kostas mpele 26 Απριλίου 2019 #1 Share 26 Απριλίου 2019 Καλησπερα στην παρεα , ευχομαι καλη ανασταση και καλη ξεκουραση σε ολους και ολες.. Παμε στο 15λιτρο γαριδαδικο.. Φτανω στο τελος 3ης βδομαδας ακολουθησα κατα γραμμα τις οδηγιες αλλαγων νερου και ωραριου λαμπας .. στρωσιμο με λιγο φαγητο καθε 2-3 μερες, αρκετους "λαθρεπιβατες" (σαλιγκαρακια) και λιγο βακτυριο Η lilaeopsis novae-zelandiae εχει αρχισει να βγαζει ριζουλες (ειδα και κατι θετικο) και τα αρχικα της φυλλα σιγα σιγα πεφτουν (δεν γνωριζω αν ετσι πρεπει να γινει και αν ειναι σωστο). Ποια ειναι η γνωμη σας για την αντιδραση του γρασιδιου; ετσι πρεπει να γινει; Και εχω καποιες αποριες οπως Ποσες γαριδες ( μικρου μεγεθους) ειναι δυνατο να φιλοξενησει αυτο το ενυδρειακι; Και επισης θα ηθελα την γνωμη σας περι διακοσμησης Τι θα λεγατε αν σε εκεινο το σημειο του εβαλα κοκκινο χρωμα ( στην φωτογραφια) να το γεμιζα με ανουμπια; Θα θελα να ακουσω τις γνωμες σας.. Σας δινω και καποιες κοντινες φωτος απ το γκαζον .. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 26 Απριλίου 2019 #2 Share 26 Απριλίου 2019 Οταν λες πεφτουν εννοεις χανουν χρωμα και στο κατω μερος τους λιώνουν;; Γαρίδες νομιζω θα ασχοληθεις με κατι ευκολο οπως red cherry , επειδη ειναι μικρο το ενυδρείο 6-8 γαριδες ειναι μια χαρά Οσο για την anubias , προφανως μιλας για nana , αλλα και παλι θα χρειαστει να τη δεσεις κάπου Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas mpele 26 Απριλίου 2019 Author #3 Share 26 Απριλίου 2019 πριν 11 λεπτά, το μέλος paul.asty έγραψε: Οταν λες πεφτουν εννοεις χανουν χρωμα και στο κατω μερος τους λιώνουν;; Γαρίδες νομιζω θα ασχοληθεις με κατι ευκολο οπως red cherry , επειδη ειναι μικρο το ενυδρείο 6-8 γαριδες ειναι μια χαρά Οσο για την anubias , προφανως μιλας για nana , αλλα και παλι θα χρειαστει να τη δεσεις κάπου Καπως ετσι... Γινονται κιτρινα τα πρωτα φυλλα και σιγα σιγα ξερενονται και κοβονται.. Αλλα ταυτοχρονα βγαινουν νεα φυλλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Angelos 26 Απριλίου 2019 #4 Share 26 Απριλίου 2019 Εγω θα εβγαζα τις ασπρες πετρες και θα εβαζα εκει το ξυλο νομιζω θα ειναι ποιο ομορφο ετσι. Μπορεις να δεσεις ανουμπιες στο ξυλο μαζι με moss. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 26 Απριλίου 2019 #5 Share 26 Απριλίου 2019 Για τα φυτα... Κανονικα πολουνται σε emersed μορφη και οταν προσαρμοζονται στην "υποβρυχια ζωη" , χανουν τα παλια φυλλα σιγα σιγα. Ειναι φυσιολογικο. Για τις ασπρες πετρες- συμφωνω, πρεπει να φυγουν. Σε ενα (ειδικα σε μικρο) ενυδρειο δεν βαζουμε διαφορετικες πετρες. Καλυτερα βαλε μια ακομα, οπως αυτη κατω απο το δεντρο. Και σε nano ενυδρεια καλυτερα να χρησιμοποιεις φυτα με μικρα φυλλαρακια (αν θελεις ανουμπιας - παρε nana). Και κατι ακομα....Καλυτερα μην ανοιγεις νεο θεμα, που αφορα ιδιο ενυδρειο, γιατι για να δω το πως ξεκινησες και τι εκανες, πρεπει να ψαξω το προηγουμενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas mpele 26 Απριλίου 2019 Author #6 Share 26 Απριλίου 2019 (edited) πριν 2 ώρες, το μέλος natateo έγραψε: Για τα φυτα... Κανονικα πολουνται σε emersed μορφη και οταν προσαρμοζονται στην "υποβρυχια ζωη" , χανουν τα παλια φυλλα σιγα σιγα. Ειναι φυσιολογικο. Για τις ασπρες πετρες- συμφωνω, πρεπει να φυγουν. Σε ενα (ειδικα σε μικρο) ενυδρειο δεν βαζουμε διαφορετικες πετρες. Καλυτερα βαλε μια ακομα, οπως αυτη κατω απο το δεντρο. Και σε nano ενυδρεια καλυτερα να χρησιμοποιεις φυτα με μικρα φυλλαρακια (αν θελεις ανουμπιας - παρε nana). Και κατι ακομα....Καλυτερα μην ανοιγεις νεο θεμα, που αφορα ιδιο ενυδρειο, γιατι για να δω το πως ξεκινησες και τι εκανες, πρεπει να ψαξω το προηγουμενο. Θα τις βγαλω τις πετρες .. Οσον αφορα τις αλλαγες εσεις τι θα κανατε στην θεση μου για ενα ομορφο αποτελεσμα; Γαριδες ποτε μπορουν να μπουν; (Εφοσον εχω κανει μετρησεις και ειναι ολα οπως πρεπει) Έγινε επεξεργασία 26 Απριλίου 2019 - kostas mpele Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 27 Απριλίου 2019 #7 Share 27 Απριλίου 2019 πριν 7 ώρες, το μέλος kostas mpele έγραψε: Θα τις βγαλω τις πετρες .. Οσον αφορα τις αλλαγες εσεις τι θα κανατε στην θεση μου για ενα ομορφο αποτελεσμα; Γαριδες ποτε μπορουν να μπουν; (Εφοσον εχω κανει μετρησεις και ειναι ολα οπως πρεπει) Μεχρι να στρωσει το ενυδρειο, καλυτερα να μην κανεις αλλαγες(πχ μεταφυτευση) και μην ανακατευεις τον βυθο. Για γαριδες - αν σε μια εβδομαδα απο τωρα (χωρις αλλαγες νερου) δεν θα μετρας καθολου NH3/4 kai NO2 (μιλαμε για αξιοπιστα τεστ- API, Salifert,Sera) και θα μετρας NO3>0, τοτε θα μπορεσεις (μετα την αλλαγη νερου) να βαλεις μερικες ευκολες γαριδουλες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas mpele 27 Απριλίου 2019 Author #8 Share 27 Απριλίου 2019 πριν 4 ώρες, το μέλος natateo έγραψε: Μεχρι να στρωσει το ενυδρειο, καλυτερα να μην κανεις αλλαγες(πχ μεταφυτευση) και μην ανακατευεις τον βυθο. Για γαριδες - αν σε μια εβδομαδα απο τωρα (χωρις αλλαγες νερου) δεν θα μετρας καθολου NH3/4 kai NO2 (μιλαμε για αξιοπιστα τεστ- API, Salifert,Sera) και θα μετρας NO3>0, τοτε θα μπορεσεις (μετα την αλλαγη νερου) να βαλεις μερικες ευκολες γαριδουλες. Υγρα τεστ να παρω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 27 Απριλίου 2019 #9 Share 27 Απριλίου 2019 Καλό θα ήταν (οχι υποχρεωτικό) τα βασικά τεστ να υπάρχουν. Είναι ένας μπούσουλας που σε οδηγεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas mpele 27 Απριλίου 2019 Author #10 Share 27 Απριλίου 2019 Εχω μια απορια Εχω αλλο ενα ενυδρειακι περιπου 10-15 λιτρα Μπορω να το κανω diy φιλτρο για το φυτεμενο; Αν ναι πως; και αξιζει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 27 Απριλίου 2019 #11 Share 27 Απριλίου 2019 Μία ώρα πριν, το μέλος kostas mpele έγραψε: Εχω μια απορια Εχω αλλο ενα ενυδρειακι περιπου 10-15 λιτρα Μπορω να το κανω diy φιλτρο για το φυτεμενο; Αν ναι πως; και αξιζει; γινεται , αλλα δεν χρειαζεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
gixxer 27 Απριλίου 2019 #12 Share 27 Απριλίου 2019 Γίνεται πολύ όμορφο! Εμένα η δεξιά πλευρά (δέντρο σε πέτρα) μου αρέσει και δεν θα την πείραζα. Στην αριστερή μου φαίνεται μια χαρα ιδέα να βάλεις anubias αλλά βγάλε τις πέτρες και άσε τις anubias μονες τους ή ίσως σε μικρό ξύλο ή πέτρα ίδια με αυτήν που έχεις στην άλλη πλευρά (το δεύτερο μου αρέσει περισσότερο αρκεί να είναι αισθητα πιο μικρή από την ήδη υπάρχουσα). Στα 10-15 λίτρα φτιάξε κατι άλλο ή κράτησέ το για καραντίνα. Είναι πλεονασμός να το κάνεις φίλτρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 27 Απριλίου 2019 #13 Share 27 Απριλίου 2019 Θα άφηνα ένα χώρο ανοιχτό, για να ταίζω και να παρατηρώ τον πληθυσμό της αποικίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas mpele 27 Απριλίου 2019 Author #14 Share 27 Απριλίου 2019 πριν 31 λεπτά, το μέλος SOTIRIS έγραψε: Θα άφηνα ένα χώρο ανοιχτό, για να ταίζω και να παρατηρώ τον πληθυσμό της αποικίας. Τι εννοεις φιλε μου εναν χωρο ανοιχτο ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 27 Απριλίου 2019 #15 Share 27 Απριλίου 2019 Ένα χώρο, που δεν θα φυτέψεις τίποτα. Εκεί θα ρίχνεις την τροφή και θα μαζεύονται οι γαρίδες για να φάνε. Αν υπάρχουν παντού φυτά σε όλο το βυθό θα τις βλέπεις ελάχιστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas mpele 27 Απριλίου 2019 Author #16 Share 27 Απριλίου 2019 πριν 28 λεπτά, το μέλος SOTIRIS έγραψε: Ένα χώρο, που δεν θα φυτέψεις τίποτα. Εκεί θα ρίχνεις την τροφή και θα μαζεύονται οι γαρίδες για να φάνε. Αν υπάρχουν παντού φυτά σε όλο το βυθό θα τις βλέπεις ελάχιστα. Καταλαβαα θα το κοιταξω να το διαμορφωσω καπως Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas mpele 29 Απριλίου 2019 Author #17 Share 29 Απριλίου 2019 Παιδια καλησπερα , χρονια πολλα και παλι.. Δηλωνω αγανακτισμενος με την lilaeopsis σε σημειο που να εχει αρχισει να με νευριαζει , ειτε δεν καθεται ειτε κομπιαζει καπως και δειχνει πολυ ασχημη κτλπ κτλπ.. Θα ηθελα την βοηθεια σας... να την αλλαξω; Ειναι και μικρο δε βαζεις ευκολα χερι για να διορθωσεις ... αν ναι με τι; Θα θελα να κανω χαλακι αλλα δε ξερω αν μπορω να κρατησω καποιο ειδος με εξελ μονο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος