KostasGr 20 Απριλίου 2019 #1 Share 20 Απριλίου 2019 Ξεκινάω αυτό το θέμα ως παρουσίαση του νέου ενυδρείου που πρόκειται να κατασκευάσω για τον Pete, ένα υπέροχο full moon betta, που αυτή τη στιγμή είναι σε ένα 60άρι ενυδρείο. Το ψάρι μπορείτε να το δείτε στο album: Οι διαστάσει του ενυδρείου βασίζονται στο υπάρχον έπιπλο και θα είναι: Μ 77 x Φ 39 x Υ 42 (120 λίτρα περίπου) Θα φτιαχτεί με 8άρι γυαλί extra clear χωρίς κόντρες. Σκοπεύω να το κάνω φυτεμένο high tech, υπάρχει όλος ο εξοπλισμός. Φωτισμός από ένα DIY LED φωτιστικό συνολικής ισχύος 38W. Θα επανέλθω με φωτογραφίες όταν έχω τα τζάμια και κάνω την κόλληση. Και μια ερώτηση, μαύρη ενυδρειακή σιλικόνη πού βρίσκουμε στην Αθήνα; 3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gixxer 20 Απριλίου 2019 #2 Share 20 Απριλίου 2019 Κούκλος ο pete! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 20 Απριλίου 2019 #3 Share 20 Απριλίου 2019 Αναμένω την εξέλιξη, ενημέρωνε μας με φωτός ! Πολύ ωραίο πρότζεκτ! Από συγκάτοικους τι θα βάλεις; Το ψάρι είναι πανέμορφο, τα έχουμε ξαναπεί! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasGr 20 Απριλίου 2019 Author #4 Share 20 Απριλίου 2019 28 minutes ago, bbetta said: Αναμένω την εξέλιξη, ενημέρωνε μας με φωτός ! Πολύ ωραίο πρότζεκτ! Από συγκάτοικους τι θα βάλεις; Το ψάρι είναι πανέμορφο, τα έχουμε ξαναπεί! Λέω να μην βάλω τίποτα άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasGr 20 Απριλίου 2019 Author #5 Share 20 Απριλίου 2019 Διλήματα: Νο1: Τί υπόστρωμα; Flourite (και αν ναι, ποιο από όλα) ή Stratum; Κλίνω προς το Stratum της Fluval No2: Τα τζάμια να τα κολλήσω πάνω στον πάτο ή περιμετρικά αυτού; Λέω περιμετρικά μιας και είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις καθαρή δουλειά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 20 Απριλίου 2019 #6 Share 20 Απριλίου 2019 πριν 2 ώρες, το μέλος KostasGr έγραψε: Διλήματα: Νο1: Τί υπόστρωμα; Flourite (και αν ναι, ποιο από όλα) ή Stratum; Κλίνω προς το Stratum της Fluval No2: Τα τζάμια να τα κολλήσω πάνω στον πάτο ή περιμετρικά αυτού; Λέω περιμετρικά μιας και είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις καθαρή δουλειά. Τα ειπες και μονος σου. Flourite - πεταμενα λεφτα..... Απο aqua soil κοιταξε και της Tropica. Τα τζαμια περιμετρικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasGr 20 Απριλίου 2019 Author #7 Share 20 Απριλίου 2019 Πρέπει να διορθώσω τις διαστάσεις εφόσον θα το κάνω περιμετρικά. Αυτά είχα δώσει. Πρέπει τα Β και Γ να γινουν 39 και Α,Δ 78.6 Rimless χωρίς κοντρες με 8αρι τζαμί θεωρώ θα είμαι safe θα δείξει βέβαια με το γέμισμα. 90 ευρώ τα τζάμια, καλά είναι; Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 21 Απριλίου 2019 #8 Share 21 Απριλίου 2019 Ροντέ τα τζαμια?!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 21 Απριλίου 2019 #9 Share 21 Απριλίου 2019 με το calc μου βγαινει - με 8 mm τζαμι. (77Χ39Χ42) και με 1 mm σιλικονης. 770x420 мм x 2 τεμ 372x420 мм x 2 τεμ 372x752 мм x 1 - πατος Εγω στα ενυδρεια 100λ αφηνω κενο 2 mm για σιλικονη. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 21 Απριλίου 2019 #10 Share 21 Απριλίου 2019 Τα ιδια βγαζετε Ναταλια απλα το calc εχει μικρυνει τον πατο για να βγει ακριβως στις διαστασεις που του εβαλες... Με τα μετρα του Κωστα θα βγει +18mm σε καθε πλευρα που ειναι τα πάχυτα και τον αερα της σιλικονης θα τον παρει μονο του... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasGr 21 Απριλίου 2019 Author #11 Share 21 Απριλίου 2019 Ροντέ τα τζαμια?!!!Ναι, εκτός του πάτου.Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasGr 21 Απριλίου 2019 Author #12 Share 21 Απριλίου 2019 Τα ιδια βγαζετε Ναταλια απλα το calc εχει μικρυνει τον πατο για να βγει ακριβως στις διαστασεις που του εβαλες... Με τα μετρα του Κωστα θα βγει +18mm σε καθε πλευρα που ειναι τα πάχυτα και τον αερα της σιλικονης θα τον παρει μονο του...Καλά τα λέει, εγώ δεν σκέφτηκα ότι οι συνολικές διαστάσεις δεν πρέπει να αλλάξουν άρα πρέπει ο πάτος να μικρύνει.Με τα 8mm safe δεν θα είμαι;Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 21 Απριλίου 2019 #13 Share 21 Απριλίου 2019 Μια χαρα θα ειναι το 8αρι. . . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasGr 21 Απριλίου 2019 Author #14 Share 21 Απριλίου 2019 (edited) Και με τις σωστές διαστάσεις. Οι κόκκινες πλευρές θα είναι ροντέ Θα χρειαστώ βοήθεια με τα φυτά. Οι έχοντες γνώση, ποια φυτά θα έβαζαν σε αυτό το ενυδρείο και με τι διάταξη; Είναι νωρίς ακόμα αλλά θέλω να το δουλέψω. Φυτά από misirlis Έγινε επεξεργασία 21 Απριλίου 2019 - KostasGr Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 21 Απριλίου 2019 #15 Share 21 Απριλίου 2019 Στα Α&Β θα προτεινα να ρονταρεις και τα υψη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 21 Απριλίου 2019 #16 Share 21 Απριλίου 2019 Εχεις CO2, αν θα εχεις και καλο φωτισμο - μπορεις να βαλεις οτι φυτο θελεις. Αν δεν θελεις να κουρευεις συχνα, βαλε cryptocoryne, anubias,staurogyne,misrosorum, lobelia cardinalis mini, Bucephalandra , Crinum ,Echinodorus, Marsilea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasGr 22 Απριλίου 2019 Author #17 Share 22 Απριλίου 2019 Έχω πολύ ισχυρό φωτισμό. Τι γρασίδι να προτιμήσω;Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 22 Απριλίου 2019 #18 Share 22 Απριλίου 2019 μπορεις - H. Cuba, glossostigma, Micranthemum Monte Carlo, εχεις πολλες επιλογες . Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasGr 22 Απριλίου 2019 Author #19 Share 22 Απριλίου 2019 Τώρα έχω elocharis αλλά δεν έχω μπορέσει να το χαρώ μιας και έχει σκεπαστεί από green hair. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiros007 22 Απριλίου 2019 #20 Share 22 Απριλίου 2019 On 20/4/2019 at 7:27 ΜΜ, το μέλος KostasGr έγραψε: Ξεκινάω αυτό το θέμα ως παρουσίαση του νέου ενυδρείου που πρόκειται να κατασκευάσω για τον Pete, ένα υπέροχο full moon betta, που αυτή τη στιγμή είναι σε ένα 60άρι ενυδρείο. Το ψάρι μπορείτε να το δείτε στο album: Οι διαστάσει του ενυδρείου βασίζονται στο υπάρχον έπιπλο και θα είναι: Μ 77 x Φ 39 x Υ 42 (120 λίτρα περίπου) Θα φτιαχτεί με 8άρι γυαλί extra clear χωρίς κόντρες. Σκοπεύω να το κάνω φυτεμένο high tech, υπάρχει όλος ο εξοπλισμός. Φωτισμός από ένα DIY LED φωτιστικό συνολικής ισχύος 38W. Θα επανέλθω με φωτογραφίες όταν έχω τα τζάμια και κάνω την κόλληση. Και μια ερώτηση, μαύρη ενυδρειακή σιλικόνη πού βρίσκουμε στην Αθήνα; Πολύ όμορφο το ψαράκι σου! Φτου φτου!!! ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 22 Απριλίου 2019 #21 Share 22 Απριλίου 2019 πριν 9 ώρες, το μέλος KostasGr έγραψε: Τώρα έχω elocharis αλλά δεν έχω μπορέσει να το χαρώ μιας και έχει σκεπαστεί από green hair. Αν σου αρεσει, παρε καινουργιο και βαλε. Απλα καλυτερα να το φυτεψεις, οταν θα ειναι στρωμενο το ενυδρειο (το ιδιο ισχυει και για μοςς) - για να μην πιανει αλγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasGr 22 Απριλίου 2019 Author #22 Share 22 Απριλίου 2019 Στρωμένο ως προς τι;Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 22 Απριλίου 2019 #23 Share 22 Απριλίου 2019 πριν 3 ώρες, το μέλος KostasGr έγραψε: Στρωμένο ως προς τι; Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk να ειναι σταθερο το συστημα. Να μην υπαρχουν διακυμανσεις (αμμωνια). Οταν τα αλλα φυτα θα παρουν μπρος καλα καλα, τοτε θα βαλεις μοςς και ελεοχαρης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasGr 23 Απριλίου 2019 Author #24 Share 23 Απριλίου 2019 5 πόντοι υπόστρωμα είναι καλά; Αν ναι, σε αυτές τις διαστάσεις, τα 15λτρ που υπολογίζω είναι οκ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 23 Απριλίου 2019 #25 Share 23 Απριλίου 2019 πριν 11 λεπτά, το μέλος KostasGr έγραψε: 5 πόντοι υπόστρωμα είναι καλά; Αν ναι, σε αυτές τις διαστάσεις, τα 15λτρ που υπολογίζω είναι οκ; Μπροστα νομιζω και 3εκ φτανουν, πισω κανω μεχρι 10-12. Εκει , που θα βαλεις κρυπτοκορινες πχ, πρεπει να εχεις 5-6 εκ. Στο δικο μου 120λ εβαλα 20 -25 λ (σε kg θα ειναι 30-35; )χαλικι. Εχω και 2εκ λαβα θρυμματισμενη κατω απο τα χαλικι και εβαλα και υποστρωμα Tropica plant growth substrate. https://misirlis-aquarium.gr/4069-tropica-υπόστρωμα-plant-growth-substrate-1lt-5703249612007.html Soil πολυ ακριβα βγαινει για 120λ....Αξιζει ομως...(γνωμη μου) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος