Jump to content

Ενδείκνυται προσθήκη νέου ψαριού;

Recommended Posts

Χαίρετε.  Εδώ και 26 περίπου μήνες, έχω ένα ενυδρείο 125 λίτρων, το δεύτερό μου μετά τη θνησιγενή απόπειρα με "ενυδρείο" 20 λίτρων, ένα comet και οδηγίες από το pet shop.

Περιοδικά (μια φορά το δίμηνο) μετράω για αμμωνία και νιτρικά, με υγρά τεστ της JBL. Η αμμωνία είναι πάντα μηδενική και τα νιτρικά, πριν από την αλλαγή νερού, μικρότερα από 0,025ppm, σύμφωνα με το test. Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας έλεγχα και για νιτρώδη, με τα αποτελέσματα πάντα στα ελάχιστα όρια.

Ταίζω μια φορά τη μέρα, με μια ποικιλία τροφών. Μια φορά στις δυο εβδομάδες το μενού έχει αρακά.

Το φως του ενυδρέιο ανοίγει από τις 4 έως τις 12 το βράδυ. Αλλάζω 30 λίτρα την εβδομάδα και στο ενυδρειό έχω δύο ανούμπιες και δύο χρυσόψαρα - ένα πορτοκαλί veil tail και ένα black moor.

Το black moor είναι δυστυχώς τυφλό εδώ και 9 μήνες περίπου, αλλά τρώει και κινείται κανονικά - έχει πάρει μάλιστα μεγαλύτερο μέγεθος από το veil tail.

Επιθυμώ να προσθέσω άλλο ένα ψαράκι, και, παρ' ότι τα λίτρα είναι νομίζω επαρκή, έχω την αίσθηση ότι ο ανταγωνισμός στην τροφή θα κάνει δύσκολη τη διαβίωση του τυφλού ψαριού.

Έχουν κάτι να πουν οι περισσότερο έμπειροι;

Καλησπέρα! Πώς κατάλαβες ότι το ψαράκι είναι τυφλό;; Θα μπορούσες άνετα να προσθέσεις ακόμη ένα ψαράκι (όχι περισσότερα) ανάλογα φυσικά και με το φίλτρο που έχεις. Στις αλλαγές καλό θα ήταν να αυξήσεις 10-20lt ακόμη το καθαρό νερό.. 

Όλα τα Black Moor έχουν διογκωμένα μάτια!! Είναι πιο χαρακτηριστικό και από το μαύρο χρώμα τους! :) 

Άλλαξε κάτι στη συμπεριφορά του και έβγαλες αυτό το συμπέρασμα; Πρώτη φορά αναφέρεται κάτι τέτοιο γι'αυτό και μου κάνει εντύπωση. Πάντως 3ο ψαράκι μπορείς να βάλεις αν θέλεις

Πιο θρίλερ περιγραφή δεν θα μπορούσα να κάνω! Λόγω τραυματισμού, έχασε τα μάτια του. Στη θέση των ματιών έμεινε μια πληγή, που σταδιακά έκλεισε. Μάτια γιοκ.

• Sad 2

Καλησπέρα και από εμένα:).

Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου, εγώ θα προσέθετα ένα ακόμα ψαράκι αλλά αντίστοιχο σε όγκο και ταχύτητα πχ. όχι comet. Πιστεύω ότι έτσι δεν θα έχει να αντιμετωπίσει μεγάλα εμπόδια ο μικρός μαχητής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...