρακι ειχε περιεργη συμπεριφορα εδω και μερες αλλα πιστευα πως οφειλεται στο οτι εβγαλα την ανεμωνη και την εβαλα σε αλλο μερος για να τη βοηθησω να γινει γρηγοροτερα καλα αφου τα ψαρια δεν την αφηνουν να φαει κανονικα( α ρε δεη μηνυση που θες!) χθες το βραδυ ομως που τσεκαρα με φακο την κατασταση ειδα ενα συννεφο απο μικρα μικρα πλασματακια. δεν εχουν βεβαια την μορφη ψαριων,ειναι σαν σπαρματοζωαρια ακομα,σαν γυρινοι! οταν ειδαν το φως αρχισαν ολα να ερχονατι προς το μερος του! παρα το οτι ηταν 4 το πρωι ανοιξα Pc για να βρω στοιχεια γιατι καπου ειχα διαβασει οτι πρεπει να τα βγαλεις αμεσως και να τα βαλεις καπου αλλου. το θεμα ειναι οτι δεν ειχα ετοιμο ουτε νερο και γενικα μηδενικη οργανωση καθως δεν ειχα δει ουτε καν τα αυγα. πανε και καθονται τωρα σε μια μικρη σπηλια που σχηματιζουν οι βραχοικαι δεν βλεπω τιποτα! μοιραια εχω λοιπον ερωτησεις και σας παρακαλω οποιος γνωριζει ας μου απαντησει... 1.σημερα το πρωι που ειχα κλειστα παντζουρια και σχετικα πολυ λιγο φως στο δωματιο εκανα παλι το ιδιο με το φακο και δεν ειδα τιποτα. ισως 2,3 τετοια. το μοναδικο ψαρακι εκει μεσα ειναι ενα ακομα lawnmover blenny για την αλγη. υπρχει περιπτωση να τα εφαγε? αν οχι κρυβονται? 2.πρεπει σε αυτη τη φαση να τα ταισω? 3.για να επιβιωσουν θα πρεπει να τα βγαλω οπωσδηποτε? καπου διαβασα οτι μπορουν να μεγαλωσουν σε ενα ενυδρειο που ειναι μονο οι γονεις τους και με μετρια ροη νερου ωστε να μην τα "ρουφηξει" τιποτα χαμηλωσα και λιγο τν ενταση των κυκλοφορητων αν και τα ειδα πολυ δυνατα χθες το βραδυ αφου κολυμπουσαν και αντιστεκονταν στο σημειο με το πιο δυνατο ρευμα. ξερω οτι τωρα που αρχισαν να το "κανουν" θα το κανουν τουλαχιστον 2 φορες το μηνα αλλα δεν ξερω,μονο στη σκεψη οτι θα χαθουν τοσες μικρες ζωουλες με χαλασε..... heeeeeeeelp! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 17 Ιουλίου 2007 #43 Share 17 Ιουλίου 2007 Συγχαρητήρια σε εσένα και τα ψαράκια σου για την αναπαραγωγή. Οι πιθανότητες να επιβιώσουν οι νύμφες σε ένα κλειστό σύστημα, είναι μάλλον απειροελάχιστες. Αυτό οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει επάρκεια τροφής για τις πρώτες μέρες της ζωής τους. Οι πιθανότητες αυξάνονται, μόνο αν μεταφερθούν σε ενυδρείο ανάπτυξης, με τη σωστή τροφή, η οποία θα πρέπει να προστίθεται κάθε δύο ώρες και φυσικά μεγάλες αλλαγές νερού με τις ίδιες ακριβώς παραμέτρους. Γενικά τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα για τον ερασιτέχνη, όχι όμως και ακατόρθωτα, αρκεί να κάνει τις σωστές ενέργειες. Ένα πολύ καλό και πρόσφατο βιβλίο, που μπορείς να βρεις πολλές πληροφορίες για την αναπαραγωγή των κλόουν και όχι μόνο, είναι το: "Breeder's Guide" του M.L. Wittenrich Αξίζει τον κόπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΟΠΟ 17 Ιουλίου 2007 #44 Share 17 Ιουλίου 2007 μπραβο χερομαι που ακουω για γεννες κλοουν αρκετες το τελευταιο καιρο η παντα υπηρχαν και απλος επειδη παρακολουθω τα θαλσσινα θεματα αυτη τη περιοδο τελοσπαντων αρε ποτε θα παρω θαρος να φτιαξω και εγω ενα ρεεφ με κλουν ποτε ?? καλη συνεχεια παντος στη προσπαθεια σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 17 Ιουλίου 2007 #45 Share 17 Ιουλίου 2007 ξερω οτι τωρα που αρχισαν να το "κανουν" θα το κανουν τουλαχιστον 2 φορες το μηνα αλλα δεν ξερω,μονο στη σκεψη οτι θα χαθουν τοσες μικρες ζωουλες με χαλασε..... μπράβο mad 23 οργανώσου και περίμενε την επόμενη .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 18 Ιουλίου 2007 Author #46 Share 18 Ιουλίου 2007 ευχαριστω τασο! μετα απο πολυ διαβασμα εμαθα οτι οι πρωτη "παρτιδα" δεν ειναι ποτε μεγαλη σε αυγα. η επομενη θα εχει πολυ περισσοτερα αυγα! απο 500 εως 1000! οπως και οτι λογικα θα εχω ξανα αναπαραγωγη σε 2 ε με 3 εβδομεδες περιπου. την πρωτη μερα ειδα ενα συννεφο απο αυτα! τη δευτερη μερα ειδα ακομα λιγοτερα και σημερα μετρημενα 17. μονο που ειδα τα μικρα μαυρα ματια που φαινονται στεναχωρηθηκα πολυ που δεν μπορω να κανω κατι αυτη τη στιγμη. νικο θα παω σημερα να το παρω το βιβλιο που λες. οντως ειναι πολυ δυσκολο απ'οτι διαβαζω! ειναι τρομερα ευαισθητα σε γενικες γραμες! μια αλλαγη στη θερμοκρασια εστω και ενος βαθμου κελσιου μπορει να τα εξολοθρευσει! ρε παιδια στη φυση πως στο καλο επιζουν? με τοσα εμποδια? κριμα και πιστευα οτι λογο του γνωστου χαρακτηρα που εχει το ενυδρειο μου "nemo only" θα μπορουσε να γινει κατι...... πολυ αισιοδοξος ημουν αλλα ειπα μηπως......επειδη δεν εχω αλλα ψαρακια μεσα που θα τα φανε.τους κυκλοφορητες τους χαμηλωσα,ολη την ωρα ειμαι πανω απο τη θερμοκρασια κτλ ημουν ετοιμος να παω να παρω και κυκλωπες αν εβλεπα καποιο σημαδι θα δουμε βεβαια,δεν θελω να ειμαι απαισιοδοξος! θα ειμαι ετοιμος σιγουρα οπως ειπε και ο τασος ομως για την επομενη! ειναι μεγαλος ο βαθμος θνησιμοτητας αλλα ακομα και ενα να ζησει θα ειμαι χαρουμενος οτι δεν τα παρατησα στο ελεος της τυχης θα οργανωθω με βαση και το βιβλιο που προτεινε ο νικος Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 18 Ιουλίου 2007 Author #47 Share 18 Ιουλίου 2007 ΠΟΠΟ αν εχεις τη δυνατοτητα να το κανεις φιλε μου εχουν απιστευτη συμπεριφορα οταν νοιωθουν οτι δεν απειλουνται και οτι εχουν ολο το ενυδρειο για τον εαυτο τους! εγω τα εχω σε ενα ενυδρειο 90 λιτρων(105 συνολο γιατι το sump ειναι εσωτερικο) και το γυρνανε ολο κνοντας απιθανα πραγματα! το ενα κοιμωταν μεσα στην ανεμωνη και ηταν σαν να το σκεπαζε ενα παπλωμα και το αλλο κοιμωταν κατω στην αμμο μπροστα απο την ανεμωνη!!!!!!!! νομιζα πως ειχε ψοφησει στην αρχη! ασε να μη στα λεω,ελπιζω να το καταφερεις(που δεν θα ειναι και δυσκολο για σενα) και να δεις για τι σου μιλαω μονος σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΟΠΟ 18 Ιουλίου 2007 #48 Share 18 Ιουλίου 2007 στο πετ σοπ τις γειτονιας μου πουλανε ενα 60 αρι σαν το δικο σου γιατι ξεστηνει τα παλια του ενυδρεια αλλα ανοτερη βια (η μανα μου δε με αφηνει λεει οτι δε θα το κανο εργαστηρη ιχθυολογια; το δωματιο μου ) τελοσπαντον καπια στιγμη θα εχω και τους ΤΟΝΟΥΣ ΜΟΥ και οπως ειπα παρακολουθω στενα την εξελιξη του ενυδρειου σου καλη συνεχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 18 Ιουλίου 2007 Author #49 Share 18 Ιουλίου 2007 οπως και να εχει θα σου προτεινα να το παρεις αυτο το ενυδρειο. ισως τα υπολοιπα παιδια να μη συμφωνουν,αλλα εμενα το εσωτερικο sump με εχει βολεψει παρα πολυ. αν δεν ειχα κανει και την χαζομαρα να αφησω το πισω τζαμι χωρις αφισα θα ημουν ακομα πιο ικανοποιημενος. τωρα περιμενω α αναπτυχθει η φυσικη του διακοσμηση μεσω της κοραλλινης,η οποια παρεπιπτωντος μεγαλωνει με πολυ καλο ρυθμο οσο για τη μητερα σου δειξε της απλα μια φωτο με μικρους κλοουν και ειμαι σιγουρος οιτι θα σου δωσει η ιδια τη χρηματα να το φτιαξεις!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 22 Ιουλίου 2007 Author #50 Share 22 Ιουλίου 2007 αρχικα θελω να πω ενα πολυ μεγαλο Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω στον αντρεα(andreas2000) για την απιστευτη κινηση του να μου χαρισει το πανεμορφο ενυδρειο του καθως και αλλα πραγματακια που υπηρχαν εκει. επισης και τον γιαννη(punisher) για τη βοηθεια του στη μεταφορα. απστευτα παιδια και οι δυο,μακαρι να εμενα πιο κοντα να ειμαι καθε μερα εκει κανοντας και λιγο τον πρακτορα αυτο που αντικατεστησε το παλαιο ενυδρειο του αντρεα ειναι απλα τελειο απο ολες τις αποψεις. ειναι και το πρωτο που ειδα απο κοντα σε αυτα τα λιτρα και ειλικρινα χαζεψα. τρομερη δουλεια,οργανωση,μερακι και γνωσεις! υποθεση 10 λεπτων εγινε κοντα στις 2.30 ωρες μεσα στις οποιες βομβαρδιζα τον αντρεα με ερωτησεις. μπορω να πω οτι εκτος απο πλουσιοτερος ενυδρειακα εφυγα απο το σπιτι του και σοφοτερος! το ενυδρειο αφου εφτασε στο δικο μου σπιτι μεσα σε 1 ωρα ηταν καθαρισμενο και το επιπλο αλλα και το ενυδρειο απο την κοραλλινη. ο αντρεας το ειχε σαν διαμαντι και το ιδιο ελπιζω να κανω και εγω! τα ψαρακια σχεδον ηταν ετοιμα να πηδηξουν εξω απο το"κουτι" που τα εχω τωρα και να μπουν στο καινουργιο. το θεμα ειναι οτι οσο και ενθουσιασμενος να ειμαι πρεπει να περιμενω για 2 πραγματα. 1.να πεσουν καποια χρηματα στα χερια μου(βρηκα εναν τροπο αλλα ο αντρεας με απετρεψε... ) γιατι δυστυχως τωρα θα πρεπει να χρησιμοποιησω ενα εξωτερικο φιλτρο το οποιο ενα καλο κοστιζει γυρω στα 160 ευρω οποτε υπομονη μεχρι να τα εχω. 2.γιατι με τοση ζεστη παλι δεν θα μπορω να κανω αυτα που θελω. θελω να βαλω μεσα αυτη τη φορα κοραλια κτλ τουλαχιστον αν βρω τα λεφτα για το φιλτρο,μπορει να βαλω μεσα την αμμο και το νερο και να αφησω να αρχισει να ετοιμαζεται η βιολογια και το νερο να κανει τον κυκλο του μεχρι τα μεσα σεπτεμβριου. θα δω γι'αυτο να και μια φωτο αν εχετε και τιποτα προτασεις για φιλτρο θα βοηθουσταε πολυ,αν και αυτη του αντρεα ειναι πολυ καλη. αν βρεθει κατι σχετικα φθηνο και να κανει δουλεια ισως να δοκιμαζα να το ξεκινησω και αυριο κιολας αλλα συνηθως η ποιοτητα παει μαζι με το κοστος! πηρε το ματι μου καποιους αμερικανους σε μερικα site που τα εχουν τα ενυδρεια χωρις φιλτρο,με 4,5 κυκλοφορητες και φυσικα το scimmer και οι οποιο υποστηριζουν οτι το φιλτραρισμα το κανει η αμμος και οι βραχοι αλλα δεν ξερω,μου ακουγεται λιγο ρισκο και επικυνδινο να το δοκιμασω με μολις 3 μηνες στο θαλασσινο για την διακοσμηση σκεφτομαι τα βραχια να μπουν πισω πισω και να τα βαζω στα πλαινα τα τζαμια αφηνωντας ενα κενο στη μεση τελειωνοντας να ευχαριστησω ακομα μια φορα τον αντρεα αν και οσες φορες να του πω ευχαριστω νομιζω πως δεν θα ξεπληρωσω ποτε αυτο που εκανε. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος