ababapanos 5 Μαίου 2019 #1 Share 5 Μαίου 2019 καλησπερα σας. θελω να κανω ενα μικρο φυτεμενο γυρο στα 30 λιτρα, με ενα κοπαδακι gupies. κατι σαν αυτο και οχι τρελα πραγματα... https://www.youtube.com/watch?v=BQAP9SggSb4 τι μου προτείνετε κοντα στα 100 ευρω για σετ ενυδρειο με τα παρελκομενα ( λαμπα ,φιλτρο , θερμοστατη) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ababapanos 5 Μαίου 2019 Author #2 Share 5 Μαίου 2019 Αποφασησα να παρω αυτο το fluval flex https://www.petsupermarket.gr/fluval-flex-34l-9gal ελπιζω να βγει καλο. επισης θα ηθελα να ρωτησω που θα μπορουσα να βρω ενα ξυλο σαν αυτο? https://www.youtube.com/watch?v=C3RnHaXty70 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas mpele 5 Μαίου 2019 #3 Share 5 Μαίου 2019 πριν 8 λεπτά, το μέλος ababapanos έγραψε: Αποφασησα να παρω αυτο το fluval flex https://www.petsupermarket.gr/fluval-flex-34l-9gal ελπιζω να βγει καλο. επισης θα ηθελα να ρωτησω που θα μπορουσα να βρω ενα ξυλο σαν αυτο? https://www.youtube.com/watch?v=C3RnHaXty70 Αν πατησεις στο google ριζες-ξυλα ενυδρειου θα σου βγαλει αρκετα μαγαζια ιντερνετικα ολο και κατι θα βρεις Αλλιως σε petshop με ενυδρεια κτλπ .. Καλη αρχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
ababapanos 5 Μαίου 2019 Author #4 Share 5 Μαίου 2019 Μια ακομα ερωτηση για φοιτεμενο που θελω , αυτο το υποστρωμα ειναι αρκετο σε ποσοτητα και σε ποιοτητα? https://www.bluefishaquariums.gr/διακοσμηση-ενυδρειου/υποστρώματα-φυτών/aquaforest-lava-soil-black-5ld.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas mpele 5 Μαίου 2019 #5 Share 5 Μαίου 2019 Πρωτα κοιταξε τι φυτα θελεις να βαλεις και μετα θα κοιταξεις για υποστρωμα Να δεις για τα φυτα που θες αν σε καλυπτει η λαμπα σου αν θελουν co2 κτλπ .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ababapanos 5 Μαίου 2019 Author #6 Share 5 Μαίου 2019 θελω απλα και ευκολα φυτα , σαν αυτα που ειναι στο πρωτο βιντεο Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas mpele 5 Μαίου 2019 #7 Share 5 Μαίου 2019 Υπαρχουν και ευκολα φυτα ας πουμε που δεν θελουν καν υποστρωμα γιαυτο στο εθεσα ετσι.. οπως και η ποσοτητα ειναι σχετικη .. μετα απο ενα λογικο σημειο ειναι θεμα γουστου και διακοσμησης για το αν θες πολυ υποστρωμα η οχι.. Επισης κατα την γνωμη μου παντα , μηπως ειναι μικρο σχετικα το ενυδρειο για κοπαδι με gupies? ( Δεν το λεω με σιγουρια αυτο... θα το απαντησει καποιος που γνωριζει καλυτερα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ababapanos 5 Μαίου 2019 Author #8 Share 5 Μαίου 2019 Θέλω να πάρω μαύρο υπόστρωμα ποιο μου προτείνετε για να μην δώσω τσάμπα χρήματα? Ένας λόγος που θέλω μαύρο είναι γιατί παλιότερα είχα ξανά προσπαθήσει με άσπρη άμμο , και μόνο για 2 εβδομάδες κράτησε η ομορφιά της , μετά με τις άλλες έγινε καφέ πράσινη, όποτε μην πάθω τα ίδια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis_dms 6 Μαίου 2019 #9 Share 6 Μαίου 2019 Καλή σου μέρα. Όμορφο το ενυδρείο αν και ακριβούτσικο για 35 λίτρα. Το ξύλο που θέλεις δεν είναι δύσκολο να το βρεις. Για υπόστρωμα απλό μαύρο χαλικάκι 1-3mm και λόγω φυτών (εκτός γρασιδιών) αλλά και λόγω του ότι το άσπρο αντανακλά το φως και στρεσάρει τα ψάρια. Ψαροσύνθεση για 35 λίτρα θα μπορούσες: 2 αρσενικά guppy (όχι θυληκές, πόσο μάλλον χαρέμι γιατί θα γεμίσεις μικρά) γαριδάδικο μονομάχος μαζί με σαλιγκάρια 1 ομάδα από μικρά κορυντόρας (αν και είναι ιδιαίτερα κινητικά ακόμα και τα μικρότερα του είδους) 1 ομάδα από galaxy rasbora Link to comment Share on other sites More sharing options...
ababapanos 6 Μαίου 2019 Author #10 Share 6 Μαίου 2019 καλησπερα σας. Τελικα τα σχεδια αλλαξαν ελαφρως προς τα επανω , και αγορασα το fluval flex 57 litra, οποτε πιστευω με τα δυπλασια λιτρα θα ειμαι λιγο πιο ανετος. υποστρωμα πηρα το FLOURITE BLACK 7KG. Αν τυχαινει καποιος φιλος να ειναι απο κερκυρα για να μου δωσει λιγο μπολι θα ημουν ευγνώμων Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 6 Μαίου 2019 #11 Share 6 Μαίου 2019 Σίγουρα είσαι πιο άνετος σε αυτά τα λίτρα, υπάρχουν επιλογές και είναι ευκολότερο να κρατήσεις σταθερές παραμέτρους. Ξεκίνα μόνο με ενα χαρεμακι γκάπυ αφού σύντομα θα γεμίσεις πολλά μικρά. Η άλλη εναλλακτική είναι να βάλεις μόνο αρσενικά που είναι σαφώς πιο όμορφα και δεν θα έχεις θέματα υπερπληθυσμού στο μέλλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ababapanos 8 Μαίου 2019 Author #12 Share 8 Μαίου 2019 Γειά σας. Έλαβα το ενυδρείακι. Επιθυμώ να το κάνω φυτεμένο με Γκάμπια, μολυ, ίσος και galaxy rasbora αν τα βρω κάπου. Αν γνωρίζετε πείτε μου. Το έχω γεμίσει με νερό και λειτουργεί το φίλτρο και ο θερμοστάτης. θα βάλω μπόλι από φίλο που θα μου δώσει. Αν έχει κανείς κλαδέματα και επιθυμεί να μου δώσει θα ήμουν ευγνώμων Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas mpele 8 Μαίου 2019 #13 Share 8 Μαίου 2019 πριν 7 λεπτά, το μέλος ababapanos έγραψε: Γειά σας. Έλαβα το ενυδρείακι. Επιθυμώ να το κάνω φυτεμένο με Γκάμπια, μολυ, ίσος και galaxy rasbora αν τα βρω κάπου. Αν γνωρίζετε πείτε μου. Το έχω γεμίσει με νερό και λειτουργεί το φίλτρο και ο θερμοστάτης. θα βάλω μπόλι από φίλο που θα μου δώσει. Αν έχει κανείς κλαδέματα και επιθυμεί να μου δώσει θα ήμουν ευγνώμων Στην Κερκυρα εισαι; Δωσε μας αν θελεις μια φωτο να δουμε τι καλο εφτιαξες Link to comment Share on other sites More sharing options...
ababapanos 8 Μαίου 2019 Author #14 Share 8 Μαίου 2019 Ναι κερκυρα. Ακόμα είναι άδειο. Αύριο θα ανεβάσω και φωτογραφίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ababapanos 8 Μαίου 2019 Author #15 Share 8 Μαίου 2019 Επίσης θα ήθελα παρακαλώ να μου προτείνετε ποιον πλακωστομο να βάλω για να τρώει τις άλλες και να καθαρίζει τα τζάμια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis_dms 8 Μαίου 2019 #16 Share 8 Μαίου 2019 Πλέκο σε 57 λίτρα προσωπικά δεν θα έβαζα λόγω μεγέθους. Αν σκέφτεσαι την άλγη στα τζάμια και τα σαλιγκάρια μια χαρά δουλειά κάνουν αλλά μην περιμένεις θαύματα είτε από σαλιγκάρι είτε από ψάρι. Προσοχή λίγο στην ιχθυοφόρτωση. Γκάπυ,μόλυ και ομάδα από galaxy ίσως να αποδειχθούν πολλά. Κοίταξε όμως και τα endler αν σου αρέσουν. Εξίσου χρωματιστά με τα γκάπυ και μικρότερα. Έχω την εντύπωση ότι υβριδίζουν με γκάπυ αλλά δεν είμαι σίγουρος να σου πω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ababapanos 9 Μαίου 2019 Author #17 Share 9 Μαίου 2019 μολις εβαλα μπολι απο φιλο με στρωμενο ενυδρειο. Τωρα τι κανω? να το αφησω ετσι μεχρι αυριο να λειτουργει το φιλτρο? η πρεπει να παω να αγορασω για να του βαλω ψαρια αμεσως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 9 Μαίου 2019 #18 Share 9 Μαίου 2019 Κανονικά πρέπει να κάνεις μετρήσεις να δεις ότι όντως έπιασε το μπόλι Αν ναι, βάζεις ψαράκια Αν δεν βάλεις ψαράκια, ρίχνεις τροφή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος