Δημητρης Τ 5 Μαίου 2019 #1 Share 5 Μαίου 2019 Παιδια πηρα μια 6κιλη μπουκαλα μ τα μανομετρικα της κ τον διαχυτηρα.το ενυδρειο ειναι δισκαδικο με σαμπ .η αναταραξη οπως κ η λειτουργεια του σαμπ ειναι ετσι ωστε να μην εχω κ τρελη οξυγονωση.ο σκοπος της αγοράς ειναι 1ο 2..3 βαλισνεριες που εχω κ δυο εχινοδοροι επιτελους να μην ταλαιπωρούνται κ 2ο να κατεβασω λιγο το ph μου.οι αποριες που εχω ειναι οι εξης.Αν το ph κατεβει κ σταματήσεις την παροχη το co2 ,το ph ξαναεπανερχεται?????το εχω ρυθμισει σ μια σταγόνα το λεπτο που απο οτι διαβασα σ κειμενα εδω, θεωρειται μια ασφαλη δοσολογια.τα λιτρα του ενυδρειου παιζουν ρολο στην δοσολογία η η φυτομαζα ???κ 3η ερωτηση ,ποσο αμμεσα επηρεάζει το ph??? διοτι κανω αρκετα μεγαλες αλλαγες νερου.ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 5 Μαίου 2019 #2 Share 5 Μαίου 2019 (edited) πριν 3 ώρες, το μέλος Δημητρης Τ έγραψε: Παιδια πηρα μια 6κιλη μπουκαλα μ τα μανομετρικα της κ τον διαχυτηρα.το ενυδρειο ειναι δισκαδικο με σαμπ .η αναταραξη οπως κ η λειτουργεια του σαμπ ειναι ετσι ωστε να μην εχω κ τρελη οξυγονωση.ο σκοπος της αγοράς ειναι 1ο 2..3 βαλισνεριες που εχω κ δυο εχινοδοροι επιτελους να μην ταλαιπωρούνται Τα συγκεκριμενα φυτα δεν εχουν αναγκη αεριου CO2, αλλα δε θα τα χαλασει κιολας. κ 2ο να κατεβασω λιγο το ph μου.οι αποριες που εχω ειναι οι εξης.Αν το ph κατεβει κ σταματήσεις την παροχη το co2 ,το ph ξαναεπανερχεται????? Ναι. Μεσα σε λιγες ωρες(και αναλογα με την αναταραξη) το CO2 φευγει και το ph επανερχεται.το εχω ρυθμισει σ μια σταγόνα το λεπτο (μαλλον 1σταγονα-φυσαλιδα το δευτερολεπτο εννοεις) που απο οτι διαβασα σ κειμενα εδω, θεωρειται μια ασφαλη δοσολογια.τα λιτρα του ενυδρειου παιζουν ρολο στην δοσολογία η η φυτομαζα ???Και τα 2παιζουν ρολο. Ενα μεγαλο ενυδρειο θελει παραπανω έκχυση CO2 απο ενα μικροτερο για να πιασουμε τα ιδια επιπεδα διαλυμενου CO2 στο νερο. Και οσα περισσοτερα φυτα, τοσο πιο πολυ απορροφαται. κ 3η ερωτηση ,ποσο αμμεσα επηρεάζει το ph??? Σχεδον αμεσα. Βεβαια σε ενα δισκαδικο, δηλαδη πολλα λιτρα, δεν ξερω αν η 1φ/δ θα κανει και πολλα. διοτι κανω αρκετα μεγαλες αλλαγες νερου.ευχαριστω. Προσωπικα δε θα εμπλεκα με CO2 για βαλισνεριες, ουτε θα το επελεγα για να ριξω το ph. Αν μιλαμε για 650 λιτρα που λεει το προφιλ σου, τοτε θα χρειαστει πολυυυυυυ CO2 για να πεσει το Ph. Και μιλαμε για μια μοναδα πτωση max. Έγινε επεξεργασία 5 Μαίου 2019 - Antonis K 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημητρης Τ 5 Μαίου 2019 Author #3 Share 5 Μαίου 2019 Ευχαριστω φιλε .ναι 1 το δευτερολεπτο εννοούσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitsiovic 5 Μαίου 2019 #4 Share 5 Μαίου 2019 Δημήτρη για το πόσο άμεσα θα πέσει το PH επηρεάζει πάρα πολύ και το KH που έχεις. Αν είναι χαμηλό πιστεύω επηρεάζεται άμεσα όπως είπε και ο Αντώνης.Αλλά φαντάζομαι ότι δεν έχεις και πολύ χαμηλό KH. Εμένα αυτό που με προβληματίζει πιο πολύ είναι οι καθημερινές αλλαγές. Αυτές δεν ξέρω κατά πόσο θα αφήσουν να μείνει το CO2 στην στήλη του νερού για να μπορέσει να πέσει και το PH.Και αν με τις αλλαγές θα έχεις μεγάλες αυξομειώσεις στο PH κατά την διάρκεια της μέρας. Κάποιος πιο έμπειρος με CO2 πιστεύω πως θα μπορέσει να μας διαφωτίσει.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 6 Μαίου 2019 #5 Share 6 Μαίου 2019 Που θα κλεινεις το CO2 το βραδυ , θα δεις το πρωι οτι παλι ανεβηκε.... Γινεται και να το αφηνεις και την νυχτα, βεβαια. Με Α/Ο φιλτρο δεν ειναι πιο ευκολο να ριξεις και σκληροτητα και το ph; Πες πόσο εχεις τωρα και πόσο το θες μετα το ph, για να δουμε αν γινεται χωρις να στειλεις τα ψαρια στο "ταξιδι μακρινο".... Καλυτερα βεβαια να ξερουμε και Kh..... Ακομα..... με ποιο τροπο θα γινει διαχυση co2; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasGr 6 Μαίου 2019 #6 Share 6 Μαίου 2019 1 hour ago, natateo said: Ακομα..... με ποιο τροπο θα γινει διαχυση co2; Μεγάλη κουβέντα. Με τι θα γίνεται η διάχυση γιατί όσο και αν στέλνεις, αν δεν διαλύεται σωστά στο νερό τσάμπα ο κόπος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 6 Μαίου 2019 #7 Share 6 Μαίου 2019 πριν 3 ώρες, το μέλος KostasGr έγραψε: Μεγάλη κουβέντα. Με τι θα γίνεται η διάχυση γιατί όσο και αν στέλνεις, αν δεν διαλύεται σωστά στο νερό τσάμπα ο κόπος. Ειδικα, αν ειναι 650 λ ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 6 Μαίου 2019 #8 Share 6 Μαίου 2019 Αν δεν είχες την μπουκάλα θα έλεγα μην μπαίνεις καν στον κόπο, αλλά αφού την έχεις φτιάξε ένα νεράκι με ένα ΚΗ πχ 4, αν δεν έχεις άγριους δίσκους τότε ένα ph κάτω από το 7 είναι μια χαρά, προσωπικά για να μην έμπλεκα σε περιπέτειες θα έφτιαχνα ένα ΚΗ 4 και ρύθμιζα το co2 έτσι ώστε να έχω ένα Ph 6,8. έτσι ουτε πάνω από το 7 θα ήμουν και το co2 θα είναι λίγο ώστε να μην έχω ευτράπελα, απλά την μπουκάλα δεν θα την κλείνεις ποτέ μέρα νύχτα θα δουλεύει για να έχεις μια φυσική σταθερότητα των παραμέτρων σου. Δεν γνωρίζω της γνώσεις σου αλλά αν είσαι μετρ μπορείς να πας με το KH και ποιο κάτω και θα χρειάζεσαι πολύ ποιο λίγο co2 αλλά για μη γνώστες δεν το συνιστώ καθόλου γιατί όσο μειωμένο Kh έχουμε τόσο ποιο λίγα λάθη εκ μέρους μας συγχωρεί το ενυδρείο μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημητρης Τ 6 Μαίου 2019 Author #9 Share 6 Μαίου 2019 πριν 8 ώρες, το μέλος natateo έγραψε: Που θα κλεινεις το CO2 το βραδυ , θα δεις το πρωι οτι παλι ανεβηκε.... Γινεται και να το αφηνεις και την νυχτα, βεβαια. Με Α/Ο φιλτρο δεν ειναι πιο ευκολο να ριξεις και σκληροτητα και το ph; Πες πόσο εχεις τωρα και πόσο το θες μετα το ph, για να δουμε αν γινεται χωρις να στειλεις τα ψαρια στο "ταξιδι μακρινο".... Καλυτερα βεβαια να ξερουμε και Kh..... Ακομα..... με ποιο τροπο θα γινει διαχυση co2; Εννοειται οτι μ την οσμωση γίνονται ολα πιο ευκολα ,αλλα δεν εχω την υποδομή να μαζευω τα λιτρα που θελω να αλλαζω, ουτε τον χρονο.επισης δεν θελω ολο αυτο το πεταμα νερού. Εννοειται οτι τα φυτα που εχω μπορούν κ χωρις co2 ,σ ολα τα ενυδρεια εκτος απο το δικο μου βεβαια .μην αναλυσω τωρα το πως κ το γιατι παντος ποτε δεν το καταφερα,ετσι μιας κ βρεθηκε το co2 στα χερια μου χωρις καμια ιδιαιτερη επενδυση ειπα να το δοκιμασω.το ph μου παιζει 8.2 με 7.9 αναλογως.ιδανικά θα το ηθελα 7.2 μ 7 να το θεωρω τελειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημητρης Τ 6 Μαίου 2019 Author #10 Share 6 Μαίου 2019 πριν 7 ώρες, το μέλος KostasGr έγραψε: Μεγάλη κουβέντα. Με τι θα γίνεται η διάχυση γιατί όσο και αν στέλνεις, αν δεν διαλύεται σωστά στο νερό τσάμπα ο κόπος. Εξηγησε μου σ παρακαλώ το διαλυεται σωστα,θα με βοηθουσε.τωρα το εχω κατω απο το σπρει μπαρ κ ετσι φτανει σ ολο το ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημητρης Τ 6 Μαίου 2019 Author #11 Share 6 Μαίου 2019 πριν 2 ώρες, το μέλος Χρήστος έγραψε: Αν δεν είχες την μπουκάλα θα έλεγα μην μπαίνεις καν στον κόπο, αλλά αφού την έχεις φτιάξε ένα νεράκι με ένα ΚΗ πχ 4, αν δεν έχεις άγριους δίσκους τότε ένα ph κάτω από το 7 είναι μια χαρά, προσωπικά για να μην έμπλεκα σε περιπέτειες θα έφτιαχνα ένα ΚΗ 4 και ρύθμιζα το co2 έτσι ώστε να έχω ένα Ph 6,8. έτσι ουτε πάνω από το 7 θα ήμουν και το co2 θα είναι λίγο ώστε να μην έχω ευτράπελα, απλά την μπουκάλα δεν θα την κλείνεις ποτέ μέρα νύχτα θα δουλεύει για να έχεις μια φυσική σταθερότητα των παραμέτρων σου. Δεν γνωρίζω της γνώσεις σου αλλά αν είσαι μετρ μπορείς να πας με το KH και ποιο κάτω και θα χρειάζεσαι πολύ ποιο λίγο co2 αλλά για μη γνώστες δεν το συνιστώ καθόλου γιατί όσο μειωμένο Kh έχουμε τόσο ποιο λίγα λάθη εκ μέρους μας συγχωρεί το ενυδρείο μας. Όχι Χρήστο, σιγουρα μετρ δεν ειμαι .εχω μετρησει το kh μου περσι ,θα βρω το τεστ κ θα μετρησω λογικα αυριο.Μεχρι στιγμης βαζω πολυ λιγο κ παρατηρω τα ψαρια κ τις αντιδράσεις τους.εννοειται τα ψαρια ειναι το α κ το ω στο ενυδρειο μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημητρης Τ 6 Μαίου 2019 Author #12 Share 6 Μαίου 2019 Α το λειτουργω 24 ωρες δεν το κλεινω καθολου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 6 Μαίου 2019 #13 Share 6 Μαίου 2019 (edited) πριν 12 λεπτά, το μέλος Δημητρης Τ έγραψε: Εξηγησε μου σ παρακαλώ το διαλυεται σωστα,θα με βοηθουσε.τωρα το εχω κατω απο το σπρει μπαρ κ ετσι φτανει σ ολο το ενυδρείο. Δες εδω - Τρόποι διάχυσης και πες μας ποιο εχεις.... και.... απο 8 να παει στο 7 δεν γινεται με CO2 οτι και να κανεις αν τα ψαρια θελουμε ζωντανα Έγινε επεξεργασία 6 Μαίου 2019 - natateo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημητρης Τ 6 Μαίου 2019 Author #14 Share 6 Μαίου 2019 Ωραια τοτε εγω εχω το ποτηράκι. Οποτε ποιο ειναι το μεγιστο που μπορώ ν κατεβασω το ph μου???η πρεπει πρωτα να πω το kh μου γιατι απο οτι καταλαβα ειναι ο ρυθμιστης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 6 Μαίου 2019 #15 Share 6 Μαίου 2019 πριν 1 λεπτό, το μέλος Δημητρης Τ έγραψε: Ωραια τοτε εγω εχω το ποτηράκι. Οποτε ποιο ειναι το μεγιστο που μπορώ ν κατεβασω το ph μου???η πρεπει πρωτα να πω το kh μου γιατι απο οτι καταλαβα ειναι ο ρυθμιστης. Με ενα μικρο ποτηρακι δεν θα γινει δουλεια στα 650λ. Δοκιμασε..... (χωρις να κλεινεις την παροχη), καθε πρωι μετρας Ph, βλεπεις τα ψαρια (πως αντιδρουν ) και σιγα σιγα ανεβαζεις φυσαλιδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημητρης Τ 6 Μαίου 2019 Author #16 Share 6 Μαίου 2019 Οκ αυριο θα δω kh. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 6 Μαίου 2019 #17 Share 6 Μαίου 2019 Σχεση KH-PH Aν εχεις πχ Kh=6 και θελεις το Ph=6.8, τοτε πρεπει να υπαρχει περιπου 30ppm CO2 στο νερο, δεν νομιζω οτι τα δισκακια σου θα το αντεξουν...... Μπορει να εχω αδικο, ας γραψει καποιος, που κραταει δισκους με CO2 .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημητρης Τ 6 Μαίου 2019 Author #18 Share 6 Μαίου 2019 Αντε βρες τον ομως. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 6 Μαίου 2019 #19 Share 6 Μαίου 2019 για εμένα όσοι έχουν μπουκάλα με co2 θεωρώ απαραίτητο το CO2 δείκτη μακράς διαρκείας αλλιώς ρύθμιση στα τυφλά του co2 δεν γίνεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημητρης Τ 6 Μαίου 2019 Author #20 Share 6 Μαίου 2019 Ποιο ειναι αυτο Χρήστο??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 6 Μαίου 2019 #21 Share 6 Μαίου 2019 εντελώς τυχαία από μια τυχαία σελίδα μια τυχαία μάρκα https://misirlis-aquarium.gr/30-eksoplismos/2721-ista-δείκτης-co2-4719856835068.html το τοποθετείς μόνιμα στο ενυδρείο και όσο είναι σκούρο πράσινο το co2 είναι οκ, γίνεται μπλε τότε είναι λίγο το co2 , γίνεται ανοιχτό πράσινό τότε είναι πολύ το co2, και αν γίνει κίτρινο τότε είναι παρα πολύ και επικίνδυνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 6 Μαίου 2019 #22 Share 6 Μαίου 2019 και ένα ακόμη https://aquariumshop.gr/shop/eksoplismos-enydreiou/blau-acrylic-co2-indicator/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημητρης Τ 6 Μαίου 2019 Author #23 Share 6 Μαίου 2019 Ναι ειμαι ενήμερος γι'αυτό που λες.ευχαριστω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mentoras 6 Μαίου 2019 #24 Share 6 Μαίου 2019 Όπως τα είπε παραπάνω ο Χρήστος, CO2 drop checker και ξέρεις πάντα τι σου γίνεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 6 Μαίου 2019 #25 Share 6 Μαίου 2019 πριν 3 ώρες, το μέλος natateo έγραψε: Σχεση KH-PH Aν εχεις πχ Kh=6 και θελεις το Ph=6.8, τοτε πρεπει να υπαρχει περιπου 30ppm CO2 στο νερο, δεν νομιζω οτι τα δισκακια σου θα το αντεξουν...... Μπορει να εχω αδικο, ας γραψει καποιος, που κραταει δισκους με CO2 .... πριν 3 ώρες, το μέλος Δημητρης Τ έγραψε: Αντε βρες τον ομως. Μπου..χαχαχα.. Μην τα μπλέκεις αυτα τα δύο μαζί.. Το έχω κάνει έχοντας και πεχά κοντρολερ και πάλι λαχτάρισα.. Φτιάξε ένα μικρό φυτεμένο να το ευχαριστηθείς.. Βάζοντας τα ανάλογα φυτα για co2 και τα λιπασματακια τους και γενικά όσα χρειάζεται για αυτό το "παιχνιδι".. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος