Jump to content

Σκουπα βυθου χωρις αλλαγη νερου... γινεται??

Recommended Posts

Αναρωτιεμαι εαν γινεται κ με ποιον τροπο... να σκουπιζουμε το βυθο καθημερινα απο τα detritus, χωρις ομως αλλαγη νερου..... 

Υπαρχει καποια πατεντα? εκτος απο τις ηλεκτρικες σκουπες eheim κτλ... δεν μου ερχεται καποιος αλλος τροπος.... 

Ενδιαφερομαι να ακουσω τις αποψεις σας....

Το ζητημα ειναι να μη χρειαστει να "βγει" νερο μεσα απο το ενυδρειο...! Διαφορετικα θα εβαζα "φρεσκο" νερο.... 

Το ζητουμενο ειναι να βγαλω μονο τα περιττωματα που κατακαθονται στην αμμο.... :/

παίρνεις με κανένα 20αρικο ένα μεταχειρισμένο εξωτερικό φίλτρο δεν σε ενδιαφέρει μάρκα και δύναμη.

Βάζεις στον κάδο μόνο σφουγγάρι και ενυδρειακό βαμβάκι. και έχεις μια τέλεια σκούπα βυθου .

όποτε το χρειάζεσαι δουλεύεις το φίλτρο με την μονή διαφορά στην αναρρόφηση προσαρμόζεις ένα λάστιχο για να μπορείς να ρουφάς απο παντού της βρομιές.

• Like 1

Μία ώρα πριν, το μέλος Χρήστος έγραψε:

παίρνεις με κανένα 20αρικο ένα μεταχειρισμένο εξωτερικό φίλτρο δεν σε ενδιαφέρει μάρκα και δύναμη.

Βάζεις στον κάδο μόνο σφουγγάρι και ενυδρειακό βαμβάκι. και έχεις μια τέλεια σκούπα βυθου .

όποτε το χρειάζεσαι δουλεύεις το φίλτρο με την μονή διαφορά στην αναρρόφηση προσαρμόζεις ένα λάστιχο για να μπορείς να ρουφάς απο παντού της βρομιές.

Καλη πατεντα.

Μία ώρα πριν, το μέλος isildur_13 έγραψε:

Το ζητημα ειναι να μη χρειαστει να "βγει" νερο μεσα απο το ενυδρειο...! Διαφορετικα θα εβαζα "φρεσκο" νερο.... 

Το ζητουμενο ειναι να βγαλω μονο τα περιττωματα που κατακαθονται στην αμμο.... :/

Δεν καταλαβαινω, γιατι τετοιες δυσκολιες.... Αλλαζεις, που αλλαζεις το νερο καθε εβδομαδα, πριν την αλλαγη- καθαριζεις την αμμο με λαστιχακι και συμπληρώνεις με φρεσκο.

Δεν επιασα το νοημα, συγνωμη.... Λετε βραδυ ειναι.....

Δες το βιντεο στο 1.30 λεπτο κ φτιαξε το αναλογο (μπουκαλι ,σωληνα)

Ζηταω τις ιδεες σας για να κραταω σχεδον καθημερινα ευκολα κ γρηγορα το βυθο καθαρο... κ να μη συσσωρευονται ολα τα "σκουπιδια" της βδομαδας στο βυθο... 

Ετσι κ αλλιως με την αλλαγη καθαριζω κ το βυθο...! 

• Like 1

πριν 42 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε:

Δεν καταλαβαινω, γιατι τετοιες δυσκολιες.... Αλλαζεις, που αλλαζεις το νερο καθε εβδομαδα, πριν την αλλαγη- καθαριζεις την αμμο με λαστιχακι και συμπληρώνεις με φρεσκο.

Δεν επιασα το νοημα, συγνωμη.... Λετε βραδυ ειναι.....

πριν κάποιες δεκαετίες είχα για κανένα 8μηνο πιράνχας και (μην φωνάζετε) τότε τα τάιζα με ζωντανά ψάρια. τα υπολείμματα απο τα ψάρια αν τα άφηνα μέσα θα βρόμιζαν το νερό γρήγορα για αυτό μετά το φαΐ έπρεπε να βάλω σκούπα βυθού και να απορροφώ τα υπολείμματα απο τα φαγωμένα ψάρια, έτσι προέκυψε η σκούπα φίλτρο.

Σίγουρα θα υπάρχουν ενυδρεία όπου τα ψάρια έχουν ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες όπου το ενυδρείο θα βρομίζει πολύ γρήγορα.

• Like 2

Εγω το συζητω για το δισκαδικο μου....κ οκ πεφτει πολυ ταισμα κ εχω πολλα υπολειμματα κ περιττωματα! Το θεμα ειναι οτι την κατασταση την επιβαρυνουν τα δυο ancistraκια μου... που αν κ μικρα.... ειναι θαυματουργα στην παραγωγη.... περιττωματων...

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...