asplinnos 16 Μαίου 2019 #1 Share 16 Μαίου 2019 (edited) Γενική κατηγορία ενυδρείου (Κοινωνικό με φυτά, Νότια Αμερική γενικότερα ) Γενικές Πληροφορίες (Juwel Rio 240) Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 120x40x50 Συνολικά Λίτρα: 240 (λίγο πάνω λίγο κάτω) Sump (λίτρα): - Οργανισμοί Φυτά: Echinodorus red diamond, Cryptocoryne wendtii, Bolbitis heudelotii, Anubia barteri var. nana Ψάρια: 15 Hyphessobrycon Anisitsi (Buenos Aires Tetra), 2 Pterophyllum Altum Άλλα είδη: Διακοσμητικά υλικά Φόντο: μαύρη αφίσα Πέτρες: κόκκινη λάβα Ξύλα: διάφορα drift wood & red moor roots Άλλα διακοσμητικά : Υπόστρωμα: Seachem Flourite Βυθός: Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 2x54w t5 (για την ώρα αργότερα ίσως μπει και το 2ο φωτιστικό σε λειτουργία) Διάρκεια φωτισμού: 8μιση ώρες Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: tetratec 700, tetratec 1200, arena Xp3 Θέρμανση/ Ψύξη: Schego τιτανίου 250w με Eliwell ic 915 Λίπανση: Παροχή CO2: Ναι Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: bits, flakes και λίγο πιο αραιά κατεψυγμένη. Παράμετροι pH: 7 Γενική σκληρότητα (GH): 8 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 7 Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3): 12,5 Φωσφορικά (PΟ4): Μέση Θερμοκρασία (°C): 28 Συντήρηση Αλλαγές νερού: κάθε βδομάδα 32 - 48 λίτρα Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Φωτογραφίες: (σύντομα) Βίντεο: (stay tuned) Λίγα λόγια: Η ιστορία του ενυδρείου. Αυτή είναι η 4η εκδοχή κοινωνικού που φιλοξενεί το συγκεκριμένο ενυδρείο, έχοντας περάσει τα τελευταία 8 χρόνια με 2 φυτεμένα setup. Πιο πριν, η 1η εκδοχή του ήταν με δίσκους που μου άφησε έναν καημό. Ανάμεσα στους δίσκους και στα υπόλοιπα ψάρια υπήρχε και ένα ζευγάρι Altum το οποίο γεννούσε αυγά κάθε βδομάδα. Δυστυχώς εκείνον το καλοκαίρι μετά από 25 μέρες που είχε κλείσει το σπίτι, γύρισα και βρήκα μόνο έναν ancistrus και clown loach ζωντανά (πως τα κατάφεραν επιζήσαντες με τόση αμωνία ακόμα απορία το έχω). Μετά μπήκαμε στον θαυμαστό κόσμο των φυτών με κοπαδάκια και γενικά μικρόψαρα. Τώρα, καινουρια αρχή και δεν ήξερα τι ήθελα, ήξερα σε μαλακό νερό θα ήταν κάτι, χώρο πολύ δεν έχω, όποτε τα «τέρατα» της Ν. Αμερικής αποκλείονται όποτε σκεφτόμουν νανοκιχλιδες και αγγελόψαρα. Παρότι το μάθημα έγινε πάθημα και οι δίσκοι μου αρέσουν αλλά ακόμα δε θέλω, μετά από 8 χρόνια ενθουσιάστηκα ξανά βλέποντας ξανά τα Altum σε ένα κατάστημα και κατάλαβα ότι δεν είχαμε τελειώσει ακόμα... To be continued Έγινε επεξεργασία 16 Μαίου 2019 - asplinnos 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asplinnos 16 Μαίου 2019 Author #2 Share 16 Μαίου 2019 Εδώ είναι το στήσιμο και κάποιες πρόβες του hardscape. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asplinnos 16 Μαίου 2019 Author #3 Share 16 Μαίου 2019 Και τώρα υπομονή να γεμίσει. AE963F65-DE9F-4095-8C3A-199357FF0C2E.mov 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asplinnos 16 Μαίου 2019 Author #4 Share 16 Μαίου 2019 Μπήκαν τα φίλτρα σε λειτουργία και σύνδεσα τα παρελκόμενα (διαχυτηρες διοξείδια θερμοστάτης κλπ) να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμουν. Έχοντας μια ηλικία ο εξοπλισμός μου, είχα κάτι μικρό πλημύρες και το έργο γνωστό σε όλους (κουβάδες σφουγγαρίστρες και λεκάνες στο σαλόνι). Αγορά ανταλλακτικών (φλάτζες και κεφαλές), επισκευή και έτοιμοι. (Το χαλί βγήκε μπαλκόνι, χρειαζόταν να το δει ο ήλιος ?) 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asplinnos 18 Μαίου 2019 Author #5 Share 18 Μαίου 2019 Αφού προσπεράσαμε τα εμπόδια ήρθε και η ώρα για να μπουν τα ψάρια. 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asplinnos 3 Ιουλίου 2019 Author #6 Share 3 Ιουλίου 2019 Είχαμε κάποια ευχάριστα γεγονότα στο μεσοδιάστημα. Είδαμε αυγουλακια κάμποσες φορές, μπήκε ένα κοπαδακι Buenos Aires tetra, μου φάγανε (τα Buenos Aires) κάτι φυτά. Φύγανε οι πέτρες Άτλας και μπήκαν πέτρες λάβας. Γενικότερα υπάρχει κινητικότητα. BABB1656-5046-4537-BD19-6AC05CDA952B.MP4 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asplinnos 16 Ιουλίου 2019 Author #7 Share 16 Ιουλίου 2019 Τι είναι κίτρινο και σου παίρνει την προσοχή ; Ο μηλοκλέφτης ? 767F89DB-AC27-4825-9FCA-0753029A26AA.MOV Link to comment Share on other sites More sharing options...
asplinnos 30 Ιουλίου 2019 Author #8 Share 30 Ιουλίου 2019 (edited) Όταν τα ξίφη του Αμαζονίου ανθίζουν. Καλημέρα σε όλους. Την Κυριακή μέρα χαλάρωσης (και αλλαγής νερού ?) χάζευα το ενυδρείο. Παρατήρησα έτσι την ανάπτυξη ενός νέου μίσχου - δρομέα εχινόδορου που ξεκίνησε από το Σάββατο. Αυτός ο μίσχος θα μεγαλώσει και θα προσπαθήσει να βγει εκτός νερού όπου θα ανθήσει. Αργότερα θα μαραθεί και θα πετάξει νέα φυλλαράκια και λίγο αργότερα μερικές μικρές ριζούλες. Οταν θα μεγαλώσει αρκετά ώστε να μπορεί να διαχωριστεί μπορεί να κοπεί να μετά φυτευτεί και αυτό το νέο φυτό στο ενυδρείο. Και έχουμε και λέμε μέρα πρώτη . Δεύτερη μέρα. Μερα 3η Μέρα 4η Και τώρα υπομονή☺️. Έγινε επεξεργασία 30 Ιουλίου 2019 - asplinnos 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asplinnos 31 Ιουλίου 2019 Author #9 Share 31 Ιουλίου 2019 Μερα 5η Επιφάνια 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asplinnos 7 Αυγούστου 2019 Author #10 Share 7 Αυγούστου 2019 Μέρα 6η Μερα 10η Μερα 11 Bonus τα αυγουλακια από τα apple snail apple ? ? ? 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asplinnos 21 Αυγούστου 2019 Author #11 Share 21 Αυγούστου 2019 Γύρισα από διακοπές και πρέπει να είμαστε περίπου στην 25η ημέρα. Το κοτσάνι είναι σχεδόν μέτρο και τα λουλούδια έχουν ξεκινήσει να ανθίζουν. Το τελείωμα του ξανά μπαίνει στο νερό και έχει ακόμα 2 αρθρώσεις με κλειστά μπουμπούκια . Κάποια άνθη έχουν ξεραθεί και αλλά δεν έχουν ανοίξει ακόμα. Βρήκα ακόμα ένα τσαμπί από αυγά apple snail τα ποια ξεκίνησαν να βγαίνουν. Φαίνονται ήδη κανα δυο ?. Και για την ώρα η εικόνα του ενυδρείου είναι κάπως έτσι. Το βαρέλι τοποθετήθηκε για τις ανάγκες της φωτογράφησης ?. 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asplinnos 30 Αυγούστου 2019 Author #12 Share 30 Αυγούστου 2019 Weekly update Το ενυδρείο πάει καλά χωρίς προβλήματα. Τα λουλουδάκια άλλα ξεράθηκαν, άλλα ανοίγουν και υπάρχουν ακόμα κανα δυο που ετοιμάζονται. Σιγά σιγά τα νεα φυτάκια, πάνω στον δρομέα-κοτσάνι, πέταξαν τα πρώτα τους φύλλα και καμία δυο ριζούλες. Θα περιμένω λιγάκι να μεγαλώσουν λίγο. Σε αυτή την κατάσταση τρέφονται από το κυρίως φυτό (mother plant) - αυτό σημαίνει ότι το επιβαρύνουν κι ολας. Θα τα αφήσω ακόμα να μεγαλώσουν και να πετάξουν αρκετές ριζούλες πάντως (καθότι τρέφονται κυρίως από το ριζικό τους σύστημα οι εχινοδοροι) και μετά θα κόψω και θα τα μεταφυτέψω. Έτσι θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να πιάσουν. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 31 Αυγούστου 2019 #13 Share 31 Αυγούστου 2019 ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 31 Αυγούστου 2019 #14 Share 31 Αυγούστου 2019 Πολυ ωραιο Γιαννη. Πολυ καλη δουλεια με τον εχινοδορο! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asplinnos 14 Οκτωβρίου 2019 Author #15 Share 14 Οκτωβρίου 2019 Το θέμα έμεινε λίγο πίσω και πρέπει να επανορθώσω. Το τελευταίο διάστημα είχα κάτι σκαμπανεβάσματα με το Co2 λόγο του ότι ξερυθμίστηκε ο controller. Παρόλα αυτά ο echidodorus πέταξε 2ο και πρόσφατα και 3ο νέο δρομέα. Τα νέα φυτακια έχουν μεγαλώσει αρκετά και σύντομα θα κοπούν και θα μεταφυτευτούν. Αν θέλει κάποιος να μου πει να του κρατήσω. 3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asplinnos 14 Οκτωβρίου 2019 Author #16 Share 14 Οκτωβρίου 2019 (edited) IMG_8381.MOV Και μερικές στιγμές από την καθημερινότητα. IMG_8381.MOV IMG_8381.MOV Έγινε επεξεργασία 14 Οκτωβρίου 2019 - asplinnos Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 14 Οκτωβρίου 2019 #17 Share 14 Οκτωβρίου 2019 Ομορφιες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManosA 14 Οκτωβρίου 2019 #18 Share 14 Οκτωβρίου 2019 Πολύ ωραίο φίλε μου! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asplinnos 11 Δεκεμβρίου 2019 Author #19 Share 11 Δεκεμβρίου 2019 IMG_8974.MP4 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asplinnos 12 Δεκεμβρίου 2019 Author #20 Share 12 Δεκεμβρίου 2019 (edited) Μπορεί να μην φημίζομαι για τη συνέπεια μου αλλά δεν έχετε να πείτε. Τα ψαράκια μου ξανά προσπάθησαν πριν μερικές εβδομάδες να ζευγαρώσουν. Ξέρω τι πρέπει να κάνω είμαι έχω δεθεί αρκετά με τα Buenos Aires Tetra ίσως αν ήξερα ότι θα πάνε σε καλά χέρια να μην δίσταζα τόσο. Τεσπα. Κατά τα αλλά, το ενυδρείο πάει καλά αν και έχω γεμίσει σαλιγκάρια και αναζητώ Helena μπας και τα περιορίσω. Θα σας έχω σύντομα νέα και φωτογραφικό υλικό. Έγινε επεξεργασία 12 Δεκεμβρίου 2019 - asplinnos 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 12 Δεκεμβρίου 2019 #21 Share 12 Δεκεμβρίου 2019 Γιαννάκο τα altum έχουν γίνει απίστευτα. Βέβαια η πορεία της αναπαραγωγής τους δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση αλλά θα το προσπαθούσα αν ήμουν στη θέση σου. Απόχη εχτές. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asplinnos 14 Δεκεμβρίου 2019 Author #22 Share 14 Δεκεμβρίου 2019 Όπως σας υποσχέθηκα μερικές φωτογραφιούλες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asplinnos 14 Δεκεμβρίου 2019 Author #23 Share 14 Δεκεμβρίου 2019 (edited) Φαίνεται ότι κάποιος άλλαξε κουστούμι και εγώ τις είχα για πεθαμένες από την μέρα που τις έβαλα (ακόμα πάντως αγνοούνται οι 3 Amano). Έγινε επεξεργασία 14 Δεκεμβρίου 2019 - asplinnos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asplinnos 14 Δεκεμβρίου 2019 Author #24 Share 14 Δεκεμβρίου 2019 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 14 Δεκεμβρίου 2019 #25 Share 14 Δεκεμβρίου 2019 πριν 12 λεπτά, το μέλος asplinnos έγραψε: Φαίνεται ότι κάποιος άλλαξε κουστούμι και εγώ τις είχα για πεθαμένες από την μέρα που τις έβαλα (ακόμα πάντως αγνοούνται οι 3 Amano). Καλα.... Εγω δεν ηξερα, οτι εχω 6 θ + 1α αμανο. Νομισα εχω 4 ... Που αλλαζα το scape.... εγινε η ανακαλυψη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος